Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prenj wrote:
seljak_cojek wrote:
Prenj wrote: Ocekujemo konkretne arheoloske dokaze u vidu masivnih, pravilnih zidova, napravljenih ljudskom rukom ...
Ono sto je do sada pokazano na Visocici, moze se isceprkati skoro na svakom brdu ...
Da, kamene ploce otkrivene na brdu kojeg zovu Piramida Mjeseca, definitivno izgledaju kao vjestacka struktura, ali kakve to ima veze sa Semirovom piramidom?
Ovo i nije tako daleko od onoga što @Saraswati napisa.

A za ono kamenje na piramidi Mjeseca mi stvarno nije jasno otkud se pojavi kad su ljudi fino rekli to je obično brdo i tamo nema ničeg interesnatnog.;-)
U Mexicu je nedavno mnogo manja ekipa od one koja upravo radi na Omladinskoj radnoj akciji Visocica 2006, dokazala postojanje do tada neotkrivene piramide za svega nekoliko mjeseci, tako sto su otkopali oltar, dijelove zidova, ...
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
Za brdo Pljesevicu ("The Pyramid of the Moon" :D), niko nista do sada nije ni tvrdio ...
Istraživanja su trajala 2005 i 2006.
Ta piramida u Mexicu nije imala građevinu na vrhu gdje je oltar. Visina piramide je 18 metara. I da su htjeli nisu mogli angažovati mnogo ljudi, zbog prostora.

I kod nas, da nije ostataka Starog grada Visoki, najjednostavniji način bi bio kopati sa vrha, a ovako ........
semm

Post by semm »

Piramidos wrote:jedno prosto pitanje za sve ucesnike posto mi nije bas jasno

kako vlada federacije bosne i herzegovine moze biti sponzor jedne NEVLADINE UDRUGE?
E imaš ga ti potpuno pravo. Konstutivnost treba da bude na svakom pedlju BiH.
Prvo su konstutivno negirali :Imamović,Lovrenović,Govedarica.Svaka čast.
E ondak, jer no, Grahovac zabrania, a Hađipaša ,odobria,falia Ivanić. Loše brate niđe konstutivnosti.
Suljica se izljubi na kamenoj strukturi ,a Paravac a pogotovu Jović ni mukajet.Loše ,skroz ,loše.Zlaja kaže da mu sa Mile traktorče naljutio.
A ja jope ponavljam i pitam ,zašto se vi borite protiv decentralizacije kada je to sasvim normalna posljedica konstituivnosti.
Saraswati

Post by Saraswati »

seljak_cojek wrote:
Prenj wrote:U Mexicu je nedavno mnogo manja ekipa od one koja upravo radi na Omladinskoj radnoj akciji Visocica 2006, dokazala postojanje do tada neotkrivene piramide za svega nekoliko mjeseci, tako sto su otkopali oltar, dijelove zidova, ...
Istraživanja su trajala 2005 i 2006.
Ta piramida u Mexicu nije imala građevinu na vrhu gdje je oltar. Visina piramide je 18 metara. I da su htjeli nisu mogli angažovati mnogo ljudi, zbog prostora.

I kod nas, da nije ostataka Starog grada Visoki, najjednostavniji način bi bio kopati sa vrha, a ovako ........
Tako je, argumentovano, brate... I like it :D
Prenj

Post by Prenj »

seljak_cojek wrote: Istraživanja su trajala 2005 i 2006.
I ovdje bi, da necega ima, najjednostavniji nacin bio, nakon otkopavanja metar-dva zemlje, doci do kamenih zidova, napravljenih ljudskom rukom i pravilno slozenih u zidove piramide ...
Umjesto toga, sve sto se da vidjeti na snimcima jesu sedimentne stijene tako karakteristicne za taj dio BiH ..., pogledaj korito rijeke Bosne iza Lasve kao primjer i cuvene "lasvanske konglomerate" ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
seljak_cojek wrote: Istraživanja su trajala 2005 i 2006.
I ovdje bi, da necega ima, najjednostavniji nacin bio, nakon otkopavanja metar-dva zemlje, doci do kamenih zidova, napravljenih ljudskom rukom i pravilno slozenih u zidove piramide ...
Umjesto toga, sve sto se da vidjeti na snimcima jesu sedimentne stijene tako karakteristicne za taj dio BiH ..., pogledaj korito rijeke Bosne iza Lasve kao primjer i cuvene "lasvanske konglomerate" ...
obzirom da tvoj kolega po opredjeljenju suti, daj mi ti link ili text te famozne odluke VM.
:D
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj wrote: I ovdje bi, da necega ima, najjednostavniji nacin bio, nakon otkopavanja metar-dva zemlje, doci do kamenih zidova, napravljenih ljudskom rukom i pravilno slozenih u zidove piramide ...
Slike, molim :oops:
Saraswati

Post by Saraswati »

"When they first saw us digging there, the local people just couldn't believe there was a pyramid," Jesus Sanchez, an archaeologist with the National Institute of Anthropology and History, told the Associated Press.

Sounds familiar, doesn't it? :D
Prenj

Post by Prenj »

Saraswati wrote:
Prenj wrote: I ovdje bi, da necega ima, najjednostavniji nacin bio, nakon otkopavanja metar-dva zemlje, doci do kamenih zidova, napravljenih ljudskom rukom i pravilno slozenih u zidove piramide ...
Slike, molim :oops:
Ne treba nista slikati, samo pogledaj kroz prozor iz auta ili iz voza, kada sljedeci put krenes od Lasve prema Zenici, desno od puta/pruge, mjesto gdje Bosna pravi lijepe slapove ...
Odusevljenje Bosanaca elementarnim geoloskim pojavama na Visocici je neobjasnjivo ... imat ce BBC sta snimati ovih dana ... izvanredan slucaj masovne hipnoze ... :(
Saraswati

Post by Saraswati »

Ko je ono spominjao Pljesevicu? :D

Image

Image
Last edited by Saraswati on 31/05/2006 12:54, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: obzirom da tvoj kolega po opredjeljenju suti, daj mi ti link ili text te famozne odluke VM.
"Kolega" nek sam brani svoje argumente ...
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote: obzirom da tvoj kolega po opredjeljenju suti, daj mi ti link ili text te famozne odluke VM.
Eto sto su ti "kolege"... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
deder ga napomeni...posto moram offline ici... da mi da link...
slimmersex

Post by slimmersex »

mIRCerka wrote:
Goa wrote:Moze li samo neko pronaci onaj post u kojem covjek kristalno jasno opisuje da Sem vrlo vjerovatno koristi neke antidepresive i neznam ti sta vec ne.

nesta u smislu, kako se uvijek smjeska kad ga neko napada, kako mrtav hladan opisuje svoje dokaze itd itd...

Sekta sekta

ovo ce biti najzanimljiviji događaj u nasoj istoriji. Al kad dodje vrijeme neces moci ni za pare pronaci nekog ko je branio piramide.

Isto ko prosli rat. Niko nije puco, svi su bili negdje vani.... hehehehehe
evo ne trebaju ti pare... ja cu reci da sam branila piramidu i da sam branila ideju da imamo nesto vise od uglja pod zemljom... :D i to cu ti reci live, preko satelila, direktno u CNN sa platoa...Visocice...
ali piramida ne postoji. laganjem samih sebe a pogotovo drugih da postoji ono sto ne postoji, to sto ne postoji - nece odjednom nastati.
slimmersex

#589 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by slimmersex »

Mahalac wrote:
slimmersex wrote:
drug_clan wrote:lazi lazi laze me, ti to radis najbolje.

Moje iskustvo sa ljudima koji vjeruju u piramide je da tu argumenti ne pomazu. Dzaba sva prica, dzaba cinjenice i sl, ljudi hoce da vjeruju i gotovo. I jos nesto interesantn, svi koriste iste argumente u odbrani piramida, te docice turisti, te kako je medjugorje moglo i sl. Sve je ovo u redu, ali je problem sto ovakva naivnost ne sluti dobro. Ako ljudi nisu u stanju da razluce sta je moguce a sta ne, u ovako jednostavnom slucaju, kako ce oduprijeti od politickih manipulacija gdje stvari uopte nisu tako jasne.
bravo. sazeo si u ovaj paragraf nekoliko velikih istina o tome kakvi su ljudi u bosni uopste. i kakva nam je buducnost s takima oko nas.
A koji to argument treba da prihvatimo o nepostojanju Piramide osim da je Semir zanesenjak i sarlatan...izvolite
znaci ja sada mogu da kazem da 50 metara ispod vjecne vatre ima 300 kila zlata koje je zakopao edvard kardelj. aj ti sad dokazi da to nije istina?
Vodenjak

#590 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by Vodenjak »

Saraswati wrote:A onda dodajem...
Saraswati wrote:P. S.

Drugo je to sto je Semir intimno siguran da to jeste piramida. To ga, medjutim, ne sprijecava da trazi znanstvene dokaze za to. U znanstvenom smislu, piramida je (jos uvijek) hipoteza.
Ama @Saraswati ja i govorim o njegovom odgovoru koji je uputio NAUCNIKU!
On naprosto nije dao ni CUTI da to nije piramida sto znaci da on to TVRDI! :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

slimmersex wrote: ali piramida ne postoji. laganjem samih sebe a pogotovo drugih da postoji ono sto ne postoji, to sto ne postoji - nece odjednom nastati.
pa piramida postoji, prestani lagati samom sebi i svima nama... :D

a sto se tice onog zlata, vjeruj da bi ga do sada nasli koliko je puta prekopano sve... :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

SENZACIONALNO!!!
DOKAZANO POSTOJANJE SARAJEVSKE PIRAMIDE!

Objelodanjena vijest o dokazanom postojanju sarajevske Piramide pomračenog Sunca (i razuma).

Ako ste dosad mislili da je Čolina kapa tek čudnovato brdo u podnožju
Trebevića, ili davno ugašeni vulkan, ili, pak, samo lokacija jedine bh.
opservatorije, pogledajte je ponovo, jer Čolina kapa, kako smo danas
saznali, u sebi krije misteriju najstarije piramide na svijetu.

Danas su, na press-konferenciji održanoj u kafiću Luxor,
bosansko-hercegovačkoj i svjetskoj javnosti objelodanjeni nepobitni dokazi o postojanju piramide usred Sarajeva. Okupljenim novinarima se obratila Semiramida Osamagić (rapperski - 8agich), samouka astrofizičarka i arheofiličarka, rodom iz Bosne, sa trenutnim prebivalištem u Kanadi, provincija Saskatchewan.

Semiramida je objasnila da je, družeći se sa saskatchewanskim čovjekom (od milja: sasquatch), spoznala istinu o alternativnoj historiji čovječanstva, po kojoj se čovječanstvo razvijalo putem 'tajne piramida', gradeći širom svijeta piramide, kako bi u preko njih komuniciralo sa civilizacijama iz svemira.

Geometrijski raspored svih piramida na svijetu upućuje na postojanje jedne centralne, prvobitne piramide (piramida-majka) od koje su nastale sve druge piramide-kćerke. Do danas se pogrešno smatralo da je ta centralna piramida smještena u Visokom, ali najnovija geofizičkotermalnoseizmička ispitivanja (kao i Google Earth :D ) pokazuju da je tačna lokacija te prapiramide zapravo u
Sarajevu
.

Ovu su smjelu hipotezu potvrdili i naučnici sa Uskršnjih otoka, koji su samo zbog ovoga (a i zbog Uskrsa) doputovali u Sarajevo. Oni su naglasili da tamošnji kipovi i Čolina kapa zatvaraju polarno polje (po formuli E+mc:mc/2*logx!e=?), koje su drevne civilizacije izvjesno koristile za kontakt sa drugim svjetovima. Da se taj kontakt održava i danas, potvrđuje i postojanje opservatorije baš na vrhu Čoline kape, koja ima idealan paralaktički kut u odnosu na sazvježđa Taormine i Klingona.

Ujedno, prema meksičkim sapun-legendama, drevno božanstvo Quetzalcoatl (nagrada onome ko izgovori) je, prije mnogo stoljeća, otišlo na prebivalište na istoku, odakle se jednog dana trebalo vratiti u Meksiko.

Sumnja se da bi to prebivalište moglo biti u blizini same piramide, u
ruševinama zvanim Hodidjed (Come-to-Grand-daddy). Kao posljednji dokaz iznesena je činjenica da bosanske kuće tradicionalno imaju krovove na četiri vode - u obliku piramide :D , dok kuće u ostalim balkanskim kulturama imaju mahom dvije vode. Dakle, bosanske kuće tradicionalno, sve odreda, imaju piramide na krovu. :oops:

Naoružana ovim neporecivim dokazima, Semiramida (Sammy Jo) 8agić je objavila početak arheoloških radova na lokalitetu iznad Trčivoda. Radovi se odvijaju pod pokroviteljstvom Fondacije arheološkog parka Mladi mjesec i zvijeda Danica, Federalnog ministarstva fiskulture i reinkarniranog Ibre Spahića, i odvijat će se intenzivno naredne tri godine ili do dovršenja Bosmala (šta prije naiđe) :D . Konture i obrisi Piramide pomračenog sunca (i razuma) će biti predočeni javnosti na slijedećoj konferenciji, u gostionici kod Tutankhamona, zvanog Tuta.

U popodnevnim satima, ispred slastičarne "Egipat" :D se iskupila veća grupa građana, koji su razdragano klicali: "Hej, Europo, imaj nas u vidu, mi imamo tvoju piramidu.", i pjevali: "Tekla voda, od kripte do kripte, ponijela sarkofag of Nefertite." Malo iza akšama, grupa se spontano razišla, uzvikujući nešto na hijeroglifima, što nismo uspjeli razumjeti.

Ekskluzivno za TENU (Tersijansku novinsku agenciju): Alfred Tersalija
semm

Post by semm »

DonDavudes wrote:SENZACIONALNO!!!
DOKAZANO POSTOJANJE SARAJEVSKE PIRAMIDE!

Objelodanjena vijest o dokazanom postojanju sarajevske Piramide pomračenog Sunca (i razuma).

Ako ste dosad mislili da je Čolina kapa tek čudnovato brdo u podnožju
Trebevića, ili davno ugašeni vulkan, ili, pak, samo lokacija jedine bh.
opservatorije, pogledajte je ponovo, jer Čolina kapa, kako smo danas
saznali, u sebi krije misteriju najstarije piramide na svijetu.

Danas su, na press-konferenciji održanoj u kafiću Luxor,
bosansko-hercegovačkoj i svjetskoj javnosti objelodanjeni nepobitni dokazi o postojanju piramide usred Sarajeva. Okupljenim novinarima se obratila Semiramida Osamagić (rapperski - 8agich), samouka astrofizičarka i arheofiličarka, rodom iz Bosne, sa trenutnim prebivalištem u Kanadi, provincija Saskatchewan.

Semiramida je objasnila da je, družeći se sa saskatchewanskim čovjekom (od milja: sasquatch), spoznala istinu o alternativnoj historiji čovječanstva, po kojoj se čovječanstvo razvijalo putem 'tajne piramida', gradeći širom svijeta piramide, kako bi u preko njih komuniciralo sa civilizacijama iz svemira.

Geometrijski raspored svih piramida na svijetu upućuje na postojanje jedne centralne, prvobitne piramide (piramida-majka) od koje su nastale sve druge piramide-kćerke. Do danas se pogrešno smatralo da je ta centralna piramida smještena u Visokom, ali najnovija geofizičkotermalnoseizmička ispitivanja (kao i Google Earth :D ) pokazuju da je tačna lokacija te prapiramide zapravo u
Sarajevu
.

Ovu su smjelu hipotezu potvrdili i naučnici sa Uskršnjih otoka, koji su samo zbog ovoga (a i zbog Uskrsa) doputovali u Sarajevo. Oni su naglasili da tamošnji kipovi i Čolina kapa zatvaraju polarno polje (po formuli E+mc:mc/2*logx!e=?), koje su drevne civilizacije izvjesno koristile za kontakt sa drugim svjetovima. Da se taj kontakt održava i danas, potvrđuje i postojanje opservatorije baš na vrhu Čoline kape, koja ima idealan paralaktički kut u odnosu na sazvježđa Taormine i Klingona.

Ujedno, prema meksičkim sapun-legendama, drevno božanstvo Quetzalcoatl (nagrada onome ko izgovori) je, prije mnogo stoljeća, otišlo na prebivalište na istoku, odakle se jednog dana trebalo vratiti u Meksiko.

Sumnja se da bi to prebivalište moglo biti u blizini same piramide, u
ruševinama zvanim Hodidjed (Come-to-Grand-daddy). Kao posljednji dokaz iznesena je činjenica da bosanske kuće tradicionalno imaju krovove na četiri vode - u obliku piramide :D , dok kuće u ostalim balkanskim kulturama imaju mahom dvije vode. Dakle, bosanske kuće tradicionalno, sve odreda, imaju piramide na krovu. :oops:

Naoružana ovim neporecivim dokazima, Semiramida (Sammy Jo) 8agić je objavila početak arheoloških radova na lokalitetu iznad Trčivoda. Radovi se odvijaju pod pokroviteljstvom Fondacije arheološkog parka Mladi mjesec i zvijeda Danica, Federalnog ministarstva fiskulture i reinkarniranog Ibre Spahića, i odvijat će se intenzivno naredne tri godine ili do dovršenja Bosmala (šta prije naiđe) :D . Konture i obrisi Piramide pomračenog sunca (i razuma) će biti predočeni javnosti na slijedećoj konferenciji, u gostionici kod Tutankhamona, zvanog Tuta.

U popodnevnim satima, ispred slastičarne "Egipat" :D se iskupila veća grupa građana, koji su razdragano klicali: "Hej, Europo, imaj nas u vidu, mi imamo tvoju piramidu.", i pjevali: "Tekla voda, od kripte do kripte, ponijela sarkofag of Nefertite." Malo iza akšama, grupa se spontano razišla, uzvikujući nešto na hijeroglifima, što nismo uspjeli razumjeti.

Ekskluzivno za TENU (Tersijansku novinsku agenciju): Alfred Tersalija
Ovo meni više liči na Rašu đe sjedi na Prenju i stvara epsko djelo za kantatu na njegovom omiljenom i za njega jedinom instrumentu.
Larci

Post by Larci »

Saraswati wrote:Ko je ono spominjao Pljesevicu? :D

Image

Image
RODILA MAJKA PRIRODA... :D :D AMA ISTO BAS KAO ONE KOD LASVE :D :D :faraon1:
Prenj

Post by Prenj »

Larci wrote:
Saraswati wrote:Ko je ono spominjao Pljesevicu? :D
...
RODILA MAJKA PRIRODA... :D :D AMA ISTO BAS KAO ONE KOD LASVE :D :D :faraon1:
U kakvoj su vezi ove slike sa ocekivanom piramidom?
Saraswati

Post by Saraswati »

Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca? :roll:
Saraswati

#597 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by Saraswati »

Vodenjak wrote:
Saraswati wrote:A onda dodajem...
Saraswati wrote:P. S.

Drugo je to sto je Semir intimno siguran da to jeste piramida. To ga, medjutim, ne sprijecava da trazi znanstvene dokaze za to. U znanstvenom smislu, piramida je (jos uvijek) hipoteza.
Ama @Saraswati ja i govorim o njegovom odgovoru koji je uputio NAUCNIKU!
On naprosto nije dao ni CUTI da to nije piramida sto znaci da on to TVRDI! :-)
Pa sad, meni se cini da je to stvar osobnog tumacenja... Meni se pak ucinilo da NAUCNIK nije htio ni da cuje za piramidu i da nije odgovorio ni na jedan od pobrojanih argumenata (kakvih, takvih), a da je jedini argument koji je on imao ponuditi bio: "Ti dos'o iz Amerike i sad meni solis pamet... mesetaru nijedan." :roll: :-D
terapija

Post by terapija »

Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca? :roll:
Imate li vi oci u glavi??? :) Iako pravougle pukotine i lomovi izgledaju donekle kao poredani blokovi, rijec je o obicnim sedimentima koji su se uspravili usljed nabora tla

Dakle ove stijene su prirodnog porijekla. Pitajte bilo kojeg studenta geografije (koji je pratio predavanja) ako ne vjerujete ;)
Prenj

Post by Prenj »

:?
Znaci svaki materijalni ostatak koji bude pronadjen u Visockoj dolini u kojoj su ljudi, prema saznanjima postojece nauke, zivjeli zadnjih 6-7 hiljada godina, je dokaz da postoji Semirova piramida?????
terapija

Post by terapija »

Prenj wrote:
:?
Znaci svaki materijalni ostatak koji bude pronadjen u Visockoj dolini u kojoj su ljudi, prema saznanjima postojece nauke, zivjeli zadnjih 6-7 hiljada godina, je dokaz da postoji Semirova piramida?????
A ne bi me iznenadilo ni da su stijene sa visocice prirodnog porijekla, iako laiku izgledaju kao da nisu takve.

Nisu Tuzlaci dzaba tvrdili da se radi o prirodnim stijenama. Samo zaboravilo se brzo sta su rekli, cim je "egipatski strucnjak" dosao
Locked