Thanks!!!!mIRCerka wrote:sorry, do mene je, pisala sam na sred cestestella_k wrote:
@Mirci, mala ispravkica:
nije Panda nego PENDA (cetvrta crtica odozgo)
Molim da se ova greska ispravi i na infu.
asd cem ispravit i opslat...
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
- stella_k
- Ivy
Draga svaka cast...jel farky prenio moralnu podrsku iz Rima, poslala sam mu SMS...tebi poruke ne prolaze...takodje racunaj na donaciju u novcu i odjeci/obuci, te Deda MrazamIRCerka wrote:sorry, do mene je, pisala sam na sred cestestella_k wrote:
@Mirci, mala ispravkica:
Puss Mitzy Matzy
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ne ..nije nam prenio selame...sram ga bilo...Ivy wrote:Draga svaka cast...jel farky prenio moralnu podrsku iz Rima, poslala sam mu SMS...tebi poruke ne prolaze...takodje racunaj na donaciju u novcu i odjeci/obuci, te Deda MrazamIRCerka wrote:sorry, do mene je, pisala sam na sred cestestella_k wrote:
@Mirci, mala ispravkica:
![]()
![]()
Puss Mitzy Matzy
ma ja racunam na tebe mila...slijedeci sastanak kontam organizovat u srijedu, dan pred tvoj arajval...
narode, ja odo na kafu s medom, nisam ga se nagledala danas...pusa svima redom....
- bpsang
sto ti je pjesnik,mIRCerka wrote:ne ..nije nam prenio selame...sram ga bilo...Ivy wrote:Draga svaka cast...jel farky prenio moralnu podrsku iz Rima, poslala sam mu SMS...tebi poruke ne prolaze...takodje racunaj na donaciju u novcu i odjeci/obuci, te Deda MrazamIRCerka wrote: sorry, do mene je, pisala sam na sred ceste
![]()
![]()
Puss Mitzy Matzy
ma ja racunam na tebe mila...slijedeci sastanak kontam organizovat u srijedu, dan pred tvoj arajval...
narode, ja odo na kafu s medom, nisam ga se nagledala danas...pusa svima redom....
kazem ja cista petica
- Ivy
Kako nisi? Poslala sam ga u 13:02 taman da stigne na vrijeme. Pih...Talijanski Vodofone sranje...anyways, sta cu prebit? Tj koga? Sta imas u planu, u vidu i na umu?farky wrote:naci cemo ti mi vec sta pametno da prebijesIvy wrote:Mirci, nemoj u srijedu, daj u cetvrtak navece ili petak pa da i ja stignem koju pametnu prebitc'mon don't leave me out cara mia
![]()
![]()
![]()
btw. nisam primio sms
- daduli_sa
U dogovoru sa mirci prenosim vam mail:
"Eh ovako, sto se tice olovaka, flomastera etc. ovako stvari stoje:
u VF je generalno sve skuplje u odnosu na INTEREX a ako neko ima (provjereno) bolji prijedlog za mjesto kupovine neka javne
Ja sam popisao neke cijene ali da to sad sve ne piskaram napisat cu samo neki prijedlog sadrzaja paketa sto se tice te strane nabavke:
1. Flomasteri, obicni, 12 komada - 0.75 KM
2. Vostane bojice, male, one klasika 24 komada - 0.49KM
3. Plastelin, nesto veci od vostanih, 12 boja - 1.35KM
4. Blok A4, nekih 15 listova - 0.37KM
5. (eventualno) ona tabla "pisi-brisi" sto se "pise" prstom ili nekim predmetom, sva je iz jednog dijela tako da nema opasnih dijelova - 1.99KM
Eh sad, zavisno ako uzmemo sve ovo da bude u svakom kompletu onda nam
za 50 kompleta treba oko 280KM
za 60 kompleta treba oko 335KM
za 70 kompleta treba oko 390KM
(podrazumijevam da ima mozda odredjeni broj sticenika kojima ovo ne treba nabavljati, zato varira broj, zavisno sta nam javi J.O.D.)
A druga je varijanta (meni licno prihvatljivija) da predpostavimo da oni svakako kad crtaju i nesto prave da sjede za nekim njihovim stolovima i koliko se ja sjecam zabavista i mi smo sve dijelili , ono u sredini pa svako sebi uzima sta mu treba. U tom slucaju mogli bi imati slijedecu listu:
1. 20 x pakovanja flomastera od 24 komada (pak. 1.39KM) --> 27.8KM
2. 30 x pakovanja plastelina (pak. 1.35KM) --> 40.5 KM
3. 30 x tabli za crtanje (kom. 1.99 KM) --> 59.7 KM
4. 20 x obicni blokovi A4, cisti listovi (kom. 0.59KM) --> 11.8 KM
5. 20 x pakovanja vostanih (pak. 0.49 KM) --> 9.8 KM
-------------------------------------------------------------
suma = 150 KM
"
E ovo podrazumijeva da se svi slozimo da idemo i u nabavku crtaceg materijala... hajmo sad komentari sa jedinom molbom da se ne citira cijeli ovaj post radi preglednosti
"Eh ovako, sto se tice olovaka, flomastera etc. ovako stvari stoje:
u VF je generalno sve skuplje u odnosu na INTEREX a ako neko ima (provjereno) bolji prijedlog za mjesto kupovine neka javne
Ja sam popisao neke cijene ali da to sad sve ne piskaram napisat cu samo neki prijedlog sadrzaja paketa sto se tice te strane nabavke:
1. Flomasteri, obicni, 12 komada - 0.75 KM
2. Vostane bojice, male, one klasika 24 komada - 0.49KM
3. Plastelin, nesto veci od vostanih, 12 boja - 1.35KM
4. Blok A4, nekih 15 listova - 0.37KM
5. (eventualno) ona tabla "pisi-brisi" sto se "pise" prstom ili nekim predmetom, sva je iz jednog dijela tako da nema opasnih dijelova - 1.99KM
Eh sad, zavisno ako uzmemo sve ovo da bude u svakom kompletu onda nam
za 50 kompleta treba oko 280KM
za 60 kompleta treba oko 335KM
za 70 kompleta treba oko 390KM
(podrazumijevam da ima mozda odredjeni broj sticenika kojima ovo ne treba nabavljati, zato varira broj, zavisno sta nam javi J.O.D.)
A druga je varijanta (meni licno prihvatljivija) da predpostavimo da oni svakako kad crtaju i nesto prave da sjede za nekim njihovim stolovima i koliko se ja sjecam zabavista i mi smo sve dijelili , ono u sredini pa svako sebi uzima sta mu treba. U tom slucaju mogli bi imati slijedecu listu:
1. 20 x pakovanja flomastera od 24 komada (pak. 1.39KM) --> 27.8KM
2. 30 x pakovanja plastelina (pak. 1.35KM) --> 40.5 KM
3. 30 x tabli za crtanje (kom. 1.99 KM) --> 59.7 KM
4. 20 x obicni blokovi A4, cisti listovi (kom. 0.59KM) --> 11.8 KM
5. 20 x pakovanja vostanih (pak. 0.49 KM) --> 9.8 KM
-------------------------------------------------------------
suma = 150 KM
"
E ovo podrazumijeva da se svi slozimo da idemo i u nabavku crtaceg materijala... hajmo sad komentari sa jedinom molbom da se ne citira cijeli ovaj post radi preglednosti
-
farky
vec si ga prebila jednomIvy wrote:Kako nisi? Poslala sam ga u 13:02 taman da stigne na vrijeme. Pih...Talijanski Vodofone sranje...anyways, sta cu prebit? Tj koga? Sta imas u planu, u vidu i na umu?farky wrote:naci cemo ti mi vec sta pametno da prebijesIvy wrote:Mirci, nemoj u srijedu, daj u cetvrtak navece ili petak pa da i ja stignem koju pametnu prebitc'mon don't leave me out cara mia
![]()
![]()
![]()
btw. nisam primio sms
- Ivy
Pa ja to ne bih nazvala prebijanjem farky...a to sto su mi gorile ruke, to je drugi par cipelafarky wrote:vec si ga prebila jednomIvy wrote:Kako nisi? Poslala sam ga u 13:02 taman da stigne na vrijeme. Pih...Talijanski Vodofone sranje...anyways, sta cu prebit? Tj koga? Sta imas u planu, u vidu i na umu?farky wrote: naci cemo ti mi vec sta pametno da prebijes![]()
![]()
![]()
btw. nisam primio sms![]()
![]()
gorile su ti ruke
![]()
- bpsang
Ja se slazem sa Drugom ponudom, prihvatljivija je od prve,
I isparavno je sto daduli_sa kaze da nece sva djeca u jednom momentu ili crtati ili graditi sa plastelinom.
Milim da je vrlo bitno uzeti sto vise razlicitih proizvoda, to ce im itekako biti zanimljivije.
da li je ova ponuda sa cijenama iz INTEREX-a
I isparavno je sto daduli_sa kaze da nece sva djeca u jednom momentu ili crtati ili graditi sa plastelinom.
Milim da je vrlo bitno uzeti sto vise razlicitih proizvoda, to ce im itekako biti zanimljivije.
- Ivy
...A sto se tice plastelina treba se konsultovati sa odgojiteljicama jer je plastelin lako progutat'...just a thought!100_KA wrote:Ja se slazem sa Drugom ponudom, prihvatljivija je od prve,
- daduli_sa
Sve osim tabli za crtanje su artikli iz INTEREX-a. Sto se tice nekog popusta - nema ga na gotovinsko i karticno placanje... samo firme dobijaju popuste.
A spominje se raznolikost - ima dosta toga da se moze kupiti ali kad se ukljuci faktor sigurnosti onda odmah dosta toga otpadne.
Da @Ivy, i to smo danas spominjali, na zalost u ovim trgovinskim lancima nemaju one "jestive" plasteline ali svakako ovo predstavlja okvirno nacrt onako koliko nam treba para za tu stavku. Mislim da je @mirci rekla provjeriti te manje opasne plasteline, to se sve da rjesavati u hodu. Barem je moje takvo misljenje. Jos sugestija?
A spominje se raznolikost - ima dosta toga da se moze kupiti ali kad se ukljuci faktor sigurnosti onda odmah dosta toga otpadne.
Da @Ivy, i to smo danas spominjali, na zalost u ovim trgovinskim lancima nemaju one "jestive" plasteline ali svakako ovo predstavlja okvirno nacrt onako koliko nam treba para za tu stavku. Mislim da je @mirci rekla provjeriti te manje opasne plasteline, to se sve da rjesavati u hodu. Barem je moje takvo misljenje. Jos sugestija?
- Ivy
Hose Commerce nam je ljetos izasao u susret sto se tice popusta i placanja. Mozda bismo mogli vidjet s njima opet? Davali su nam robu po VPC preko racuna (a novac se moze stavit na racun i uplatit)...opet, samo prijedlog!daduli_sa wrote:Sve osim tabli za crtanje su artikli iz INTEREX-a. Sto se tice nekog popusta - nema ga na gotovinsko i karticno placanje... samo firme dobijaju popuste.
-
edu
ma treba naci neki hranljivi..Ivy wrote:...A sto se tice plastelina treba se konsultovati sa odgojiteljicama jer je plastelin lako progutat'...just a thought!100_KA wrote:Ja se slazem sa Drugom ponudom, prihvatljivija je od prve,
- bpsang
opet bi ti to trebala provjeriti jer koliko mi se cini ta radnja je negdje blizu tebe.mIRCerka wrote:da, eduov komentar mozda zvuci kao crnjak sala, ali fakat, mislim da Tesito toys ima te materijale koji nisu skodni u slucaju da se pojedu....
kazem ja ma nista bez zene
-
mIRCerka
provjericu tumorou100_KA wrote:opet bi ti to trebala provjeriti jer koliko mi se cini ta radnja je negdje blizu tebe.mIRCerka wrote:da, eduov komentar mozda zvuci kao crnjak sala, ali fakat, mislim da Tesito toys ima te materijale koji nisu skodni u slucaju da se pojedu....
kazem ja ma nista bez zene![]()
obzirom da tesito ne radi nedeljom, skoknucu do merkatora jer ima tamo tesitovih stvari i provjeriti sastojke..
ne, necu ih testirati na sebi...
aman...
-
mIRCerka
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21529muha_sa wrote:Nemam strpljenja sve čitat te bih molio nekog da mi objasni,šta ,kako i gdje? želim da učestvujem u ovoj akciji.
Hvala
tu imas upute za uplate iz inostranstva...sto se tice davanja novca u sarajevu, javi se nekome od nas, mi ti damo broj telefona, kazes BABA BABA pusti me u program i et....ovdje nece biti dezuranje kao sa HOSE akcijom za kuhinju tetka Zilhe, vec cemo skupljat pare od raje i onda pokupovati sve sa spiska koji cemo dobiti do ponedeljka