Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
Kikibombona

#576 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Sve je to meni jasno, samo ne i likovima koji se stvore niotkud kad god se ukaze prilika popljuvati Bosnjake kao kolektiv, dok na srpski fasizam, ako ne sute k'o ckepi, imaju spreman izgovor i relativizaciju.
Ovaj moj odgovor tebi je bio u ironicnom tonu, a "trigger" je bilo brbljanje "FGR" perjanice foruma za kojeg su, pazi sad, Bosnjaci sami sebi krivi jer k'o biva u Banja Luci ne glasaju za gradjanske stranke. Dakle, ne vecinski Srbii kojima, kako i sam rece, puca kurac i za BiH, i za gradjanskim - to hoce Srbiju, sto treba jasno i glasno reci, a ne kriti se iza politicke korektnosti. Jebo te, doslo se do toga da politicke opcije koje bastine tekovine genocida ne smijes nazvati pravim imenom.
Sto, naravno, ne znaci da racun za srpski fasizam treba isporuciti nebosnjacima, u Sarajevu, a ovu tuku opravdavati, za sta me forumska "levica" optuzuje. Samra bi, nakon ovog trebala zavrsiti karijeru, a njena stranka ogaditi se od izjava iste.
Nisam vidio da je neko krivo Bosnjake zato sto Srbi u RS ne glasaju za NS i SDP. Svakako glupost.

Separatisticki orjentisanim Srbima je gori SDP, DF i NS nego SDA i SBB kao bosnjacke stranke. Srpska politika sa prezirom odbija multi-kulti BiH, isto kao hrvstska. Oni hoce raspad ili etnicki podijeljenu BiH. U to se nikako ne uklapaju SDP ili NS.

...

E sad, postavlja se kljucno pitanje, zasto SDA-ovcima smeta NS, multikulturalizam, zasto joj smetaju pro-BiH Srbi i Hrvati.

Sa takvim odnosom i oni rade na razvaljivanju BiH, cupaju joj korijen.
Bodkin

#577 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

pustopoljina wrote:
Bodkin wrote:
kamberovica polje wrote:Opet isti argument: "Nema kod njih zašto bi bilo kod nas?"
E moj Mile, koliko ti se dive.
:lol: zajeb zesci bio multikulti politika. Sta bi dali da mogu kao mile i dragan
Pa vidis svu tu fascinaciju silom na temi o dodiku.
Pola sala, pola zbilja.
To ti je nemoc, uz kognitivnu disonancu. Moraju pisati kontra necega u sta vjeruju. Slozili bi se oni uz tvoju multikulti ali im tesko pada :D pa se tako fasciniraju onim brdjanom dodikom i sve bi dali da imaju svog :D
LBVIEW

#578 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

pustopoljina wrote:
LBVIEW wrote:
pustopoljina wrote: Pa vidis svu tu fascinaciju silom na temi o dodiku.
Pola sala, pola zbilja.
Ja bih rekao kako je i ovaj sto mu se obracas, ako ne fasciniran, onda u najmanju ruku indiferentan na Dodikov fasizam, dok na bosnjacke bedastoce neproporcionalno jako reagira.
Znam da tako mislis, ali ja to tako ne vidim, napisah i zasto.
Nemam ja sta misliti, ima dokumentirano.
Npr. svaka diskusija na temu ratnih desavanja mu zavrsava sa, parafriziram, "istorija ne pocinje 90 - tih".
I k'o biva on sebi uzima za pravo kritizirati bosnjacki nacionalizam. :-)
Bodkin

#579 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote:
The 51st State wrote:A sta nasraste zbog jednog statusa prlicno neinventivne osobe, tacno kontraefekat stvarate.
Mislis navodimo vodu na njen mlin :D
Pa realno, dobila je vise paznje nego sto zasluzuje.
Mozda po tebi. Drzavni cinovnik najvece bosnjacke stranke koja je na vlasti od rata uz prekid od godinu i po izjavi nesto u rangu najgorih katolibanskih nacionalista i pravoslavnog talibanata zasluzuje paznju
pustopoljina

#580 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

LBVIEW wrote: Nemam ja sta misliti, ima dokumentirano.
Npr. svaka diskusija na temu ratnih desavanja mu zavrsava sa, parafriziram, "istorija ne pocinje 90 - tih".
I k'o biva on sebi uzima za pravo kritizirati bosnjacki nacionalizam. :-)
A ti nemas tefter da izvadis za period prije devedesetih :-) :) za internet ratnika, slabo.
Nije ovdje rijec o naduravanju na netu.
The 51st State

#581 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by The 51st State »

Nije prekrsila nikakav zakon, a ni fakticki nije slagala, e sad sto je do interpretacije nije njen problem. :D
Bodkin

#582 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:Nije prekrsila nikakav zakon, a ni fakticki nije slagala, e sad sto je do interpretacije nije njen problem. :D
Fakticki aboliras fasizam :D nije protiv zakona reci “koji ce nam kurac bosnjaci na pozicijama u mostaru” ali bi gorio forum da neko izjavi
pustopoljina

#583 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

To ti je nemoc, uz kognitivnu disonancu. Moraju pisati kontra necega u sta vjeruju. Slozili bi se oni uz tvoju multikulti ali im tesko pada :D pa se tako fasciniraju onim brdjanom dodikom i sve bi dali da imaju svog :D
Jasno je to.
I kad vidis kako zlo hladno prolazi, dodje ti da i ti probas...pa ono...znas se i ti izviniti, ako te bas natjeraju.
Imam i bosnjacko ime, a bogami i prezime...prodje covjek u zivotu sav dijapazon osjecaja...nije covjek kamen.
Al' kad razmislis kako zelis zivjeti...ne zelim da ispred mene stoji bosnjacki dodik i ne zelim da mi je sva vrlina u imenu i prezimenu.
The 51st State

#584 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by The 51st State »

A nista, nastavite joj dizati rejting :)
Bodkin

#585 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

pustopoljina wrote:

Jasno je to.
I kad vidis kako zlo hladno prolazi, dodje ti da i ti probas...pa ono...znas se i ti izviniti, ako te bas natjeraju.
Imam i bosnjacko ime, a bogami i prezime...prodje covjek u zivotu sav dijapazon osjecaja...nije covjek kamen.
Al' kad razmislis kako zelis zivjeti...ne zelim da ispred mene stoji bosnjacki dodik i ne zelim da mi je sva vrlina u imenu i prezimenu.
Samo glasaj kontra sda i ti si svoje uradila. A ima sarajevo relativnu kriticnu masu ljudi koji ne misle kao ova papanka i zato nikad nece postati kao neka rs ili hb vukojebina. Pa barem oko centra
insomnia78

#586 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

On je bez sumnje probosanac :lol:
Kejn

#587 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kejn »

Bodkin wrote:
pustopoljina wrote:

Jasno je to.
Samo glasaj kontra sda i ti si svoje uradila. A ima sarajevo relativnu kriticnu masu ljudi koji ne misle kao ova papanka i zato nikad nece postati kao neka rs ili hb vukojebina. Pa barem oko centra
Neka vukojebina? Mislis ko grad Tuzla gdje pobjedjuju crveni od rata. Pa mogu ti reci da po nekim ekonomskim i socijalnim kriterijama nije daleko od vukojebine :D
славянин

#588 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

O gradZanin sta ima :lol:
smijesni_ste

#589 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by smijesni_ste »

Edin H. wrote:
Evo belaja i u Birminghamu - kazu mahom roditelji muslimanske djece u skoli da ne dozvoljavaju da se u osnovnim skoloma uci o LGBT zajednicama
Ovo mora da je teška dilema za tebe. Koga podržati pitanje je sad? :D :D
General War

#590 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Bodkin wrote:
The 51st State wrote:Nije prekrsila nikakav zakon, a ni fakticki nije slagala, e sad sto je do interpretacije nije njen problem. :D
Fakticki aboliras fasizam :D nije protiv zakona reci “koji ce nam kurac bosnjaci na pozicijama u mostaru” ali bi gorio forum da neko izjavi
I po kontekstu i po zakonu jeste pruzanje netacnih informacija, ili sirenje medjunacionalne mrznje ... zastupnost u institucijama mora biti srazmjerna iz popisa1991...Ja ne znam o cemu zelembaci uopste pricaju.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... eniji-srbi
Moenx

#592 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Moenx »

Ne mogu da vjerujem da je ova tema postala toliko popularna i da se sa toliko vatre polemise
Usporedo s njom otvorena je tema sa istovjetnim postomi razlogom na podforumu koji nosi naziv osobe koja je pokrenula ovu hajde da je nazovem mozda i grubo primitivnu tematiku
O cemu se radi
Mozemo mi polemizirati o ovome mozemo to raditi i ovim povodom ali iza ovoga se krije snazan naboj izivljavanja nad manjinom koja je stvorena prethodnim dogadjajima u nasoj lijepoj domovini
Domovini koju je uvijek krasilo multikulturalnost multieticnost i multikonfesionalnost
Gledajte sta gospodja Samra predstavlja
Ona predstavlja vlast
Koja je uloga vlasti
Mislim da je bitna uloga izvrsioca vlasti ta da oblikuju javno mnjenje i da kontrolisu moralne i drustvene norme
Izvrsioc vlasti ima veoma deliktnu ulogu pored ostalih uloga: da bude svojevrsni propagator moralnih vrijednosti u drustvu
I kao takav on svjesno ili nesvjesno(sto je tema za sebe) moze i odgovoran za opste stanje raspolozenje u drustvu politicki stav koje jedna zajednica zauzima;u ovom slucaju je to stav spram manjina
Da li uvidjate na sta poentiram
Idem na to da tvrdim da ljudi koji obnasaju vlast mogu pokrenuti i kontrolisati hajku na drugacijeg , tu zvjesku pojavu koja nam se desavala cesto na prostoru ove domovine
Jedini lijek za svakog normalnog gradjanina jeste ignorisati ovu temu i nadici je na taj nacin
Gledajte svjedoci smo cestih incidenata u RS gdje se maltretiraju i provociraju povratnici . Ta pojava ako pravilno zakljucujem i povezujem ide uporedo sa razularenom retorikom presjednika RS Milorada Dodika (nekadasnjeg) U tom svijetlu mozda i najveca odgovoronost i krivica koju Dodiku mozemo pridodati sa ove strane jeste da ne pravi atmosferu uzajamnog postovanja medju razlicitim
I upravo zato sto smo osjetljivi na to sto nas se to tice ne smijemo dozvoliti da to bude manir u ponasanju lokalnih ili globalnih serifa nad terirotrijem BiH
Sta je jedna od glavnih tema u Bih Tema je zaposljavanje I ako se u tom moentu kako krivac za nedace oznaci ne znam manjina normalno je da se fristracija prenese na tu manjinu i u tu zamku ne smijemo upasti
Svi pomenuti likovi iz Samrinog posta su cestiti i iskreni ljudi koji ce raditi za dobrobit nase zajednice i promovirati ce je u najobljem svijetlu
S jedne strane radi se o jednom sloju ljudi koji su na visem intelektualnom nivou koji je stasao u Sarajevu i koji je guinuo i zrtvovao se zaSarajevo i zasto da ne budu lideri u bolju buducnost pravednije BiH
Mislim da to mogu
No vi imate sloj pored tog akademskog i sloj obicnog nebosnjackog dijela u BiH o kojem trebamo isto se zamisliti i posvetiti paznju . Kako tim osobama obezbijedit sigurnost i prosperitet koji ce se vjerujte prosiriti na cijelu Bih
Kada njihovi sunarodnjaci vide da su se oni snasli drugcije ce gledati na cijelu zajednicu u BiH
I na to trebamo obratiti paznju
Znate taj sloj obicnih ljudi je vecinom odvojen od akademskog sloja tako da oba ta sloja zavrijedjuju i paznju i tretman
Jos jednom manimo se ovog konteksta on je prizeman zvijerski i napose nedopustiv
Gradimo normalan i obican zivot uz imperativ zhtijevanja i vlastitih prava dabome
kakavdanakneiskustvu

#593 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Image

koja je ovo budaletina,istina,nikakve veze nema sa ovom temom
kamberovica polje

#594 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kamberovica polje »

:lol:
Evo Samra našla prirodnog saveznika. Zajedničkim snagama protiv jugobalija i jugozomboida.
insomnia78

#595 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Kako nema. Ima i kod nas jugozomboida
LBVIEW

#596 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:On je bez sumnje probosanac :lol:
Jest u Sarajevu.
Bodkin

#597 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

General War wrote:
Bodkin wrote:
I po kontekstu i po zakonu jeste pruzanje netacnih informacija, ili sirenje medjunacionalne mrznje ... zastupnost u institucijama mora biti srazmjerna iz popisa1991...Ja ne znam o cemu zelembaci uopste pricaju.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... eniji-srbi
Ma jarane. Na znam o cemu pricaju ali ne kontaju oni osim ako neku paralelu ne napravis.Nema tu razlike, samo nacionalni predznak
dale cooper

#598 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by dale cooper »

insomnia78 wrote:Kako nema. Ima i kod nas jugozomboida
I rješenje je šta? NDH-om i fašizmom protiv takvih? :mrgreen:
Moenx

#599 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Moenx »

Pronadjimo svi zajedno neko adekvatno rjesenje
Rjesimo se nacionalistickih mitomanija i krenimo u buducnost
tvojkomsija

#600 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by tvojkomsija »

Zanimljivo kako ovakve debile sa sve tri (B-H-S) strane spajaju iste idiotarije: populizam, vjera, mrznja prema Ex-Yu, homofobija i rasizam.
Post Reply