Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
car-x

Post by car-x »

helo wrote: Pa največi je fol što Bosanci Hrvati Srbi nisu postojali ni u vitaminima[/color] Kada su ljudi koji su živili na ovim prostorima to sagradili. Tako da sve političke i vjerske vodze mogu slobodno da zanjeme jer bi ispali smješni kada bi nešto dodali čija je piramida!

znaci, vec tvrdimo da su sagradili ili sta?
i zasto bi to iskljucivo bili ljudi?
JD

Post by JD »

lema.ba wrote: p.s. nisu mi jasni nikako ovi sto govore protiv covjeka... on je dosao, vidio,pokrenuo citavo istrazivanje i sve finansirao,a mi se kao i obicno nasli pametni i govorimo kako je on "zanesenjak" i slicne stvari...makar ne nasao nista ostavio je u BiH par stotina maraka i eto... skrenula se paznja na nasi...
Pa sto se cudis, svi su jaki na rijecima iza monitora i nista im ne valja sta god da se desava, tipicna prica besposlenih ljudi isfrustriranih neuspjelim zivotom, pa sad pljuju po svemu.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Uglavnom, gosp. Semir je izazvao buru reagovanja. Za pocetak sasvim dosta, dali ce se formirati red za "pusenje" podno piramide ili ce on "popusiti", ostaje da se vidi na proljece ili malo kasnije. Dotle, ovaj topik nek posluzi kao nastavak trenda sa-x-a, a to je rovoski rat nalik prvom svjetskom ratu tj., ne odstupajmo za milimetar i gadjamo se bojnim otrovima.
helo

Post by helo »

Neznam ljudi ovako velike stvari se dešavaju kod nas a košto mogu primjetiti ima i dobri a i bogami večina oni loši komentara na ovu temu. Da se nešto ovako desilo u bilo kojoj zemlji svi bi se digli i da nije piramida ispod tog brda napravili bi je. A pošto je ovo Zemlja Bosna i poznata po glupanima kao što se iz priloženog može vidjeti u tekstovima i šprdnjama na sve ovo što se dešava. Vjerujem da ce biti piranida 100% i da če od tog dana kada se na sekundu prikaže, Bosna i Hercegovina če biti srce i centar onim ljudima gdje če dolaziti da svoj novac potroše. Možda je ovo i poklon od Boga. Na sva naša dešavanja tokom zadnjih 20 godina a i više. Ono što je sada najvažnije je da je Bosna u centru pažnje cjelog svjeta ali u smislu pozitivni stvari i dešavanja. Neka se počelo pričati o nečem što nema veze o ratu i crnim stvarima na ovom svjetu. Svi znamo kada strancu kažeš Bosna on če ti reči "jeli to tamo gdje rat" Večina ljudi nezna da je vamo rat završen i da se pa u nekom smislu normalno živi samo da nam treba strani ulaganja i ljudi koji če donjet nam novac. A bogam ako bude ova puramida a vjerujem da če biti jer sam optimista možemo biti i primječeni u sjetu.

http://www.infocast.dk/jp/jp.php?id=117 ... ory=ALL&q=

http://tvnz.co.nz/view/page/411366/622605
znanje

Post by znanje »

helo wrote:Neznam ljudi ovako velike stvari se dešavaju kod nas a košto mogu primjetiti ima i dobri a i bogami večina oni loši komentara na ovu temu. Da se nešto ovako desilo u bilo kojoj zemlji svi bi se digli i da nije piramida ispod tog brda napravili bi je. A pošto je ovo Zemlja Bosna i poznata po glupanima kao što se iz priloženog može vidjeti u tekstovima i šprdnjama na sve ovo što se dešava. Vjerujem da ce biti piranida 100% i da če od tog dana kada se na sekundu prikaže, Bosna i Hercegovina če biti srce i centar onim ljudima gdje če dolaziti da svoj novac potroše. Možda je ovo i poklon od Boga. Na sva naša dešavanja tokom zadnjih 20 godina a i više. Ono što je sada najvažnije je da je Bosna u centru pažnje cjelog svjeta ali u smislu pozitivni stvari i dešavanja. Neka se počelo pričati o nečem što nema veze o ratu i crnim stvarima na ovom svjetu. Svi znamo kada strancu kažeš Bosna on če ti reči "jeli to tamo gdje rat" Večina ljudi nezna da je vamo rat završen i da se pa u nekom smislu normalno živi samo da nam treba strani ulaganja i ljudi koji če donjet nam novac. A bogam ako bude ova puramida a vjerujem da če biti jer sam optimista možemo biti i primječeni u sjetu.

Zbog ovakvih treba na Balkanu s puno čobana a malo profesora zabraniti demokraciju kao sistem koji profesoru i čobanu da po jedan glas pod pretpostavkom da su oba misleno sposobni rasuđivati je li neki politički program intelektualno superiorniji od drugog.
A-ZO

Post by A-ZO »

moze li konacno neki visocanin potvrditi ili osporiti google-ovu peterostranu konfiguraciju?

Image
SuperM

Post by SuperM »

Naravno da ću ti osporiti ovu sliku i to čim prije kada skeniram originalnu topografsku kartu na kojoj se vide tacne stranice piramide 100% okrenute prema stranama svijeta. Za koji sat će biti na forumu.
SuperM

Post by SuperM »

Kao već rečeno evo slike pa ti vjeruj Google-u
Image
see ya

Post by see ya »

e mozes li ti meni kao laiku reci gdje je ovdje piramida na karti :roll:
ili ja ne znam citati ove topografske karte ili mi je vid dobro oslabio :?
gandhi

Post by gandhi »

see ya wrote:e mozes li ti meni kao laiku reci gdje je ovdje piramida na karti :roll:
Čuj gdje je?! Nisu je još otkopali. :P
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

see ya wrote:e mozes li ti meni kao laiku reci gdje je ovdje piramida na karti :roll:
Ja koliko vidim ovdje je.

Image
see ya

Post by see ya »

:D e sad cu lakse zaspati...vec par noci sanjam da je nema i imam nocne more....uh, uh neki zileti, mumije, sudzuke pa sesiri i kauboji, lopate i krampe, velike kamene lopte :shock: ma ne smijem ni da mislim o tome, svega suhog mesa cak...samo nema piramide :sad:
Hajde valjda cu nocas i nju sanjati sad kad sam vidjela ovu detaljnu kartu :D

:zzzz: :zzzz:
helo

Post by helo »

znanje wrote:
helo wrote:Neznam ljudi ovako velike stvari se dešavaju kod nas a košto mogu primjetiti ima i dobri a i bogami večina oni loši komentara na ovu temu. Da se nešto ovako desilo u bilo kojoj zemlji svi bi se digli i da nije piramida ispod tog brda napravili bi je. A pošto je ovo Zemlja Bosna i poznata po glupanima kao što se iz priloženog može vidjeti u tekstovima i šprdnjama na sve ovo što se dešava. Vjerujem da ce biti piranida 100% i da če od tog dana kada se na sekundu prikaže, Bosna i Hercegovina če biti srce i centar onim ljudima gdje če dolaziti da svoj novac potroše. Možda je ovo i poklon od Boga. Na sva naša dešavanja tokom zadnjih 20 godina a i više. Ono što je sada najvažnije je da je Bosna u centru pažnje cjelog svjeta ali u smislu pozitivni stvari i dešavanja. Neka se počelo pričati o nečem što nema veze o ratu i crnim stvarima na ovom svjetu. Svi znamo kada strancu kažeš Bosna on če ti reči "jeli to tamo gdje rat" Večina ljudi nezna da je vamo rat završen i da se pa u nekom smislu normalno živi samo da nam treba strani ulaganja i ljudi koji če donjet nam novac. A bogam ako bude ova puramida a vjerujem da če biti jer sam optimista možemo biti i primječeni u sjetu.

Zbog ovakvih treba na Balkanu s puno čobana a malo profesora zabraniti demokraciju kao sistem koji profesoru i čobanu da po jedan glas pod pretpostavkom da su oba misleno sposobni rasuđivati je li neki politički program intelektualno superiorniji od drugog.
Prevedi mi (čobanu kako si me nazvao) strašno si pametan. I dobro gluposti pričaš nidze veze! Ali eto neka si i ti nešto pametno dodao na sve ovo. Tema je piramida KMETU "Pametni" !
znanje

Post by znanje »

A sada djeco - spojimo sve točkice prijeloma reljefa od 1 do beskonačno...

Image
Last edited by znanje on 08/11/2005 02:22, edited 4 times in total.
kekec

Post by kekec »

SuperM wrote:Naravno da ću ti osporiti ovu sliku i to čim prije kada skeniram originalnu topografsku kartu na kojoj se vide tacne stranice piramide 100% okrenute prema stranama svijeta. Za koji sat će biti na forumu.
SuperM, mislim da nisi uspio.
Orijentacija karte je nejasna. Gdje je grad Visoko?
Izohipse su totalno nejasne, a bitne su zbog odredjivanja
strana "piramide".
Skeniraj ti to bolje. :-)

Kakva crna piramida, daj ljudi, OSVJESTITE SE!
Zar se niste dovoljno ubleha naslusali.:sad:
List

Post by List »

car-x wrote:realnost i zdrav razum..

da vidimo cinjenice:
ima brdo.. kod visokog.. u obliku piramide.. imaju neki tuneli okolo.. naletjelo se i na neko kamenje, veli covjek da je to prilazni put piramidi.. i kopace se dalje..

sta govori protiv:
neki lik tamo tvrdi nema tu ljudi nista..
svi kontamo, ma gdje ce se nama desit jedna tako velika stvar, da se u bosni nadje piramida stara toliko i toliko.. ono, ma dajte.. nismo mi te srece.. niko nije konkretno uzeo lopatu u ruke, prokopo tih nekih 40-50 metara i pokazo da osim zemlje i obicnog kamena tu nema nista..

samo nagadjanja skeptika i pesimista i pishanje u neciji rad i trud..

zato, ali ne samo zato, zelim mu da nadje piramidu, i kako neko prije mene rece, da se popne na vrh i da kaze, e sad mi svi popusite kurac..
:lol:
_MaYa_

#592 Re: Bosanska piramida Sunca

Post by _MaYa_ »

vedderedi wrote:Jel' moguce da jos niko nije pokrenuo ovu temu?

Arheologija u Bosni upravo postaje uzbudljiva

Otkrice prve evropske piramide monumentalnih dimenzija opisano je u knjizi "BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA", autora Semira Osmanagica iz Houstona (SAD)

Izdavacko preduzece "Klepsidra" iz Sarajeva ima cast da Vas pozove na svjetsku promociju ove knjige, sa foto projekcijama arheoloskih istrazivanja, koja ce se odrzati u velikoj dvorani poslovnog centra AVAZ u Sarajevu, Ulica Dzemala Bijedica 185, 13. sprat, u utorak 25.10.2005., sa pocetkom u 11:00 sati. Ulaz je slobodan.

Ne propustite priliku da saznate vi¹e o ovom senzacionalnom otkricu … koje se nalazi tridesetak kilometara od Sarajeva.

Nakon promocije moci ce se kupiti knjiga koja sadrzi 210 fotografija po popularnoj cijeni od 10 KM.

Organizator promocije i izdavac: Klepsidra (Sarajevo), tel. (061) 233-447

Web sajt autora: http://www.alternativnahistorija.com

Image

Cijelu knjigu, uz dosta slika, mozete procitati na ovom linku.
http://www.alternativnahistorija.com/AH8.htm#4.3
NISAM SE ODAVNO OVAKO NAJEZILA...

:) uhuuuuu .... no coment...

cekam kad se jave >>CNN i BBC e onda otvaram sampanjac
A-ZO

Post by A-ZO »

lijepo molim visocanina koji ima MAPU GRADA (kartu sa ulicama i okolinom) da skenira i postavi ovdje, hvala unaprijed :)
kekec

Post by kekec »

http://www.visoko.co.ba/p-planmali.jpg
ali link za krupniji plan ne funkcionise.
Slucajno ili ... :-)
A-ZO

Post by A-ZO »

kekec wrote:http://www.visoko.co.ba/p-planmali.jpg
ali link za krupniji plan ne funkcionise.
Slucajno ili ... :-)
kekec, mozda mozes pomoci, molim te vidis li ti ikakvu slicnost izmedju plana grada visokog i ove karte:

Image
kekec

Post by kekec »

Sve mi izgleda naopako.
Po planu grada, brdo je jugo-istocno od grada (stadiona),
a na karti je, cini mi se, brdo sjevero-zapadno od grada. :?

Ali bez obzira na sve, mislim da ne postoji nikakava piramida.

Ne bih se upustao u detaljniju razradu geomorfologije tog
terena, jer nemam dovoljno materijala, a nisam voljan da ga prikupljam.
I ranije sam to napisao, ovdje se radi o necem drugom.
Mozda se digne dovoljno prasine ( a vec se i diglo) da se knjiga
sto bolje proda, a mozda jos nesto iz toga izvuce. :)
A-ZO

Post by A-ZO »

moze li neki visocanin potvrditi da je ova bijela karta zaista karta visokog i na osnovu cega? gdje je fojnicka rijeka? gdje su visocka naselja ispod crvenog natpisa "strane svijeta" :?
Fair Life

Post by Fair Life »

horoz wrote:
zato, ali ne samo zato, zelim mu da nadje piramidu, i kako neko prije mene rece, da se popne na vrh i da kaze, e sad mi svi popusite kurac..
Bravo care!

Stvarno ne mogu da shvatim odakle toliko protivljenje osim ako nisu neki lični razlozi...

Ima par likova koji izgleda mrze sami sebe, pa onda i sve ostale...
Ne bude li nista... spremite se vi koji vjerujete u uspjesan zavrsetak otkopavanja... da pusite kurac u podnozju brda.
_galaksija

Post by _galaksija »

Fair Life wrote:
horoz wrote:
Bravo care!

Stvarno ne mogu da shvatim odakle toliko protivljenje osim ako nisu neki lični razlozi...

Ima par likova koji izgleda mrze sami sebe, pa onda i sve ostale...
Ne bude li nista... spremite se vi koji vjerujete u uspjesan zavrsetak otkopavanja... da pusite kurac u podnozju brda.
Al` vodimo i tebe sa sobom :D
Fair Life

Post by Fair Life »

_galaksija wrote:
Fair Life wrote:Ne bude li nista... spremite se vi koji vjerujete u uspjesan zavrsetak otkopavanja... da pusite kurac u podnozju brda.
Al` vodimo i tebe sa sobom :D
Ja pusim na vrhu... ukoliko se dokaze postojanje piramide.
Locked