Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- 1korisnik
#576 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Dobro, ''dijete, nemoj ici uciti da vozis, plati stelu, polozi, nemoj stajati na stop znak i sutra nekog ubij'', zvuci bolje? Kenjas na nesto sto je ispravno. A ja kenjam jer ti kenjas. Hajde, mozda sam se trebao drugacije postaviti nejse.
- Logovan
#577 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nevjerovatno je kako si iz mog posta mogao ovo zaključiti. Vidi se pažljivo čitaš postove.
Nit sam rekao da ne treba učiti voziti, nit sam rekao da treba platiti štelu, nit sam rekao da ne treba stajati kod znaka stop. Naravno da treba učiti, učiti i učiti i na kraju položiti bez štele jer je tako i najbolje.
Ja sam položio bez štele tako da ti ovo gore nikako "ne stoji".
Nit sam rekao da ne treba učiti voziti, nit sam rekao da treba platiti štelu, nit sam rekao da ne treba stajati kod znaka stop. Naravno da treba učiti, učiti i učiti i na kraju položiti bez štele jer je tako i najbolje.
Ja sam položio bez štele tako da ti ovo gore nikako "ne stoji".
-
dream16
#578 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Imam prijateljicu koja nije odavdje i prica na engleskom pa me interesuje zna li neko od vas da li ona moze ovdje polagati vozacki, tj. da mogu biti obuka i testovi na engleskom?
- thekupus
#579 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
zna li neko kakav je instruktor Munib iz autoskole Start, kao i ta skola generalno? 
- daxon
#580 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Što se tiće jezika i jezične barijere, to nije problem koji se ne da riješiti. Međutim, da bi osoba uopće stekla pravo da polaže vozački ispit ovdje, mora imati najmanje 6 mjeseci neprakidno prijavljen boravak na teritorij BiH, tj. na teritorij kantona - opštine u kojoj želi polagati.dream16 wrote:Imam prijateljicu koja nije odavdje i prica na engleskom pa me interesuje zna li neko od vas da li ona moze ovdje polagati vozacki, tj. da mogu biti obuka i testovi na engleskom?
- MOSALJOZE
#581 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da vas pitam pošto znate puno.Dakle drug mi ima 17 godina u septembru puni 18.Sad jel on može uplatiti vozački ranije.Tačnije može li ići u školu,prva pomoć itd...
-
Mr. Brightside
#582 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
sa 17 može učiti znakove i riješavati raskrsnice 
tek sa 18 može izaći na testove, a sve ostalo ide nakon tog...
osim ako šta nisu mijenjali zadnjih godina
- MOSALJOZE
#583 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
A on ima pare i hoće da uplati i da ide u školu.Jer što će dangubit od septembra do februara kad već moze sada krenutiMr. Brightside wrote:sa 17 može učiti znakove i riješavati raskrsnice
-
Mr. Brightside
#584 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
nisam baš siguran na šta sve misliš pod tim "škola"..
osim ako fakat su svi obavezni pohađati neku suhu nastavu..
onda bježim, nisam upućen u nove tokove
osim ako fakat su svi obavezni pohađati neku suhu nastavu..
onda bježim, nisam upućen u nove tokove
- daxon
#585 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Učiti znakove i riješavati raskrsnice može i sa 9 godina, niko mu ne brani, no upisati se u autoškolu i polagati testove može tek sa napunjenih 18.Mr. Brightside wrote:sa 17 može učiti znakove i riješavati raskrsnice
Dakle, nema nikakvog smisla uplaćivati vozački sa 17, naročito zbog činjenice da za pripremu ispita iz poznavanja propisa o bezbijednosti saobraćaja nije potrebno više od 15 - 20 dana.
Ukoliko momak baš želi da uči testove, onda neka mi se javi, dobit će knjigu i uputstvo šta i kako da uči i radi, pa kada bude imao 18 neka onda uplaćuje gdje želi. Inače, moj dobronamjeran savjet onima koji nisu napunili 18 i ne mogu se još upisati u autoškolu, jeste taj, da nigdje ništa unaprijed ne uplaćuju.
- MOSALJOZE
#587 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
E hvala.Nego on je zapeo pa da mu objasnimdaxon wrote:Učiti znakove i riješavati raskrsnice može i sa 9 godina, niko mu ne brani, no upisati se u autoškolu i polagati testove može tek sa napunjenih 18.Mr. Brightside wrote:sa 17 može učiti znakove i riješavati raskrsnice
Dakle, nema nikakvog smisla uplaćivati vozački sa 17, naročito zbog činjenice da za pripremu ispita iz poznavanja propisa o bezbijednosti saobraćaja nije potrebno više od 15 - 20 dana.
Ukoliko momak baš želi da uči testove, onda neka mi se javi, dobit će knjigu i uputstvo šta i kako da uči i radi, pa kada bude imao 18 neka onda uplaćuje gdje želi. Inače, moj dobronamjeran savjet onima koji nisu napunili 18 i ne mogu se još upisati u autoškolu, jeste taj, da nigdje ništa unaprijed ne uplaćuju.
-
neocekivana_sila
#588 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
nije dovoljno samo položiti, treba i voziti poslije cijeli život. Jedna od gorih stvari je kad ljudi polože i više ne smiju sjesti u auto. To je problem nestručne i nekvalitetne obuke. Seljačine u komisijama su problem i bruka ovog grada decenijama.
Apsolutna preporuka mene i dosta meni bliskih ljudi http://www.facebook.com/pages/Auto-skola/47850009305
Apsolutna preporuka mene i dosta meni bliskih ljudi http://www.facebook.com/pages/Auto-skola/47850009305
-
zLatk0
#589 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Meni su prijatelju traziti 18god i 7 dana, vratili ga sa ispita.. On učio prije toga testove i čekao samo ono formalno da napuni 18 i izađe na ispit, i vratise na nazad dok ne prođe i tih 7 dana.
-
rajvosa-mitre
#590 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
planiram krajem maja da polazem vozacki tj prvu pomoc,testove,voznju i otprilike koliko ce mi vremenski trebat da t sve uradim pa da izadjem na polaganje vozackog? i zanima me da li mogu prvu pomoc odmah polozit prije testova i voznje?
- thekupus
#591 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
4m3l wrote:http://vozackiispit.com/index.php Hvala vlasniku web stranice, mnogo mi je pomogla!
HVALA ZA OVAJ LINK, puno mi je pomogao
-
roki12
#592 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
rajvosa-mitre wrote:planiram krajem maja da polazem vozacki tj prvu pomoc,testove,voznju i otprilike koliko ce mi vremenski trebat da t sve uradim pa da izadjem na polaganje vozackog? i zanima me da li mogu prvu pomoc odmah polozit prije testova i voznje?
otprilike vremenski za sve ti treba 3 mjeseca da dobijes vozacku dozvolu
jer potrebno je proci teoretsku obuku od 28 casova to je nekih 10-tak dana
pa voznja 35 casova to je 18 dana
plus sva paporlogija oko izlaska i dobijanja potvrda sta si polozila ukupno to traje oko 3 mjeseca
a prvu pomoc mozes da polazes uprodo dok ucis testove i polazes
-
Mlad i Nevin
#593 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
1korisnik wrote:Dobro, ''dijete, nemoj ici uciti da vozis, plati stelu, polozi, nemoj stajati na stop znak i sutra nekog ubij'', zvuci bolje? Kenjas na nesto sto je ispravno. A ja kenjam jer ti kenjas. Hajde, mozda sam se trebao drugacije postaviti nejse.
Meni u Doboju instruktor kaže: ili ćeš platiti ili ne'š položiti....i šta sam ja trebao da učinim? Samo da napomenem, da danas vozim bolje od polovine starih ''vozačina''.
- daxon
#594 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da pronađeš drugog instruktora, drugu autoškolu.Mlad i Nevin wrote:Meni u Doboju instruktor kaže: ili ćeš platiti ili ne'š položiti....i šta sam ja trebao da učinim?
Od dana upisa u autoškolu, pa do izlaska na ispit iz upravljanja motornim vozilom, teoretski, vrijeme u kome se sve može završiti je oko 2 mjeseca. Dakle, govorim o vremenu u optimalnim uslovima, kada se sve odvija po planu.rajvosa-mitre wrote:planiram krajem maja da polazem vozacki tj prvu pomoc,testove,voznju i otprilike koliko ce mi vremenski trebat da t sve uradim pa da izadjem na polaganje vozackog?
-
goran16v
#595 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Sa takvim "skromin" stavom o svojoj voznji ti si buraz potencijalna statistika u novinama!Mlad i Nevin wrote: Meni u Doboju instruktor kaže: ili ćeš platiti ili ne'š položiti....i šta sam ja trebao da učinim? Samo da napomenem, da danas vozim bolje od polovine starih ''vozačina''.
-
Mlad i Nevin
#596 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Daj bolan gorane ne s....ne moraš uvijek zakenjat' svaku temu. Nikad nijednu kaznu nisam platio za ove tri godine, niti sam pravio opasne greške. Na otvorenom ne idem preko 90 km/h, ne srljam u preticanja osim ako baš ne moram. Najviše volim guslati uz malo jačeg kamiondžiju koji ide oko 80-90. Zašto da budem skroman? JA prije svega vozim sigurno, ekonomično i dinamično. Kad putujem, ne gledam u vrijeme, krenem ranije i onda ne žurim, uživam u laganoj vožnji.
- basicm
#597 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Jos si ti Mlad i Nevin 
-
ladyblue
#598 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Citam posljednje dvije tri stranice..ali svejedno ipak se moram obratiti jer nista se od ovoga ne odnosi na mene.
Konkretno, udata sam uskoro drugo dijete, ali jako bitno mi je da polozim vozacki ispit zbog sebe i zbog djece, jer muz je prezaposlen da bi nas vozikao kako ja zelim kad se drugo dijete rodi abd
Trebam informacije:
1. Koja je skola najbolja za jednu mamu koja ima 30 godina
treba mi stalozena i mirna osoba, ne neki huligan, neko normalan i s razumjevanjem, cijena nebitna samo kvalitet.
2. KOja je cijena cijelokupnog vozackog ispita, svi moguci troskovi, od ljekarskog uvjerenja pa do samog kraja polaganja ispita? Ne mora znaci tacna cifra, moze da odstupa ali ono otprilike od toliko do toliko zavisno od skole.
3. Ima li sanse za mene da polozim jer nije mi 18, muz me zeza da nista nema od toga, jer sam stara
ali ja samo kazem njemu, vidjet ces ti ko je star
hvala najljepsa svima
Konkretno, udata sam uskoro drugo dijete, ali jako bitno mi je da polozim vozacki ispit zbog sebe i zbog djece, jer muz je prezaposlen da bi nas vozikao kako ja zelim kad se drugo dijete rodi abd
Trebam informacije:
1. Koja je skola najbolja za jednu mamu koja ima 30 godina
2. KOja je cijena cijelokupnog vozackog ispita, svi moguci troskovi, od ljekarskog uvjerenja pa do samog kraja polaganja ispita? Ne mora znaci tacna cifra, moze da odstupa ali ono otprilike od toliko do toliko zavisno od skole.
3. Ima li sanse za mene da polozim jer nije mi 18, muz me zeza da nista nema od toga, jer sam stara
hvala najljepsa svima
- MOSALJOZE
#599 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ladyblue javi se daxonu on ti je upoznat oko svega toga.
Ja ti mogu odgovoriti na treće pitanje:NIKADA NIJE KASNO ZA BILO ŠTO U ŽIVOTU pa tako i za vozački.
Sretno
Ja ti mogu odgovoriti na treće pitanje:NIKADA NIJE KASNO ZA BILO ŠTO U ŽIVOTU pa tako i za vozački.
Sretno
-
ladyblue
#600 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
jednostavno volim pozitivne ljude, jer sam i sama takva....MOSALJOZE wrote:Ladyblue javi se daxonu on ti je upoznat oko svega toga.
Sretno
ako ko jos zna koliko traje duzina od prvog casa, do posljednjeg valjda cu upasti u to, imam pet mjeseci