Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aurora Borealis wrote:Loulou ja koliko znam postoje i kreme za izbjeljivanje tena. Vidjela sam cak u mom granapu u mahali da ima neki trash-jeftini
Ne bih svjetlije od ovog čime raspolažem. Bila bih doslovce Casper
Michun wrote:Primer - bio kod nas revlon koliko znam i mozda art deco da je imao. Imas naravno skupih marki ali ne vrijedi tih para. Neki sminkeri su zagovornici toga neki opet kazu nema potrebe. Ja nisam koristila da bi znala razliku sa i bez. Znam da je bijele odn. bez boje kad se stavi na lice i da navodno izjednaci ten...
E,da...pogledah to na jednom od tutorijala. Ustvari, izgleda kao tečni puder, samo je vjerovatno drukčije teksture.
Thnx.
Nema potrebe za kremam za izbjeljivanje....limun i med (blago zagrijani) ucine cudo za 20 tak dana REDOVNE primjene
Sad mi je taman vrijeme da bacim u potragu za puderom za hladnije dane....zelim nesto nijansu svjetlije od svoje koze sa crvenkastim pigmentom +da pokriva ove glupe fleke i pjege,i adekvatu zamjenu za natural minerals
btw.koji je osnovni set ovih cetkica i Halata ,vidim na ovim klipovima imaju vise cetkica nego ja kistova
i ima li gdje uzeti onaj kUfer za sminku ,i koliko love dodje?
Kupila na ebay ovaj set prosle god. Odlican a nije skup. http://cgi.ebay.com/9pcs-SHU-S-UEMURA-P ... 20b4353f4e
Jos nekad kupila jednu-dvije za 1 KM - ovnak.
Kufer - ne znam na koji mislis? Onaj kofercic kao za kozmetiku?
Mislila sam,sta da uzmem u tom osnovnom setu,ono najfunkcionalnije.....gledala sam u sam shopu i poprilicno su skupe ,izmedju 10 i 30 KM po cetkici
Kakve su te OVNAk ...imam njihove gumice za kosu
Na ovakav kofer sam mislila....(ne mora biti bas identican)
A i ja sam se, kao @bezidejna čudila količini četkica na ovim clipovima
Na ovom ih izmijenja koliko hoćeš:
EDIT: Sad već smaram (neću više ), ali sam htjela s vama podijeliti ovaj clip (neke su mozda već vidjele), brzinskog šminkanja (mada treba praksa da bi postalo brzinsko )
Stvarno je velika razlika kako cura izgleda na početku i na kraju clipa:
bez_ideje wrote:Nema potrebe za kremam za izbjeljivanje....limun i med (blago zagrijani) ucine cudo za 20 tak dana REDOVNE primjene
Sad mi je taman vrijeme da bacim u potragu za puderom za hladnije dane....zelim nesto nijansu svjetlije od svoje koze sa crvenkastim pigmentom +da pokriva ove glupe fleke i pjege,i adekvatu zamjenu za natural minerals
btw.koji je osnovni set ovih cetkica i Halata ,vidim na ovim klipovima imaju vise cetkica nego ja kistova
i ima li gdje uzeti onaj kUfer za sminku ,i koliko love dodje?
Teoretski persun izbjeljuje pjege,prakticno .......nisam primijetila. Meni je pomoglo kod fleka od bubuljica i posvijetli ten........Imam par pjega po nosu,i stoje kako stoje!
bez_ideje wrote:Mislila sam,sta da uzmem u tom osnovnom setu,ono najfunkcionalnije.....gledala sam u sam shopu i poprilicno su skupe ,izmedju 10 i 30 KM po cetkici
Kakve su te OVNAk ...imam njihove gumice za kosu
Na ovakav kofer sam mislila....(ne mora biti bas identican)
Ovnak nisu lose, ali su samo sinteticke. Znaci, nemas ovih prirodnih za puder, rumenilo.
Ovaj komplet sto sam ja uzela je mrak mrakova. Odlicne cetke i praktican za nositi.
Kofer ovaj nisam nigdje vidjela, jedino da odes u OBI pa da vidis ima li sta za alat i da to uzmes umjesto pravog.
I mene je tata zezao kad je vidio onaj set cetki...aaaaa, dijete ko alat to u tebe. Pa i jest'
Ima - artdeco. Kupuju se po jedna i kostaju oko 7 KM. Kutija je sa magnetom i skupa je pravo ali traje ti 100 god. samo mjenjas sjene. Ima za 4 i za 6 kom ja mislim.
Ima i Isadora ali to se ne prodaje vise u SA. Ne znam gdje zivis...
Be you - isto tako nisu skupe a one po tri nijanse iste boje su super.
Od skupih: chanel rastura
ma razmisljam se da ulozim u skuplje sjene...svakako mi traju godinama...pa da kupim nesto sto stvarno valja i za sto znam da mi nece biti bacene pare
koliko kostaju chanelove?
Mislim da imaju kombinacije od 2 i od 4 kom a moze biti i jedna samo.
One od 4 su oko 70-80 KM sigurno. Od 2 kom - 50ak. Nisam sigurna. Ima u Kulovica u parfimeriji gdje znam da je svjeze. Zavisi koje boje korstis. De napisi pa ti javim sta znam da valja 100%.
Michun wrote:Mislim da imaju kombinacije od 2 i od 4 kom a moze biti i jedna samo.
One od 4 su oko 70-80 KM sigurno. Od 2 kom - 50ak. Nisam sigurna. Ima u Kulovica u parfimeriji gdje znam da je svjeze. Zavisi koje boje korstis. De napisi pa ti javim sta znam da valja 100%.
u kulovica parfimeriju bas rijetko navratim
dobro je znati gdje ima svjeze sminke!
hvala na infu
Chanel ima odlicne smedje - nekoliko kombinacija pa otidji da pogledas tamo. Ja bi ti preporucila ako imas ebay account da pogledas tamo a onda vidis cijene na ebay - dal se isplati da narucis.
Lancome i Elisabeth Arden takodjer imaju kvalitetne sjene.
i ja sam htjela pitati za sjene posto bas moram ove svoje jadne malo obnoviti, ali ja ne bih bas neke najskuplje tipa chanel, max bih dala 10 KM ali da ima barem 2-4 boje/nijanse ne bih vise, ali sam isto htjela pitati da li neko ima iskustva sa sjenkama iz Avona ili Oriflamea? Kakvog su kvaliteta? Ja inace nikad ne narucujem iz tih kataloga jednostavno volim prvo sve sama vidjeti svojim ocima, opipati prije nego kupim ali sam vidjela u zadnjem katalogu avona bas lijep izbor pa se malo dvoumim. Inace vecinom koristim neke smedje-zlatne ili neke pink-ljubicaste, mada nekad i zelenu, svasta isprobavam. Imam smedje oci inace.
i ja sam htjela pitati za sjene posto bas moram ove svoje jadne malo obnoviti, ali ja ne bih bas neke najskuplje tipa chanel, max bih dala 10 KM ali da ima barem 2-4 boje/nijanse ne bih vise, ali sam isto htjela pitati da li neko ima iskustva sa sjenkama iz Avona ili Oriflamea? Kakvog su kvaliteta? Ja inace nikad ne narucujem iz tih kataloga jednostavno volim prvo sve sama vidjeti svojim ocima, opipati prije nego kupim ali sam vidjela u zadnjem katalogu avona bas lijep izbor pa se malo dvoumim. Inace vecinom koristim neke smedje-zlatne ili neke pink-ljubicaste, mada nekad i zelenu, svasta isprobavam. Imam smedje oci inace.
Pa ondaK je za tebe Be You - ima sam shop u strossy. Mislim da bas i nema negdje 10 KM za 2-4 kom a da ista valja. Ima sad onih nekih "sminki" u DM i CM - karmin 2 KM, maskara 3.50 i tako to. Kolko njihove sjene traju na ocima
Katalog, ma ne budu nijanse koje su na slici pa onda bacis pare.
ja sam prije par mjeseci uzela iz oriflamea sjene, sive smokey eyes kolekcija, 12km, plaho me iznenadilo kako su dobre... uopste ne spadaju i ne grudvaju se na ocima. bijela, svijetlo siva i tamno sviva u kutijici, i bas dobre. znam da je bila ljubicasta tad, i jos 3-4 boje...