Kraljevi ex-yu kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
golman

#576 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by golman »

Na ovoj temi se više nema šta dodati,čovjek je razvalio...
što bi rekli...objasnio je sve :thumbup:

samo bih upitao dotičnog gospodina,koji se očigledno dobro razumije u ovaj sport...
u čemu je problem,šta je razlog..pa danas na ovim prostorima nema ni približno tako dobrih igrača,kao što ih je bilo u bivšoj Yu?
souly

#577 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by souly »

:)
Last edited by souly on 08/03/2015 17:16, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#578 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

vukičević je čak i za repku igrao,u nekom međuprostoru između ćosića,jerkova,jelovca i ostalih velikih centara i nadolazećih divca,rađe,vrankovića
souly

#580 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by souly »

:)
Last edited by souly on 08/03/2015 17:17, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#581 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

gdje nestadoše @soulyevi poistovi?
zijancer

#582 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by zijancer »

vryzas wrote:
drag_gost wrote:Ne, nije "eurostep". "Eurostep" je takozvani cik-cak korak. Brkicev korak je nesto sto se u NBA ligi svira kao koraci. Ako je desna "stajna noga", naskace se opet na desnu nogu, pa onda na lijevu. Ako je lijeva stajna, onda obrnuto. "Cik-cak" korak se ne radi tako. Strasno tezak za nauciti, jer krsi zakone motorike, ali meni licno, pored Dzabarovog horoga, najbolji potez u kosarci. Unikatan, a nevjerovatno ucinkovit, jer izbaci iz ravnoteze svakog cuvara. Haris Brkic je legenda.
Mislim da se ovo ranije nije sviralo u NBA, a da su komentatori zvali taj dvokorak eurostep ili nesto sl. :roll: ...doduse ne pratim NBA jos od ere Bulsa tako da nisam 100% siguran.

U svakom slucaju tvoj opis je tacan, :thumbup: a Haris je ovaj dvokorak izvodio savrseno.

@zijancer evo pa pogledaj kako to izgleda...bas si me zadevero, "preoro" sam po interneta da nadjem pravi primjer. :D

Image

Image

Prvi korak; desno stopalo, desno stopalo

Drugi korak: desno stopalo, lijevo stopalo

Cini mi se da ovaj dvokorak vecinom koriste igraci sa ex-Yu prostora...
vryzas! sa zakašnjenjem od hiljadu godina!!!! TO JE TTOOOOOOO!!!! :razz: samo je on to elegantnije izvodio, neuhvatljivije za oko
(hjde sto si se ti zadeverao po netu da nades, nego ca sam ja radila :mrgreen: , molila sam raju koja su igrala kosarku nekad s njim, da demonstriraju taj korak na hodniku :mrgreen:
vryzas

#583 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by vryzas »

zijancer wrote: vryzas! sa zakašnjenjem od hiljadu godina!!!! TO JE TTOOOOOOO!!!! :razz: samo je on to elegantnije izvodio, neuhvatljivije za oko
(hjde sto si se ti zadeverao po netu da nades, nego ca sam ja radila :mrgreen: , molila sam raju koja su igrala kosarku nekad s njim, da demonstriraju taj korak na hodniku :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:
tanjush

#584 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by tanjush »

nestade plećaša, a taman postalo zanimljivo.
kakavdanakneiskustvu

#585 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

tanjush wrote:nestade plećaša, a taman postalo zanimljivo.

sta mu bi?
Nekako s proljeća

#586 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Nekako s proljeća »

Greška u koracima... :D
tanjush

#587 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by tanjush »

kakavdanakneiskustvu wrote:
tanjush wrote:nestade plećaša, a taman postalo zanimljivo.

sta mu bi?

ne znam. možda će negdje ono objavljivati javno. dobri su tekstovi. čak je i za našeg mirzu dobrim dijelom ubo, ma kako mi ovaj bio drag.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#589 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by hrasno38 »

Recimo sto se tice strijelaca ex-yu mene je uvijek odusevljavao Bruno (ljevoruki) Skroce...taj se covjek jednostavno nije mogao cuvati ni pomocu filmskih trikova. Ili da se neko iz sarajevske skole kosarke sjeca Rajka Maravica iz Zelje a bogami Mugdima Avdica Hende iz te iste ekipe i generacije. Rajko se i 80-tih godina ponovo vratio u Zelju pa igrao, bio trener. Ljepota suta Mirza Delibasic pa Miki Mitrovic a ruznoca suta Sabit Hadzic:) Boro Vucevic je imao nevjerovatan odraz i skocnost. Pa nekadasnja Jugoplastika sa Krstulovicem i Dukanom (crni pojas karate).
70-tih godina Bosnine mladje selekcije je vodio Zoka Kajmakovic i bio zajeban trener do bola sto je osjetila i moja malenkost kao i u Zelji pokojnog Misu Terzica. U Sarajevu je bilo koarke koliko hoces prije rata: Bosna, Zeljo, Sarajevo pa onda klubovi u kojima su bivsi kosarkasi ova prva tri kluba igrali onako za sebe Vraca, Novi Grad, Omladinac sa Kovaca, Visnjik. Pa legendarna utakmica Bosne i Zelje 72 godine u kojoj nema cega nije bilo......ma da ga jebes bila su to lijepa vremena.
Doda37

#591 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Doda37 »

hrasno38 wrote:Recimo sto se tice strijelaca ex-yu mene je uvijek odusevljavao Bruno (ljevoruki) Skroce...taj se covjek jednostavno nije mogao cuvati ni pomocu filmskih trikova. Ili da se neko iz sarajevske skole kosarke sjeca Rajka Maravica iz Zelje a bogami Mugdima Avdica Hende iz te iste ekipe i generacije. Rajko se i 80-tih godina ponovo vratio u Zelju pa igrao, bio trener. Ljepota suta Mirza Delibasic pa Miki Mitrovic a ruznoca suta Sabit Hadzic:) Boro Vucevic je imao nevjerovatan odraz i skocnost. Pa nekadasnja Jugoplastika sa Krstulovicem i Dukanom (crni pojas karate).
70-tih godina Bosnine mladje selekcije je vodio Zoka Kajmakovic i bio zajeban trener do bola sto je osjetila i moja malenkost kao i u Zelji pokojnog Misu Terzica. U Sarajevu je bilo koarke koliko hoces prije rata: Bosna, Zeljo, Sarajevo pa onda klubovi u kojima su bivsi kosarkasi ova prva tri kluba igrali onako za sebe Vraca, Novi Grad, Omladinac sa Kovaca, Visnjik. Pa legendarna utakmica Bosne i Zelje 72 godine u kojoj nema cega nije bilo......ma da ga jebes bila su to lijepa vremena.
Ovo Bruno mi je tako zaparalo , znao sam da nema sanse da se tako zove, google Branko je u pitanju
kakavdanakneiskustvu

#592 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Doda37 wrote:
hrasno38 wrote:Recimo sto se tice strijelaca ex-yu mene je uvijek odusevljavao Bruno (ljevoruki) Skroce...taj se covjek jednostavno nije mogao cuvati ni pomocu filmskih trikova. Ili da se neko iz sarajevske skole kosarke sjeca Rajka Maravica iz Zelje a bogami Mugdima Avdica Hende iz te iste ekipe i generacije. Rajko se i 80-tih godina ponovo vratio u Zelju pa igrao, bio trener. Ljepota suta Mirza Delibasic pa Miki Mitrovic a ruznoca suta Sabit Hadzic:) Boro Vucevic je imao nevjerovatan odraz i skocnost. Pa nekadasnja Jugoplastika sa Krstulovicem i Dukanom (crni pojas karate).
Ovo Bruno mi je tako zaparalo , znao sam da nema sanse da se tako zove, google Branko je u pitanju

branko skroce ja trenutno direktor kk zadar
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#593 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by hrasno38 »

Doda37 wrote:
U pravu si do mene je:)
kakavdanakneiskustvu

#595 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

kako bi sastavili 12 najboljih ex yu igraca koji nisu nastupali u bivsoj drzavi,tacnije oni koji su bili premladi da bi tad igrali?
kakavdanakneiskustvu

#597 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Prošlo je točno trideset godina od kada je Cibona osvojila svoj prvi naslov europskog prvaka. Davne 1985. godine u Ateni Dražen Petrović i društvo s Tuškanca donijeli su Zagrebu najveći europski klupski trofej pobjedivši u dvorani mira i prijateljstva Real 87-78.

Bila je to velika večer Dražena Petrovića. Košarkaški Mozart je ubacio svojim budućim poslodavcima 36 poena. Mihovil Nakić uspješno je skočio 21 put, Čutura i Aco dodali su po 16... Ponovila je Cibona isti i godinu dana kasnije protiv Žalgirisa. Taj 3. travanj ostati će upisan u povijest. Bio je to prvi naslov europskog klupskog prvaka za hrvatsku košarku, isto je ponovila Cibona i sljedeće godine, kad je u Budimpešti pao Žalgiris. Onda je Jugoplastika dominirala od 1989. do 1991....

Trener Cibone bio je Mirko Novosel, a za 'Vukove s Tuškanca' su igrali Mihovil Nakić, Aco Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Ando Knego, Branko Vukičević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.
Romanista 101%

#599 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Romanista 101% »

:thumbup:

najaca liga svih vremena
kakavdanakneiskustvu

#600 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

a jbg,nije do mene,ne pisem ja na tom portalu
Post Reply