Nova Dacia Logan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Sirko
#577 Dacia Logan Diesel
Model Logan 1.5 dCi Ambiance je 18.144 KM do registracije, provjerio sam kod Bunje.

-
džetro
Evo, samo da javim da je Logan i dalje u top formi. Stavljene opet ljetne gume. Sve štima besprijekorno. 13.000 Km.
Zadnjih dva mjeseca vožen samo po gradu, od semafora do semafora, prosjek 9 litara.
Dizela još nisam imao prilike vidjeti ni isprobati, ali sam čuo da ima dosta već naručenih.
Ja nisam ljubitelj dizela. Ali me zanima kakav će biti karavan u konačnoj verziji. Po ovoj slici, čini se na pola puta između Megane breaka i Kangooa:
http://news.auto.cz/aktuality/spy-photo ... kombi.html
Zadnjih dva mjeseca vožen samo po gradu, od semafora do semafora, prosjek 9 litara.
Dizela još nisam imao prilike vidjeti ni isprobati, ali sam čuo da ima dosta već naručenih.
Ja nisam ljubitelj dizela. Ali me zanima kakav će biti karavan u konačnoj verziji. Po ovoj slici, čini se na pola puta između Megane breaka i Kangooa:
http://news.auto.cz/aktuality/spy-photo ... kombi.html
-
Sirko

U redizajnirani Logan ce se ugrađivati motor 1.6 16v sa 115 konja!
http://www.auto.ba/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0
-
ado-šampion
Mislio sam da ne mogu napraviti ružnije auto od aktuelnog Logana, ali me prevariše. 
-
ado-šampion
Pa ne može čovjek promijeniti mišljenje u izgledu auta ako se provoza
Auto je fakat ružno pravo, nekako se po izgledu vidi da je jeftino, posebno mi se ne sviđa što je onoliko odignut od zemlje (valjda zbog loših puteva na siromašnim tržišima, kojima je i namjenjen). I unuta isto tako, otužna plastika skoro kao u Yugi.
Nisam imao priliku provozati, pa to neću komentarisati, ali budimo realni: Logan je auto koje je napravljeno za siromašna tržišta i beskompromisno na pouzdanost, od dijelova koje je Renault koristio početkom devedesetih, tako da sve što dođe osim pouzdanosti je gratis.
Auto je fakat ružno pravo, nekako se po izgledu vidi da je jeftino, posebno mi se ne sviđa što je onoliko odignut od zemlje (valjda zbog loših puteva na siromašnim tržišima, kojima je i namjenjen). I unuta isto tako, otužna plastika skoro kao u Yugi.
Nisam imao priliku provozati, pa to neću komentarisati, ali budimo realni: Logan je auto koje je napravljeno za siromašna tržišta i beskompromisno na pouzdanost, od dijelova koje je Renault koristio početkom devedesetih, tako da sve što dođe osim pouzdanosti je gratis.
-
G3n1uS
Prvo: To sto je odignut od zemlje mozes da resis, a podignut je zato sto je pravljen za razlicita trzista!
Drugo: MEHANIKU KORISTI SA CLIA I TO IZ 2000 godine.
Trece: Ovo je prva serija Logana, ali pazljivo gledaj sta ce sve Rumuni da izbace, bice ovo jeftin ali bolji od vecine. Mislis da bi mu stavljali motor 1.6 16 V da nemaju nameru da od njega naprave dobar auto.
Cetvrto: Renault nije imao svoj auto u WRC-u i pogodi sta, dali su sansu DACIA LOGAN-u!
Da li mislis da ce Logan ostai ovakav kakav je sad za par godina!
To sto ste vi GLUPI pa mu ne dajete sansu nemora da znaci da je auto los.
Mislis da je mercedes bio ovako dobar auto na pocetku?
Ja ti garantujem da ces promeniti misljenja za par godina!!!
Veliki pozdrav iz SRBIE!
Drugo: MEHANIKU KORISTI SA CLIA I TO IZ 2000 godine.
Trece: Ovo je prva serija Logana, ali pazljivo gledaj sta ce sve Rumuni da izbace, bice ovo jeftin ali bolji od vecine. Mislis da bi mu stavljali motor 1.6 16 V da nemaju nameru da od njega naprave dobar auto.
Cetvrto: Renault nije imao svoj auto u WRC-u i pogodi sta, dali su sansu DACIA LOGAN-u!
Da li mislis da ce Logan ostai ovakav kakav je sad za par godina!
To sto ste vi GLUPI pa mu ne dajete sansu nemora da znaci da je auto los.
Mislis da je mercedes bio ovako dobar auto na pocetku?
Ja ti garantujem da ces promeniti misljenja za par godina!!!
Veliki pozdrav iz SRBIE!
-
ado-šampion
Ne mislim da je tako, a i da jest nije neka senzacija, čuj čak iz 2000., zakasnili su samo 6 godina!G3n1uS wrote:Drugo: MEHANIKU KORISTI SA CLIA I TO IZ 2000 godine.
To je čisti marketing.G3n1uS wrote:Cetvrto: Renault nije imao svoj auto u WRC-u i pogodi sta, dali su sansu DACIA LOGAN-u!
Otkud tebi pravo da nekog nazivaš glupim? Koliko je ko pametan, vidi se iz ovoga za reli i Logana. Ako misliš na Bosance, nek smo mi glupi, samo nek ste vi pametniG3n1uS wrote:To sto ste vi GLUPI pa mu ne dajete sansu nemora da znaci da je auto los
I zašto bih ja dao šansu autu koji je Dacia i koji nov košta manje od pristojnog polovnom auta? Pomirite se tim da je to auto za siromašna tržišta, tj. za porodične ljude koji žele novi auto za malo para. Nisam pomenuo da je Logan dobio 3 zvijezdice na NCAP Crash-testu i po tome je ubjeljivo najlošije novo auto (ne uzimajući u obzir smješne kineze), jer svako novo auto koje ima zvučno upozorenje za pojas (
Uglavnom, samo vi svšavajte na Logan, a ja se isključujem sa ove teme.
- Haris033
Cak i da je najudobnije auto na svijetu, i dalje stojim iza toga da TRENUTNO NEMA NOVIJEG A RUZNIJEG AUTA NA SVIJETU!!!G3n1uS wrote:Harise, kada bi se provozao samo jedan krug promenio bi misljenje!!!
Da je napravljen neke 1991 (kada je izasla SKODA-Favorit) onda bi mogao dobiti neku prolaznu ocjenu, ovako...