Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
blue033

#576 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by blue033 »

van Basten wrote:uh... čitajući ovu temu tuga me uhvati... prvo jer vidim kolikosam ostario a drugo jer sad vidim kakve su gromade meni predavale.... pokušaću se sjetiti što više njih, s tim što sam ja I srednje završio u frizerskom a tek od II razreda smo i išli u školu...
- Bosanski: svake godine druga...bila je Balićka s kojom si se morao slagati u svemu da bi imao dobru ocjenu, III razred je bila neka nova,mlada, izgubljena u vremenu i prostoru, ali II razred i profesorica Šaković... ustati kad se spomene njeno ime. Sjećam se kad smo učili romantizam, Wertera i sl i njene izjave: "Nije ljubav kad se dvoje voli već kad meni muž masira noge". Tad smo svi završili pod stolom od smijeha, a danas sam već dovoljno star da shvatim duboku istinu u tim riječima
- matematika: prof. Prgo - morao si krv propišati za 2, ali kad pogledam iza sebe, opet se s njim moglo nekako. Čuo sam da je bolestan teško...
- fizika: prof. Zvizdić, meni lično najveća legenda, kod nje sam i maturski radio (ja i još samo jedan učenik iz cijele generacije). Tvrdila je da se njena fizika može naučiti na malom odmoru ako se uči sa razumijevanjem, a ako je neko neinteligentan, džaba mu i dvije sedmice. Prvo polugodište bila prof. Suruliz, korektna profesorica, pomalo kruta.
- hemija: prof. Hrenovica - na prvu strogoća, al kad joj razbiješ oklop vidiš da je ipak raja, malo preplašena svačim, vjerovatno iz privatnih razloga
- biologija: prof . Šerić. nažalost bila mi je i razredna. Jedna od lošijih pedagogica, stari kov, samo joj je falila šipka da nas po guzu tuče kad ne slušamo.
- historija: Smajo
- geografija: Jesenka
- njemački: prof. Gordana, pokojna. legenda
- latinski: prof. Maslo, rahmetli i ona. divna žena na odvratnom predmetu. Ko je kod nje učio francuski, hvalio je
- informatika: Aida. vidim, deru je nove generacije kojima je direktorica (i mi smo o našoj tadašnjoj direktorici prof. Melihi Alić imali reći samo najgore, al to nije tema sad), nama je bila extra
- filozofija i sociologija: Sanja. Ja sam s njom bio na istim talasnim, moglo se uživati onda
- engleski: Mirso. srećom, bilo je i ljepših frajera u razredu pa mene nije gnjavio. osim toga, dobar profesor
- fizičko: Diko i Hamzić, pozitivne budale svaki na svoj način
muzičko i likovno se fakat ne sjećam, a ne znam jesam li koji predmet zaboravio... ima li još dinosaurusa kao ja ovdje?
Kako bi se ja tek trebao osjećati hahahha
Engleski - Sužnjević Vera
Hemija - Ratko i Milena
Fizika - Valentić
Matematika - Avdo Serdarević
Njemački - Gordana
Biologija - Šerić i još jedna ne sjećam se
Istorija - Žara
Muzičko - Karadža
Filozofija/marksizam - Lačevička i još jedan
Odbrana - dvojica Pera
Elektronika - Omerović
Geografija - Dule
ostalih se i ne sjećam
Satch

#577 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Satch »

ladyblue18 wrote:
WildRedRose wrote::lol: :lol: sve sHvaceno :D

nego, jel jos predaje bosanski ELma ? ali ona visoka, sto joj je kosa uvijek masna ? :roll: nemojte reci da sam grozna, zasluzuje i gore od mene .. :oops: :mrgreen:
Kako smo mi nju za'ebavali, ona bila iz Olova, i onda svako malo neko usred casa dok je tisina "Kako se zove djevojka iz Olova?Olovka" :lol:

Ja vjerujem da ne predaje vise.

Predavala je prije 5-6 godina :)

ja ne znam koja si ti generacija sad bash :P
van Basten

#578 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by van Basten »

blue033 wrote:
van Basten wrote:uh... čitajući ovu temu tuga me uhvati... prvo jer vidim kolikosam ostario a drugo jer sad vidim kakve su gromade meni predavale.... pokušaću se sjetiti što više njih, s tim što sam ja I srednje završio u frizerskom a tek od II razreda smo i išli u školu...
- Bosanski: svake godine druga...bila je Balićka s kojom si se morao slagati u svemu da bi imao dobru ocjenu, III razred je bila neka nova,mlada, izgubljena u vremenu i prostoru, ali II razred i profesorica Šaković... ustati kad se spomene njeno ime. Sjećam se kad smo učili romantizam, Wertera i sl i njene izjave: "Nije ljubav kad se dvoje voli već kad meni muž masira noge". Tad smo svi završili pod stolom od smijeha, a danas sam već dovoljno star da shvatim duboku istinu u tim riječima
- matematika: prof. Prgo - morao si krv propišati za 2, ali kad pogledam iza sebe, opet se s njim moglo nekako. Čuo sam da je bolestan teško...
- fizika: prof. Zvizdić, meni lično najveća legenda, kod nje sam i maturski radio (ja i još samo jedan učenik iz cijele generacije). Tvrdila je da se njena fizika može naučiti na malom odmoru ako se uči sa razumijevanjem, a ako je neko neinteligentan, džaba mu i dvije sedmice. Prvo polugodište bila prof. Suruliz, korektna profesorica, pomalo kruta.
- hemija: prof. Hrenovica - na prvu strogoća, al kad joj razbiješ oklop vidiš da je ipak raja, malo preplašena svačim, vjerovatno iz privatnih razloga
- biologija: prof . Šerić. nažalost bila mi je i razredna. Jedna od lošijih pedagogica, stari kov, samo joj je falila šipka da nas po guzu tuče kad ne slušamo.
- historija: Smajo
- geografija: Jesenka
- njemački: prof. Gordana, pokojna. legenda
- latinski: prof. Maslo, rahmetli i ona. divna žena na odvratnom predmetu. Ko je kod nje učio francuski, hvalio je
- informatika: Aida. vidim, deru je nove generacije kojima je direktorica (i mi smo o našoj tadašnjoj direktorici prof. Melihi Alić imali reći samo najgore, al to nije tema sad), nama je bila extra
- filozofija i sociologija: Sanja. Ja sam s njom bio na istim talasnim, moglo se uživati onda
- engleski: Mirso. srećom, bilo je i ljepših frajera u razredu pa mene nije gnjavio. osim toga, dobar profesor
- fizičko: Diko i Hamzić, pozitivne budale svaki na svoj način
muzičko i likovno se fakat ne sjećam, a ne znam jesam li koji predmet zaboravio... ima li još dinosaurusa kao ja ovdje?
Kako bi se ja tek trebao osjećati hahahha
Hemija - Ratko i Milena
Fizika - Valentić
Njemački - Gordana
Istorija - Žara
Muzičko - Karadža
Odbrana - dvojica Pera
Elektronika - Omerović
Geografija - Dule
ostalih se i ne sjećam
uh... tvoji su baš na izdisaju. Već za mog vakta o Valentiću si mogao slušati samo legendarne priče upitne vjerodostojnosti. Šerićka je garant bila djevojka kad ti je predavala
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#579 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

Satch wrote:

Nije ni bitno :P :D
WildRedRose

#580 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

anjaistkrank wrote:
pJofesoJ Jamiz ;)

Neki dan sam ga sreo u nekoj kafanici kad sam izasao da doruckujem. Isti lik. Nije se promjenio ni sekunde. Ne znam predaje li jos...

Meni je te cetri godine razrednica bila Zara. Cuvena. Evo vidim da je otisla u penziju... Steta. Dobra je bila. Blesava i sve, ali se borila za nas kad kakav belaj napravimo. Ljetos smo se bas druzili jer nam je bilo 10 godina mature.

A od ostalih profesora treba spomenuti naravno Mirsu. Kralj i legenda. Nisam ga odavno vidio, a bilo bi mi drago nekad da ga vidim. Da zapalimo jednu brzinsku. Sto se tice matematike, tu je bio Prgo sve cetri godine i bubrege smo propisali, ali na fakultetu matematiku sa nokta skinuli. Hvala mu na tome! :D Bila mi je draga i Sanja, al kod nje ti je bilo kako te ona gotivi tako ces i ti nju. Nije bilo neke sredine. I jos da istaknem prof. Merimu koja je predavala njemacki. Ne znam predaje li jos, ali je bila raja od zene.... Bilo je jos dobrih profesora, ali ovi su mi onako ostali u sjecanju.

A ima li ovde raje koja je zalazila u eminenti lokal "S" kod naseg dragog cika seje? Sad prodjem tamo i tuga me uhvati. Neka apoteka ili second hand radnja na tom mjestu.... A sjecam se kad je Jesenka dosla sa dnevnikom u S da propita raju koja su bjezala, ili kad nas je Krluc slao nazad u S da platimo sto smo imali jer je bila evakuacija iz S-a nakon sms-a "raja, evo javljaju da Krluc zapisuje".... :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

eh ovako, mirso ti stalno ide na predstave u Kamerni.. isti red, isto sjediste :D

Jesenka legenda , cuj sa dnevnikom u S.. :lol: :lol: :lol:
evo da te malo oraspolozim, S je radio dok sam i ja isla u skolu, izlazilo se i tamo dok se nije queen otvorio.. poslije toga znatno manje :)
WildRedRose

#581 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

ladyblue18 wrote: Kako smo mi nju za'ebavali, ona bila iz Olova, i onda svako malo neko usred casa dok je tisina "Kako se zove djevojka iz Olova?Olovka" :lol:

Ja vjerujem da ne predaje vise.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Satch wrote:

pa znam i ja da je tada predavala, zanima me sada.. :D

mi smo je zvali Klempuša.. iskrneo, i gore je zasluzila.. sad kad je se sjetim, nekakva me jeza prodje... :roll:
Satch

#582 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Satch »

ladyblue18 wrote:
Satch wrote:

Nije ni bitno :P :D
Necu reci da mi je bila razrednica, jer i ja se krijem :run:

@WildRose

Nema kako je nismo zvali... i meni je odvratna bila, mada nisam ni ja bio puno bolji :run: :skoljka:
ladyblue18

#583 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

Satch wrote:
:lol:

E u tom slucaju nisi moja generacija :D
WildRedRose

#584 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

slobodno podijeli sa mnom te nadimke, da se nasmijem iz duse :oops: :mrgreen:

Ona je max 1x mjesecno kosu prala.. i onda onaj niski rep zaveze, a onih par masnih pramenova st oispadu iza usiju zavuce, pa to sve izgleda-fuj.. a da ne pricam o njenom 'znanju' iz bosanskog jezika.. i kako je uvijek imala 2 streberke i mooozda 1 strebera koje je gotivila i sa kojima je samo pricala na casovima.. a nas ostale samo opominjala, zapisivala, i pucala slabe ocjene...

i da izjadam dusu, nikad joj necu halaliti kad mi je iz pismene dala 4 jer sam ''ukrala ideju iz neke knjige, ne znam ni ja koje, ali skontacu''.. mrs!!!! :twisted: :twisted:
ladyblue18

#585 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

Eh kako sam ja imala legendardnu profesoricu Bosanskog na pocetku, taj pocetak je trajao 2,3 sedmice dok se nije pjana pojavila na casu :mrgreen: :lol:
Mislim da je nakon toga odmah dosla Elma ako se dobro sjecam
Satch

#586 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Satch »

ladyblue18 wrote:
Satch wrote:
:lol:

E u tom slucaju nisi moja generacija :D
Prelistah malo temu, skontah da si godinu, maximalno 2 generacija ispred mene :) al' krijemo se, shhhh
WildRedRose wrote:slobodno podijeli sa mnom te nadimke, da se nasmijem iz duse :oops: :mrgreen:

Ona je max 1x mjesecno kosu prala.. i onda onaj niski rep zaveze, a onih par masnih pramenova st oispadu iza usiju zavuce, pa to sve izgleda-fuj.. a da ne pricam o njenom 'znanju' iz bosanskog jezika.. i kako je uvijek imala 2 streberke i mooozda 1 strebera koje je gotivila i sa kojima je samo pricala na casovima.. a nas ostale samo opominjala, zapisivala, i pucala slabe ocjene...

i da izjadam dusu, nikad joj necu halaliti kad mi je iz pismene dala 4 jer sam ''ukrala ideju iz neke knjige, ne znam ni ja koje, ali skontacu''.. mrs!!!! :twisted: :twisted:
Ma Elma je glupa... samo to cu reci :-) Kad je ona sama dozvolila da je maltretiraju onoliko koliko su itd itd... nestabilna licnost :-)
WildRedRose

#587 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

ladyblue18 wrote:Eh kako sam ja imala legendardnu profesoricu Bosanskog na pocetku, taj pocetak je trajao 2,3 sedmice dok se nije pjana pojavila na casu :mrgreen: :lol:
Mislim da je nakon toga odmah dosla Elma ako se dobro sjecam
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

a jel nekome amila predavala bosanski ? maaaala, na musko uvijek osisana.. ridjokosa, crvenokosa ? e ta zena bosanski jezik ima u malom prstu :thumbup:
WildRedRose

#588 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

@satch .. ako sam dobro pofatala, ti si jednu godinu stariji od mene.. koje godine si zavrsio ? :D
Satch

#589 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Satch »

WildRedRose wrote:@satch .. ako sam dobro pofatala, ti si jednu godinu stariji od mene.. koje godine si zavrsio ? :D
Sveo sam sve na 10ak imena, drzh' se dobro!!! :) :lol: :lol:
WildRedRose

#590 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

:lol: :lol: :lol: ja ne mogu svih cura da se sjetim.. nasmijao si me samo tako :lol: :lol: :thumbup:
Satch

#591 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Satch »

WildRedRose wrote::lol: :lol: :lol: ja ne mogu svih cura da se sjetim.. nasmijao si me samo tako :lol: :lol: :thumbup:
racunajuci na dozu arogancije, mislim da sam suzio izbor imena, klosharu D: ahahahahahaha
WildRedRose

#592 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

sjoj ako ti ja dam aroganciju :lol: :mrgreen:
ForrestGump

#593 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ForrestGump »

blue033 wrote: Kako bi se ja tek trebao osjećati hahahha
Hemija - Ratko i Milena
Fizika - Valentić
Njemački - Gordana
Istorija - Žara
Muzičko - Karadža
Odbrana - dvojica Pera
Elektronika - Omerović
Geografija - Dule
ostalih se i ne sjećam
Evo drug, da se ne osjećaš usamljeno:
Matematika - Lenjin (nakon bezbroj profesora u prve dvije godine)
Fizika - Vali
Hemija - Ratko Terzić
Istorija - Žara
Engleski - Ivančica (čini mi se da se prezivala Falatar)
Biologija - Nevena Šerić i Ilduza Rađo
Muzičko - Karadža
Filozofija/marksizam - Aida Tešić
Odbrana - Petar Tadić
SH jezik - puno ih se promijenilo, al najduze je bila Seada Sadiković
Geografija - Zrinka Ramadan
Fizičko - Karalejić

I čuj Žara otišla u penziju? Hajd' nek joj bude sretno.
Goldenhand

#594 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Goldenhand »

Đe je bio taj s? :oops:

To s dnevnikom baš liči na Jesenku :lol: Najjače mi je kad cijeli maj umjesto njenih časova pijem kafe :lol:

Ziki sjede na sto prekrsti noge i neki osmijeh nabaci na lice.Ja je od smijeha nikad nisam mogao pratit :lol:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#595 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by JOINT_1921 »

Joj ne zna gdje je S... To mora biti u Čitanci 1.razreda :D

Forrest, blue, kakva je bila Zara tada? :skoljka:
Tvrtko II Kotromanić

#596 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Tvrtko II Kotromanić »

i Zara je nas u Setalistu znala malo propitivati :D
ForrestGump

#597 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ForrestGump »

JOINT_1921 wrote:Joj ne zna gdje je S... To mora biti u Čitanci 1.razreda :D

Forrest, blue, kakva je bila Zara tada? :skoljka:

Ma šta da ti kažem...
Bila je poprilično zaguljena.
Ali, s druge strane, barem polovina ostalih profesora su bili zahtjevni manje-više kao i ona.
Svako na svoj način.
Sve u svemu, meni nije ostala u ružnom sjećanju. A nisam je pretjerano ni gotovio (nisam ni Istoriju gotivio, pa možda i zato). Smetalo mi malo ono njeno, koju prvu ocjenu dobiješ, tako ti je haman do kraja škole. I imala je simpatije prema određenim učenicima. Ali realno, ko nema?
Bila je jednostavno another brick in the wall.

"Reci ti nama [ime učenika] kako, na koji način je bitka kod Staljingrada..."
ladyblue18

#598 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

Odlicno si ovo naucio/la, odusevljena sam, evo ti 2 :mrgreen:
anjaistkrank

#599 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by anjaistkrank »

A ima li sretnika kojima je Nada Zdravic predavala latinski? Skoro citavu generaciju na kraju cetvrtog oborila na popravni. Naravno i ja sam bio medju "sretnicima" :D
Satch

#600 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Satch »

ladyblue18 wrote:Odlicno si ovo naucio/la, odusevljena sam, evo ti 2 :mrgreen:
U moje doba se slusala muzika u pozadini kod nje na casu... Ceca - Lepi grome moj i par pjesama od Whitney Houston su bile glavni hitovi :kontrabas:
Post Reply