NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
piskerernest
jebiga,nije robot pa da priča i sjedi u stolici i ne miče.pratim košarku 20 godina i nisam vidio nekog na tv ko toliko zna o košarci.karanana wrote:Zna Avdic stvari....samo me nervira sto previse mase rukama kad prica. Fala bogu pa nema onog treceg uhljupa. eno ga prenosi talijansku ligu, kako je naporan covjek, nesto on hoce da bude smijesan, ulichar jedan.
hadžić možda jest naporan nekom,nekom nije ali bi volio da on a ne vilić komentira nba jer bolje poznaje nba
-
piskerernest
i to sve iz glave,nema papira pred njimkilam wrote:avdicu se bas nema sta zamjeriti... frajer je enciklopedija! svaka cast. dobra tekma sinoc fakat
(allen 7 trica i ukupno 33p)
-
rashomon
Ja sam sretan da oni prenose NBA, pa makar i da Saša Vugdalić radi prijenos ne vjerujem da bi mi smetalo...
Mislim, pored onakve tekme ulupati 2 stranice na komentarisanje Mirze Vilića...
Ispade da se na ovom threadu samo o njemu priča...
a KG serija od 4 uzastopna koša sa lijeve strane, leđima prema košu
, a TJ Ford 3 poena, pa Ray Allen 3 poena...
Neka meni Vilića, nek romori u pozadini...
a KG serija od 4 uzastopna koša sa lijeve strane, leđima prema košu
-
SilentWhisper
rashomon wrote:Ja sam sretan da oni prenose NBA, pa makar i da Saša Vugdalić radi prijenos ne vjerujem da bi mi smetalo...
a KG serija od 4 uzastopna koša sa lijeve strane, leđima prema košu, a TJ Ford 3 poena, pa Ray Allen 3 poena...
-
glog
Boston izgleda odlicno - za sada... Volio bih da grijesim, ali timovi pravljeni na ovaj nacin obicno neslavno zavrse - Houston sa Pipenom,Barklijem i Oladzuvonom, kasnije Lakersi sa Maloneom, O'Nilom, Kobeom i Pejtonom - povrijedi ti se jedan od njih (a i Garnetu i Allenu i Piercu je preko 30 godina) i cao sezona...Miami je prosle godine sa O'Nilom, Walkerom i Wadeom napravio - sta ? Da nece mozda Davis, Pollard i Scalabrine da nadoknade neigranje Alena ili Garneta ? Do play offa ce doci sigurno, ali sta onda ? Kevin Garnet jednostavno nije naucio da pobjedjuje u play offu, jedne godine su ga Cassel i Spreewel odveli do finala i to je to... A ni Allen se nije pretrgao sa iskustvom u play off-u...
- rajvosa^
Slazem se, puno zvijezda u timu nije recept za pobjedu NBA finala. Warriors odero Dallas prosle godine u playoffu.glog wrote:Boston izgleda odlicno - za sada... Volio bih da grijesim, ali timovi pravljeni na ovaj nacin obicno neslavno zavrse - Houston sa Pipenom,Barklijem i Oladzuvonom, kasnije Lakersi sa Maloneom, O'Nilom, Kobeom i Pejtonom - povrijedi ti se jedan od njih (a i Garnetu i Allenu i Piercu je preko 30 godina) i cao sezona...Miami je prosle godine sa O'Nilom, Walkerom i Wadeom napravio - sta ? Da nece mozda Davis, Pollard i Scalabrine da nadoknade neigranje Alena ili Garneta ? Do play offa ce doci sigurno, ali sta onda ? Kevin Garnet jednostavno nije naucio da pobjedjuje u play offu, jedne godine su ga Cassel i Spreewel odveli do finala i to je to... A ni Allen se nije pretrgao sa iskustvom u play off-u...
Stojakovic 10 trica protiv Lakersa sinoc
-
Nedix
Evo da i ja koju ubacim. Sinoc sam bio na Seattle Supersonics utakmici protiv Memphis Grizzlies. I iskreno da vam kazem, Darko Milicic me iznenadio pravo. Dosta je širi gradjom i vidi se da s nekim radi da se poboljsa... Ali kad smo ga pitali jeli se navikao na Americki stil zivota, odgovor mu je bio: "Ma jebes ti ovu ligu, jos godinu dvije i ja odo u nasu evropu"... Ali nekako kad sam ga gledo sinoc, igra nekako bez srca... Ono, igra on i sta ja znam, ali nikakve energije nit ista... smjesno... Znam da nema puno sa temom ali eto da ubacim malo koji glas iz Amerike heh
pozdrav svima
- rajvosa^
Nedix wrote:Evo da i ja koju ubacim. Sinoc sam bio na Seattle Supersonics utakmici protiv Memphis Grizzlies. I iskreno da vam kazem, Darko Milicic me iznenadio pravo. Dosta je širi gradjom i vidi se da s nekim radi da se poboljsa... Ali kad smo ga pitali jeli se navikao na Americki stil zivota, odgovor mu je bio: "Ma jebes ti ovu ligu, jos godinu dvije i ja odo u nasu evropu"... Ali nekako kad sam ga gledo sinoc, igra nekako bez srca... Ono, igra on i sta ja znam, ali nikakve energije nit ista... smjesno... Znam da nema puno sa temom ali eto da ubacim malo koji glas iz Amerike hehpozdrav svima
Ljepota nema sta...
http://www.youtube.com/watch?v=jaKk8vBiCPw
-
piskerernest
boston ima trojicu ekstra igrača,donekle poseyja i ništa više.
bullsi su 96-98 imali jordana,pippena i rodmana a uz njih kukoča ,harpera,kerra,longleyja.ne vidim ni jednog u bostonu koji je kvalitetan kao kukoč,harper, pa i kerr,longley
bullsi su 96-98 imali jordana,pippena i rodmana a uz njih kukoča ,harpera,kerra,longleyja.ne vidim ni jednog u bostonu koji je kvalitetan kao kukoč,harper, pa i kerr,longley
- alphonse kauders
Joj, Avdića sam ja prvi put primjetio prije jedno 5 godina kada je prenosio "march madness" na FTV i tada je nenormalno znao o igračima sa svakog univerziteta, bilo ga i tada milina slušati, ali mu nikada nisu dali da prenosi KK Bosnu ili utakmice reprezentacije.
Doduše, momka znam jer smo generacija, igrali smo par puta jedan protiv drugog na Gimnazijadama, a znam da je trenirao u Bosni i da je kako je sam izjavio prestao kada je shvatio da nije dovoljno dobar (a, ne ko Konaković;).
Sreća za nas, tako da možemo pratiti ekstra komentar i samo da još onaj Vilić malo više ušuti, jer pored onakve enciklopedije od čovjeka kao što je Avdić možeš se samo poklopiti i ponekad ubaciti nešto za šta si siguran da je tačno.
OBN-u svaka čast za prenose tekmi i za Avdiju..
Doduše, momka znam jer smo generacija, igrali smo par puta jedan protiv drugog na Gimnazijadama, a znam da je trenirao u Bosni i da je kako je sam izjavio prestao kada je shvatio da nije dovoljno dobar (a, ne ko Konaković;).
Sreća za nas, tako da možemo pratiti ekstra komentar i samo da još onaj Vilić malo više ušuti, jer pored onakve enciklopedije od čovjeka kao što je Avdić možeš se samo poklopiti i ponekad ubaciti nešto za šta si siguran da je tačno.
OBN-u svaka čast za prenose tekmi i za Avdiju..
- sesalmir
Dajte budite malo realniji pa boston ima 3 igraca koji su medju najboljim igracima na svojim pozicijama, cuj neko ih ovdje uporedi sa triom shaq, wade, walker(dead brain), nidje veze. Cinjenica da povredom jednog od njih nemaju sansi, ali da li bi spursi uzeli titulu da se povrijedio neko od trojice tim, manu, tony, ili bullsi bez nekog od trojice pipp, m.j., rodman naravno da ne bi, tako da je to neizbjezan faktor srece koji ekipa mora imati. I na kraju neko govori o neiskustvu i gubitnickom mentalitetu, sto je ponovo netacno jer sva trojica su mnogo puta igrali playoff i sva trojica su igrali finala konferencija, a to sto nisu titulu osvojili ne znaci da su gubitnici vec jednostavno nisu imali dovoljno kvaliteten tim u tom trenutku, pa ni spursi nisu nikada igrali finale, pa su '99 osvojili, isto je i sa bullsima '92, tako da su vam argumenti smijesni i moje misljenje je da su celticsi favorit broj 1, pogotovo zbog toga sto su u preslabom istoku gdje bi mogli da se prosetaju do finala. Naravno to ne znaci i da ce uzeti titulu, ali imaju najvece sanse.
btw. navijam za raptorse, ali sam samo realan.
-
piskerernest
njih trojica su najbolji trio trenutno,ali nemaju ostale igrače ni blizu kvalitetne,posey i t.allen su solidni ali igraju na 2 i 3 gdje su r.alleni pierce,ostali su rupe.sesalmir wrote:Dajte budite malo realniji pa boston ima 3 igraca koji su medju najboljim igracima na svojim pozicijama, cuj neko ih ovdje uporedi sa triom shaq, wade, walker(dead brain), nidje veze. Cinjenica da povredom jednog od njih nemaju sansi, ali da li bi spursi uzeli titulu da se povrijedio neko od trojice tim, manu, tony, ili bullsi bez nekog od trojice pipp, m.j., rodman naravno da ne bi, tako da je to neizbjezan faktor srece koji ekipa mora imati. I na kraju neko govori o neiskustvu i gubitnickom mentalitetu, sto je ponovo netacno jer sva trojica su mnogo puta igrali playoff i sva trojica su igrali finala konferencija, a to sto nisu titulu osvojili ne znaci da su gubitnici vec jednostavno nisu imali dovoljno kvaliteten tim u tom trenutku, pa ni spursi nisu nikada igrali finale, pa su '99 osvojili, isto je i sa bullsima '92, tako da su vam argumenti smijesni i moje misljenje je da su celticsi favorit broj 1, pogotovo zbog toga sto su u preslabom istoku gdje bi mogli da se prosetaju do finala. Naravno to ne znaci i da ce uzeti titulu, ali imaju najvece sanse.
san antonio ima trojac koji je nešto slabiji,ali ima horrya,bowena,finleya,oberta.
bullsi su imali trojac po kvalieti jednak, i kukočla,harpera,kerra,longleya,ne možeš ni usnu porediti njih sa ovim koji trenutno u bostonu trebaju biti pomoćna radna snaga
- Neelix
ma ta trojica ne garantuju jedno veliko NISTA
Kad Payton, Kobe, XY, Malone i Shaq nisu osvojili titulu...onda ne moraju ni Celticsi. Živi bili pa vidjeli.
nego pogledajte ovo
Shaq and the Super Lakers
http://www.youtube.com/watch?v=HkjYfetLLZQ

Kad Payton, Kobe, XY, Malone i Shaq nisu osvojili titulu...onda ne moraju ni Celticsi. Živi bili pa vidjeli.
nego pogledajte ovo
Shaq and the Super Lakers
http://www.youtube.com/watch?v=HkjYfetLLZQ
- sesalmir
Prije svega pored ove kvalitetne trojke bostonu su najpotrebniji igraci koji mogu odigrati dobru odbranu sto po meni sigurno perkins, rondo i posey itekako mogu, te igraci koji ce rjesavati vanjskim sutem situacije kada se neki od ove trojice udvaja od strane protivnicke ekipe sto house, posey, scalabrini mogu uz to tu je t.allen koji individualno jako dobro moze odigrati i zamjeniti kako r.allena tako i pierca u trenutcima dok se oni odmaraju. Uz cinjenicu da igraju na istoku i da do finala mogu doci i ne igrajuci punim gasom sto na zapadu u konkurenciji spursa, mavsa, sunsa, houstona i denvera definitivno ne bi mogli mislim da su glavni favoriti i ponovno se ponavljam da to ne mora znaciti da ce i uzeti titulu jer je uvijek potrebna doza srece koju mogu navesti za svaku od ekipa koje su u zadnjih nekoliko sezona uzimale titulu, pocevsi od spursa i incidenta horry stoudamire i diaw koji je promijenio totalni tok serije, preko heata koji su u playoff usli u top formi i odigrali najbolje taj mjesec dana od cijele sezone, pa pistonsa koji su iskoristili i potcijenjivanje od strane lakersa i cijelog kosarkaskog svijeta, kao i povredu malone-a, pa titule lakersa kada je horry odlucio seriju sa kingsima tricom u zadnjoj sekundi tako sto mu se lopta sasvim slucajno odbila u ruke itd.
Mislim da jedini nedostatak bostonu predstavlja neiskustvo trtenera i pitanje je kako se doc snalazi u zavrsnicama niezvjesnih playoff tekmi, jer se dosada nije tu nalazio, tako da je to po meni najveci nedostatak i mislim da bi sa trenerom tipa pop, phil ili riley uz igranje na moram ponoviti jadnom istoku, a vidjeli smo im snagu predstavnika u finalu prosle sezone, boston imao daleko najvece sanse.
Ipak i ovako su, ako ih povrede zaobidju, po meni favorit broj 1 i kao najveci minus im ubrajam neiskustvo trenera.
A vi sto mislite da nisu trenutno ( kazem trenutno, jer se situacija razlicitim transferima do februara moze izmjeniti, bas kao i povredama) glavni kandidati za titulu napisite koja je to onda ekipa i koji su vam argumenti za to.
Moje misljenje je da ce predstavnik zapada u finalu, kakva je trenutna situacija, biti izmrcvaren borbom koja ce poceti jos od prvog kruga, jer na zapadu nema laganog protivnika i da ni jedna ekipa ne posjeduje ovakvu igracku kvalitetu kao boston, jedino sto bi u tom finalu na stranu ekipe zapada islo to je iskustvo trenera sto nije zanemarivo.
p.s. za vikend na obn-u wizardsi i hawksi, ponovo istok, jedva cekam j.smitha da vidim,lik je beton.
Mislim da jedini nedostatak bostonu predstavlja neiskustvo trtenera i pitanje je kako se doc snalazi u zavrsnicama niezvjesnih playoff tekmi, jer se dosada nije tu nalazio, tako da je to po meni najveci nedostatak i mislim da bi sa trenerom tipa pop, phil ili riley uz igranje na moram ponoviti jadnom istoku, a vidjeli smo im snagu predstavnika u finalu prosle sezone, boston imao daleko najvece sanse.
Ipak i ovako su, ako ih povrede zaobidju, po meni favorit broj 1 i kao najveci minus im ubrajam neiskustvo trenera.
A vi sto mislite da nisu trenutno ( kazem trenutno, jer se situacija razlicitim transferima do februara moze izmjeniti, bas kao i povredama) glavni kandidati za titulu napisite koja je to onda ekipa i koji su vam argumenti za to.
Moje misljenje je da ce predstavnik zapada u finalu, kakva je trenutna situacija, biti izmrcvaren borbom koja ce poceti jos od prvog kruga, jer na zapadu nema laganog protivnika i da ni jedna ekipa ne posjeduje ovakvu igracku kvalitetu kao boston, jedino sto bi u tom finalu na stranu ekipe zapada islo to je iskustvo trenera sto nije zanemarivo.
p.s. za vikend na obn-u wizardsi i hawksi, ponovo istok, jedva cekam j.smitha da vidim,lik je beton.
-
glog
Wade-Shaq-Walker je trio all star igraca od kojih svaki moze utrpati 30 poena bez problema (a imali su i mnogo jacu klupu od Bostona) i zbog Wade-ove povrede nisu napravili nista - to je kontekst u kojem su pomenuti.Dajte budite malo realniji pa boston ima 3 igraca koji su medju najboljim igracima na svojim pozicijama, cuj neko ih ovdje uporedi sa triom shaq, wade, walker(dead brain), nidje veze.
Spurs bi uzeli titulu i bez Parkera i bez Manua, bez Duncana i Bowena im to istina ne bi poslo za rukom, ali bi mogli proci izgurati nekoliko utakmica bez jednog od njih...Cinjenica da povredom jednog od njih nemaju sansi, ali da li bi spursi uzeli titulu da se povrijedio neko od trojice tim, manu, tony, ili bullsi bez nekog od trojice pipp, m.j., rodman naravno da ne bi, tako da je to neizbjezan faktor srece koji ekipa mora imati.
Garnet je u svojih desetak godina u NBA samo jedan put prosao prvi krug play off-a, a nekoliko puta se uopste nije ni kvalifikovao u play off, a imao je vrhunske saigrace !I na kraju neko govori o neiskustvu i gubitnickom mentalitetu, sto je ponovo netacno jer sva trojica su mnogo puta igrali playoff i sva trojica su igrali finala konferencija, a to sto nisu titulu osvojili ne znaci da su gubitnici vec jednostavno nisu imali dovoljno kvaliteten tim u tom trenutku
-
piskerernest
san antonio,ostala ista ekipa od prošle godinesesalmir wrote:Prije svega pored ove kvalitetne trojke bostonu su najpotrebniji igraci koji mogu odigrati dobru odbranu sto po meni sigurno perkins, rondo i posey itekako mogu, te igraci koji ce rjesavati vanjskim sutem situacije kada se neki od ove trojice udvaja od strane protivnicke ekipe sto house, posey, scalabrini mogu uz to tu je t.allen koji individualno jako dobro moze odigrati i zamjeniti kako r.allena tako i pierca u trenutcima dok se oni odmaraju. Uz cinjenicu da igraju na istoku i da do finala mogu doci i ne igrajuci punim gasom sto na zapadu u konkurenciji spursa, mavsa, sunsa, houstona i denvera definitivno ne bi mogli mislim da su glavni favoriti i ponovno se ponavljam da to ne mora znaciti da ce i uzeti titulu jer je uvijek potrebna doza srece koju mogu navesti za svaku od ekipa koje su u zadnjih nekoliko sezona uzimale titulu, pocevsi od spursa i incidenta horry stoudamire i diaw koji je promijenio totalni tok serije, preko heata koji su u playoff usli u top formi i odigrali najbolje taj mjesec dana od cijele sezone, pa pistonsa koji su iskoristili i potcijenjivanje od strane lakersa i cijelog kosarkaskog svijeta, kao i povredu malone-a, pa titule lakersa kada je horry odlucio seriju sa kingsima tricom u zadnjoj sekundi tako sto mu se lopta sasvim slucajno odbila u ruke itd.
A vi sto mislite da nisu trenutno ( kazem trenutno, jer se situacija razlicitim transferima do februara moze izmjeniti, bas kao i povredama) glavni kandidati za titulu napisite koja je to onda ekipa i koji su vam argumenti za to. Moje misljenje je da ce predstavnik zapada u finalu, kakva je trenutna situacija, biti izmrcvaren borbom koja ce poceti jos od prvog kruga, jer na zapadu nema laganog protivnika i da ni jedna ekipa ne posjeduje ovakvu igracku kvalitetu kao boston, jedino sto bi u tom finalu na stranu ekipe zapada islo to je iskustvo trenera sto nije zanemarivo.
dallas,ista ekipa koja je prošle godine bila prva u ligi.