Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#576 Re: Sulejman Bugari

Post by dr.gog »

Još uvijek znam da zabrljam i da iz mraka anonimnosti ,bez prethodnog saznavanja, raspalim po nečijem javnom djelovanju. Naravno, to vidim kao lošu osobinu kod sebe, i jedino moji dobri drugovi, vrsni čitači između redova, ponekad ukažu da zakočim ili jednostavno da povučem riječ.

Najprostije je pokušati sa onim vidnim i logičnim kod rada ef.Bugarija, a zatim pažljivo proučiti-po logici javnog djelovanja dotičnoga- koliko je njegov rad podložen Kur'anom i vjerodostojnim hadisima, a na čemu svaki savjestan imam temelji svoj privatni i javni rad i život i vođenje zajednice vjernika u nekom segmentu.

Dakle, čovjek se bavi javnim propovjedanjem, edukacijom na osnovu islamske prakse te praktičnom primjenom metoda za liječenje psihičkih poremećaja i bolesti-opet zasnovano na kur'anskim uputama.
Iz ranijih iskustava sa nekolicinom ljudi sličnog profila te razgovora, znam da je bavljenje tim i takvim poslom , za čestita čovjeka veliki teret i iskušenje.
U pitanju je lično psihofizičko zdravlje, lični ugled i vječita napast od skretanja u mračne i nepodobne rabote.
Nekad je dovoljno napraviti malu grešku i pasti u kušnju, i onda se godinama vuče ogovaranje i zajedljivost kritičara.Najčešće ipak, ljudi koji kritikuju Bugarija zapravo ne znaju koliko je njegov rad donio ploda.
Ja bih ,shodno svom svjetonazoru, citirao " po djelima njihovim ćete ih prepoznati" kad se govori o ljudima koji imaju jak religiozni utjecaj.

Činjenica je da je čovjek iznimno harizmatičan i da u nastupima u masi ima mnogo onih izgubljenih i očajnih ljudi kojima treba bilo kakva duhovna podrška.
Ne treba biti okrutan prema ljudima koji ga cijene taman i da im efendija priča bajke.Ljudi, naši sugrađani i komšije, mladići i djevojke, su očajni zbog neizvjesnosti života, praznine duha, teškog preživljavanja a mnogi su završili na dnu prikucani za asfalt špricom lošeg heroina.

Pouzdano znam da nijednog čovjeka , čak ni one od psihijatara i toksikologa otpisane, imam Bugari nije vratio niti pogledao svisoka kad su mu se obratili.

Skeptici će reći hiljadu razloga, a ja kao zdravstveni radnik mnoge razloge i poznajem(da ne pominjem psihologiju masa i slične medijske trikove uspješnih propovjjednika), no činjenica je da dotični nije nikoga navratio na zlo-barem ja to ne znam niti moj krug poznanika koje sam priupitao.

S jedne strane, bizarne su njegove pojave sa ko fol preobraćenim kriminalcima, reketašima i brutalnim banditima tipa rahmetli Ramiza Ćele i ostalih, opskurnim političarima najnižeg karakternog profila i slično...nisam nikad shvatao zašto tako jaka ličnost kao Bugari(a on jeste iznimno jaka ličnost) nije mogao opominjati javno na zlo koje se čini po Sarajevu,od kriminala među vjernicima i uglednim čaršijskim ljudima do pojave razjedinjavanja među muslimanima...

U tim momentima se okretao vrlo oprezno prema školskom pastoralnom radu, molitve, propovjedi ,liječenje..ali nikad nije stavio svoju harizmu na probu u odsutnim momentima.U mirnim periodima, pokazivao je teatralnost svojstvenu zapadnjačkim protestantskim propovjednicima što je vidno živciralo ljude koji ne vole kićenje riječima, izvještačene osmjehe i hipnotisanu publiku...

S druge strane pak, mnogim očajnim ljudima bio je jedini čovjek koji im je pomogao , duhovno ih ohrabrio, ili na svoj način (kako god to skeptici gledali) duhovnom terapijom pomogao liječenju mnogih sugrađana..
Poznavajući lijekove tipa neuroleptika, narkoanalgetika, zamjenskih droga, antipsihotika i slično, uvijek ću reći da je -ako ima šanse i prilike i ako situacija dopušta- dobro i korisno barem jednom dopustiti jednom hafizu Bugariju da pokuša da pomogne oboljelom, nego godinama sebi rastakati um i psihu jednim jezivim Haloperidolom i Akinetonom.U to sam sasvim siguran.

Ono što čini na korist i dobrobit zajednici, treba istaknuti kao pozitivno a ne naprečac sumnjati i blatiti čak i same motive za njegov rad.
Ono što je negativno, ne treba sakrivati pod tepih i idealizirati Bugarija kao što se to čini u cirkusu sa harizmaticima tipa Zlatka Sudca i sličnih likova..
Toliko zasad.. :roll:
KadSeMrtviProbudimo

#577 Re: Sulejman Bugari

Post by KadSeMrtviProbudimo »

BHF_Manijak wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote:Ja sam ovdje skeptik i ne vjerujem u „lik i djelo“, za mene, još jednog od islamskih fanatika, manipulatora narodnim masama.
Taj isti manipaltor masa je uspio zadobiti paznju i veliku ljubav omladine,starih,djece,a ti ne mozes zadobiti paznju obicnog foruma niti da te neko respektuje ovdje,bacas ljagu sa neistinama na covjeka kojeg cijela BiH uvazava i postuje,mozes pricati sta hoces,ali promjeniti nista ne mozes to je jasno kao dan,njega ce i dalje gotiviti a ti ces i dalje zivjeti u mrznji i pakosti i razbijati glavu time kako je on manipulator,lazac,fanatik,fundamentalist itd itd :mrgreen: Sretno....Sreca hafizu pa mu posao ne zavisi od takvih ala ti i slicnih tebi...Bas vala dobro manipulise hafiz,svaka muc ast,jes vidio sta ljudi od droge spasi... :lol: 8-)

:lol: :lol: :lol:
gdje mačke nema miševi kolo vode....
Pa što ste se tako zabrinuli, ja sam samo jedan običan forumaš sa izraženim skepticizmom i nevjericom, i sa samo malo hrabrosti da se javno suprotstavi kolektivnoj hipnozi (ne smijem više, modovi su zapeti k'o orozi :D ).

Šta bi bilo kad bi se pojavio još neko suprotstavljenih mišljenja, pa još neko, pa još... Vjerujem da bi expresno reagirao i Alispahić i pokrenuo kolumne...

Rado ću ponoviti @zlatinu rečenicu, u njoj za pametne sve piše: „Ljubav prema covjeku ne mora bas uvijek dolaziti od covjeka - vjernika. Na ovome svijetu ima divnih ljudi, bogatstvo jedno...a da nikada nogom nisu krocili ni u kakvu bogomolju“.

Eto, neću dalje, ostavljam hafiza da spašava narkomane, povelik red mu se skupio pred džamijom, nikad u državi nije bilo više narkomana k'o danas :D
Ostavljam mu slobodu da i dalje „prevodi Srbe i Hrvate na Islam“, a vi ih prebrojavajte, @pure_love to najažurnije radi :D

Pozz
BHF_Manijak

#578 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

Vrati se i jos jednom procitaj ovaj mudro i fino napisani post Doktora Goga,mozda nesto i naucis,jer ga je pisao kao obicni clan a ne sa moderaatorske katedre,prijeteci itd... :wink: :wink:
A da,jeste,uhvati se itekakav red isrped Bijele dzamije na vratniku,ne mozes na red doci da popricas sa hafizom,toliko ljudi mu dolaze,samo da nekoliko rijeci razmjene,a za svakog ima vremena,od politicara do obicnog dede sa francuzicom,slucajno jel de?Manipulator?garant...Ne trebas mu ti ostavljati slobodu,ima to on i bez tebe hvala Bogu,samo ti je moj savjet da manje kritikujes prije nego nesto projeris je li to tako ili ne,i ne znas covjeka a otvoreno napdas,jos i bez argumenata,strasno!!Pazi,da me pogresno ne shvatis,ne idealiziram ja njega niti uzvisujem na aman neki stepen,nego mi smeta jer ga osudjujes za nesto sto nije uradio,uredu je reci ne svidja mi se njegov nacin izlaganja,price,predavanja itd,ali optuzivati covjeka,eh to vec nije ok...
Zlata M.

#579 Re: Sulejman Bugari

Post by Zlata M. »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
BHF_Manijak wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote:Ja sam ovdje skeptik i ne vjerujem u „lik i djelo“, za mene, još jednog od islamskih fanatika, manipulatora narodnim masama.
Taj isti manipaltor masa je uspio zadobiti paznju i veliku ljubav omladine,starih,djece,a ti ne mozes zadobiti paznju obicnog foruma niti da te neko respektuje ovdje,bacas ljagu sa neistinama na covjeka kojeg cijela BiH uvazava i postuje,mozes pricati sta hoces,ali promjeniti nista ne mozes to je jasno kao dan,njega ce i dalje gotiviti a ti ces i dalje zivjeti u mrznji i pakosti i razbijati glavu time kako je on manipulator,lazac,fanatik,fundamentalist itd itd :mrgreen: Sretno....Sreca hafizu pa mu posao ne zavisi od takvih ala ti i slicnih tebi...Bas vala dobro manipulise hafiz,svaka muc ast,jes vidio sta ljudi od droge spasi... :lol: 8-)

:lol: :lol: :lol:
gdje mačke nema miševi kolo vode....
Pa što ste se tako zabrinuli, ja sam samo jedan običan forumaš sa izraženim skepticizmom i nevjericom, i sa samo malo hrabrosti da se javno suprotstavi kolektivnoj hipnozi (ne smijem više, modovi su zapeti k'o orozi :D ).

Šta bi bilo kad bi se pojavio još neko suprotstavljenih mišljenja, pa još neko, pa još... Vjerujem da bi expresno reagirao i Alispahić i pokrenuo kolumne...

Rado ću ponoviti @zlatinu rečenicu, u njoj za pametne sve piše: „Ljubav prema covjeku ne mora bas uvijek dolaziti od covjeka - vjernika. Na ovome svijetu ima divnih ljudi, bogatstvo jedno...a da nikada nogom nisu krocili ni u kakvu bogomolju“.

Eto, neću dalje, ostavljam hafiza da spašava narkomane, povelik red mu se skupio pred džamijom, nikad u državi nije bilo više narkomana k'o danas :D
Ostavljam mu slobodu da i dalje „prevodi Srbe i Hrvate na Islam“, a vi ih prebrojavajte, @pure_love to najažurnije radi :D

Pozz
:?
nemoj vise citirati onu moju recenicu,ziv bio!
Nemoj,jer si je izvadio iz konteksta i koristis je bez veze.
Ja stojim pri tome sto rekoh,samo...ja sam sa tim,zapravo,htjela reci (ko mi je kriv sto nisam :roll: ) da ne moras biti vjernik,da bi bio dobar covjek...te,ako su tvoji motivi - briga za covjeka uopsteno,za stanje u nasem drustvu...onda nema razloga da se toliko brines oko djela i lika Sulejmana Bugarija,jer covjek stvarno ne cini nikome zlo.
I ja sam kivna na tvoje pisanje na ovoj temi,ali pokusavam da,i nakon sto sam ti to pokazala,ne odnositi se prema tebi bezobrazno,drsko...samo zato sto ti stvari posmatras drugacije :-)
I to je - tolerancija,zar ne?
...da odemo jos korak dalje : svako od nas ima svoje vlastite razloge,svoja iskustva i zbog toga reagujemo kako reagujemo.Ako ti imas svoje razloge i svoja,mozda - negativna,iskustva glede vjere,to je za mene sasvim ok i ja to postujem...Nije problem ni da te saslusam,ali je problem nacin na koji ti to radis.
Postoje neka pravila,pa cak i u ovoj forum-prepisci medju ljudima.
Ne mozes uletjeti k'o padobranac u drustvo ljudi koje se okupilo na jednoj temi upravo zato sto im je to o cemu pricaju i lijepo i plemenito...i na brzaka ih proglasiti budalama i neznalicama,a da poslije toga ocekujes da budes pozeljan kao sagovornik.
Mislim,mozes...ali vidis kako se onda stvari odvijaju.
...jer ova tema ima veze sa osjecanjima,sa srcem...i ljudi ne vole da im se u to dira...pa ponekad i malo grublje reaguju,sto je i normalno.
Pokusah smiriti emocije,pa rekoh da te sad ne treba bas u 'aps...da na drugim temama bolje "zvucis"...a ti se fino na to jos vise razbacao ...kao "gdje macke nema,tu misevi kolo vode" (ko je macka,duse ti ? ko su misevi ? :roll: )

Malo je offtopic...a mozda i nije.Mozda je bas vezano za temu,jer je tema ljubav prema covjeku.
A bez nje,bolan,nema nicega.
Da napravimo kakvu anketu,svi bismo,bez izuzetka bili oni koji vole svoju zemlju i zele dobro svome narodu.
U praksi,mi se svakodnevno samo udaljavamo sve vise jedni od drugih.
Dijelimo se na svim mogucim i nemogucim osnovama...na raju i papke,pismene i nepismene,vjernike i one koji ne vjeruju... :roll:
SigurnaDjeca

#580 Re: Sulejman Bugari

Post by SigurnaDjeca »

Prije nekoliko dana svratih do Bugija na akšam, govorio je o (ne)nanošenju zla čovjeku, bez obzira na vjeru. Stvari ne treba vaditi iz konteksta...
JBT

#581 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Sve je to showbiz. Svaka cast, svako ima pravo da vjeruje u sta i koga hoce, ali meni licno je Sulejman (pred kamerama) k`o neka iz onih Holivudskih usidjelica sa vjecitim izreziranim osmjehom na licu. Samoinicijativno proglasen za link sa Svevisnjim.
Ali, sve je to ipak pokazatelj stanja u drustvu gdje je sramota otici diplomiranom psihologu, a veliki, sveti dogadjaj je otici jednom od vraceva.
Mada nisam za zabranjivanje rada doticnoj eminenciji (na za to odgovarajucim mjestima) jer ako ima potraznje neka ima i ponude. I to je pokazatelj necega.
BHF_Manijak

#582 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

JBT wrote:Sve je to showbiz. Svaka cast, svako ima pravo da vjeruje u sta i koga hoce, ali meni licno je Sulejman (pred kamerama) k`o neka iz onih Holivudskih usidjelica sa vjecitim izreziranim osmjehom na licu. Samoinicijativno proglasen za link sa Svevisnjim.
Ali, sve je to ipak pokazatelj stanja u drustvu gdje je sramota otici diplomiranom psihologu, a veliki, sveti dogadjaj je otici jednom od vraceva.
Mada nisam za zabranjivanje rada doticnoj eminenciji (na za to odgovarajucim mjestima) jer ako ima potraznje neka ima i ponude. I to je pokazatelj necega.
U tome i jeste razlika sto si ga samo pred kamerama gledao... :wink: Isti je i kad nije pred kamerama vjeruj,uvijek nasmijan i pun pozitive,samo sto je na ovom danasnjem vremenu crnine i defetizma nezamislivo da postoji neko ko moze da razmislja pozitivno i da ne vidi svijet samo crnim,zato i tolika skepsa prema ovom covjeku :wink: A da li bas uvijek moze glumit tu raspolozenost i pozitivu,pa i ne znam bas,ja ni za pare ne bih mogao vjeruj....
JBT

#583 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Cuo sam dovoljno toga sto govori.
Kad je Bugari pocinjao svoju afirmaciju u bransi u kojoj je, nije bio imucniji od prosjecnog vjernika u njegovom dzematu. Ako je sada imucniji (on i familija mu) od prosjecnog dzematlije onda je to cisti showbiz kojeg ima u svim religijama i koji obrce velike pare. A sad, da li se nekom taj show svidja ili ne, to je vec drugo pitanje.
Pretpostavljam da ce sada biti obrazlozenja u stilu "pa to su dobrovoljni prilozi", ali taj isti B. moze uvijek reci "hvala, ne treba, imam dovoljno, ostavi to sebi i tvojoj djeci". To bi bilo nesto sto bi dalo kredibilitet onome sto govori.
pure_love

#584 Re: Sulejman Bugari

Post by pure_love »

eto nama ne smeta,neka je showbiz,neka je bogatiji od ostalih-zadovoljan sad?
JBT

#585 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Da, naravno. I to bez Sulejmana. :)
emisaki

#586 Re: Sulejman Bugari

Post by emisaki »

Po tebi covjek ne treba da ima i da je imucan kako ti tvrdis.Pa brate kada tebe toliko to kopka i interesuje bujrum svrati do hafiza pa ga pitaj sam a nemoj ovdje svasta pisati.Siguran sam da ces dobiti iskren odgovor.
BHF_Manijak

#587 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

JBT wrote:Cuo sam dovoljno toga sto govori.
Kad je Bugari pocinjao svoju afirmaciju u bransi u kojoj je, nije bio imucniji od prosjecnog vjernika u njegovom dzematu. Ako je sada imucniji (on i familija mu) od prosjecnog dzematlije onda je to cisti showbiz kojeg ima u svim religijama i koji obrce velike pare. A sad, da li se nekom taj show svidja ili ne, to je vec drugo pitanje.
Pretpostavljam da ce sada biti obrazlozenja u stilu "pa to su dobrovoljni prilozi", ali taj isti B. moze uvijek reci "hvala, ne treba, imam dovoljno, ostavi to sebi i tvojoj djeci". To bi bilo nesto sto bi dalo kredibilitet onome sto govori.
Cekaj izvini,ti to pravio uvid u finasije ili?! :shock: Ako jesi,afedersum,izvini onda...Druga stvar,ja znam bruku hodza koji su bogatiji od njega,evo navest cu ti primjer Malkica,glavnog imama begove,kad bi ti rekao koliko zaradjuje,usro bise vjeruj! :wink: Jos nesto,pa sta ako covjek i ima?jel to ne smijes biti u isto vrijeme efendija i imati love?koja je legalno zaradjena,usput da bude receno da covjek ima 5 djece,valja tu djecu od necega hraniti,zato ne pricaj ono sto ne znas,ako sta imas na dusi budes mangup pa licno covjeku kazes u facu sto imas,ako hoces ja cu te odvest,ako ti je belaj... :roll: Ima i neka ima,a rekao sam ti,ako ima toliko kako ti pricas,ne bi sigurno vozao Maruttija iz osamdeset i neke... :zzzz: Ako smatras da je ijednu marku ilegalno zaradio,otidji do Suda i zaganjaj se sa njim...Nego mnogima je vatra,jao musliman,i to hodza a ima love,ah aman ja rabbi...putuje po zemljama,hoda,svijet ga voli,itd itd...a kriticara ce biti uvijek,no cinjenica je jedna,covjek je obljubljen i rado vidjen gost svugdje,tebi se prijalo ili ne!! :wink:
andrija2007

#588 Re: Sulejman Bugari

Post by andrija2007 »

Manijak,vjerovatno si htio reći da je omiljen a ne obljubljen.Obljubljen ima skroz drugo( :dance: ) značenje :wink: .
BHF_Manijak

#589 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

andrija2007 wrote:Manijak,vjerovatno si htio reći da je omiljen a ne obljubljen.Obljubljen ima skroz drugo( :dance: ) značenje :wink: .
Jes` jes` moj lektoru :mrgreen: Ali eto,nadam se da ce poentu posta izvuci a ne se uhvatit za tu jednu rijec.... ;-)
andrija2007

#590 Re: Sulejman Bugari

Post by andrija2007 »

BHF_Manijak wrote:
andrija2007 wrote:Manijak,vjerovatno si htio reći da je omiljen a ne obljubljen.Obljubljen ima skroz drugo( :dance: ) značenje :wink: .
Jes` jes` moj lektoru :mrgreen: Ali eto,nadam se da ce poentu posta izvuci a ne se uhvatit za tu jednu rijec.... ;-)
Ma ja ti samo kažem, da slučajno ne kažeš pred hafizom da je "obljubljen", doveo bi ga u neugodan položaj i ne htijući.
pure_love

#591 Re: Sulejman Bugari

Post by pure_love »

inace je popularan kod zeMskih :D :lol: :-)
BHF_Manijak

#592 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

andrija2007 wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ma ja ti samo kažem, da slučajno ne kažeš pred hafizom da je "obljubljen", doveo bi ga u neugodan položaj i ne htijući.
I to sto kazes.... :mrgreen: I da,jos nesto,da ne bude zabune,ne rpavim ja kult licnosti ovdje od hafiza,vec samo mrzim kad nekog bez razloga i bez argumenata napadaju,ukrao ovo ukrao ono,ima love i to je kao glavni argument i to hej,kad je poceo nije imao nista,a sad ima love,woooow,eki?Cuj to?Ejs?Bez posla nemas para,kad se zaposlis odjednom imas?Vidi ti tog cuda :shock: :shock: :roll: :ironija:
andrija2007

#593 Re: Sulejman Bugari

Post by andrija2007 »

pure_love wrote:inace je popularan kod zeMskih :D :lol: :-)
Jel' u Švedskoj?
BHF_Manijak

#594 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

andrija2007 wrote:
Jel' u Švedskoj?
Jok,gore puno ateizma,nece on gore :lol: :mrgreen: Salim se,moRebit navrni i gore,zasad je bio u Holandiji i "JuEsEj" :mrgreen:
andrija2007

#595 Re: Sulejman Bugari

Post by andrija2007 »

BHF_Manijak wrote:
andrija2007 wrote:
Jel' u Švedskoj?
Jok,gore puno ateizma,nece on gore :lol: :mrgreen: Salim se,moRebit navrni i gore,zasad je bio u Holandiji i "JuEsEj" :mrgreen:
Joj ,i to što kažeš, što se više ide na sjever sve je puno ateista, a obrnuto, što više siđeš na jug, hejbet vjernika.
Da nema to kakve veze sa temperaturom? :?
BHF_Manijak

#596 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

andrija2007 wrote: Joj ,i to što kažeš, što se više ide na sjever sve je puno ateista, a obrnuto, što više siđeš na jug, hejbet vjernika.
Ih ima nas i u Bosni nasoj lijepoj,ovdje klima ni tamo ni vamo,ovdje su haman oni liberalni vjernici(sem izuetaka :mrgreen: ) :mrgreen:
andrija2007

#597 Re: Sulejman Bugari

Post by andrija2007 »

BHF_Manijak wrote:
andrija2007 wrote: Joj ,i to što kažeš, što se više ide na sjever sve je puno ateista, a obrnuto, što više siđeš na jug, hejbet vjernika.
Ih ima nas i u Bosni nasoj lijepoj,ovdje klima ni tamo ni vamo,ovdje su haman oni liberalni vjernici(sem izuetaka :mrgreen: ) :mrgreen:
Ko biva mi smo zlatna sredina?
pure_love

#598 Re: Sulejman Bugari

Post by pure_love »

andrija2007 wrote:
Jel' u Švedskoj?

ma jok ovdje niko za njega ne zna,u Bosni dame nesto vole tog Bugarija :lol:
BHF_Manijak

#599 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

andrija2007 wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ko biva mi smo zlatna sredina?
Da smo Bogdo.... :mrgreen: po vjerskim okvirima gledano,nasi muslimani jesu umjereniji u odnosu na ostale,po nekim pitanjima,ali sto se pridrzavanja tice,ne dao Bog nikom...pogledaj samo bajramske derneke,koliko muslimana za alkoholom potegne itd...
KadSeMrtviProbudimo

#600 Re: Sulejman Bugari

Post by KadSeMrtviProbudimo »

BHF_Manijak wrote: ...ja znam bruku hodza koji su bogatiji od njega,evo navest cu ti primjer Malkica,glavnog imama begove,kad bi ti rekao koliko zaradjuje,usro bise vjeruj! ...Nego mnogima je vatra,jao musliman,i to hodza a ima love,ah aman ja rabbi...putuje po zemljama,hoda,svijet ga voli,itd itd...

Imaju i vjernici kojima "propovijedaju" i Bugari i taj Malkić i ostali imami.
Kad bi znao kol'ko imaju, usr'o bi se, vjeruj..."ubiše se" od para :(

A non-stop se mole da im ko ne umre, ko će silne novce nadavati hodžama i bulama za dženaze i ostalo...Sve honorarno, bez poreza i PDV, pored redovne plate, prikazane kao minimalac :x

Kako vas nije sramota u pm :x Sve dušebriznici, a - "kad bi ti rekao koliko zaradjuje,usro bise vjeruj!"
Post Reply