Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#576 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

burek_in_space wrote:Kako cu da vas oshisham sve, ne budete li pocheli normalnije komunicirati. :wink:
pravopisno - ima viska 3 slova H :oops:
:D :D
vratnik

#577 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by vratnik »

Moj frizer je od tvog frizera lektor.
Tina SA

#578 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

StrasniVuk wrote:Super,istrazila si!! Sa svojih 21 godinu sam postigao mnogo toga,jedan od primjera je taj da sam edukator na Keune akademiji u Sarajevu. Nije 2 godine iskustva vec 4. U Zagrebu smo predstavljali nasu drzavu I svi su bili ocarani nastupom nasih "najboljih" frizera. Na takmicenju u Bugarskoj,smo kao ucenici frizerske skole u Sarajevu,osvojili sve sto se moglo osvojiti. Edukacije na Keune akademiji u Zagrebu,Amstedarmu,edukacija na Stevo hair academy. Toliko o mom iskustvu. Sto se tice izdizanja nase struke na neki visi nivo,to ce se vidjeti u maju ove godine. Ljudi traze kvalitet za male pare,to nigdje u svijetu nema. Zato nam izdizanje struke tesko ide,jer sve to kosta! Pozdrav od STRASNOGB

Bravo Vuče -
E sad hajde mi pomozi da razjasnim ovo edukator na Keune akademiji.
Akademija je nastavak obrazovanja nakon trogodišnjeg školovanja ili može i neko ko je završio Drvnu tehničku biti polaznik Keune akademije .Bitno mi je znati kako se postaje najbolji -put do savršenstva.Poštujem tvoj talenat ali za mene je jedno biti edukator -edukacija o preparatima koje nudi Keune a drugo je biti zaista akademski obrazovan frizer koji iza sebe ima znanje.
Ovdje mi moraš pomoći da shvatim tvoj talenat.želju za uspjehom i da li si sposoban prenijeti znanje drugima sa svojom 21 godinom .
Jer obrazovanje do najboljeg ide ovim tokom .
Škola -iskustvo-plus 2 god.višeg obrazovanja za Majstora ,nekih 16 ispita ,pa Akademska nadogradnja sa svim seminarima i plus polaganje ispita na Filozofskom fakultetu .To je neki vrh u frizerskoj struci.
Ti si mlad ,želim da dođeš do najboljeg i da nepreskačeš .
Nemislim da je ufuranost potrebna ,mislim da je treba zamjeniti znanjem jer to je najbolja lična karta svakog dobrog frizera.
Novac jeste bitan ali umjetnici nikada nisu bili bogati ali su uvjek mogli uživati u onome što rade .
Najbolji frizeri su napravili grešku u početnim koracima dajući važnost novcu a ne struci i zato su još u mjestu .
Ako griješim ispravi me.
Michun

#579 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

od kad su frizeri umjetnici :D :?
da se ne uvrijede uvazeni, oni su zanatlije. to je zanat nije umjetnost. zna se sta je umjetnost.
LaCici

#580 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Upravo to i jeste kod nas problem, sto frizeri, pogotovo mladji, sebe dozivljavaju kao umjetnike pa se nafuraju a veze s vezom nemaju. Zato nam i jeste grad pun kojekakvih "vrhunskih" frizera koji obilaze svijet po raznoraznim edukacijama a onda im se desi da im ja izadjem sarena ili nepokrivenih sijedih iz salona.
*mima*

#581 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

Ma mos ti mislit kad sa svojih 21 godinu nesto pise o frizerima i kao prosao svasta.........ma nidje veze.....
otherside

#582 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

Michun wrote:od kad su frizeri umjetnici :D :?
da se ne uvrijede uvazeni, oni su zanatlije. to je zanat nije umjetnost. zna se sta je umjetnost.
naravno da je zanat.
ne znaci da ga ne treba cijeniti i platiti ono sto dobijes ali umjetnost...ma hajde :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#583 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

burek_in_space wrote:Kako cu da vas oshisham sve, ne budete li pocheli normalnije komunicirati. :wink:
Burek rece, ja samo da ponovim. Ovo je ujedno i druga opomena. :oops:

Jel dosta vise prepucavanja na temi o frizurama? :-)
Nisrin

#584 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Ako ovo nije umjetnost pitam se onda sta jeste...

Image

Image

Image
Tina SA

#585 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

Michun wrote:od kad su frizeri umjetnici :D :?

Frizerska struka je estetska ,zanatska ,uslužna i moram priznati i umjetnička jer postoje i oni koji su zaista vrhunski umjetnici .
Jedan od njih je i jedan predivan frizer Riki ,neznam gdje je sada ali mnoge je pripremao za takmičenja i veoma ga poštujem .
E sad umjetničke frizure su više za takmičenja i zahtjeva znanje a Riki je bio jedan od najboljih.
Tina SA

#586 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

Bravo Nisrin -genijalno :thumbup:
Nisrin

#587 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Tina SA wrote:Bravo Nisrin -genijalno :thumbup:

Riki ima salon kod Papagajke, pored bivse Pizze Hot ...
otherside

#588 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

mozda ja tu umjetnost ne razumijem ali je na ovim slikama ne vidim.
ofarbacu vise pramenova u dugine boje i ucvrstiti ih da strce sa strane, natapirana kosa, pletenice...
mozda je do mene :roll:
niko_niko_kao_ja

#589 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by niko_niko_kao_ja »

otherside wrote:mozda ja tu umjetnost ne razumijem ali je na ovim slikama ne vidim.
ofarbacu vise pramenova u dugine boje i ucvrstiti ih da strce sa strane, natapirana kosa, pletenice...
ta ti znas sta je umjetnost :D
otherside

#590 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote:
otherside wrote:mozda ja tu umjetnost ne razumijem ali je na ovim slikama ne vidim.
de ba...ja sama sisala dijete. ima umjetnicke cic-cak siske :D
niko_niko_kao_ja

#591 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by niko_niko_kao_ja »

otherside wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
de ba...ja sama sisala dijete. ima umjetnicke cic-cak siske :D

jos joj koji pramencic izvuci i bices onda pravi strucnjak za umjetnost :D
6.april

#592 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by 6.april »

Potcjenjujete tuđi rad.
Dobar frizer mora biti i talentovan. To nije samo rad i mehanički pokret ruku. I same znate da birate kome ćete otići - dakle nisu svi isti jer nemaju svi isti talenat.
Ako je neko ko vas šminka make up ARTIST ne znam zašto i frizer nije artist, u neku ruku?!
Svejedno, jako je ružno potcjenjivati ičiji rad.
otherside

#593 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

6.april wrote:Potcjenjujete tuđi rad.
Dobar frizer mora biti i talentovan. To nije samo rad i mehanički pokret ruku. I same znate da birate kome ćete otići - dakle nisu svi isti jer nemaju svi isti talenat.
Ako je neko ko vas šminka make up ARTIST ne znam zašto i frizer nije artist, u neku ruku?!
ja bih prije rekla da ne zna svako raditi svoj posao dobro a kamoli savrseno.
sta je stolar, moler, krojac, obucar?
ok, svi su umjetnici, nemojmo se podcjenjivati :D
btw, ako kazem da je nesto zanat to ne implicira podcjenjivanje.
i zasto je bolje biti "umjetnik" nego "zanatlija"?
Nisrin

#594 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

otherside wrote:
6.april wrote:Potcjenjujete tuđi rad.
ja bih prije rekla da ne zna svako raditi svoj posao dobro a kamoli savrseno.
sta je stolar, moler, krojac, obucar?
ok, svi su umjetnici, nemojmo se podcjenjivati :D
btw, ako kazem da je nesto zanat to ne implicira podcjenjivanje.
i zasto je bolje biti "umjetnik" nego "zanatlija"?
Kvaka je u tome da mnoge zanatlije jesu i umjetnici...ne govorimo samo o onima koji ne znaju obavljati posao, nego o onima koji stvaraju nesto novo, neobicno, otkaceno, zanimljivo itd.
Jeste potcjenjivanje jer stavljate sve ljude u isti kos- u svakoj profesiji ima radnika koji NE ZNAJU raditi svoj posao, ko kaze da ti radis svoj kako treba? Po kakvim mjerilima doprinosis ovom drustvu (naprimjer frizeri doprinose mnogim humanitarnim akcijama)?!

Frizere mnogi posmatraju kao obicne radnike koji su duzni za minimalan novac napraviti "od zabe princezu"...dobro vam je rekao strasnivuk- kod nas se za male pare ocekuje cudo!

Druga stvar, one slike sto sam stavila spadaju u formu umjetnosti, nisu svakidasnje i nisu za "svaki dan"- ko god od vas misli da zna ono napraviti, bez talenta i prakse, kreativnosti u prvom redu, izvolite- prijavite se na neko od prestiznih takmicenja i dokazite kakvi ste umjetnici!

(kad smo vec kod zanatlija-umjetnika i kazandzije su umjetnici pa izradjuju sve one divne predmete kojima se divimo i mi i turisti, postoje i mehanicari umjetnici koja naprave cuda od auta itd itd)

Spustite se malo na zemlju i postujte sve ljude jednako- bez obzira na zanimanje!
otherside

#595 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

za razliku od pojedinih, ja postujem sve one koji dobro i posteno obavljaju svoj zanat i ni po cemu ih ne degradiram.
ocito, neki imaju problem sa svojim zanimanjem i vlastitim projekcijama istog.
moj posao nema veze sa sisanjem, feniranjem, farbanjem i sl. pa cu se udaljiti s teme.
neka struka nastavi sa sijelom :D
Michun

#596 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

cime se drogira danasnja omladina :-)
ja sam prva spomenula zanatlije pa da pokusam elaborirati...ukoliko mi dopuste ovi pismeni frizeri i ljubitelji istih.

kao i u svakom poslu: neko fusheri a neko sebe daje 120%. to ga i dalje ne cini umjetnikom. e sad mozemo mi iz divljenja prema slasticaru reci da je umjetnik ali u sustini nije. ljudi koji na carsiji prave te divne stvari su zanatlije a ne umjetnici, oni su craftsman a ne artist (ako je mozda lakse ovako).
to sto se u danasnje vrijeme vanjski izgled cijeni vise od pisanja knjiga recimo je dovelo do toga da su frizeri umjetnici a pisci postali blogeri - niko ne kupuje knjige. vise vole pare dati za friz nego za knjigu.
i opet kazem - ja imam divnu frizerku/sminkerku koja je srednju skolu zavrsila u belgiji i radi svoj posao za 10. ne cijenim je manje, niti nju niti bilo koga ko posteno i vrijedno zaradjuje za svoj hljeb.
jel sad jasnija moja konstatacija. nadam se da jeste. umjetnost je umjetnost, zna se sta je i koliko grana postoji.
Landa

#597 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Landa »

Nisrin, Nisrin...fino je od tebe sto cijenis svoju struku ali moras razlikovati zanat od umjetnosti/dizajna.
Da bi bio dobar umjetnik moras biti i dobar zanatlija, poznavati tradiciju. Zanatlija ne mora biti dobar umjetnik da bi bio dobar zanatlija.

Naravno da postoje umjetnici/dizajneri u svim stvaralackim zanatima ali nije ovaj moj frizer umjetnik kao sto ne vjerujem ni da si ti. On je dobar zanatlija koji postojece i isprobane kalupe i materijale na najbolji nacin sto zna primjenjuje na mojoj kosi, ima znanje i iskustvo da me savjetuje i predlozi neki model ili boju...ali taj put su za njega drugi krotili.

Umjetnik problematizira, inovira, prikazuje u drugom svjetlu realnost...eksperimentise materijalima, konstrukcijom, oblikom, dolazi do novih saznanja...

Kao sto imas zanatlije koji ti naprave udobne i kvalitetne cipele po tvojoj mjeri...a imas dizajnere koji izmisljaju nove modele, materijale, itd...i tako postavljaju trendove...

I nema nista negativno u tome da budes dobar zanatlija, i za to treba i talenta i mozga...a i sve ih je manje u svijetu
madner

#598 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by madner »

Meni je moj konobar umjetnik. Bar vise od mog frizera :D
Nisrin

#599 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Moja struka NIJE frizerstvo niti bilo sta sto ima veze sa frizerstvom, ali sam igrom slucaja upucena i u tu struku!

Btw ne zelim vise trositi vrijeme i rijeci na stvari koje do vasih usiju ne dolaze...Mislite sta god zelite - demokratija, ja stojim pri svom misljenju, a hvala Bogu da nismo svi isti!

Ako slika govori vise od 1000 rijeci, onda vi dobro ne vidite! Zdravo...
bez_ideje

#600 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by bez_ideje »

Onaj koji mi makazama,vodom i cesljem napravi odrzivu frizuru je dobar frizer !
Ovi cija se "umjetnost" slijeva niz slivnik cim se docepam kuce i sampona ,mogu da si je okace na jedan od Amsterdamskih pehara !
Post Reply