jesi li i ti ukljucena u izradu studija transcedentalne psihologije?danas wrote:zaboravila si nam reci koji parfem ti koristis![]()
![]()
Jesam li rasista?
-
basta sljezove boje
- danas
boze sacuvajbasta sljezove boje wrote:jesi li i ti ukljucena u izradu studija transcedentalne psihologije?danas wrote:zaboravila si nam reci koji parfem ti koristis![]()
![]()
-
basta sljezove boje
dobro, bitno je da si licno ukljucena u tematikudanas wrote:boze sacuvajbasta sljezove boje wrote:jesi li i ti ukljucena u izradu studija transcedentalne psihologije?danas wrote:zaboravila si nam reci koji parfem ti koristis![]()
![]()
ja svoje informacije dobijam iskljucivo iz frizerskih salona
- danas
mogu ja i prijateljicu pitat, pa da prijavim sta su njena iskustvabasta sljezove boje wrote:dobro, bitno je da si licno ukljucena u tematikudanas wrote:boze sacuvajbasta sljezove boje wrote: jesi li i ti ukljucena u izradu studija transcedentalne psihologije?ja svoje informacije dobijam iskljucivo iz frizerskih salona
-
basta sljezove boje
na manikiru se bas puno i ne prica, ali ako imas neku koja ide na brazilsku depilaciju - to bi puno znacilodanas wrote:mogu ja i prijateljicu pitat, pa da prijavim sta su njena iskustvabasta sljezove boje wrote:dobro, bitno je da si licno ukljucena u tematikudanas wrote: boze sacuvajja svoje informacije dobijam iskljucivo iz frizerskih salona
ona ide na manikir kod neke tajlandjanke, mozda ima spin...
- danas
imam jednu staru poznanicu sa faksa, bas mulatkinja iz brazila... sigurno ce imati sta reci, a svakako ide i na depilacijubasta sljezove boje wrote:na manikiru se bas puno i ne prica, ali ako imas neku koja ide na brazilsku depilaciju - to bi puno znacilodanas wrote:mogu ja i prijateljicu pitat, pa da prijavim sta su njena iskustvabasta sljezove boje wrote: dobro, bitno je da si licno ukljucena u tematikuona ide na manikir kod neke tajlandjanke, mozda ima spin...
-
tempora
Bilo bi mi drago, da mi pojasnis kolicinu malogradjanstine u ovom mom postu i koji dijelovi su krunisani malogradjanstinom ( ili svi?) pa da se mogu ispraviti i nauciti bolje?basta sljezove boje wrote:Gospode koliko malogradjanstine u tako malo tekstatempora wrote:basta sljezove boje wrote:ja ne mogu zamisliti da u Njemackoj neko objavi pseudoznanstvenu studiju u kojoj bi tvrdio kako "Marokanci cesce obolijevaju od shizofrenije" od Nijemaca. To bi bilo potpuno u duhu Rassenlehre i nitko normalan ne bi takvo smece publicirao. Predisponirajuci faktori shizofrenije su genetski, virusni, prenatalna i porodjajna ostecenja mozga tako da jedino objasnjenje moze biti da su Marokanci koji tu zive iz srodnih obitelji pa su genetski bliski za razliku od puno vece populacije domicilnog stanovnistva
Ja zaista ne mogu vjerovati da si ti ovo napisala.Svaki covjek grijesi ali ako postoji uzvisena ljudska osobina onda je to ta da covjek nauci i prvenstveno sebi prizna da ga je nepoznanica -koja niti jednom ljudskom bicu nije strana nagnala da tvrdi nesto utemeljeno na predrasudi.
Ne znam kako si samo dosla do zakljucaka da se radi o "pseudoznanstvenim studijama" i o tome da "niko normalan takvo smece ne bi publicirao"-osim sto mogu pomisliti da ti je ovo podrucje apsolutno nepoznato pa time i ovakva rekacija.
Ja niti te smatram glupom ( sto bi znacilo da po automatizmu arogancije sebe smatram pametnom), niti zelim da se svadjam, a najmanje zelim da te uvrijedim i jednom rijecju.No moje skromno znanje na ovom polju mi govori da si napisala jednu besmislicu-uz duzno postovanje koju mozes odagnati ukoliko te ovakva tematika interesuje, te procitati mnoge publikacije ove vrste.
Licno sam bila ukljucena na radu jedne slicne publikacije te se kroz studije doticala i transkulturne psihijatrije.Lady ti je okvirno pojasnila o cemu je rijec-a ako je tebi to besmislica, onda nema druge nego da se vodis populistickim publikacijama koje zadovoljavaju siroke mase selektivne povrsnosti.
- neprilagodjena
#583 Re: Jesam li rasista?
vesela wrote:U ovom svedskom drustvu sam brzo shvatila da moja djeca imaju kontakt sa djecom razlicitih rasa. Kroz obdaniste, skolu i druzenje van skole. To je bilo nesto novo za mene, jer toga nije bilo u Sarajevu, kad sam ja isla u skolu i radila.
Tad sam shvatila da bi se moglo desiti da se zaljube i, mozda zasnuju bracnu zajednicu. Panika me uhvatila!!!!
Pogotovo zbog sina, koji jako naginje nekim tajlandjankama, vijetnamkinjama i irankama. Sve su te njegove djevojke bile lijepe i zgodne k'o san, ali ja sebe zamislim da dodjem u Sarajevo sa "unuce crnce ili arapce"...pa nikako da to svarim!
I stavim djeci zabranu! Dok sam mogla, naravno!
Kazu da sam rasista! A ja kazem da bi i oni i djeca imali bespotebne probleme!
Ima li neko od vas slicnih iskustava i kako reagujete na ovo?
Nemojte me samo napadati, molim vas!
Tako razmislja skoro svaka majka
mislis da bi moja majka bila sretna kad bi moj brat doveo marokanku ili turkinju u kucu
- vjesticanametli
#584 Re: Jesam li rasista?
najbolje je zivjet sam sa sobom..........ono ograniceno, skuceno.................samo svoji i tako..............dovoljno ce biti 
- mofo33
#585 Re: Jesam li rasista?
preskocila sam 24 stranice,jer nemam zivaca da citam toliko preseravanja,sorry
ah arapi,ah crnci,ah kinezi,ah ovi-i-oni...
fin nam je mentalitet, nema sta,
ne cudi me nimalo sto smo se poubijali izmedju se (svi iste "rase")
fuj
ah arapi,ah crnci,ah kinezi,ah ovi-i-oni...
fin nam je mentalitet, nema sta,
ne cudi me nimalo sto smo se poubijali izmedju se (svi iste "rase")
fuj
- Prozor
#586 Re: Jesam li rasista?
nesto bih rekao, ali ne znam sta... 
-
d2
#587 Re: Jesam li rasista?
ja sam sretan sto bi mojoj majci bilo svejedno koje je rase ona koju dovodim u kucu kao sto joj je uvijek bilo svejedno koja je koje vjere.neprilagodjena wrote:vesela wrote:U ovom svedskom drustvu sam brzo shvatila da moja djeca imaju kontakt sa djecom razlicitih rasa. Kroz obdaniste, skolu i druzenje van skole. To je bilo nesto novo za mene, jer toga nije bilo u Sarajevu, kad sam ja isla u skolu i radila.
Tad sam shvatila da bi se moglo desiti da se zaljube i, mozda zasnuju bracnu zajednicu. Panika me uhvatila!!!!
Pogotovo zbog sina, koji jako naginje nekim tajlandjankama, vijetnamkinjama i irankama. Sve su te njegove djevojke bile lijepe i zgodne k'o san, ali ja sebe zamislim da dodjem u Sarajevo sa "unuce crnce ili arapce"...pa nikako da to svarim!
Tako razmislja skoro svaka majka![]()
![]()
mislis da bi moja majka bila sretna kad bi moj brat doveo marokanku ili turkinju u kucu![]()
kada bi to bilo drugacije vrlo brzo bih je prestao smatrati osobom koja mi zeli dobro i poceo se ponasati u skladu s tim.
Last edited by d2 on 03/07/2008 01:22, edited 1 time in total.
-
d2
#588 Re: Jesam li rasista?
necu te napadati samo cu reci da je pravo super sto nemam nista s tobom, da sam ti ja sin - razgulio bih ispod tvog krova cim bih imao kakve takve uslove.vesela wrote:U ovom svedskom drustvu sam brzo shvatila da moja djeca imaju kontakt sa djecom razlicitih rasa. Kroz obdaniste, skolu i druzenje van skole. To je bilo nesto novo za mene, jer toga nije bilo u Sarajevu, kad sam ja isla u skolu i radila.
veselo i tebi domacine !
-
WizzardFromBOZ
#589 Re: Jesam li rasista?
jesi - nisam siguran jesam li to vec ranije bio napisao (a ne otvaraju mi se ove silne stranice) pa rekoh da ponovim, jer ponavljanje je majka znanja.Jesam li rasista?
-
#590 Re: Jesam li rasista?
WizzardFromBOZ wrote:jesi - nisam siguran jesam li to vec ranije bio napisao (a ne otvaraju mi se ove silne stranice) pa rekoh da ponovim, jer ponavljanje je majka znanja.Jesam li rasista?
Ja bi rekao da nije rasista, nego je Bosanka, pa je vaznije sta ce mahala reci. Bilo je par istih slucajeva ovdje gdje su cerke i sinovi otisli sa crncima i digla se frka oko toga. I sve sam mislio a vidi roditelja sto su rasisti dok jednom otac nije rekao "nije meni krivo sto je ona sa njim (crncem). dobar je momak, radi i to sve, ali kako cu ja sa crnim unukom u Sanski Most"
- mofo33
#591 Re: Jesam li rasista?
meni su nene i djedovi bili PRAVI muslimani,vjernici iz dna duse u ljude i zivotne vrijednosti,
a ne u sterilne dogme i mahalske price!
sta "rasista" moze reci kad brak ili prijateljsto pukne izmedju dvije osobe iste boje koze,vjere i iz iste mahale?
hajd', sta je izgovor?
a ne u sterilne dogme i mahalske price!
sta "rasista" moze reci kad brak ili prijateljsto pukne izmedju dvije osobe iste boje koze,vjere i iz iste mahale?
hajd', sta je izgovor?
- vjesticanametli
#592 Re: Jesam li rasista?
nafaka...........sudbina i ostala suplja prica 
- mofo33
#593 Re: Jesam li rasista?
eh pa mozemo te nafake-sudbine-suplje price ubaciti i u odnose sa arapima,crncima,kinezima,itd.vjesticanametli wrote:nafaka...........sudbina i ostala suplja prica
nismo mi Bosnaci skontali ni krvne grupe, a ni boje koze
- exliberal
#594 Re: Jesam li rasista?
jesam li rasista....jesam kao i 90 % ljudi
samo sto to ja priznam
samo sto to ja priznam
-
simpozijum delirijum
#595 Re: Jesam li rasista?
meni jaran najbolji trenutno jeste ; crn ko' ugarak i Frank se zove ( likovnjak kao ja , cuj ? crnac a slikar i dizajner , pa zar to more biti sucur Allahu ?)! .. cura mi Latinas (Portoriko ), a i boss mi je crnac ko da se u tunelu rodio !mofo33 wrote:eh pa mozemo te nafake-sudbine-suplje price ubaciti i u odnose sa arapima,crncima,kinezima,itd.vjesticanametli wrote:nafaka...........sudbina i ostala suplja prica
nismo mi Bosnaci skontali ni krvne grupe, a ni boje koze
kuku lele ! ova Amerika sva izmixana , nece to na dobro tobejarabi !
ima i crnaca rasista koliko oces' , a kazu da su Japanci najgori po tom pitanju
u svakom slucaju , rasisti svih boja ? popusite mi q..ac !
- Panthera
#596 Re: Jesam li rasista?
Treba volit sve sto je rasno
a ovo gor pusenje i to misici na internetu dje si ba.... 
-
simpozijum delirijum
#597 Re: Jesam li rasista?
mozda sam pretjerao sa reakcijom , ali nazalost znamo iz iskustva kako to krene ; "vidi njega musliman , vidi tebe srbina , joj njega lafo' hrvat" ( 1990 u ex-jugoslaviji) i sta bi ? poklasmo se na kraju !Panthera wrote:Treba volit sve sto je rasnoa ovo gor pusenje i to misici na internetu dje si ba....
tako je i sa rasizmom ;" nece meni crnac u kucu , " nece se druziti sa arapom " onda ti dijete postane neo-nacist ( skinheads) i izbode nozem svoga vrsnjaka iz afrike namrtvo ili zapali zgradu u kojoj zive Turci ( kao sto se desilo u Njemackoj nedavno , oko 5-6 mrtvih je bilo , vecinom djece )
sorry ! ali tako je i ksenofobiju treba sasijeci u korijenu !
-
lunci
#598 Re: Jesam li rasista?
Vesela Vesela
U neku ruku razumijem tvoje brige.Roditelj sam ,bojis se sijene nad njima.
U drugu ruku znas i sama da ne mozemo da ih zastitimo od svega na svijetu.Na proslosti se gradi buducnost.Pusti ih nek uce o zivotu.Meni su roditelji branili ,vise otac.Pravo da ti kazem nisu me zaustavili ali su me odbili od sebe .Surovo ali misilm da su ograniceni u svemu.Rasisti ,da mislim i sramota me zbog toga.Pogotovo kad trebam da ih sastavim na nekim zabavama sa ostalim gostima ili nacijama.Najvise me boli sto u tim situacijama ispadnu maloumni ljudi a i nisu bas.
I ako imas takvu brigu idi suprotno da im se priblizis sto blize.Sto su blizi tebi vise si u toku njihovim brigama.Ovako ces samo da ih odgurnes skroz od sebe za mjesec neces znati ni gdje zive ......
Moje misljenje iz iskustva
U neku ruku razumijem tvoje brige.Roditelj sam ,bojis se sijene nad njima.
U drugu ruku znas i sama da ne mozemo da ih zastitimo od svega na svijetu.Na proslosti se gradi buducnost.Pusti ih nek uce o zivotu.Meni su roditelji branili ,vise otac.Pravo da ti kazem nisu me zaustavili ali su me odbili od sebe .Surovo ali misilm da su ograniceni u svemu.Rasisti ,da mislim i sramota me zbog toga.Pogotovo kad trebam da ih sastavim na nekim zabavama sa ostalim gostima ili nacijama.Najvise me boli sto u tim situacijama ispadnu maloumni ljudi a i nisu bas.
I ako imas takvu brigu idi suprotno da im se priblizis sto blize.Sto su blizi tebi vise si u toku njihovim brigama.Ovako ces samo da ih odgurnes skroz od sebe za mjesec neces znati ni gdje zive ......
Moje misljenje iz iskustva
Last edited by lunci on 07/07/2008 02:42, edited 1 time in total.
-
lunci
#599 Re: Jesam li rasista?
Zaboravih imam dva dobra primjera za tebe.
1:Nas momak kojem su roditelji dobri ko kruh sto se kod nas kaze.Ozenio Filipinku uz njih "Roditelje" iz postovanja ta dijevojka je za 5 godina naucila nas.Iskreno prica pravilnije gramaticki od mene same.Na to sve zna da pise i cerelicu i latinicu.Zive u skladu i ljubavi svi.A mogu ti reci da im je ona u zivotu pomogla i podrzala vise nego njihova rodjena cerka.Vjerovatno zato sto su je tako i primili srcu.
2:Njemac radio sa nasom Bosankom u fabrici (U njemackoj).Na jednom njihovom partiju upozna njenu cerku ,zaljubi se do usiju.Cura nije htjela da cuje za njega njemac vakav ,nakav...Majka njena njega strasno zavoli i gurala ,gurala nista.Kad su tjerali nase iz njemacke docu ovdje u Aus.Majka uzme njegov broj tel. i javi mu se odavde eto onako.On se spakuje i dodje ovdje na godisnji da ih posjetu.Tu se i njena cerka predomisli i sad svi zive zajedno .A za njemca bi rekli da je sad dosao iz Bosne jos frisak .
Sve je to kako si skuhas tako ga i pojedes... da izvines.Samo pazi da ti Bosanka neka u buducnosti ne naplati za sve tj izadje na nos.Ima i nas svakavih
A ako krenes tom politikom.Nece upaliti kad kazes jeste Bosanka ali je ovakva ili onakva.Onda ces dobiti udarac najveci a to je da se petljas u sve ili u najgorem slucaju da mu pukne film da te izbaci iz kuce.I napravis jos vece muke sebi i to dozivotne.Niko ne voli biti uz majcinu suknju uvijek i zauvjek..Na kraju sta bih ti uradila da ti je svekrva ili majka takva
1:Nas momak kojem su roditelji dobri ko kruh sto se kod nas kaze.Ozenio Filipinku uz njih "Roditelje" iz postovanja ta dijevojka je za 5 godina naucila nas.Iskreno prica pravilnije gramaticki od mene same.Na to sve zna da pise i cerelicu i latinicu.Zive u skladu i ljubavi svi.A mogu ti reci da im je ona u zivotu pomogla i podrzala vise nego njihova rodjena cerka.Vjerovatno zato sto su je tako i primili srcu.
2:Njemac radio sa nasom Bosankom u fabrici (U njemackoj).Na jednom njihovom partiju upozna njenu cerku ,zaljubi se do usiju.Cura nije htjela da cuje za njega njemac vakav ,nakav...Majka njena njega strasno zavoli i gurala ,gurala nista.Kad su tjerali nase iz njemacke docu ovdje u Aus.Majka uzme njegov broj tel. i javi mu se odavde eto onako.On se spakuje i dodje ovdje na godisnji da ih posjetu.Tu se i njena cerka predomisli i sad svi zive zajedno .A za njemca bi rekli da je sad dosao iz Bosne jos frisak .
Sve je to kako si skuhas tako ga i pojedes... da izvines.Samo pazi da ti Bosanka neka u buducnosti ne naplati za sve tj izadje na nos.Ima i nas svakavih
A ako krenes tom politikom.Nece upaliti kad kazes jeste Bosanka ali je ovakva ili onakva.Onda ces dobiti udarac najveci a to je da se petljas u sve ili u najgorem slucaju da mu pukne film da te izbaci iz kuce.I napravis jos vece muke sebi i to dozivotne.Niko ne voli biti uz majcinu suknju uvijek i zauvjek..Na kraju sta bih ti uradila da ti je svekrva ili majka takva
- ahuseino
#600 Re: Jesam li rasista?
Licemjerno je chuditi se nacionalizmu (kao nashem domachem) i ogradjivati se istog, a u isto vrijeme biti rasista, homofob i slichan diskriminator.
Ako ti je bitnije sta kaze charshija o tvojoj unuchadi i koja je 'boja' tebi blaza na oko nego srecha tvoje djece onda je to jaaako tuzno i zalosno.
Ako ti je bitnije sta kaze charshija o tvojoj unuchadi i koja je 'boja' tebi blaza na oko nego srecha tvoje djece onda je to jaaako tuzno i zalosno.