Kako bi se ja tek trebao osjećati hahahhavan Basten wrote:uh... čitajući ovu temu tuga me uhvati... prvo jer vidim kolikosam ostario a drugo jer sad vidim kakve su gromade meni predavale.... pokušaću se sjetiti što više njih, s tim što sam ja I srednje završio u frizerskom a tek od II razreda smo i išli u školu...
- Bosanski: svake godine druga...bila je Balićka s kojom si se morao slagati u svemu da bi imao dobru ocjenu, III razred je bila neka nova,mlada, izgubljena u vremenu i prostoru, ali II razred i profesorica Šaković... ustati kad se spomene njeno ime. Sjećam se kad smo učili romantizam, Wertera i sl i njene izjave: "Nije ljubav kad se dvoje voli već kad meni muž masira noge". Tad smo svi završili pod stolom od smijeha, a danas sam već dovoljno star da shvatim duboku istinu u tim riječima
- matematika: prof. Prgo - morao si krv propišati za 2, ali kad pogledam iza sebe, opet se s njim moglo nekako. Čuo sam da je bolestan teško...
- fizika: prof. Zvizdić, meni lično najveća legenda, kod nje sam i maturski radio (ja i još samo jedan učenik iz cijele generacije). Tvrdila je da se njena fizika može naučiti na malom odmoru ako se uči sa razumijevanjem, a ako je neko neinteligentan, džaba mu i dvije sedmice. Prvo polugodište bila prof. Suruliz, korektna profesorica, pomalo kruta.
- hemija: prof. Hrenovica - na prvu strogoća, al kad joj razbiješ oklop vidiš da je ipak raja, malo preplašena svačim, vjerovatno iz privatnih razloga
- biologija: prof . Šerić. nažalost bila mi je i razredna. Jedna od lošijih pedagogica, stari kov, samo joj je falila šipka da nas po guzu tuče kad ne slušamo.
- historija: Smajo
- geografija: Jesenka
- njemački: prof. Gordana, pokojna. legenda
- latinski: prof. Maslo, rahmetli i ona. divna žena na odvratnom predmetu. Ko je kod nje učio francuski, hvalio je
- informatika: Aida. vidim, deru je nove generacije kojima je direktorica (i mi smo o našoj tadašnjoj direktorici prof. Melihi Alić imali reći samo najgore, al to nije tema sad), nama je bila extra
- filozofija i sociologija: Sanja. Ja sam s njom bio na istim talasnim, moglo se uživati onda
- engleski: Mirso. srećom, bilo je i ljepših frajera u razredu pa mene nije gnjavio. osim toga, dobar profesor
- fizičko: Diko i Hamzić, pozitivne budale svaki na svoj način
muzičko i likovno se fakat ne sjećam, a ne znam jesam li koji predmet zaboravio... ima li još dinosaurusa kao ja ovdje?
Engleski - Sužnjević Vera
Hemija - Ratko i Milena
Fizika - Valentić
Matematika - Avdo Serdarević
Njemački - Gordana
Biologija - Šerić i još jedna ne sjećam se
Istorija - Žara
Muzičko - Karadža
Filozofija/marksizam - Lačevička i još jedan
Odbrana - dvojica Pera
Elektronika - Omerović
Geografija - Dule