Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#576 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PreWiBa »

istra_hr wrote: 11/07/2021 15:09 1- Nije točno da Slovenija blokira ulaz Hrvatske u Šengenski prostor
To je upočetku bilo - dok nisu sami shvatili da "pomicanje " granice na istok je i njihov interes. Danas to izričito naglašavaju!
BTW. poslije našeg ulaska u EU, Slovenija je izgubila nekoliko sudskih sporova sa Hrvatskom ... LJ Banka, Teran Istarsko vino, nepravomoćnost SLO arbitražne odluke o granici u Piranskom zaljevu itd.

2- Netočna je tvoja tvrdnja da je uvođenje Eura obaveza! Primjer Švedske, Češke .. i još nekih. Euro trenutno koristi 19 zemalja EU

mislim, tema je Z. Milanović!?
ne znam, zašto se uopće trudim objašnjavati nešto - kad ovdje postoje experti i sveznalice
Ti si počeo sa tim temama. I jeste, uvođenje eura jeste obaveza svake članice EU. Samo Švedska i Danska imaju ugovore imaju ugovor kojim se "priznaje" njhovo pravo na sopstvenu valutu, dok ovi ostali kroz namjerno kršenje uslova izbjegavaju uvođenje eura, jer ne žele da budu dio te zajednice. Zagreb ovdje čini uslugu Briselu, ne obrnuto.

Niti sam ja niti je iko ovdje eksperat, niti sveznalica, ali mi valjda konzumiranje medija iz njemačkog govornog područja daje neki kredibilitet kada pričam o njihovom pogledu na balkanske države i ostatak srednje i istočne evrope.
A što se tiče te presude, ja koliko znam Slovenija nju još uvijek priznaje i maltretira hrvatske ribare koji love tu (mada nisam više siguran da li je to tako, možda ti kao lokalac tu znaš više od mene).
¤ jelena ¤

#577 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

sehohari wrote: 11/07/2021 14:22
istra_hr wrote: 11/07/2021 13:08
8)
Da, stvarno svi kolutaju očima, živa istina.
Neki dan, predsjednica EU, u posjeti nama "lijevim susjedima", zakolutalala očima i donijela još 6 milijardi ( četiri nepovratno) Eura, definitivnu odluku o Hrvatskoj u Šengenu 22.godine i euro-zoni, tj. uvođenju Eura 23.god
Imaš pravo; niko nas ne shvaća ozbiljno

O Milanoviću nebo komentirao...
Moje poštovanje, na današnji dan, svim žrtvama i obiteljima žrtava Srebrenice
Taj novac pripada Zagrebu po planu koji je napravljen sa ciljem ekonomskog oporavka od pandemije. A odluku komisije o ulasku u Šengen ste dobili još prije par godina, ali vas Slovenija blokira. Ne vidim da je Brisel dao neke napore da ubijedi Janšu da promijeni stav.
A to što uvodite Euro nije nikakav poklon, nego je to jedna OBAVEZA koju morate ispuniti ulaskom u Evropsku uniju, od koje dosta članica "bježi" (Poljska, Češka...). Ne čini Brisel Hrvatskoj nikakvu uslugu, nego se Plenković uvlači EU uvođenjem eura.

Jeste, ulaskom u Evropsku uniju svaka država dobiva bolju reputaciju i bolji položaj. Ali ne zavaravajte se da ste time postali bitni Evropskoj uniji. U toj zajednici se i dan-danas na sve istočne članice gleda sa podsmijehom, a pogotovo na jednu državu koja je po svim parametrima na njezinom začelju, zavisna od dolaska stranih turista i novca iz zajedničke kase. Pa jedna Poljska sa svojih 40 miliona stanovnika, zajedno sa baltičkim zemljama, ne može da spriječi izgradnju plinovoda ka Rusiji i nametne Briselu agresivniji stav prema Moskvi, a neteli da jedna Hrvatska sa svojih jedva 4 miliona stanovnika bilo kako utiče na politiku EU.

Ja ovdje nipošto ne želim da zamagljujem tužan položaj Bosne i Hercegovine, ali je govoriti o bilo kakvom vanjskopolitičkom uticaju Hrvatske također i više nego smiješno. Ovdje niko nikoga ne šljivi ni pet posto.
Kad je tako, šta mi onda tražimo boreći se kofol za članstvo u toj zajednici?

Pare? Šta će ova garnitura vladajućih u nas s parama? Nit šta proizvode nit u nešto ulažu sem u očuvanje svoje pozicije mazanjem očiju javnosti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#578 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by _BataZiv_0809 »

istra_hr wrote: 11/07/2021 15:09
Hrvatska je takva, kakva je i kom se ne sviđa, nek je zaobilazi
Vrlo rado, samo da i oni hoce zaobici nas :D
Altsa

#579 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Altsa »

Black swan wrote: 10/07/2021 12:51
Altsa wrote: 10/07/2021 11:20

Pa isto mozemo reci dok se ne neutralisu seljacine, guslari i uje sa hercegovackog kamenjara moze se pricati o promijeni ponasanja. Inace ovaj "predsjednik" ocito ima psihickih problema. To njegovo sveoukupno ponasanje zorno pokazuje.
Kakva suplja...konstantno pravite spin usporedjujuci se s gorima od sebe...usporedjuj se s boljim i ponizi seljacku sda i bakira koji je prvi zapoceo sve ovo s milanovicem
Poredim ih jer su govna i jedni i drugi. Ali tebe zicne kad neko kaze istinu od tvojim juznim srbima.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#580 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PreWiBa »

¤ jelena ¤ wrote: 11/07/2021 15:53
sehohari wrote: 11/07/2021 14:22

Taj novac pripada Zagrebu po planu koji je napravljen sa ciljem ekonomskog oporavka od pandemije. A odluku komisije o ulasku u Šengen ste dobili još prije par godina, ali vas Slovenija blokira. Ne vidim da je Brisel dao neke napore da ubijedi Janšu da promijeni stav.
A to što uvodite Euro nije nikakav poklon, nego je to jedna OBAVEZA koju morate ispuniti ulaskom u Evropsku uniju, od koje dosta članica "bježi" (Poljska, Češka...). Ne čini Brisel Hrvatskoj nikakvu uslugu, nego se Plenković uvlači EU uvođenjem eura.

Jeste, ulaskom u Evropsku uniju svaka država dobiva bolju reputaciju i bolji položaj. Ali ne zavaravajte se da ste time postali bitni Evropskoj uniji. U toj zajednici se i dan-danas na sve istočne članice gleda sa podsmijehom, a pogotovo na jednu državu koja je po svim parametrima na njezinom začelju, zavisna od dolaska stranih turista i novca iz zajedničke kase. Pa jedna Poljska sa svojih 40 miliona stanovnika, zajedno sa baltičkim zemljama, ne može da spriječi izgradnju plinovoda ka Rusiji i nametne Briselu agresivniji stav prema Moskvi, a neteli da jedna Hrvatska sa svojih jedva 4 miliona stanovnika bilo kako utiče na politiku EU.

Ja ovdje nipošto ne želim da zamagljujem tužan položaj Bosne i Hercegovine, ali je govoriti o bilo kakvom vanjskopolitičkom uticaju Hrvatske također i više nego smiješno. Ovdje niko nikoga ne šljivi ni pet posto.

Pare? Šta će ova garnitura vladajućih u nas s parama? Nit šta proizvode nit u nešto ulažu sem u očuvanje svoje pozicije mazanjem očiju javnosti.
Nećemo mi nigdje pristići sa našim političarima. EU je dobra ako vladajući žele bolje, onda imaju sve alate da poprave ekonomsku situaciju u državi. Države kao što su Poljska, Češka, pa i Mađarska su zahvaljujući pristupu evropskom tržištu i finansijskoj pomoći iz Brisela privukli milijarde investicija, ali zato treba imati političare. U protivnom, završit ćemo samo kao Bugarska: Država koja je članica EU, ali sa koruptivnim političarima, pa se prednosti članstva uglavnom vide u mogućnosti brzog odlaska iz zemlje.

Nije članstvo u EU čarobni štapić koja će od siromašne države napraviti Švicarsku, ali pruža dovoljno mogućnosti da se taj cilj realizuje sa adekvatnim političkim liderima.

I ovdje moram napominjati da bi možda bilo bolje da napravimo neki novu temu ili nešto, jer smo sad već malo previše off-topic.
¤ jelena ¤

#582 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

sehohari wrote: 11/07/2021 16:24
¤ jelena ¤ wrote: 11/07/2021 15:53

Nećemo mi nigdje pristići sa našim političarima. EU je dobra ako vladajući žele bolje, onda imaju sve alate da poprave ekonomsku situaciju u državi. Države kao što su Poljska, Češka, pa i Mađarska su zahvaljujući pristupu evropskom tržištu i finansijskoj pomoći iz Brisela privukli milijarde investicija, ali zato treba imati političare. U protivnom, završit ćemo samo kao Bugarska: Država koja je članica EU, ali sa koruptivnim političarima, pa se prednosti članstva uglavnom vide u mogućnosti brzog odlaska iz zemlje.

Nije članstvo u EU čarobni štapić koja će od siromašne države napraviti Švicarsku, ali pruža dovoljno mogućnosti da se taj cilj realizuje sa adekvatnim političkim liderima.

I ovdje moram napominjati da bi možda bilo bolje da napravimo neki novu temu ili nešto, jer smo sad već malo previše off-topic.
Jasno, naravno.

Ne znam samo dokle više s tim političkim olupinama. Tri decenije ovog praznog i bezidejnog hoda kroz vrijeme naši praunuci će doživotno otplaćivati...i materijalno i etički i kulturološki - na svim mogućim poljima ljudske egzistencije.

U sve to uključujem i ovog iz naslova teme, koji im se tako lako priklonio svojim izjavama i bahatim ispadima u javnosti.

I ono što mi je potpuno nevjerovatno u cijeloj priči oko ove posjete BiH...da pored toliko mladih, progresivnih, visokoškolovanih i pametnih ljudi iz Hrvatske, Sveučilište u Mostaru zove Milanovića da im održi predavanje. :-)

Pa da l' su normalni jbt....da je direktor firme neko drugi bi mu napisao govoranciju, a ne predsjednik države okružen armijom savjetnika koji i pored toga opet uspije ostaviti iza sebe gomilu neprimjerenog sadržaja.

Još će i počasni doktorat dobiti - ko da gledam. :cry:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#583 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

:shock: :shock:
Altsa wrote: 11/07/2021 15:59
Black swan wrote: 10/07/2021 12:51
Kakva suplja...konstantno pravite spin usporedjujuci se s gorima od sebe...usporedjuj se s boljim i ponizi seljacku sda i bakira koji je prvi zapoceo sve ovo s milanovicem
Poredim ih jer su govna i jedni i drugi. Ali tebe zicne kad neko kaze istinu od tvojim juznim srbima.
Tvoj bakir je prvi poceo kontat da je zoran zeljko pa da mu moze odredjivati sta da radi
Otada je zoran okrenuo plocu prema tamnom vilajetu
Altsa

#584 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Altsa »

Black swan wrote: 11/07/2021 19:20 :shock: :shock:
Altsa wrote: 11/07/2021 15:59
Tvoj bakir je prvi poceo kontat da je zoran zeljko pa da mu moze odredjivati sta da radi
Moj Bakir? Poserem se i Bakiru i Milanovicu u usta i dobro nabijem nogom. Eto koliko je moj. A Željko K. je izabran prema ustavu BiH a to sto nije juzni srbin je tvoj problem a ne moj. A Milanovic je dodatno jos i kukavica da ne kazem sta gore koji nije smio da dode u Srebrenicu i ako je u BiH. Najobicniji bijednik.
palermo

#585 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by palermo »

istra_hr wrote: 11/07/2021 15:09
Hrvatska je takva, kakva je i kom se ne sviđa, nek je zaobilazi
:thumbup: vrlo dobro rečeno. Ja je u suštini zaobilazim. Al ne zaobilazim Hrvate. Posebno ne zaobilazim ove moje hercegovačke Hrvate. Kakvi su takvi su, moji su

Makar i ratovao sa njima i ganjao se po šumama.

P.S Ne zaobilazim ni Hrvate iz Hrvatske da me ne bi pogrešno razumio, al nekako su mi manje bitni
ultima_palabra

#586 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ultima_palabra »

Lik je totalno nebitan i u svojoj zemlji i van nje, ovlasti kao u predsjednika mjesne zajednice. Ponekad se javi na fejsbuku ili ode u posjetu nekoj zabiti da se mediji sjete da postoji.
Truba

#587 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

90minut

#588 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

Black swan wrote: 11/07/2021 19:35 https://ba.n1info.com/vijesti/milanovic ... razrijese/
Necu i sarajevo dok...
a ti neces iz sarajeva
House

#589 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by House »

svakako nije dobrodošao
JohnnyS

#590 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

Altsa wrote: 11/07/2021 19:23
Black swan wrote: 11/07/2021 19:20 :shock: :shock:
Moj Bakir? Poserem se i Bakiru i Milanovicu u usta i dobro nabijem nogom. Eto koliko je moj. A Željko K. je izabran prema ustavu BiH a to sto nije juzni srbin je tvoj problem a ne moj. A Milanovic je dodatno jos i kukavica da ne kazem sta gore koji nije smio da dode u Srebrenicu i ako je u BiH. Najobicniji bijednik.

Je li Željko K kukavica po tom kriteriju što ne smije u Uzdol?
zbunjola71sa

#591 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by zbunjola71sa »

Za tebe zoki srbine i ne treba da bude, ni sliuzbene ni privatne jer mi ovde u Sarajevu i BIH koristimo i sapun i sampon ali tebi i takvima ocito treba vodica za ispiranje usta.
Bossona

#592 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Bossona »

Hinjski zabijači noževa u leđa su uvijek bili ljigaviji od četalja koji su barem bili otvoreniji i iskreniji u svojim primitivnim i barbarskim namjerma, s kojima si znao na čemu si za razliku uljudbenih ljigavaca. Nije slučajno biran datum da pokažu svoje gubavo lice koje nikakav sapun ne može oprati niti parfen kojim bi svoj smrad sakrili.
DonieBrasco

#593 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by DonieBrasco »

Ovo je samo pocetak sta ce da rade, dobit ce oni izborni kako zele i vise od toga, a dobit ce jos vise moci u domu naroda. A onda pocinje operacija treci entitetili jos gore "hrvatska" FBiH.

Samo pazite kad se zavrsi Peljeski most pa kada dole sve uknjize sebi u teritoriju hrvatske, ja vam garanutjem milion ce problema biti kad se taj most zavrsi.
90minut

#594 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

DonieBrasco wrote: 11/07/2021 20:04 Ovo je samo pocetak sta ce da rade, dobit ce oni izborni kako zele i vise od toga, a dobit ce jos vise moci u domu naroda. A onda pocinje operacija treci entitetili jos gore "hrvatska" FBiH.

Samo pazite kad se zavrsi Peljeski most pa kada dole sve uknjize sebi u teritoriju hrvatske, ja vam garanutjem milion ce problema biti kad se taj most zavrsi.

jao, jao, jao. :lol: :lol: :lol:
¤ jelena ¤

#595 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

Šta god uspiju da urade, bilo koji iz susjedstva, to samo znači da im se dozvolilo...i ništa više!
ako te pitaju

#596 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

DonieBrasco wrote: 11/07/2021 20:04 Ovo je samo pocetak sta ce da rade, dobit ce oni izborni kako zele i vise od toga, a dobit ce jos vise moci u domu naroda. A onda pocinje operacija treci entitetili jos gore "hrvatska" FBiH.

Teorija zavjere? Ma nema.... Ispod Pelješkog Mosta su tajni kanali koji vode do Bradine...buhaaaaa

Al pazi rečenice : "dobit će još moći u Domu naroda", jel to misliš reći Sejdo, Meho i Ahmed neće više preko noći postajati Hrvati i zauzimati mjesta Hrvatima u Domu Naroda. Kuku-lele tragedije u P. M. JEL MOŽETE ZAMISLITI bezobrazluka Hrvata! Hoće predstavnike Hrvata u Domu Naroda u klubu Hrvata.
Koji samo bezobrazluk
dale cooper

#597 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

Stavljanje daytonskog sporazuma van snage i povratak na ustav RBiH je jedino istinsko rješenje za ravnopravnost svih građana ove države.
ako te pitaju

#598 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

dale cooper wrote: 11/07/2021 20:22 Stavljanje daytonskog sporazuma van snage i povratak na ustav RBiH je jedino istinsko rješenje za ravnopravnost svih građana ove države.
Ja predlažem da stavimo van snage Daytonski sporazum, zatim van snage stavimo Ustav RBiH, a odmah nakon toga stavivimo van snage NDH i Ustav Stare Jugoslavije, i Države SHS, i da nam na snazi ostanu Ustavi iz Austrije. Ono Aneksija, folovi-golovi. Mislim da je još bolje
Truba

#599 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

Vracanje u sastav austrougarske monarhije i pisanje po svim drzavama poslije 1918 posebice na sugoslaviju i njezine isprtke vratilo bi osmijeh ma lica normalnih ljudi
dale cooper

#600 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

ako te pitaju wrote: 11/07/2021 20:28
dale cooper wrote: 11/07/2021 20:22 Stavljanje daytonskog sporazuma van snage i povratak na ustav RBiH je jedino istinsko rješenje za ravnopravnost svih građana ove države.
Ja predlažem da stavimo van snage Daytonski sporazum, zatim van snage stavimo Ustav RBiH, a odmah nakon toga stavivimo van snage NDH i Ustav Stare Jugoslavije, i Države SHS, i da nam na snazi ostanu Ustavi iz Austrije. Ono Aneksija, folovi-golovi. Mislim da je još bolje
Da budemo opet zajedno u jednoj državi? :D Ko bi rekao da si takav nostalgičar. :D
Post Reply