Gemini

ChatGPT

Znaci Gemini daleko bolji, iste postavke za jedan i drugi al ChatGPT pristupio jednolicno i seljački
Moderator: Benq

Strip, erotic?DaysleepeR wrote: ↑21/01/2026 11:27 Uz rezultat nam trebaš dati i prompt, bez prompta ne znamo šta je bio cilj.
A glamorous woman with long red hair sits still in a vintage bar, holding a cigarette holder. She remains completely motionless like a photo, while only the smoke from her cigarette elegantly swirls and moves. Cinematic lighting, shallow depth of field.
Probaj Grok, meni je sa ovim promptom dao neke jako zanimljive rezultate.pici wrote: ↑21/01/2026 11:48 eeejhh vi odmah na sexi mexi... nije ev ovo
A glamorous woman with long red hair sits still in a vintage bar, holding a cigarette holder. She remains completely motionless like a photo, while only the smoke from her cigarette elegantly swirls and moves. Cinematic lighting, shallow depth of field.

Da i grok je dobar... jako dobar, daje podosta slika i pravi video koju hoces, odlicanDaysleepeR wrote: ↑21/01/2026 12:00Probaj Grok, meni je sa ovim promptom dao neke jako zanimljive rezultate.pici wrote: ↑21/01/2026 11:48 eeejhh vi odmah na sexi mexi... nije ev ovo
Ma malo šege nije na odmet. Ali stvarno još ni jednoj nisam dao 5 ocjenu jer ne dajem 5 ocjene nikada nizašta jer mislim da uvijek ima prostora za napredak.
Sta radi Sora da ti ustedi vrijeme?pici wrote: ↑22/01/2026 09:05 ChatGPT je odlican al kada uzmes plus paket. Multimedija proradi u punom kapacitetu. Sora je tu dodatak i strasan alat. Gemini je isto odlican, pogotovo multimedija i njegov Nano banana. Grok nije los al je skup 30$ pro paket. Copilot je najpovoljniji 10$ pro. Uglavnom ostat cu na chat GPT-u sad za sad radi Sore. Uhhh kako Sora radi pa jebte nema gujce da bi to uradio u After efektu il nekom slicnom alatu. Bi al bi mi trebalo vremena. Uglavnom AI dosta pomaze da ustedis vrijeme.
Da teme je bila zamrla zato sto sam ev ja prvi bio skeptičan prema AI. Sad sam odusevljen jer mi otvara more mogucnosti i pomaze. Nije to savrsenstvo ali za rad i zabavu, odlicno i isplati se svake marke. Umjesto sto placam online igrice i neke glupe pakete. Uglavnom preporuka.
redizajnirati kompletan projekt i da sugestije... bukvalno koda radim sa timom ljudi, meni dovoljno.Entropio wrote: ↑22/01/2026 09:47Sta radi Sora da ti ustedi vrijeme?pici wrote: ↑22/01/2026 09:05 ChatGPT je odlican al kada uzmes plus paket. Multimedija proradi u punom kapacitetu. Sora je tu dodatak i strasan alat. Gemini je isto odlican, pogotovo multimedija i njegov Nano banana. Grok nije los al je skup 30$ pro paket. Copilot je najpovoljniji 10$ pro. Uglavnom ostat cu na chat GPT-u sad za sad radi Sore. Uhhh kako Sora radi pa jebte nema gujce da bi to uradio u After efektu il nekom slicnom alatu. Bi al bi mi trebalo vremena. Uglavnom AI dosta pomaze da ustedis vrijeme.
Da teme je bila zamrla zato sto sam ev ja prvi bio skeptičan prema AI. Sad sam odusevljen jer mi otvara more mogucnosti i pomaze. Nije to savrsenstvo ali za rad i zabavu, odlicno i isplati se svake marke. Umjesto sto placam online igrice i neke glupe pakete. Uglavnom preporuka.
Evo, hajde mi onda preporuci kako da ja prestanem gubit vrijeme u 3ds maxu ili slicno da "ozivim" svoje 3D modele to jest konstrukcije ili masine. Ima li sta da mogu upload model, definirati pojedine partove, i zadati prompt?pici wrote: ↑22/01/2026 09:05 ChatGPT je odlican al kada uzmes plus paket. Multimedija proradi u punom kapacitetu. Sora je tu dodatak i strasan alat. Gemini je isto odlican, pogotovo multimedija i njegov Nano banana. Grok nije los al je skup 30$ pro paket. Copilot je najpovoljniji 10$ pro. Uglavnom ostat cu na chat GPT-u sad za sad radi Sore. Uhhh kako Sora radi pa jebte nema gujce da bi to uradio u After efektu il nekom slicnom alatu. Bi al bi mi trebalo vremena. Uglavnom AI dosta pomaze da ustedis vrijeme.
Nemam ti ja sta preporučit, skontaj sam.dr_Evil wrote: ↑22/01/2026 10:02Evo, hajde mi onda preporuci kako da ja prestanem gubit vrijeme u 3ds maxu ili slicno da "ozivim" svoje 3D modele to jest konstrukcije ili masine. Ima li sta da mogu upload model, definirati pojedine partove, i zadati prompt?pici wrote: ↑22/01/2026 09:05 ChatGPT je odlican al kada uzmes plus paket. Multimedija proradi u punom kapacitetu. Sora je tu dodatak i strasan alat. Gemini je isto odlican, pogotovo multimedija i njegov Nano banana. Grok nije los al je skup 30$ pro paket. Copilot je najpovoljniji 10$ pro. Uglavnom ostat cu na chat GPT-u sad za sad radi Sore. Uhhh kako Sora radi pa jebte nema gujce da bi to uradio u After efektu il nekom slicnom alatu. Bi al bi mi trebalo vremena. Uglavnom AI dosta pomaze da ustedis vrijeme.
Ma nije problem, skontat cu, google je cudo, a zapravo mi to sve ne i treba, animacija mi dodje kao opustanje. Nego, eto rekoh posto si napisao da ti je malo i zao sto je tema zamrla, i da eto uglavnom preporuka - reko volis preporuke.pici wrote: ↑22/01/2026 11:16Nemam ti ja sta preporučit, skontaj sam.dr_Evil wrote: ↑22/01/2026 10:02Evo, hajde mi onda preporuci kako da ja prestanem gubit vrijeme u 3ds maxu ili slicno da "ozivim" svoje 3D modele to jest konstrukcije ili masine. Ima li sta da mogu upload model, definirati pojedine partove, i zadati prompt?pici wrote: ↑22/01/2026 09:05 ChatGPT je odlican al kada uzmes plus paket. Multimedija proradi u punom kapacitetu. Sora je tu dodatak i strasan alat. Gemini je isto odlican, pogotovo multimedija i njegov Nano banana. Grok nije los al je skup 30$ pro paket. Copilot je najpovoljniji 10$ pro. Uglavnom ostat cu na chat GPT-u sad za sad radi Sore. Uhhh kako Sora radi pa jebte nema gujce da bi to uradio u After efektu il nekom slicnom alatu. Bi al bi mi trebalo vremena. Uglavnom AI dosta pomaze da ustedis vrijeme.
moraš li svoj politički cinnizam bacati na temu koja nema veze sa tim... hajt ti na foe, metni i ti mene pa da se negledamo... pošteno.dr_Evil wrote: ↑22/01/2026 11:20Ma nije problem, skontat cu, google je cudo, a zapravo mi to sve ne i treba, animacija mi dodje kao opustanje. Nego, eto rekoh posto si napisao da ti je malo i zao sto je tema zamrla, i da eto uglavnom preporuka - reko volis preporuke.
Sve u svemu, bosnjacka posla.![]()
![]()
Nemam prompt nažalost, loše ih pravim pa mu samo kažem da mi uradi to i to.
Pokušaj ReRoom AI ako ti trebaju samo slike. Za promptove neko drugi...a i skonta se.liyf wrote: ↑24/01/2026 19:48Nemam prompt nažalost, loše ih pravim pa mu samo kažem da mi uradi to i to.
Ugl imam sobicu, fotografije iste i materijale/boje/namještaj koji bi u nju išao, treba mi on samo napraviti neki renderić izgleda sobe. Pokušao sam ChatGPT ali slabo konta, stavi jednu stvar, kažeš da makne, on je ne miče. Još je plus
Kad smo već kod promptova, ima li neka lista najboljih promptova, neki jailbreak i tako to?
Ja sam par projekata radio u Canvi, neke reklame i to. Pravi dobre stvari ali je realno ograničena u odnosu na ostale, mada je realistično. Samo ti tekst možda malo profuli.
Eh hvala punotoska wrote: ↑24/01/2026 20:16Pokušaj ReRoom AI ako ti trebaju samo slike. Za promptove neko drugi...a i skonta se.liyf wrote: ↑24/01/2026 19:48 Nemam prompt nažalost, loše ih pravim pa mu samo kažem da mi uradi to i to.
Ugl imam sobicu, fotografije iste i materijale/boje/namještaj koji bi u nju išao, treba mi on samo napraviti neki renderić izgleda sobe. Pokušao sam ChatGPT ali slabo konta, stavi jednu stvar, kažeš da makne, on je ne miče. Još je plus
Kad smo već kod promptova, ima li neka lista najboljih promptova, neki jailbreak i tako to?
SpoilerShowVAŽNE NAPOMENE (da ne dobiješ “AI look”)
U promptu naglasi:
no fantasy
photorealistic
real-world materials
keep room dimensions
Ne koristi:
“artistic”
“stylized”
“conceptual”