pa trenutno nema nikakvih ratova, terorista, afera, zemljortesa, poplava....a i mediji moraju od nečega živjetiseoBIH wrote: ↑02/02/2020 22:47 Zeljni smo senzacionalizma i nista viseSada znamo koristi net, a kada je H1N1 i SARS harao, nije nas bas bilo briga, jer nas nisu udarali sa svih strana tim informacijama, koje donose klikove, a kilovi kes.
Primjer jedan https://www.index.hr/vijesti/clanak/taj ... 53236.aspx
clanak objavljen prije 4h, niti jedan komentar, jbga, ako ovo pomaze, znaci i nije toliko ozbiljno? Koja je naredna tema o kojoj da razglabamo?
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
toska
#576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
-
ja71
#577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Razbijanje mitova o koronavirusu: Pomažu li antibiotici i biljni lijekovi, ko je ugrožen?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/razbija ... /200203036
"Brzo širenje smrtonosnog virusa praćeno je dezinformacijama i prevarama ..."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/razbija ... /200203036
"Brzo širenje smrtonosnog virusa praćeno je dezinformacijama i prevarama ..."
- CikCikCikPogodi
- tranquil
#579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Nemam ništa zamjeriti našim ljudima koji su u stanju pretjerane i pomalo nepotrebne zabrinutosti i panike, kada naši debilni mediji objavljuju ovakvo smeće:toska wrote: ↑02/02/2020 23:08pa trenutno nema nikakvih ratova, terorista, afera, zemljortesa, poplava....a i mediji moraju od nečega živjetiseoBIH wrote: ↑02/02/2020 22:47 Zeljni smo senzacionalizma i nista viseSada znamo koristi net, a kada je H1N1 i SARS harao, nije nas bas bilo briga, jer nas nisu udarali sa svih strana tim informacijama, koje donose klikove, a kilovi kes.
clanak objavljen prije 4h, niti jedan komentar, jbga, ako ovo pomaze, znaci i nije toliko ozbiljno? Koja je naredna tema o kojoj da razglabamo?![]()
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/fil ... /200203202
Da uštedim klik:
- dajemo vam pregled filmova koji su predvidjeli slične pandemije poput koronavirusa
- u nastavku su filmovi poput "12 majmuna" i "Svjetski rat Z"
- freelancerusk
#580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Zaboravili su Nostradamusa i Simpsonovetranquil wrote: ↑04/02/2020 08:37Nemam ništa zamjeriti našim ljudima koji su u stanju pretjerane i pomalo nepotrebne zabrinutosti i panike, kada naši debilni mediji objavljuju ovakvo smeće:toska wrote: ↑02/02/2020 23:08pa trenutno nema nikakvih ratova, terorista, afera, zemljortesa, poplava....a i mediji moraju od nečega živjetiseoBIH wrote: ↑02/02/2020 22:47 Zeljni smo senzacionalizma i nista viseSada znamo koristi net, a kada je H1N1 i SARS harao, nije nas bas bilo briga, jer nas nisu udarali sa svih strana tim informacijama, koje donose klikove, a kilovi kes.
clanak objavljen prije 4h, niti jedan komentar, jbga, ako ovo pomaze, znaci i nije toliko ozbiljno? Koja je naredna tema o kojoj da razglabamo?![]()
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/fil ... /200203202
Da uštedim klik:
- dajemo vam pregled filmova koji su predvidjeli slične pandemije poput koronavirusa
- u nastavku su filmovi poput "12 majmuna" i "Svjetski rat Z"
-
freelancerBIH
#581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Neoficijelne informacije raja...... Ne uzimajte ovo za tacno... Upravo sam cuo od jednog frenda koji je prijatelj sa doktorom iz Amerike.... Njegove su procjene da je od ovog novog Wuhan virusa umrlo oko 10 hiljada ljudi, samo da se velika vecina i ne prijavljuje... Iako su spekulacije, ko ce vise Kinezima znati 
- tranquil
#582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Njegova procjena o broju mrtvih u Kini… iz AmerikefreelancerBIH wrote: ↑04/02/2020 15:46 Neoficijelne informacije raja...... Ne uzimajte ovo za tacno... Upravo sam cuo od jednog frenda koji je prijatelj sa doktorom iz Amerike.... Njegove su procjene da je od ovog novog Wuhan virusa umrlo oko 10 hiljada ljudi, samo da se velika vecina i ne prijavljuje... Iako su spekulacije, ko ce vise Kinezima znati![]()
Virus je već neko vrijeme van Kine, više nije stvar samo Kineza i njihovog eventualnog zataškavanja... Imamo prilike vidjeti da se ne radi o nečemu toliko smrtonosnim, tako da bih procjene o mrtvima u Kini od strane američkog doktora koji je frendov prijatelj smjestio u kategoriju "nepotrebna panika", pod uslovom da je uopšte istina.
- Hajlac
#583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
SIRIS DEBILNE TEORIJE ZAVJERE - NIT JE PATENTIRAN OVAJ SOJ/VRSTA IZ PORODICE KORONA VIRUSA NIT JE ONO PATENT ZA VIRUS NEGO JE PATENT ZA OSLABLJENI/UMRTVLJENI OBLIK NEKOG OD RANIJIH KORONA VIRUSA ZA PRAVLJENJE VAKCINA ! ! !salik79 wrote: ↑02/02/2020 14:18 Ko ima malo vremena:
https://streckermemorandum.com/
Usput, korona virus je patentiran:
https://patents.justia.com/patent/10130701
Boze sacuvaj ko sve danas ima pristup internetu
- salik79
#584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Hajlac wrote: ↑04/02/2020 21:59SIRIS DEBILNE TEORIJE ZAVJERE - NIT JE PATENTIRAN OVAJ SOJ/VRSTA IZ PORODICE KORONA VIRUSA NIT JE ONO PATENT ZA VIRUS NEGO JE PATENT ZA OSLABLJENI/UMRTVLJENI OBLIK NEKOG OD RANIJIH KORONA VIRUSA ZA PRAVLJENJE VAKCINA ! ! !salik79 wrote: ↑02/02/2020 14:18 Ko ima malo vremena:
https://streckermemorandum.com/
Usput, korona virus je patentiran:
https://patents.justia.com/patent/10130701
Boze sacuvaj ko sve danas ima pristup internetu![]()
![]()
![]()
![]()
Aha, a cemu sluzi patentiranje "oslabljenog" virusa?!
Teorije zavjere? Bas?
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/ ... djeti.html
-
linber
#585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
@salik79 posalji mi password, obrisacu ja account za tebe.
- salik79
-
freelancerBIH
#587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Sa 19700 na 24562 ... Nikad veci skok nije bio
Nije ovo dobro nimalo 
- Sara03
#588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
https://fullfact.org/online/wuhan-virus-patent-gates/
fullfact.org wrote:A patent for the coronavirus spreading in Wuhan was not applied for in 2015
Claim
The coronavirus patent was applied for in 2015.
Conclusion
Incorrect. A company applied for a patent on a weakened version of a virus in the same family as the new Wuhan virus.
Claim 1 of 2
We’ve seen a number of claims on social media saying that a patent for coronavirus was filed in 2015, since a new respiratory illness was recently observed in Wuhan, China.
A patent application from 2015 does exist for one type of coronavirus, but not the same one as that identified in Wuhan.
The key point here is that coronavirus is a broad category of viruses which includes the common cold, SARS (the severe acute respiratory syndrome of which there were outbreaks in 2002 and 2004) and this new coronavirus identified in people in Wuhan.
While this new virus has commonly been referred to by the media and others as just “coronavirus”, it is just one type within this family of viruses.
The patent mentioned in the social media posts refers to a “live attenuated” version of the avian infectious bronchitis virus (IBV). This is essentially a weakened version of the virus, patented with the aim of eventually developing it into a vaccine against the disease for birds and other animals.
This patent for the weakened IBV was granted to the Pirbright Institute in the UK, which says it “does not currently work with human coronaviruses”.
- Sanjarko
#589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ja kad sam postavio neciju tabelu kako predvidzaju rast ovoga, odmah reakcija bila, smanji ribu. Dva kruzera kako sam shvatio su u karanteni. Ne znam koliko gradova isto tako. Nije ovo bezazleno. Ne bi se ovo radilo da jest.freelancerBIH wrote: ↑05/02/2020 09:50 Sa 19700 na 24562 ... Nikad veci skok nije bioNije ovo dobro nimalo
![]()
- seoBIH
#590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Da li neko od ovih panicara može staviti prosječnu dob preminulih i koji je procenat onih koji su imali već neke zdravstvene komplikacije?
- Hiran
#591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Evo da ja tebe pitam ... tebi je svejedno bila prosječna dob preminulih 75 godina i smrtnost 0.1% ili prosječna dob preminulih 75 godina i smrtnost 3% ?
Isto važi i za procenat preminulih sa postojećim zdravstvenim problemima.
- hatemondays
#592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Nesto se opasno iza brda valja, krajem januara sam putovao do Indonezije i nazad do Sydneya, aerodrom u Sydneyu nikad prazniji, svi nose maske. Isti slucaj u Indoneziji nema insana bez maske. Najociglednija stvar oba aerodroma je da ljudi koji nisu iz Azije drze distancu od ljudi sa kosim ocima u redu. Cinjenica je da je strah zavladao, o avionima ne bih ni pricao, nikad manje ljudi ne koristi cenifu, mada je let 6 sati u oba pravca. Osoblje u avionima sa maskama na licu. Stanje je takvo da se ne vjeruje nikome sada. U povratku u Sydney aerodrom jos prazniji, oko 7 ujutro je peak hour obicno svi avioni iz Azije slijecu u to doba ( zbog zabrane leta izmedju 11pm i 6 am). Nikad brze nisam prosao prosao kroz pasosku i ostale kontrole.
Ocigledno da ce strah izazvati poprilcne ekonomske posljedice, kompanija za koju radim izvozi vecinom sirom svijeta ali vecina nasih dijelova za proizvode dolazi iz Kine. Vec imamo problem sa nabavkom dijelovi kasne zbog zatvaranja fabrika u Kini za sada kazu da su zatvoreni do 10 februara sa ocekivanjima da ce biti zatvoreni do kraja februara. Vjerujem da bilo koja kompanija koja ima dodira sa Kinom u bilo kom obliku se suocava sa slicnim problemima. Kod nas seafood industrija je vec u velikim problemima ( Kinezi zabranili uvoz seafooda), imamo preko 200 000 studenata iz Kine, univerziteti vec kukaju, o turizmu da ne pricamo godisnje dodje oko 1.4 miliona Kineza, poslije ovih pozara garant nam je recesija prva u 20 i kusur godina.Evo ovaj belaj sada sa cruisers ko ce sad normalan otici na na brod na odmor i ta ce ga industrija podojiti barem kratkorocno.
Mislim da ce ekonomski udar na svijet imati puno veci uticaj nego zdravstveni, e sad ko stoji iza toga vidjecemo.Neko ce opasne pare zaraditi a neko ce opasne pare izgubiti, strah u ovo internetsko vrijeme je opasna zajebancija.
Ocigledno da ce strah izazvati poprilcne ekonomske posljedice, kompanija za koju radim izvozi vecinom sirom svijeta ali vecina nasih dijelova za proizvode dolazi iz Kine. Vec imamo problem sa nabavkom dijelovi kasne zbog zatvaranja fabrika u Kini za sada kazu da su zatvoreni do 10 februara sa ocekivanjima da ce biti zatvoreni do kraja februara. Vjerujem da bilo koja kompanija koja ima dodira sa Kinom u bilo kom obliku se suocava sa slicnim problemima. Kod nas seafood industrija je vec u velikim problemima ( Kinezi zabranili uvoz seafooda), imamo preko 200 000 studenata iz Kine, univerziteti vec kukaju, o turizmu da ne pricamo godisnje dodje oko 1.4 miliona Kineza, poslije ovih pozara garant nam je recesija prva u 20 i kusur godina.Evo ovaj belaj sada sa cruisers ko ce sad normalan otici na na brod na odmor i ta ce ga industrija podojiti barem kratkorocno.
Mislim da ce ekonomski udar na svijet imati puno veci uticaj nego zdravstveni, e sad ko stoji iza toga vidjecemo.Neko ce opasne pare zaraditi a neko ce opasne pare izgubiti, strah u ovo internetsko vrijeme je opasna zajebancija.
- Hajlac
#593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
1,4+ MILIJARDE 'usta' pozderase sav morski svijet, pogovoto gdje su koraljni grebeni (Indonezija, Great Barrier Reef,...). Sve sto pliva, gmize, hoda i leti moraju imati i "probati"hatemondays wrote: ↑05/02/2020 22:57 Nesto se opasno iza brda valja, krajem januara sam putovao do Indonezije i nazad do Sydneya, aerodrom u Sydneyu nikad prazniji, svi nose maske. Isti slucaj u Indoneziji nema insana bez maske. Najociglednija stvar oba aerodroma je da ljudi koji nisu iz Azije drze distancu od ljudi sa kosim ocima u redu. Cinjenica je da je strah zavladao, o avionima ne bih ni pricao, nikad manje ljudi ne koristi cenifu, mada je let 6 sati u oba pravca. Osoblje u avionima sa maskama na licu. Stanje je takvo da se ne vjeruje nikome sada. U povratku u Sydney aerodrom jos prazniji, oko 7 ujutro je peak hour obicno svi avioni iz Azije slijecu u to doba ( zbog zabrane leta izmedju 11pm i 6 am). Nikad brze nisam prosao prosao kroz pasosku i ostale kontrole.
Prema tome, no hard feelings ali dabogda propao taj biznis i bar godinu dana imao gotovo UNISTENI morski ekosistem priliku da odahne i vrste na rubu izumiranja da bar jos malo pozive... Za MNOGE je vec odavno prekasno.
Australija je CETVRTA zemlja svijeta po eksploataciji i prodaji (najvise bas nezasitoj Kini) najgoreg od svih zagadjivaca i ZAGRIJAVACA atmosfere i okoline - uglja.
Mega pozari su nista drugo nego KARMA, nazalost opet po 'ledjima' prirode a najmanje po australskom genocidnom homosapiensu.
Ali lakse je naglabati o teorijama zavjere kako je "NEKO" ovo sve proizveo (masoni, iluminati, Trump bla bla bla). Povraca mi se.

https://www.thetravel.com/great-barrier ... go-vs-now/
- hatemondays
#594 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
No sikiriki za nas dok je uranija, uglja i ostalog Bogom danom sranja ova zemlja propasti nece i dok je Pine Gapa, za nas svako sranje u Kini je biznis, mlijeko u prahu je suho zlato, industrija vitamina nikad bolja nije bila, kapitalizam zivi na nesreci drugih povracao ti ili ne to je realnost. Kad vidis kako se Kinezi otimaju za mlijeko u prahu prodavnici prosto ti bude zao ljudi ali valja nahraniti tu masu ljudi koja se dograbila para.Ovo sto sam napisao gore su cinjenice i nemoj mislti da mi je zao dealere lobstera koje prodaju za 100 larado u Kini ali jebiga takva je potraznja. Zamisli da sad cevapi idu po stoju u Kini boli te chunas za za nase krave i janjetina da ide za 200 stoje po kili bas bi ti bilo zao stada. Ovo za pozare kao karma si u pravu ali mislim najvise sto maltretiramo one jadne ljude na PNG godinama. Neki dan mi se zali jaran sa posla Ozi bratu mu izgorila kuca juzno od Sydneya, to se zali place itd. Ja mu kazem nadam se da sad razumijes sta znaci biti izbjeglica pa makar i u svojoj domovini, niko ne bjezi od kuce sto mu fino nego sto ga je belaj natjerao.Cisto info ovi nasi iz QLD su vec napravili bocu za ovaj" virus" e sad zamisli koja ce se pinka uzeti na toj ublehi.Hajlac wrote: ↑05/02/2020 23:171,4 MILIJARDE 'usta' pozderase sav morski svijet, pogovoto gdje su koraljni grebeni. Sve sto pliva, gmize, hoda i leti moraju imati i "probati"hatemondays wrote: ↑05/02/2020 22:57 Nesto se opasno iza brda valja, krajem januara sam putovao do Indonezije i nazad do Sydneya, aerodrom u Sydneyu nikad prazniji, svi nose maske. Isti slucaj u Indoneziji nema insana bez maske. Najociglednija stvar oba aerodroma je da ljudi koji nisu iz Azije drze distancu od ljudi sa kosim ocima u redu. Cinjenica je da je strah zavladao, o avionima ne bih ni pricao, nikad manje ljudi ne koristi cenifu, mada je let 6 sati u oba pravca. Osoblje u avionima sa maskama na licu. Stanje je takvo da se ne vjeruje nikome sada. U povratku u Sydney aerodrom jos prazniji, oko 7 ujutro je peak hour obicno svi avioni iz Azije slijecu u to doba ( zbog zabrane leta izmedju 11pm i 6 am). Nikad brze nisam prosao prosao kroz pasosku i ostale kontrole.
Mislim da ce ekonomski udar na svijet imati puno veci uticaj nego zdravstveni, e sad ko stoji iza toga vidjecemo.Neko ce opasne pare zaraditi a neko ce opasne pare izgubiti, strah u ovo internetsko vrijeme je opasna zajebancija.![]()
Prema tome, no hard feelings ali dabogda propao taj biznis i bar godinu dana imao gotovo UNISTENI morski ekosistem priliku da odahne i vrste na rubu izumiranja prezive...
Australija je CETVRTA zemlja svijeta po eksploataciji i prodaji (najvise bas nezasitoj Kini) najgoreg od svih zagadjivaca atmosfere i okoline - uglja.
Mega pozari su nista drugo nego KARMA, nazalost opet po 'ledjima' prirode a najmanje po homosapiensu.
Ali lakse je naglabati o teorijama zavjere kako je "NEKO" ovo sve proizveo (masoni, iluminati, Trump bla bla bla). Povraca mi se.
-
ramBRO
#595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Otvaram jutros pošiljku iz Kine LED svijetla naručena 17.01 došla jutros, kad imam šta i vidjeti.. rukavice lijepo složene unutar kutije od sijalica
( da li su stavljene kao mjera predostrožnosti ili.. kako god bacaju sumnju
)
Da li se još nekome slično desilo?
Da li se još nekome slično desilo?
- insaneinthebrain
#596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Speshel deliveri korona virus. Postarina besplatna 
-
ramBRO
#597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Neću valjda ja biti prvi slučaj
U pošti pun paket pošiljki iz Kine.. valjda bi neko do sada fasovao
- Janjicar
#598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Samo da pitam ove tzv. novinarčiće s portala jel simptom virusa temperatura ili povisena temperatura ?
Ja od jutros mjerim i svi imaju temperaturu :S
Ja od jutros mjerim i svi imaju temperaturu :S
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kine ... /200206159
OPTUŽEN ZA ŠIRENJE LAŽI
Kineski ljekar koji je prvi upozoravao na koronavirus preminuo usljed zaraze
Kineski ljekar koji je pokušavao upozoriti ostale medicinske radnike na koronavirus preminuo je usljed obolijevanja od ove zarazne bolesti u Wuhanu.
Prema pisanju lokalnih medija, oftalmolog Li Wenliang premino je danas u bolnici.
Wenliang je jedan od osam ljekara koji su u decembru prošle godine upozoravali na koronavirus, ali ih je policija spriječila na širenje priče o zarazi.
Naime, kineski ljekar poslao je poruku kolegama u grupnom razgovoru 30. decembra 2019. kako bi ih upozorio na bolest, ali nekoliko dana poslije pozvan je u Biro za javnu sigurnost da potpiše pismo u kojem su ga optužili za širenje lažnih informacija.
Wenliang je bio jedna od osam osoba koje je kineska policija istraživala zbog "podmetanja glasina", prenosi Guardian.
Broj smrtnih slučajeva od novog koronavirusa povećao se danas za 73 i sada iznosi 563. Već treći dan govori se o rekordnom povećanju broja umrlih, dok stručnjaci ulažu sve napore u pronalasku vakcine za bolest koja je blokirala kineske gradove te stavlja u karantinu hiljade ljudi širom svijeta.
Više od 7.000 ljudi stavljeno je u karantinu na dva kruzera na kojima su potvrđeni virusi kod 30 osoba. Podsjećamo, na kruzeru Diamond Princess je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine među članovima posade
nema mjesta paniKi... rata nece biti... a tek se zahuktava... sanko ministar zdravstva, seka direktorica koseva... odma na vlakovo zauzimajte mjesta, kasnije nece biti...
-
itekako
#600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
koliko sam upratio, jako mali broj djece je do sada obolio. slicno je bilo i u vrijeme epidemije SARSa. ocito je da su djeca zasticenija. jos uvijek nisu utvrdili zasto je to tako.
sa druge strane, gledano provinciju Hubei, prema onome sto sam procitao, 2/3 zarazenih su muskarci 50+ godina dok su ostalo zene, takodjer u poodmakloj zivotnoj dobi. preko 80% umrlih je starije od 60 godina sa ranije utvrdjenim zdravstvenim problemima. naravno, sve sto trenutno dijelim sa vama je na osnovu dostupnih informacija sa relevantnih izvora. koliko su iskreni, to cemo jos vidjeti.
recimo, ovaj doktor je bio u kasnim tridesetim godinama i dobrog zdravstvenog stanja...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kine ... /200206159