Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palamuda

#576 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by palamuda »

Ovom sarajliji nekoliko postova iznad da je neko rekao da na Heci tali piliće i drži krave da se zdravo hrani rekao bi mu da je on građanin i da to ne stoji. Ovo je slobodno društvo i slobodno tržište zašto samo seljak nužno mora gajit krave, ko hoće zdravu hranu nek zavrne rukave.

Svi vi što od Sarajeva pravite varoš ne znate da je obilježje metropole različitost, a tu spada i crnac i seljak i rom i prosjak i svako onaj ko je iz nekog razloga došao ovdje u Sarajevo. Ništa u ovom gradu nije ničije vlasništvo i onaj ko se bolje snađe bolje će prigrabit. Niko od nas nije ništa dobio po rođenju pa nije ovo monarhija.

Rođeni sam ako to uopšte išta znači Sarajlija,znam da smo mahom nezainteresovni za bilo kakvu aktivnost, a za sve nam je kriv Sandžaklija, Seljak, priča došo uzeo nam poso je fuj i zvuči fašistički i pomodarno.
Pošto se na temi diskutuje odakle dokle je Sarajevo, nikako ne mogu shvatiti ljude koji kažu da Sarajevu ne pripadju recimo Olimpijske planine i ne mogu shvatiti šta znači Ferhadija nekome ko radi recimo u Rajlovcu, a živi na Dobrinji.
nosara

#577 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by nosara »

Sve teme na ovom forumu zavrse u krvi.... :D
BiH-x

#578 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BiH-x »

TheGodfather001 wrote:Najbolja zgrada za stanovanje, po mom misljenju, je zgrada "Loris".
Najgore naselje mi je Anex i Svrakino.

Kratka replika za "sarajlija_ba": Ne smeta meni sto je on (seljak) uzeo posao sarajlijama, i treba tako da im bude kada ne zele da rade i prodaju na pijaci, vec bi svi da ispijaju kafe danima, klade se i "ubodu" koji rostilj mjesecno na vikendici sa rajom.
Meni ne smetaju ni seljaci, ljudi zemljoradnici-stocari-poljoprivrednici, to su ljudi koji "krv propisaju" da bi zaradili nesto, ali mi jako smetaju primitivci-provincijalci koji "sijeku asfalt sjekirom", pljuju, vrse nuzdu, galame, prvenstveno po sredstvima javnog gradskog prevoza. A onda tako nastave i po ulicama, trgovima, parkovima, itd. E za takve nemam saosjecanja niti solidardnosti, takve kada vidim odmah pocnem psovati karadzica jer da njega nije bilo takvi asfalta ne bi vidjeli ni na casu geografije. E takve nikad necu prihvatiti niti ce ikad biti dobrodosli u mojoj blizoj okolini, a ako se ikad budem pitao i u ovom gradu
I da, rodjeni sam Sarajlija, svi su mi iz Sarajeva, citav zivot (ukljucujuci i rat) sam u Sarajevu, zavrsio sve skole i fakultet u Sarajevu. I ne zivim u Centru.
Potpis
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#579 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

18171283648343 prepucavanje domaci-doslje-seljaci-fgr...dosadil vam ikada? :D
Ma.Le.Na

#580 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Ma.Le.Na »

najbolji kvart...pa ovaj gdje ja zivim
5 min do vijecnice
divan pogled
mirno ...nocu cujes zrikavce a ujutro slavuje :D :razz:
ladyblue18

#581 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Ma.Le.Na wrote:najbolji kvart...pa ovaj gdje ja zivim
5 min do vijecnice
divan pogled
mirno ...nocu cujes zrikavce a ujutro slavuje :D :razz:
Slazem se. :skoljka: :oops: :D
Dr.medicine

#582 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

sarajlija_ba wrote:Moram se malo uključiti u temu. Otac mi se rodio u Sarajevu, ja sam se tu rodio, sinovi su mi se tu rodili ali mi to nije bilo važno do prije godinu-dvije.
Naime, sve više sam sit ovih sa strane koji dođu i nameću svoje uzuse življenja domicilnim sarajlijama.
Evo primjer:
Neki dan na Heco pijaci pričam sa radnikom u prodavnici i komentarišemo kako uvozimo hibridnu piletinu a mogli bismo sami proizvoditi piliće. Ja kažem da seljaci više neće da rade na selu a on meni kaže da je on iz nekog sela pored Goražda i da on ima dvije krave, posije sebi itd...
Kažem ja njemu "blago tebi kad ne moraš jesti ovu genetičku pilad".
Kaže on meni "ma, ovo nek jedu ove sarajlijice, to je za njih". K'o biva, smeće od hrane je za sarajlije.

Dakle, došo papak sa sela, uzeo posao sarajliji i još mrzi Sarajevo i podsmjehuje se sarajlijama.
E toga sam sit pravo.

Al je pApK:) Glavu gore, i libo te:) Lako je skužiti sarajliju u onoj masi kad šetaš Ferhadijom, ipak cinimo 1% gradjana :lol: . A cim vidis trebu od metar i frtalj (kojoj je metar i žilet misaona imenica) sa guzicama koje genetički naslijediše od mamica livadarki, one široke koje samo u dimije staju, a sad se et nekako i farmerice uguraju. Ma ideala za povratiti.

Samo pogledaj vedriju stranu i moli boga da ti papanka sinove ne zavede :lol: , a pogotovo sanđaklijka :oops:
Lakat Jebić

#583 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

ladyblue18 wrote:18171283648343 prepucavanje domaci-doslje-seljaci-fgr...dosadil vam ikada? :D
sve je chmoljo kriv, ja sam samo replicirao, jes ocam :D
Lakat Jebić

#584 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

Dr.medicine wrote:
sarajlija_ba wrote:Moram se malo uključiti u temu. Otac mi se rodio u Sarajevu, ja sam se tu rodio, sinovi su mi se tu rodili ali mi to nije bilo važno do prije godinu-dvije.
Naime, sve više sam sit ovih sa strane koji dođu i nameću svoje uzuse življenja domicilnim sarajlijama.
Evo primjer:
Neki dan na Heco pijaci pričam sa radnikom u prodavnici i komentarišemo kako uvozimo hibridnu piletinu a mogli bismo sami proizvoditi piliće. Ja kažem da seljaci više neće da rade na selu a on meni kaže da je on iz nekog sela pored Goražda i da on ima dvije krave, posije sebi itd...
Kaže on meni "ma, ovo nek jedu ove sarajlijice, to je za njih". K'o biva, smeće od hrane je za sarajlije.

Dakle, došo papak sa sela, uzeo posao sarajliji i još mrzi Sarajevo i podsmjehuje se sarajlijama.
E toga sam sit pravo.

Al je pApK:) Glavu gore, i libo te:) Lako je skužiti sarajliju u onoj masi kad šetaš Ferhadijom, ipak cinimo 1% gradjana :lol: . A cim vidis trebu od metar i frtalj (kojoj je metar i žilet misaona imenica) sa guzicama koje genetički naslijediše od mamica livadarki, one široke koje samo u dimije staju, a sad se et nekako i farmerice uguraju. Ma ideala za povratiti.

Samo pogledaj vedriju stranu i moli boga da ti papanka sinove ne zavede :lol: , a pogotovo sanđaklijka :oops:
stani, jel to znaci da su sarajeke po genetici visoke? :D
ladyblue18

#585 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Lakat Jebić wrote:
ladyblue18 wrote:18171283648343 prepucavanje domaci-doslje-seljaci-fgr...dosadil vam ikada? :D
:lol:

Kako propustih ovaj post o odijevanju i velicini dijelova tijela :shock: :zoka:
helpdesk

#586 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by helpdesk »

ladyblue18 wrote:
Lakat Jebić wrote:

Kako propustih ovaj post o odijevanju i velicini dijelova tijela :shock: :zoka:
Velicine su na drugoj temi :D .
Dr.medicine

#587 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

Lakat Jebić wrote:
Dr.medicine wrote:
Evo primjer:

E toga sam sit pravo.

Prava nije ispod 170, a ne ove 160 i ne vidis ih hahaha. Lakse ih preskociti
Lakat Jebić

#588 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

a guzovi nako, koliki su im?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#589 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

Lakat Jebić wrote:

:mrgreen:

Almasa, Alije Lepira, zakucavala iz mjesta... i to u nanulama...

Eir nanule... i Ribok kaloše...
madner

#590 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by madner »

Opste je poznato da je zemske osobe iz brdskih krajeva (Bistrik, Vratnik) lako prepoznati po razvijenim guzicama. Trenira se svaki dan :D
terra_incognita

#591 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by terra_incognita »

JoseMujica wrote:sarajevska kasaba je užas za normalna insana...ja samo sanjam kako ću se neđe pod Treskavicu preselit
jes'
da mi je samo dvije lijehe, jednu sa cvijecem i jednu sa paradajzom

potocic

mozda dvije-tri guske

zen!
helpdesk

#592 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by helpdesk »

Chmoljo wrote:
Lakat Jebić wrote:

:mrgreen:

Almasa, Alije Lepira, zakucavala iz mjesta... i to u nanulama...

Eir nanule... i Ribok kaloše...
A Ismet-efendija crko od muke jer je bio nizi od Almase :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#593 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

terra_incognita wrote:
JoseMujica wrote:sarajevska kasaba je užas za normalna insana...ja samo sanjam kako ću se neđe pod Treskavicu preselit
jes'

potocic

mozda dvije-tri guske

zen!
seljačine jedne. onda ćete prodavati ubuđalu prasu sarajevskoj kremi :roll: :mrgreen:
Juni

#594 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Juni »

Chmoljo wrote:
terra_incognita wrote:
jes'

potocic

mozda dvije-tri guske

zen!
seljačine jedne. onda ćete prodavati ubuđalu prasu sarajevskoj kremi :roll: :mrgreen:
Ma.Le.Na

#595 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Ma.Le.Na »

Chmoljo wrote:
terra_incognita wrote:
jes'

potocic

mozda dvije-tri guske

zen!
sarajlijicama ba
tctc :roll: :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#596 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote:
terra_incognita wrote:
jes'

potocic

mozda dvije-tri guske

zen!
ne pada mi na pamet....nek kalošgrađani žderu radioktivno...to je sada in ;-)
zecko_kupuz

#597 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zecko_kupuz »

Dakle, došli smo do zaklučka da postoje Sarajlijce (ispijači kafe i kompleksaši), krem-Sarajlije (svjetski putnici), raja (biciklisti, planinari :D ), došlje papci (iz regionalnih zabiti), gradski papci (iz mahalskih zabiti :D), vrijedni seljaci...
Nema šta, raznoliki smo k'o Njujork. :D Samo nam fali još metro. :)

On-topic: Meni se lično cijela stambena oblast u prijeratnoj industrijskoj zoni (potez od željezničkog kolodvora do Briješća) uopšte ne čini naročito ugodnom za život. Išao sam u školu u tom predjelu, jednostavno se prostor čini izoliranim od ostatka grada. Moj neki osjećaj. :?

Naj-kvart: krug vikendice, 40 km udaljen od grada. Ljepota živa. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#598 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by JoseMujica »

ma dajte da budemo realni i recimo da ovo što mi zovemo gradom jeste urbanistički haos, koji ponajviše podsjeća na favele Ria i Mexico City-a...jedina razlika je možda u izboru materijala za gradnju
braca

#599 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by braca »

Ja sam Sarajlija stotinama godina po ocu i majci i djedovima i jedino sto mogu reci, obzirom da sam od najranijeg djetinjstva malo putovao i zivio svugdje po svijetu, a ipak zavrsio skole po Sarajevu - jebo ba Sarajlije, pa udrite po meni koliko hocete. :twisted: Ovoliko zlobe, poganluka, zavisti i "izaleđnih" poslova se malo gdje moze sresti. Ja se kao Sarajlija bolje dogovorim sa bilo kojim Sandzaklijom nego sa onim koji kaze da jeste Sarajlija ili sa onim koji i jeste Sarajlija. Sandzaklija je odrastao (uslovno receno) na kamenu pa je naucio da samo pomaganjem jedni drugima moze uspjeti, pa tako pomogne (jer ima "ukucan" GEN pomaganja) i meni koji nisam Sandzaklija, a jesam Sarajlija, a Sarajlije misle da im je sve Bogom dato i nista im (nam) nije sveto, postovanje prema drugima je ravno nuli i osnovno je pravilo lomiti kicmu prvom do sebe. Meni se to gadi.
ema_

#600 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ema_ »

A jedan wrote:

pored sto si "pravi" sarajlija, ti si veoma bolestan lik. znaci, sarajlije se poznaju i po izgledu, a male guzate trebe su po defaultu sljegle odnekle musafa mi ohooooo hhoooo. ccc.
tako je i hitler poceo mjeriti lobanje da ustanovi ko je pravi svabo, pa vidjesmo dje je zavrsilo, procitaj nesto o frenologiji.
kad cujem ove price odselio bi se na mars da mogu.
:thumbup:

Dobar primjerak malograđanštine :-)
Post Reply