CRNA GORA

Locked
trocadero

#576 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

Strašno! Kurir, Informer, Alo....već drhte od straha.

"Javna okupljanja povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica protiču u najboljem redu i u skladu sa Zakonom, saopšteno je iz Uprave policije.

"Uprava policije je zahvalna građanima na mirnim okupljanjima kojim potvrđuju da je Crna Gora država u kojoj se mogu slobodno ispoljavati različita mišljenja", saopšteno je nakon kolegijuma Uprave policije."
radostan dan

#577 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

interesantno saopštenje drugova u plavom...ko bi reko, kobili se nado, štono kaže prost puk.

a kad će izdati saopštenje da je onog policajca što mu je kamenom razbijena glava povrijedio inspektor mup-a iz danilovgrada, ubačen u masu da izazove reakciju i nerede???
pa da se bar maskirao da valja, a ne provalili ga nakon dva dana... :D

26.12.2019. neku drugu priču su pričali -
Blokade i pokušaji blokada u cijeloj Crnoj Gori
Do 21:30 časova, policija je privela 19 osoba, nakon čega su uslijedile aktivnosti osnovnih državnih tužilaštava i sudova za prekršaje
bingov buraz

#578 Re: CRNA GORA

Post by bingov buraz »

RunnerX wrote: 06/01/2020 08:28
TUŽILAŠTVO JE TERETI ZA IZAZIVANJE PANIKE I NEREDA
Privedena glavna i odgovorna urednica FOS-a Anđela Đikanović

Glavna i odgovorna urednica FOS-a Anđela Đikanović (26) privedena je danas zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Zbog lažne vijesti Vlada zatražila hitnu reakciju Tužilaštva, pokrenut postupak<<<

“Anđela Đikanović je kao glavna i odgovorna urednica portala “FOS media”, te i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom “FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan” u kojem se navodi da će “oko 250 pripadnika ROSU – specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra”, izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija”, navode u policiji.

Sa tim je upoznat nadležni državni tužilac, koji se izjasnio da se u radnjama Đikanovićeve stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda, te da se ona privede i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu.

“Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa”, poručuju iz policije.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopšteno je da će Đikanović biti saslušana u svojstvu osumnjičene.

“Nakon saslušanja državni tužilac će donijeti odluku o daljem postupanju”, naveli su u ODT-u.
I 300 zelenih beretki i nešto Hosovaca sitno zaboravila napisati.
radostan dan

#579 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

Image

jel još ko dobio poziv?
trokadero, ja gorivo, ti kafu usput???
:D
RunnerX

#580 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

radostan dan wrote: 06/01/2020 12:23 26.12.2019. neku drugu priču su pričali -
Blokade i pokušaji blokada u cijeloj Crnoj Gori
Do 21:30 časova, policija je privela 19 osoba, nakon čega su uslijedile aktivnosti osnovnih državnih tužilaštava i sudova za prekršaje
Vratiće se oni na tu priču, samo da prođe božić.
radostan dan

#581 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

Haman2 wrote: 02/01/2020 17:21 * Crnogorski pisac za Index objasnio kaos sa Srbima u Crnoj Gori

Image
Foto: FAH/Index

U CRNOJ Gori vrije. Prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je došao iz vlade dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Đukanovića, izazvao je histerične reakcije prosrpske opozicije, Srpske pravoslavne crkve, ali i Srbije.

Za analizu situacije u Crnoj Gori obratili smo se poznatom književniku i kolumnistu Andreju Nikolaidisu (stručnjaku ko jevrem brković, bezbeli...) .

Za početak pitamo Nikolaidisa što misli o sinoć izglasanom zakonu.

“Mislim da je to liberalan, europski zakon. (laž)
Zakon je odobrila Venecijanska komisija, a Vlada Crne Gore prihvatila je i u tekst zakona unijela sve sugestije te komisije. (laž)
Zakon je, dakle, posve u skladu s europskom pravnom stečevinom. To je zakon koji važi i za Islamsku zajednicu i za Katoličku crkvu, kao i Crnogorsku pravoslavnu crkvu (laž)

Država Crna Gora novim zakonom od svih vjerskih zajednica traži pismeni dokaz o vlasništvu nad imovinom. (laž)

Predviđeno je šeststupanjsko dokazivanje imovine, sa sudom u Strasbourgu kao konačnom pravnom instancom.(laž)

Ako ne može dokazati da je neki vjerski objekt njeno vlasništvo, vjerska zajednica će taj objekt moći nastaviti koristiti, ali kao vlasništvo države Crne Gore”, objašnjava Nikolaidis (na primjer - katolička biskupija crne gore bi trebala da ima kupoprodajni ugovor sa mlečanima u vezi katedrale svetog tripuna u kotoru, koja je starija od bogorodične crkve u notr damu 70 godina, i koja je izgrađena 1160 godine, tu negdje...). no ona (biskupija) ne mora jer je sa katoličkom crkvom potpisan lex specijalis, a sa pravoslavnom mora... znači, opet laž

Je li danas mirnija situacija u Crnoj Gori i postoji li opasnost od oružanog sukoba, pitamo Nikolaidisa.
Sa stajališta dramaturgije, jučer je bio vrhunac i tlo će se, uz još nekoliko drhtaja, lagano smiriti. Ili neće. (aooo stučnjaka i prognoze :lol:)

moj nikolaidis, nije ni tebi lako dnevnicu zaradit....
dr_Evil

#582 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

radostan dan wrote: 06/01/2020 14:05
Haman2 wrote: 02/01/2020 17:21 * Crnogorski pisac za Index objasnio kaos sa Srbima u Crnoj Gori

Image

U CRNOJ Gori vrije. Prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je došao iz vlade dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Đukanovića, izazvao je histerične reakcije prosrpske opozicije, Srpske pravoslavne crkve, ali i Srbije.

Za analizu situacije u Crnoj Gori obratili smo se poznatom književniku i kolumnistu Andreju Nikolaidisu (stručnjaku ko jevrem brković, bezbeli...) .

Zakon je odobrila Venecijanska komisija, a Vlada Crne Gore prihvatila je i u tekst zakona unijela sve sugestije te komisije. (laž)
Zakon je, dakle, posve u skladu s europskom pravnom stečevinom. To je zakon koji važi i za Islamsku zajednicu i za Katoličku crkvu, kao i Crnogorsku pravoslavnu crkvu (laž)

Država Crna Gora novim zakonom od svih vjerskih zajednica traži pismeni dokaz o vlasništvu nad imovinom. (laž)

Predviđeno je šeststupanjsko dokazivanje imovine, sa sudom u Strasbourgu kao konačnom pravnom instancom.(laž)

Ako ne može dokazati da je neki vjerski objekt njeno vlasništvo, vjerska zajednica će taj objekt moći nastaviti koristiti, ali kao vlasništvo države Crne Gore”, objašnjava Nikolaidis (na primjer - katolička biskupija crne gore bi trebala da ima kupoprodajni ugovor sa mlečanima u vezi katedrale svetog tripuna u kotoru, koja je starija od bogorodične crkve u notr damu 70 godina, i koja je izgrađena 1160 godine, tu negdje...). no ona (biskupija) ne mora jer je sa katoličkom crkvom potpisan lex specijalis, a sa pravoslavnom mora... znači, opet laž

Je li danas mirnija situacija u Crnoj Gori i postoji li opasnost od oružanog sukoba, pitamo Nikolaidisa.
Sa stajališta dramaturgije, jučer je bio vrhunac i tlo će se, uz još nekoliko drhtaja, lagano smiriti. Ili neće. (aooo stučnjaka i prognoze :lol:)

moj nikolaidis, nije ni tebi lako dnevnicu zaradit....

Hajd onda ti napisi sta je istina, ali stavi dijelove zakona koji dokazuju to sta govoris. Inace je samo rekla kazala
radostan dan

#583 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

jarane, jel ti to mene zajebavaš???
svi tvoji upisi na ovoj temi odnose se na tursku, erdogana i helikotere.
jebi me po sred čela ako ti imaš blage veze o tome šta je državno a šta crkveno pravo, kakva je hijerarhija, istorijat i jednog i drugog, itd.
a zakon nisi ni pročitao, a kamo li uporedio sa starim....ili bar uporedio sa onim koji se odnose na katoličku ili islamsku zajednicu.
al dobro...voliš da se družiš, cijenim to. :zoka:
dr_Evil

#584 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

radostan dan wrote: 06/01/2020 14:28 jarane, jel ti to mene zajebavaš???
svi tvoji upisi na ovoj temi odnose se na tursku, erdogana i helikotere.
jebi me po sred čela ako ti imaš blage veze o tome šta je državno a šta crkveno pravo, kakva je hijerarhija, istorijat i jednog i drugog, itd.
a zakon nisi ni pročitao, a kamo li uporedio sa starim....ili bar uporedio sa onim koji se odnose na katoličku ili islamsku zajednicu.
al dobro...voliš da se družiš, cijenim to. :zoka:
Ma to je zato sto mi idu na zivce turkofili, i ostale izdajice bosne, povuce me onaj Tanja uvijek za jezik :D.

Vidis ovde je problem sta je starije koka ili jaje, ako pitas Srbiju uvijek je Srbija i Srbi stariji od svega. Prema tome svaka rasprava i objasnjavanje da je CG bila nezavisna kraljevina sa svim svojim institucijama, a i u srednjem vijeku da je bila zaseban element, zavrsio bi sa srpskim stavom da su svi crnogorci srbi, i da je to majka srbija, kosovski bozuri ili kako to vec ide. I kad je takav stav ne mozes reci da je CG aneksirana nelegalno i njezine institucije prisvojene Srbiji. Jel tako?
I ako je vec istina (a jeste) da sve vjerske institucije moraju priloziti mohur stariji od 1918 i registrovat se u CG, a ako ne onda sasvim legalno mogu nastaviti koristi, opet je stav sta se ja njima imam registrovat kad su oni moji, ja stariji od njih.
radostan dan

#585 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

koliko si ovo smišljao da napišeš a da ništa ne kažeš, i time skriješ da veze nemaš o zakonu, nego problematici pristupaš čisto navijački?
dr_Evil

#586 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Dobro onda cu da napisem kao sto si ti napisao, pa ce da izgleda uvjerljivo i da sam sve procitao kao ti :D
radostan dan wrote: 06/01/2020 14:05

Image

Za analizu situacije u Crnoj Gori obratili smo se poznatom književniku i kolumnistu Andreju Nikolaidisu (stručnjaku ko jevrem brković, bezbeli...) . (strucnjaku kao sto je Ben Shapiro, ili kod nas .. ebi ga zavisi sta si po nacionalnosti, ali za mene je Tunjo kralj :D

Zakon je odobrila Venecijanska komisija, a Vlada Crne Gore prihvatila je i u tekst zakona unijela sve sugestije te komisije. (laž) Istina, ne bi proslo kao pravna stecevina EU da to nije uradjeno
Zakon je, dakle, posve u skladu s europskom pravnom stečevinom. To je zakon koji važi i za Islamsku zajednicu i za Katoličku crkvu, kao i Crnogorsku pravoslavnu crkvu (laž) Istina, nema greske u ovoj izjavi, i IZ vec je pocela da kuka, a cek njima su vec uzeli 99% nista onda

Država Crna Gora novim zakonom od svih vjerskih zajednica traži pismeni dokaz o vlasništvu nad imovinom. (laž) Istina 100%, oba mi oka ispala ako lazem

Pa stoji bre cno na belo da je to tako

Istina, a mozemo da se lazemo ali su katolici sve najbolje dokumentovali na balkanu, bit ce uticaj zapada na vakat

Istina, svakog cuda dva dana dosta, osim ako smo mnogo jaki

moj nikolaidis, nije ni tebi lako dnevnicu zaradit.... Slazem se sa ovom :D

UH jest lako bit analiticar :D
Haman2

#587 Re: CRNA GORA

Post by Haman2 »

Nepotrebna galama i desavanja. Sve treba da rjesva diplomacija Srbije u Crne Gore. Mozda je neko imao i druge namjere. Sreca da Vucic nije dosao u Pljevlje kako su neki ocekivali.
Maraschino

#588 Re: CRNA GORA

Post by Maraschino »

Mir Boziji...makar nocas i par dolazecih dana pa cemo poslije. :izet:
dr_Evil

#589 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Haman2 wrote: 06/01/2020 15:42 Nepotrebna galama i desavanja. Sve treba da rjesva diplomacija Srbije u Crne Gore. Mozda je neko imao i druge namjere. Sreca da Vucic nije dosao u Pljevlje kako su neki ocekivali.
Kod nas bi Komsic i Sefko lajali po domacim medijima za domacu publiku, a niko od komsija(a kamoli europe) se ne bi ni okrenuo, koliko su bitni postali :D
radostan dan

#590 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

doktore, bogami, nemoj šta zahatorit, al bolje ti ide sa tenkovima i erdoganom.
ili nemaš pojma, ili slijepo vjeruješ nikolaidisu, ili svjesno lažeš...ja pak opet računam da samo voliš da se družiš, pa eto, tek da nešto napišeš.
nita konkretno nisi naveo....evo ja ću, za razliku od tebe:

a) zakon nije nije ni liberalan, ni eUropski, i u suprotnosti je sa pozitivnom pravnom praksom po pitanju imovine (slučaj grčke i države i manastira, u kojem je država glat izgubila spor, tastatutu u šake, gugl u pomoć, pa udri).

b) venecijanska komisija nije dala saglasnost na ovaj zakon, niti je vlada unijela najbitnije primjedbe VK u isti (ista procedura - tastatura, gugl)

c) zakon ne važi jednako za tri konfesije...npr, katolička je 2012. potpisala poseban zakon - Zakon
o potvrđivanju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice (Objavljeno u "Sl. listu cg - međunarodni ugovori", br. 7 od 08 juna 2012; 15/12)

d) shodno stavki c), država ne traži od katoličke crkve dokaze (kako ti navodiš) o pravu na svojinu.

itd, itd, da ne idem stavku po stavku, ovo je sasvim dovoljno i konkretno.

jedan plastični primjer- begova džamija u sarajevu je nacionalni spomenik, ali je i dalje u vlasništvu iz bih. a ima li ti kavazović kupoprodajni ugovor sa gazihusrefbegom...
nema?
ništa, onda to ide u vlasništvo države. država kaže da to čini za dobro svih, i da omogući svima da uživaju u njoj, kadaje riječ o vjernicima islamske vjere.
ok...
ja ću da osnujem vjersku organizaciju - islamska zajednica na pravom putu 1990, i zahtjevam da mi država omogući korišćenje begove džamije u periodu od 16.00 do 18.00., pošto su ostali termini zauzeti od strane IZ BiH.
e sad, islamska vjerska zajednica na pravom putu 1990 ima malo drugačije običaje, ona ta dva sata uči ajete kroz igru - fudbal na male u džamiji.

e tako ti je i sa nvo cpc i ovim zakonom dps-a.

eto, fino smo se družili...
dr_Evil

#591 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

radostan dan wrote: 06/01/2020 16:16 doktore, bogami, nemoj šta zahatorit, al bolje ti ide sa tenkovima i erdoganom.
ili nemaš pojma, ili slijepo vjeruješ nikolaidisu, ili svjesno lažeš...ja pak opet računam da samo voliš da se družiš, pa eto, tek da nešto napišeš.
nita konkretno nisi naveo....evo ja ću, za razliku od tebe:

a) zakon nije nije ni liberalan, ni eUropski, i u suprotnosti je sa pozitivnom pravnom praksom po pitanju imovine (slučaj grčke i države i manastira, u kojem je država glat izgubila spor, tastatutu u šake, gugl u pomoć, pa udri).

b) venecijanska komisija nije dala saglasnost na ovaj zakon, niti je vlada unijela najbitnije primjedbe VK u isti (ista procedura - tastatura, gugl)

c) zakon ne važi jednako za tri konfesije...npr, katolička je 2012. potpisala poseban zakon - Zakon
o potvrđivanju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice (Objavljeno u "Sl. listu cg - međunarodni ugovori", br. 7 od 08 juna 2012; 15/12)

d) shodno stavki c), država ne traži od katoličke crkve dokaze (kako ti navodiš) o pravu na svojinu.

itd, itd, da ne idem stavku po stavku, ovo je sasvim dovoljno i konkretno.

jedan plastični primjer- begova džamija u sarajevu je nacionalni spomenik, ali je i dalje u vlasništvu iz bih. a ima li ti kavazović kupoprodajni ugovor sa gazihusrefbegom...
nema?
ništa, onda to ide u vlasništvo države. država kaže da to čini za dobro svih, i da omogući svima da uživaju u njoj, kadaje riječ o vjernicima islamske vjere.
ok...
ja ću da osnujem vjersku organizaciju - islamska zajednica na pravom putu 1990, i zahtjevam da mi država omogući korišćenje begove džamije u periodu od 16.00 do 18.00., pošto su ostali termini zauzeti od strane IZ BiH.
e sad, islamska vjerska zajednica na pravom putu 1990 ima malo drugačije običaje, ona ta dva sata uči ajete kroz igru - fudbal na male u džamiji.

e tako ti je i sa nvo cpc i ovim zakonom dps-a.

eto, fino smo se družili...
Zapravo skoro svi vakufi pa tako i taj u Sarajevu imaju sacuvane vakufname ili makar ovjerene prepise nesto u Bosni (Travnik, Blagaj), i dobar dio u ostalim centrima.

ALi jedno si u pravu, a to je da mi se zaista ne da o tome :D

Apsolutno podrzavam, kako u Bosni tako i ostalim republjikama, sve sta nema valjan kupoprodajni ugovor da se oduzima, i da se ide do kraja sve dokle moze da se uprati i da se prebaci na drzavu! Svi znamo kako se na balkanu krade drzavna imovina, dosta vise i fratara i popova i hodza, vratiti radnickoj klasi sve.
radostan dan

#592 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

pa je li to sve na moj trud tipa venecijanska komisija primjedbe, grčka u postupku protiv 8 manastira, sl.glasnik crne gore iz 2012., itd???
e radosni, majku ti milosnu.... :mrgreen:
dr_Evil

#593 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

radostan dan wrote: 06/01/2020 16:42 pa je li to sve na moj trud, tipa venecijanska komisija primjedbe, grčka u postupku protiv 8 manastira, sl.glasnik crne gore iz 2012., itd???
e radosni, majku ti milosnu.... :mrgreen:
Ma sta da ti pisem, nista ne znamo dok ne krene "privatizacija", VK je rekla da mora da obavi prvo sudski spor i da ne moze da se oduzima bez spora, super - Mile kaze da su taj dio usvojili, SPC kaze da nisu.. Ko je upravu sada tu? Mozemo da se pricamo vidit cemo kada se krene oduzimat kako to ide

VK rekla da moraju da se konstatuju vjerske zajednice prije usvanja zakona,to jesu uradili SPC se nije odazvala.. ko je kriv

Za Grcku, pa eto rekoh vec mora biti sudski spor, i mislim negdje da procitah da su cak i napisali koji je sud zadnja instanca..

E doktUre cime se i ti bavis u ove sate, odoh kuci!
RunnerX

#594 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

dr_Evil wrote: 06/01/2020 16:34Apsolutno podrzavam, kako u Bosni tako i ostalim republjikama, sve sta nema valjan kupoprodajni ugovor da se oduzima, i da se ide do kraja sve dokle moze da se uprati i da se prebaci na drzavu! Svi znamo kako se na balkanu krade drzavna imovina, dosta vise i fratara i popova i hodza, vratiti radnickoj klasi sve.
Upravo to, a naredni korak je taj da crkva mora početi da plaća porez i da posluje transparentno. Desetine miliona eura godišnje prođe kroz SPC i apsolutno niko ne zna tokove tog novca.

Pa manastiri Rača i Studenica su vlasnici dvije mini hidroelektrane, prodaju struju državi po cijenama većim od tržišne, a gle čuda SPC i eparhije nemaju zakonsku obavezu da objavljuju finansijske izvještaje, tako da ponovo niko ne šta se dešava sa tim ogromnim novcem.
radostan dan

#595 Re: CRNA GORA

Post by radostan dan »

a ti bi rođo da ti manastir studenica dostavi finansijski izvještaj u kanton sarajevo, tamo đe planduješ?
aooo, ozbiljan propust, čudi me da cpc mihajlo to nije apostrofiro u božićnoj poslanici...
zavrzlama

#596 Re: CRNA GORA

Post by zavrzlama »

Jedna tura srbovanja po bih,pa jedna po kosovu,sad nared dosli crnogorci...pa opet iznova ;-)

Boli srbiju ona stvar za pravoslavljem i crkvama..cilj je odrzavat napetosti gdje god se ukaze prilika...mozda se po srbiju izrodi i kako dobro.
Maraschino

#597 Re: CRNA GORA

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote: 06/01/2020 17:52 Jedna tura srbovanja po bih,pa jedna po kosovu,sad nared dosli crnogorci...pa opet iznova ;-)

Boli srbiju ona stvar za pravoslavljem i crkvama..cilj je odrzavat napetosti gdje god se ukaze prilika...mozda se po srbiju izrodi i kako dobro.
pa jos kada tome dodas pozivanje na pravo, pravdu, legalizam...onda mi situacija nije ozbiljna nego smijesna.
155_mm

#598 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

ovi sto su veoma emotivno vezaani za SPC nikako da shvate da dobri bosnjani nisu za mila i njegove crnogorce nego da nemaju nista protiv toga da SPC izgubi svoj polozaj i uticaj u CG.
escobar__

#599 Re: CRNA GORA

Post by escobar__ »

Mene najiskrenije zaboli qrac i za Milom i za Crnom Gorom, ovako samo uživam kad se "dva oka u glavi" svađaju i natežu oko idiotarija.

Svakako da ne zaboravljam ulogu crnogorskih četnika u brisanju mog naroda s ovih prostora i to ni jedan Milo niti "evropska Crna Gora" neće promijenit.
RtrnOfSalisbury

#600 Re: CRNA GORA

Post by RtrnOfSalisbury »

jel ovo milo sam smislio :shock: izgleda da je skonto da istorija nije zavrsena pa da se osigura kolko more.
Locked