SP POOL - UCESNICI - TABELA - NAGRADE
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Kukuruz_Barbe-q
Ja jucer kupio u mercatoru onaj Nutella ojrokrem u obliku lopte
i dok sam kupovao naletio na Terzica 
-
Kukuruz_Barbe-q
Nisam vidim opasan lik, sa tjelohraniteljem i u koznoj jakni. izgleda ko dado topic.
Primijetio sam da se vrzmaju oko onih skrinja sa ribama smrznutim
(ja sve ovo ozbiljno)
Primijetio sam da se vrzmaju oko onih skrinja sa ribama smrznutim
-
dseytan
do meneHarrys wrote:Dseytan,pogledaj prognozu maccarone pa ces vidjeti da je prognozirala drugacje pobjednike grupa.Pape je objavio sta je osvojila u svakoj grupi.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Takmicarski par Njemacka - Svedska uspjesno je prognozirao 41 takmicar.
Takmicarski par Argentina - Meksiko uspjesno je prognoziralo 34 takmicara.
Takmicarski par Engleska - Ekvador uspjesno je prognoziralo 13 takmicara.
Takmicarski par Portugal - Holandija uspjesno je prognoziralo 30 takmicara.
Logicno, ... to znaci da su samo oni u borbi za bodove (za rezultat). Svi ostali ucestvuju u trci za bodove za evt. prolaz njihovih favorita u cetvrt finale..
Bodovi za prolaz u cetvrt finale ce biti ubaceni nakon 8 utakmica osmine finala.
-
Kukuruz_Barbe-q
Meni je rezulta bio 0:1 za Arg racuna li se to kao 2 boda?
- pape
Kukuruz_Barbe-q wrote:Meni je rezulta bio 0:1 za Arg racuna li se to kao 2 boda?
- pape
Kukuruz_Barbe-q wrote:Meni je rezulta bio 0:1 za Arg racuna li se to kao 2 boda?
Da bi se sprijecili nesporazumi, ... crveno su oznaceni neregularni i nevazeci mecevi na tvom listicu.
16 najboljih - 1/8 finala
Mec br. 49 WA protiv RB Njemacka-Svedska 2:1 - regularno
Mec br. 50 WC protiv RD Holandija-Portugal 1:3 - neregularno i nevazece
Mec br. 51 WB protiv RA Engleska-Poljska 2:0 - netacni protivnici
Mec br. 52 WD protiv RC Meksiko-Argentina 0:1 - neregularno i nevazece
Zasto su ovi mecevi neregularni i nevazeci?
Zato sto mec Holandija - Portugal nije mec br. 50 i nije igran danas kako je shemom predvidjeno.
Isto tako vecerasnji mec nije br. 52. Taj mec ce se odigrati sutra.
Povrh toga ni Holandija ni Meksiko nisu pobjednici u grupama, a Portugal i Argentina nisu drugoplasirani u grupama.
To sto su se protivnici slucajno "potrefili" nije regularno. Ako bi se ovo priznalo, bili bi osteceni oni koji su regularno i ispravno dosli do parova u sukladnosti sa shemom i brojem meca.
Zao mi je, pravila su pravila i treba ih postovati.
- Brando
Pape jarane zar nije logicnije da se boduje prolazak u slijedecu fazu a da pogadjanje rezutltata bude neki kao bonus koji ce stvarati razliku medju takmicarima
i recimo sad ovdje prodju englezi i portugal recimo i neko je to prognozirao kao par 1/4 finala al mu se ne racuna jer nije pogodio poljsku ili holandiju
po meni je to nidje veze
ili recimo neko je prognozirao da ce holandija biti prvak i da ce biti na prvom mjestu u grupi...ali bila je na drugom i postane prvak i sad mu se ne racuna prognoza
znam da je ovo jebeno sve ukucavati i skidam ti kapu zato...ali ne znam je li ovako regularnije
i recimo sad ovdje prodju englezi i portugal recimo i neko je to prognozirao kao par 1/4 finala al mu se ne racuna jer nije pogodio poljsku ili holandiju
ili recimo neko je prognozirao da ce holandija biti prvak i da ce biti na prvom mjestu u grupi...ali bila je na drugom i postane prvak i sad mu se ne racuna prognoza
znam da je ovo jebeno sve ukucavati i skidam ti kapu zato...ali ne znam je li ovako regularnije
-
Harrys
Bodove ne dobivas na osnovu rezultata utakmice ali dobivas ako pogodis plasman u slijedece kolo.
- Tacno prognoziran prolazak tima u cetvrtfinale .................................. +5 poena.
- Tacno prognoziran prolazak tima u polufinale .................................... +7 poena.
- Tacno prognoziran finalista .................................................................... +9 poena.
- Tacno prognoziran pobjednik utakmice za 3. mjesto ...................... +11 poena.
- Tacno prognoziran svjetski sampion .................................................. +15 poena.
- pape
Mislim da se nismo dobro razumjeli. Naime, .... upravo je onako kako ti gore spominjes. Boduju se ispravno prognozirani protivnici koji slijede shemu.
Oni koji su promashili shemu dobijaju bodove na prolazak njihovog tima dalje. Haretov izvod iz pravila o bodovanju to potvrdjuje.
Ne znam kako si shvatio da su neki parovi vezani za druge parove? To nema nikakvu vezu.