Nisam vidio da je neko krivo Bosnjake zato sto Srbi u RS ne glasaju za NS i SDP. Svakako glupost.LBVIEW wrote:Sve je to meni jasno, samo ne i likovima koji se stvore niotkud kad god se ukaze prilika popljuvati Bosnjake kao kolektiv, dok na srpski fasizam, ako ne sute k'o ckepi, imaju spreman izgovor i relativizaciju.
Ovaj moj odgovor tebi je bio u ironicnom tonu, a "trigger" je bilo brbljanje "FGR" perjanice foruma za kojeg su, pazi sad, Bosnjaci sami sebi krivi jer k'o biva u Banja Luci ne glasaju za gradjanske stranke. Dakle, ne vecinski Srbii kojima, kako i sam rece, puca kurac i za BiH, i za gradjanskim - to hoce Srbiju, sto treba jasno i glasno reci, a ne kriti se iza politicke korektnosti. Jebo te, doslo se do toga da politicke opcije koje bastine tekovine genocida ne smijes nazvati pravim imenom.
Sto, naravno, ne znaci da racun za srpski fasizam treba isporuciti nebosnjacima, u Sarajevu, a ovu tuku opravdavati, za sta me forumska "levica" optuzuje. Samra bi, nakon ovog trebala zavrsiti karijeru, a njena stranka ogaditi se od izjava iste.
Separatisticki orjentisanim Srbima je gori SDP, DF i NS nego SDA i SBB kao bosnjacke stranke. Srpska politika sa prezirom odbija multi-kulti BiH, isto kao hrvstska. Oni hoce raspad ili etnicki podijeljenu BiH. U to se nikako ne uklapaju SDP ili NS.
...
E sad, postavlja se kljucno pitanje, zasto SDA-ovcima smeta NS, multikulturalizam, zasto joj smetaju pro-BiH Srbi i Hrvati.
Sa takvim odnosom i oni rade na razvaljivanju BiH, cupaju joj korijen.