BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#576 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bosanski_kralj »

Imam neki osjećaj da ćemo lakše Grčku riješiti, nego recimo Finsku.
Raigor Stonehoof

#577 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Raigor Stonehoof »

svi u napad wrote:Ljudi znal neo kad ce Baho u penziju. Sve je losiji i losiji bukvalno iritira. Drugo poluvrijeme sam pratio bez tona. Grke dobijamo bez problema. Vidjet ce te kad Sejo pocne po lijevoj strani ulaziti. Spremajte lovu za Evropsko. Zivjeli. :bih: :bih: :bih: :bih:
Daleko od toga da je bezgresan, al bogati ko je od domacih komentatora bolji od Bahe?
Edin H.

#578 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

Raigor Stonehoof wrote:
svi u napad wrote:Ljudi znal neo kad ce Baho u penziju. Sve je losiji i losiji bukvalno iritira. Drugo poluvrijeme sam pratio bez tona. Grke dobijamo bez problema. Vidjet ce te kad Sejo pocne po lijevoj strani ulaziti. Spremajte lovu za Evropsko. Zivjeli. :bih: :bih: :bih: :bih:
Daleko od toga da je bezgresan, al bogati ko je od domacih komentatora bolji od Bahe?

Mustafa :izet:
Bazinga1234

#579 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bazinga1234 »

Raigor Stonehoof wrote:
Svi sa BHT1. Ovaj Adis Hadžić takodjer.
Raigor Stonehoof

#580 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Raigor Stonehoof »

velid spaho, kemica sutina, zoran suko?

e jebiga
Laertes

#581 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Laertes »

Raigor Stonehoof wrote:
Svi. Uključujući i Vugdalića.
Bazinga1234

#582 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bazinga1234 »

Velid Spaho, Igor Kristic, Zoran Suko i Anel Dzankovic su meni vala bolji. Baho mi se toliko zgadio da mi ga je muka slušati.
Korisničkoime

#583 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

Mi, tj.nasi klubovi moraju poceti praviti, stvarati igrace, svaka iole spacna fudbalska nacija je spacna upravo jer ona sama sebi kroz svoje klubove stvara igrace. To klubovi moraju raditi prije svega radi sebe, da uopste reprezentaciju nemaju u vidu, to je radi njihova dobra. Dodatni, sporedni efekat je dobrobit reprezentacije jer kvalitetni igraci, stvoreni u nasim klubovaima nosili bi ovu reprezentaciju. Sa uspjehom reprezentacije koja je nosena od igraca stvorenih od nasih klubova inostrani klubovi, klubovi lige petice, bi okrenuli svoju paznju prema nasem trzistu, prema nasim klubivima jer to bi im bila potvrda da ovdje i nas, u nasim klubovima ima dobrih igraca, da mi znamo stvoriti igraca da se istog isplati kupovati.
Sve dok ne dodje do ovoga mi cemo samo sijevnuti s vremena na vrijem svakih 10-15 godina kada nam se posloze sve zvijezde ovog dunjaluka i onda opet potonuti u sivilo prosjecnosti i ispod prosjecnosti.
Ovo sto nasi klubovi trenutno rade je javasluk teski to ce naravno svaki nas navijac tesko da prizna jer bi priznao da sa njegovim klubom nesto nije uredu i s time dao "municiju" drugom taboru.
Trenutacna praksa nasih klubova je preko reprezentacije uvaliti nekome kukacicije jaje, prodat muda pod bubrege, ubrati koji stotinu hiljada i busati se u prsa kako su nekome uvalili.
Za tekmu sa Grckom, bice tvrdo, bas, bas tvrdo. Oni nisu necemu ali prema pokazanom nismo ni mi nesto, prije svega Grcka moze igrati 390 minuta na 0:0 a mi s napadom kakav je bio protiv Armenije tesko mozemo tu Grcku probiti.
Jos jedan problem donekle specifican za nasu reprezentaciju cesto nema usaglasene forme nasih igraca pogotovo Pjanica i Dzeke, rijetko se desi da su njih dvojica u isto vrijeme u dobroj formi, jos rijedje se uvezu 4-5 kljucnih igraca u dobroj formi, npr. Dzeko, Pjanic, Besic, Visca, Kolasinac i Bicakcic. Sa tim nekim igracima u top formi mi smo drugacija reprezentacija ali ja nesto ne pamtim da se takvo nesto uvezalo u skorije vrijeme.
TAFKAP

#584 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by TAFKAP »

Nemojte mi Bahu, bio nam je komentator prije 20 godina na otvaranju igrališta i turnira MSETŠa na B.Potoku :mrgreen:
Korisničkoime

#585 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

Laertes wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Svi. Uključujući i Vugdalića.
Nema goreg do Vugdalica, lik je u nekom svom kosmosu i obituje u nekoj svojoj paralelnoj realnosti i opcenito ga ne mozes shvatiti ni sta hoce ni sta misli ni sta zeli reci.
Bosanski_kralj

#586 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bosanski_kralj »

Korisničkoime wrote:Mi, tj.nasi klubovi moraju poceti praviti, stvarati igrace, svaka iole spacna fudbalska nacija je spacna upravo jer ona sama sebi kroz svoje klubove stvara igrace. To klubovi moraju raditi prije svega radi sebe, da uopste reprezentaciju nemaju u vidu, to je radi njihova dobra. Dodatni, sporedni efekat je dobrobit reprezentacije jer kvalitetni igraci, stvoreni u nasim klubovaima nosili bi ovu reprezentaciju. Sa uspjehom reprezentacije koja je nosena od igraca stvorenih od nasih klubova inostrani klubovi, klubovi lige petice, bi okrenuli svoju paznju prema nasem trzistu, prema nasim klubivima jer to bi im bila potvrda da ovdje i nas, u nasim klubovima ima dobrih igraca, da mi znamo stvoriti igraca da se istog isplati kupovati.
Sve dok ne dodje do ovoga mi cemo samo sijevnuti s vremena na vrijem svakih 10-15 godina kada nam se posloze sve zvijezde ovog dunjaluka i onda opet potonuti u sivilo prosjecnosti i ispod prosjecnosti.
Ovo sto nasi klubovi trenutno rade je javasluk teski to ce naravno svaki nas navijac tesko da prizna jer bi priznao da sa njegovim klubom nesto nije uredu i s time dao "municiju" drugom taboru.
Trenutacna praksa nasih klubova je preko reprezentacije uvaliti nekome kukacicije jaje, prodat muda pod bubrege, ubrati koji stotinu hiljada i busati se u prsa kako su nekome uvalili.
Za tekmu sa Grckom, bice tvrdo, bas, bas tvrdo. Oni nisu necemu ali prema pokazanom nismo ni mi nesto, prije svega Grcka moze igrati 390 minuta na 0:0 a mi s napadom kakav je bio protiv Armenije tesko mozemo tu Grcku probiti.
Jos jedan problem donekle specifican za nasu reprezentaciju cesto nema usaglasene forme nasih igraca pogotovo Pjanica i Dzeke, rijetko se desi da su njih dvojica u isto vrijeme u dobroj formi, jos rijedje se uvezu 4-5 kljucnih igraca u dobroj formi, npr. Dzeko, Pjanic, Besic, Visca, Kolasinac i Bicakcic. Sa tim nekim igracima u top formi mi smo drugacija reprezentacija ali ja nesto ne pamtim da se takvo nesto uvezalo u skorije vrijeme.
Znamo mi svi šta treba i kako treba, samo što sve ostaje na priči, niko ništa konkretno da poduzme.

Sav (kolektivni) sport nam polako prelazi iz profesionalnog u amaterski. To će se i sa fudbalom desiti.

Umjesto da napredujemo, kod nas je svake godine stanje sve gore i gore.
AmiĐa_Idriz

#587 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Raigor Stonehoof wrote:
Daleko da je bezgrešan ali neke stvari su fakat neshvatljive, bar po pitanju informacija koje izbacuje u eter. Sve te poluinformacije koje on izvalja za vrijeme utakmice provjeriš jednim klikom, 2019-ta je godina. O pogrešnom izgovaranju imena igrača i klubova ne bi.

Kad već BHT spominjete jedino mi i tu može proći samo Šuko, ovo ostalo od zla oca i gore matere, nakon Kristića mi dođe da se upucam, samo fale Simon & Garfunkel sa The Sound of Silence u pozadini, hodajući oblik depresije.

Od svih iskreno mi je Adis Hadžić najbolji za slušati, samo se i o njemu iskrivila slika jer je zaglavio sa onim, čudom, na OBN-u.
Vitoo

#588 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Vitoo »

Onom malom sa Sport Kluba ne mogu politi.
luckylaka

#589 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by luckylaka »

Raigor Stonehoof wrote:
Ko je onaj danas sto je na City Tv prenosio Olimpic-Velez,meni je izgledao za vrlo dobar.
insaneinthebrain

#590 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by insaneinthebrain »

AmiĐa_Idriz wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Daleko da je bezgrešan ali neke stvari su fakat neshvatljive, bar po pitanju informacija koje izbacuje u eter. Sve te poluinformacije koje on izvalja za vrijeme utakmice provjeriš jednim klikom, 2019-ta je godina. O pogrešnom izgovaranju imena igrača i klubova ne bi.

Kad već BHT spominjete jedino mi i tu može proći samo Šuko, ovo ostalo od zla oca i gore matere, nakon Kristića mi dođe da se upucam, samo fale Simon & Garfunkel sa The Sound of Silence u pozadini, hodajući oblik depresije.

Od svih iskreno mi je Adis Hadžić najbolji za slušati, samo se i o njemu iskrivila slika jer je zaglavio sa onim, čudom, na OBN-u.
kakav crni Suko, taj je gori i od Bahe. Nisi ti njega slusao kad prenosi domacu premijer ligu. I kod njega se desava da izvali gluposti koliko hoces. od pogresnih imena do nebuloza
spree

#591 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by spree »

Vugdalicu se barem mozes nasmijati, a baho covjeku zgadi zivot. Realno blage veze nema + fura se da je vidovita dzemila i kao on nesto o taktici govori, pa o svojim poznanstvima, pa o delegatu koji njemu javi da necemo biti suspendovani :lol: . Ma goni ga u neku stvar. Dajte kolegi hadzicu da komentarise, a neku curicu da vodi emisiju sa nekim normalnim elokventnim stručnim komentatorom. Dokurcio cak stavise nalic.
studiorum_tuzlaensis

#592 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by studiorum_tuzlaensis »

Za Bahu je i Konjić Vugdalic
cyprus

#593 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by cyprus »

Nažalost, ova utakmica sa Armenijom je bila prva naša službena utakmica ikad koju sam većim dijelom prespavo :sad: Jebiga, veći dio subote sam se vero po Trebeviću, i stvarno sam bio crknut...

Sjećam se jedino Bahine 'stručne' analize protivnika sa početka utakmice, kada je konstatovao da armenski reprezentativci igraju uglavnom u domaćem prvenstvu :oops: Bilo mi je to sumnjivo, te naknadno provjerih, i uvidjeh da su četvorica od 11 startera koji zaista igraju u domaćoj ligi Bahi bila dovoljna za ovo "uglavnom'' :D Tako isto je mogao komotno zaključiti i da naši igraju uglavnom u Seriji A :-D Mogu mislit šta je provaljivao ostatak večeri...
Logovan

#594 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

cyprus wrote:Nažalost, ova utakmica sa Armenijom je bila prva naša službena utakmica ikad koju sam većim dijelom prespavo :sad: Jebiga, veći dio subote sam se vero po Trebeviću, i stvarno sam bio crknut...

Sjećam se jedino Bahine 'stručne' analize protivnika sa početka utakmice, kada je konstatovao da armenski reprezentativci igraju uglavnom u domaćem prvenstvu :oops: Bilo mi je to sumnjivo, te naknadno provjerih, i uvidjeh da su četvorica od 11 startera koji zaista igraju u domaćoj ligi Bahi bila dovoljna za ovo "uglavnom'' :D Tako isto je mogao komotno zaključiti i da naši igraju uglavnom u Seriji A :-D Mogu mislit šta je provaljivao ostatak večeri...
:lol: :lol:
Sreća gledao sam u kafiću pa od buke nisam čuo njegove gluposti. :oops:
Blixen

#595 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Blixen »

Laertes wrote:Svi. Uključujući i Vugdalića.
vugdalic je jedino dobar jedino ako je mrtav
AmiĐa_Idriz

#596 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

insaneinthebrain wrote:
kakav crni Suko, taj je gori i od Bahe. Nisi ti njega slusao kad prenosi domacu premijer ligu. I kod njega se desava da izvali gluposti koliko hoces. od pogresnih imena do nebuloza
Ma znam nego kažem od ekipe sa BHT1 samo njega mogu slušati.

A Vugdalić uopšte nije profesionalni komentator već je očigledno uloga bila da provaljuje i da bude "obični" lik iz mase :mrgreen:
turbofolk

#597 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by turbofolk »

denimb wrote:Ja citam ove pesimisticne komentare, i to bye reprezentacija...ne gledam vise, gotovo je ovo...

Pa ljudi reprezentacija se gleda, prati i navija iz neke ljubavi prema svojoj drzavi, iz cejfa...pa naravno da se generacije smjenjuju, dolaze losije, pa bolje, pa samo dobre, pa pobjedis 10 u nizu a onda naletis nakantaju te ljudi...ali sve je to prirodan tok reprezentacija kao sto je nasa.

Sta bi onda trebali Cesi danas da ugase reprezentativni fudbal jer imaju kloceve u ekipi kada to usporedimo sa ekipom od prije 15 - 20 godina :-)

Opusteno ba, bar se nosimo, ne damo, borimo...nismo top ali brate nismo donji, eto nas sad u A grupi lige nacija, otvorili kvalifikacije pobjedom te deremo aBd Grke u Zenici...

Sve je ovo dobro
:bih:
Druže, svaka ti dukata vrijedi :thumbup:
Logovan

#598 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

Kako navode mediji u Turskoj, Kazak je stigao na Grbavicu kako bi se uvjerio u mogućnosti lijevog beka naše reprezentacije Eldara Ćivića, te su nezadovoljni napustili ovaj susret.

Naime, ovaj 22-godišnjak je odigrao dobro u odbrani, ali nije sudjelovao u napadu što se nije svidjelo turskom klubu koji neće produžiti ugovor sa İsmailom Köybaşıjem, te su u potrazi za lijevim bekom.

Ćivić je trenutno fudbaler Sparte Prag, a u prethodnih nekoliko utakmica bio je standardan u našem nacionalnom timu gdje je dosad odigrao šest utakmica.

S druge strane, Turcima se svidjelo ono što su vidjeli od njegovog kolege na drugoj strani Darka Todorovića koji je odigrao odlično protiv Armenije.

Ovaj 21-godišnjak koji trenutno nosi dres Salzburga je oduševio skaute Fenerbahcea koji će ga pratiti i u nastavku sezone, a zatim i pokušati dovesti u klub.

Također, svidjelo im se i ono što su vidjeli od Radeta Krunića koji je osim postignutog pogotka odigrao veoma dobar susret, pa je moguće da će Fenerbahce probati dovesti i ovog ofanzivca Empolija.

Fenerbahce ima katastrofalnu sezonu iza sebe i nalaze se u zoni ispadanja, te im je potrebno mnogo sreće i znanja da osiguraju opstanak u društvu najboljih.
zomri

#599 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by zomri »

Pa onaj "momak tu sa foruma" je bolji komentator od svih pomenutih, samo dečko nema šansu :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#600 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Šega priča generalno. Ko je ispratio prva dva kola, mogao je vidjeti da se bolje ekipe pate i uzimaju na guzove ili kiksaju.
Tako je naš komšiluk kiksao u gostima sa dosta slabijom ekipom Mađarske, Portugal je prosuo dva boda sa inferiornom Ukrajinom, Poljska se patila sa Litvanijom (a u napadu Lewandovski i Piatek, uz Milika s klupe), Španija na guzove dobila Norvešku...i sad je problem što BiH jedva dobije Armeniju :-)
BiH koja ima dva igrača koji su klasa, ostalo prosjek. Pitao bih mnoge od komentatora da li su realni, ali pitanje je suvišno.
Žutom nema ko šta prigovarati, on ima odlične rezultate, sad što to nije igra iz one grupe za SP, samo uporediti onaj igrački kadar i ovaj i sve će biti jasno.
Dobro, nekima neće ni tada, ali uvijek se može početi pratiti boćanje, curling ili neki drugi ekstremni sport ako je ovo previše.
Locked