Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
helo

Post by helo »

Fair Life wrote:
cernica wrote:PODRSKA ZA SEMIRA OSMANAGICA

I
Ekipa potpisnika peticije, odnosno vecinom drzavno-budzetskih naucnih radnika Zemaljskog Muzeja BiH, namjeravaju zaustaviti istrazivanja na terenu Visocica. U tom smislu naum im je zloupotrijebiti Ministarstvo za kulturu I sport. Ukoliko im to podje za rukom, za nasih zivota tu se vise nista kopati nece! I tajna ce ostati I dalje zaogrnuta zemljom I velom misterije. Ovi idioti imaju moc da pokrenu ljude u ministarstvu I zakonski zabrane sve daljnje radove.

(...)
Stvarno su idioti.

Cuj... da zakonski zabrane. Cisti idiotizam. Ko je to jos vidio da se u ovoj zemlji nesto zakonom moze zabraniti ?

I sad se nasli idioti da traze postovanje zakona !! Stvarno idiotluk !!

Fuuuj...

Ma ISKOPAVANJE nemože više niko da zaustavi, ka prvo svi največi i najači poliičari i ugledni ljudi su podržali rad Osmanagića i dali mu svoju podršku. Nemojte zaboraviti da je federacija izdvojila odredžena srestva za iskopavanje i rad na Visočici. Sada se pojave neki ljudi za koje niko nije nikad čuo i oni bi da to zaustave :-D Pa ko su oni ? Šta su oni uradili i dokazali da iza njih neko stoji i da imaju najvažnije podršku (MASE naroda) A pogledajte njihovu stranicu (Aktuelnosti) vidječete sva poznata lica i komentare veliki ljudi :-D koji vjeruju i daju podršku Osmanagiću. Moje mišljene je da od zaustavljanje radova je jako kasno, i da nemože niko zaustaviti to svi žele i svi mediski poprate kada se metar iskopa. Tako da vam kažem no siki riki što se tiče obustavljanja radova, to je samo skretanje pažnje na neke nebitne ljude koji žele da se mediski ili politički pokažu (večinom u loše vrjeme na lošem mjestu) :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote: zasto ne u 2? u 2 se DOSTA! vrati sa protestne setnje....do 3 se raja vec razidje...jedino da ih smuntamo da ostanu... :D:D:D:D
rent-a-protest
Navalite raja, jeftina protestna radna snaga na raspolaganju, tri za deset, specijalni prvomajski popust, ...
:D :D :D
Brate mili, da si procitao dosta.blogger.ba vidio bi da DOSTA! podrzava sve proteste i demonstracije koje ugrozavaju sve ono za sta se mi borimo...
niko decenijama nije nista cuvao gore, bobovac prnuo u chabar, i sad bi ONI DA BRANE..e Qratz im...
BTW, tebi sam davno obecala kafu Pod Piramidom :D pa ces lagano editovat svoje postove ovdje :D kad ugledas gdje je bio Amon Ba :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

E,a jel stvarno ljudi ulaze u one tunele sto su otkopani?Kako ih nije strah da se ono ne srusi na njih :? :roll:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

kriticarka_nikova wrote:E,a jel stvarno ljudi ulaze u one tunele sto su otkopani?Kako ih nije strah da se ono ne srusi na njih :? :roll:
:-) :-) :-) :-) :-) :zzzz:
kriticarka_nikova

pape wrote:
kriticarka_nikova wrote:E,a jel stvarno ljudi ulaze u one tunele sto su otkopani?Kako ih nije strah da se ono ne srusi na njih :? :roll:
evo pape visa inteligencija odgovorit ce mi....ajd nije to tebi tesko...ajd,ajd... :roll:
mirz@

Post by mirz@ »

Jok eto oni montiraju snimke, ono photoshop i folovi.
Naravno da ulaze.
I ekipa CNN je isla unutra. Imate link negdje na temi da pregledate snimak.
kriticarka_nikova

Smeta mi sad sto od ekipe CNN vidite bogove :x (tobejarabi)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mirza, opusti se...

nego, hocemo li na Visocicu da kopamo?

:roll: ja cu raji s posla predlozit da odemo jedan dan , ono TEAMBUILDING :D
ludost

Post by ludost »

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ma ne mogu se srusiti...
Kad je piramida pravljena, sve je proracunato do u detalje i oni koji su postavljali kamenje vodili su racuna da teze kamenje drzi lakse kamenje i da ono lakse kamenje bude oslonjeno na ovo teze kamenje kako ne bi palo na one ljude koji se jednog dana (juce) odluce da prolaze kroz tunele. Jer, iako je to kamenje koje je gornje - lakse, teze je ipak od onih koji prolaze ispod njih pa bi ih u tom slucaju mogli satrati sto bi bila steta.
I tragedija!
ludost

Post by ludost »

Vodenjak wrote:
Ma ne mogu se srusiti...
Kad je piramida pravljena, sve je proracunato do u detalje i oni koji su postavljali kamenje vodili su racuna da teze kamenje drzi lakse kamenje i da ono lakse kamenje bude oslonjeno na ovo teze kamenje kako ne bi palo na one ljude koji se jednog dana (juce) odluce da prolaze kroz tunele. Jer, iako je to kamenje koje je gornje - lakse, teze je ipak od onih koji prolaze ispod njih pa bi ih u tom slucaju mogli satrati sto bi bila steta.
I tragedija!
:lol: :lol: :lol: :lol: uh, oplakah...
Last edited by ludost on 25/04/2006 23:26, edited 1 time in total.
mirz@

Post by mirz@ »

hocemo, hocemo
samo da mi je ugrabiti slobodnog vremena i doc do auta i idem...
da imam bar koji dan slobodan sad bih isao raditi kao voonter...
mirz@

Post by mirz@ »

Evo jedan link od nekog antipiramidasha:

http://prevara.bloger.hr

Neka priča ko šta hoće mi ćemo iskopati piramiduuuuuuuuuuuuuu...
:D
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Cinizam je najgora covjekova osobina, to vidno demonstriraju Vodenjak i ludost zadnjim upisima na ovoj temi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ludost wrote:Image
reche neko ko je nekad radio sa Semirom...
sto ti je nekolegijalnost...cccc..... :D

hajd laka vam noc....
ludost

Post by ludost »

mIRCerka wrote:
ludost wrote:Image
reche neko ko je nekad radio sa Semirom...
sto ti je nekolegijalnost...cccc..... :D

hajd laka vam noc....
laku noć Image
Last edited by ludost on 25/04/2006 23:37, edited 1 time in total.
pape

Post by pape »

kriticarka_nikova wrote:
pape wrote:
evo pape visa inteligencija odgovorit ce mi....ajd nije to tebi tesko...ajd,ajd... :roll:
:D Sa zadovoljstvom cu ti odgovoriti, mada je pitanje u rangu sa "Titinim londonskim carapama", .... :oops:
Ulaze, jasno je da ulaze, imas cak i snimke. Kod ovakih zahvata je neophodno i obavezno izvrsiti osiguranje prolaza. (zamisli i pored sve moje inteligencije ne znam strucni izraz za to, ... bruka)
Vjerovatno neke od njih i bude strah, ali znatizelja i izazovi istrazivanja, saznanje da si ti prvi koji se susreces sa necim nepoznatim, pobjedjuju strah i tjeraju te dalje.
Zadovoljna? :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Celicna_saka wrote:Cinizam je najgora covjekova osobina, to vidno demonstriraju Vodenjak i ludost zadnjim upisima na ovoj temi.
Cinizam i sarkazam su osobine koja isplivaju kada se rijec razuma vise ne slusa!
I jos manje uvazava! :oops:
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
mIRCerka wrote: zasto ne u 2? u 2 se DOSTA! vrati sa protestne setnje....do 3 se raja vec razidje...jedino da ih smuntamo da ostanu... :D:D:D:D
rent-a-protest
Navalite raja, jeftina protestna radna snaga na raspolaganju, tri za deset, specijalni prvomajski popust, ...
:D :D :D
Brate mili, da si procitao dosta.blogger.ba vidio bi da DOSTA! podrzava sve proteste i demonstracije koje ugrozavaju sve ono za sta se mi borimo...
niko decenijama nije nista cuvao gore, bobovac prnuo u chabar, i sad bi ONI DA BRANE..e Qratz im...
BTW, tebi sam davno obecala kafu Pod Piramidom :D pa ces lagano editovat svoje postove ovdje :D kad ugledas gdje je bio Amon Ba :D
Ugrozavaju???
Kako su vas samo jeftino izdriblali Hadzipasic, Osnivac & Co. ...
Dok oni tuse Energopetrol, vi cete drzati protest oko komada magle i puhati u njihova jedra i nastavak deset najtezih godina ...
Da te podsjetim ...
Hadzipasic: Ja ovo arheološko nalazište mogu uporediti sa zaradom od mora, ali da bi došlo do zarade i dolaska velikog broja turista, tu moraju da se potrude svi nivoi vlasti BiH, počevši od Predsjedništva, entitetskih i kantonalnih vlada, da napravimo jednu kritičnu masu, prihvatljivost projekta, da uđemo u sigurnost finansiranja ovih istraživanja i dokažemo da u Visokom i BiH postoje piramide. Ta istraživanja moraju da budu definisana i budžetima. Mislim da ove godine uz pomoć Predsjedništva, te Vlada sarajevskog i Ze-Do kantona možemo oblikovati taj krtitični dio oblikovanja budućnosti ovih istraživanja. Ovdje se ima još dosta toga uraditi i bitno je da se odrede i dokažu one konture koje gospodin Osmanagić već dokazuje ovoga trenutka.

Treba mnogo vremena, mnogo argumenata i mnogo dokazivanja da stvarno shvatimo da imamo nešto što stvarno vrijedi , nešto što treba prezentirati svijetu i nešto što treba dovesti svijet u BiH. Ubijeđen sam da će ljudi iz Fondacije u tome uspjeti, jer to su mladi i stručni ljudi dokazani u insostranstvu."

RADIO Q: "Koje su Vaše prve impresije?"

Hadžipašić: "Šta kazati kad se nađete na objektu starom 10000-15000 godina, na objektu koji po dimenzijama sigurno je najveći iz te branše, na objektu koji ima blokove teške po 20 tona, bez pomoćnih mehanizama koje današnji svijet poznaje, da se to pomjeri na visinu od 200-300 metara i pravilno geometrijski obrađenih i poslaganih."

RADIO Q: "Koliko će Vlada FBiH pomoći Fondaciju Bosanska piramida sunca?"

Hadžipašić:"Upravo sam ovdje prisutan da uz konsultacije za Semirom Osmanagićem i ljudima iz Općine Visoko nađemo pravac na koji način zaštititi ovo urađeno, na koji način nastaviti daljnja istraživanja i na koji način prezentirati to široj javnosti.Mislim konkretno da je ovo najpozitivnija vijest iz BiH koja je otišla od Daytona na ovamo i na nama je sigurno velika odgovornost.Mi trebamo pronaći modus kako ovaj projekat dovesti do kraja."
kekec

Post by kekec »

mIRCerka wrote: sta je bolje, da sjedim na Vislonovom setalistu i da bacam smece (100% vidjenih setaca ostavi svjoe smece tamo) ili da pruyim podrsku nekome ko ima viziju necega pozitivnog?
nemoj zajebavat kekec, ja cu bankrotirati koliko asm kafa pod piramidom obeacla antipiramidashima... :D:D:D:D:D
Ako je i ne bude, MI CEMO JE IZGRADITI! :D
U svakom slucaju bolje je pruziti podrsku nekome ko ima viziju.
Smatram da ima mnogo boljih vizija, a koje ne dobijaju podrsku.
Nisam za zabranu iskopavanja, ali jesam za to da se ista odvijaju
pod strucnim nadzorom, bez obzira ko ce isti provoditi. Treba jednom i
ovo da se zavrsi i da se vidi "sta se iza brda krije".
Volio bih da Semir stane na vrh brda (piramide) i da okupljenoj
masi i politicarima kaze: "Vidim (imam viziju) autoput SA-TZ"
i da istom metodom formira Fondaciju i krenu u izgradnju. Ali...
Pitam se koliko bi nasao sljedbenika.
Ta "vizija" je konkretnija i na nju i slicne njoj bi trebalo usmjeriti
svu raspolozivu pozitivnu energiju.

Sto se bankrota tice, sama si kriva. Ko obeca, treba obecanje i ispuniti. :)

A ideju izgradnje piramide podrzavam, ako nista, vec su u toku iskopavanja
temelja ( osnove ) buduce piramide. Semir je animirao svijet, na nama je da je
poplocamo i udarimo glazuru, a onda ce nam krenuti (jos bolje ako i
autoput bude gotov, otprilike u isto vrijeme).
taxi_driver

Post by taxi_driver »

citam i cudim se.zar smo tako glup i naivan narod.pa cak citam neke izjave forumasa za koje sam smatrao da si iole obrazovani,koji vjeruju u nesto sto ne postoji.
prvo. ono kamenje je ukoso postavljeno.ja nisam vidio piramidu ukoso ili se ova nasa malo iskrivila od vremena ili zemlje koja je 12000 godina na njoj.
drugo. da je sem dosao bez sesira onda bih mozda i povjerovao ,ovako kontam momak je odgledao sva tri djela indijane dzonsa pa se ufurao.samo mu jos bic fali.
trece.zasto je rudare zvao da kopaju?pa ne kopaju ugalj jebem li ga.
cetvrto.on je dosao da nas bosance napravi jos glupljim i takve nas svijetu pokaze.zasto ?zato sto vise nije semir nego sem.a ja nisam cuo da se i jedan bosanac zove sem.i jos je presao na krscanstvo.neznam ni jednog muslimana tobejarabi da se zove sem.zato je i zvao cnn.snimajte kako od naroda pravim ovce.
eto toliko ovce moje.dolazim na ljeto i nemojte zaboraviti ringispil da nabavite.zelim barem jedan krug da se odvozim.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

@Prenj,
ako mIRCi vjeruje u piramidu, neka vjeruje...ako jos neki DOSTA!shi vjeruju, yasto ne bi otisli?
Kajaces se Prenj :lol: jednog dana :D al nije mIRCi tvrda srca hihihi
no, o tome cemo sutra nastaviti, TutanmIRCi je pospana...

@kekec, sve to stoji buraz, ali i dalje Semir ima moju punu podrsku za ovo sto radi...tek kad otkopa sta je vec gore i tek kad nadje i dokaye da ej gore piramida ili srednjevjekovni grad il cudo prirode (kamen prirodno oblikovan) tek ce se onda ZAISTA znati o cemu se radi...do tada, zelim da uzivam u iluziji koju imam...a sto se tice STRUCNJAKA, vecina njih se dobrano zaokruzila od silnog sjedenja, ne bi sada razlikovali fosil od svjeze ociscene ribe :D

LAKU I PIRAMIDALNU NOC VAM ZELIM...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

cast izuzetcima ,ali meni dodje da placem kad citam komentare.pa iz koje ja zemlje poticem.sta sam ja bogu zgrijesio.
evo na poslu me pitaju ,sta ima novo u egiptu.zezaju me kolege u vezi piramida.smiju mi se iza ledja.kazu sreca pa vas je malo doslo,inace bi i ovu zemlju na glavacke okrenuli.
znas ta mi kazu.sto si lagao da si iz bosne.sto nisi rekao da si iz egipta.uzet ce mi pasos i papire jer sam lagao. :D :D :D :D :sad: :sad: :sad: :sad: :( :( :( :(
ludost

Post by ludost »

Celicna_saka wrote:Cinizam je najgora covjekova osobina, to vidno demonstriraju Vodenjak i ludost zadnjim upisima na ovoj temi.
A mene učilo da je ignorantnost najgora čovjekova osobina... :D
pape

Post by pape »

taxi_driver wrote:cast izuzetcima ,ali meni dodje da placem kad citam komentare.pa iz koje ja zemlje poticem.sta sam ja bogu zgrijesio.
evo na poslu me pitaju ,sta ima novo u egiptu.zezaju me kolege u vezi piramida.smiju mi se iza ledja.kazu sreca pa vas je malo doslo,inace bi i ovu zemlju na glavacke okrenuli.
znas ta mi kazu.sto si lagao da si iz bosne.sto nisi rekao da si iz egipta.uzet ce mi pasos i papire jer sam lagao. :D :D :D :D :sad: :sad: :sad: :sad: :( :( :( :(
:-) Koja koincidencija, .... i mene su jutros podjebavali da sam Egipcanin, .... :roll: I nasli neku soljicu za kafu na kojoj je nacrtan faraon, ... ispod dopisali, ... "samo za gospodina iz Gize", ... :roll:
Locked