SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
convict

#576 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by convict »

Ako Dodik glasa protiv bez potezanja veta, prolazi li odluka? To bi mogao biti jedan scenario, odluka prolazi, a on je kao bio protiv ali eto preglasali ga.
General War

#577 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

convict wrote:Ako Dodik glasa protiv bez potezanja veta, prolazi li odluka? To bi mogao biti jedan scenario, odluka prolazi, a on je kao bio protiv ali eto preglasali ga.
Ako mu je proslo ono za peljeski most, moze potezati veto kakve ce Dzaferovic zube odabrati za sljedecu sjedmicu.
channel10

#578 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by channel10 »

convict wrote:Ako Dodik glasa protiv bez potezanja veta, prolazi li odluka? To bi mogao biti jedan scenario, odluka prolazi, a on je kao bio protiv ali eto preglasali ga.
Pa nije on dalabu ko ovi nasi iz Federacije.

Sutra ako budu oba sastanka, mi gubimo ANP, a Dodo mandatara.

Sljedeci sastanak Dodo nudi novog mandatara koji ce kao raditi po Ustavu i zakonima ove zemlje, a federalci ga izglasaju i ujedno puse, jer ce dogovoriti da ce komisija raditi na novom ANP-u, koji nikad nece vidjeti svjetlo dana, niti ce ikad biti poslan. Tako da Dodo dobija kao sto je i navikao, a federalcima je zaklanfano, kao i obicno. I svi sretni......... Idemo dalje u razbijanje drzave na tri dijela....
Last edited by channel10 on 19/08/2019 18:18, edited 1 time in total.
bunk

#579 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

Kamo srece da je Bh blok umjesto sda i df pa da sprijeci takav scenario :lol: :lol: :lol:
channel10

#580 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by channel10 »

bunk wrote:Kamo srece da je Bh blok umjesto sda i df pa da sprijeci takav scenario :lol: :lol: :lol:
Kakve veze imaju ti invalidi koje spominjes sa sutrasnjom sjednicom?
bunk

#581 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

channel10 wrote:
bunk wrote:Kamo srece da je Bh blok umjesto sda i df pa da sprijeci takav scenario :lol: :lol: :lol:
Ama bas nikakve nego kontam da si imao u vidu njih kao alternativu da se sprijeci taj crni scenario koji je nekome pao na pamet :mrgreen:
Yebomajku onog dana kad BiH stavi potpis na punopravno clanstvo a taj dan je blizi no sto yugosloveni misle opet ce se plakati kako sda i df izdadose nesto..
channel10

#582 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by channel10 »

bunk wrote:
channel10 wrote:
Ama bas nikakve nego kontam da si imao u vidu njih kao alternativu da se sprijeci taj crni scenario koji je nekome pao na pamet :mrgreen:
Yebomajku onog dana kad BiH stavi potpis na punopravno clanstvo a taj dan je blizi no sto yugosloveni misle opet ce se plakati kako sda i df izdadose nesto..
Pa jel to ti majke ti mislis da ce clan predsjednistva iz reda srpskog naroda glasati za ovakav ANP?

Oni ako ne odgadjaju sutrasnji sastanak, idu znaci svjesno da uniste ANP. Isto su uradili sa Peljeskim mostom. Sta je sljedece?
bunk

#583 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

Jesi li ti majke ti gledao vijesti?
Jesi li cuo sta o ANP kaze zamjenik americkog drzavnog sekretara?
Ili danasnji sastanak sa ambasadorima SAD i GB?
Ili ima netko ko vjeruje da ce lik koji je zvanicno na crnoj listi americke administracije sprijeciti zapad u svom naumu ?
Nema nazad,nikad vise.
NATO je tu i ostaje a yugo/srbo/ ili bilo kakve slavije na ovim koordinatama ce ostati samo kao mitovi koji ce na srecu za nekih 50-ak godina biti pobrisani iz kolektivnog sjecanja..
channel10

#584 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by channel10 »

bunk wrote:Jesi li ti majke ti gledao vijesti?
Jesi li cuo sta o ANP kaze zamjenik americkog drzavnog sekretara?
Ili danasnji sastanak sa ambasadorima SAD i GB?
Ili ima netko ko vjeruje da ce lik koji je zvanicno na crnoj listi americke administracije sprijeciti zapad u svom naumu ?
Nema nazad,nikad vise.
NATO je tu i ostaje a yugo/srbo/ ili bilo kakve slavije na ovim koordinatama ce ostati samo kao mitovi koji ce na srecu za nekih 50-ak godina biti pobrisani iz kolektivnog sjecanja..
Dok vi u SDA gledate vijesti, drzave nestaje. Umjesto da ganjate tefter, pecat, potpis(sta god hocete) i radite konkretno, vi vjerujete svjetskim sarlatanima. Isti takvi su mu i oca preveslali. Zar nije dosad dosao tobe?
MarshalDodik

#585 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

bunk wrote:.
Sta mislis jel vakat da Bosnjaci odbace SDA ?
Benjo34

#586 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Benjo34 »

Da se razumijemo, protiv zelenih sam i njihove politike al realno, nama ni opozicija, Bh blok nije nista bolji. Bitno jw shvatiti jednu stvar a to je da se, hvala Bogu, oko NATO puta najmanje pitaju naši političari. BiH će ući u Nato taman da su i SDA i DF skupa protiv toga. Za ove prostore je najvažniji događaj bio ulazak Crne Gore u nato, kad to nisu srbi uspjeli spriječit, još su crnogorci tradicionalno pro rusi, nemojte misliti da će uspjet spriječit ulazak BiH u nato, a to je ono što čeka i Srbiju, prije ili poslije. Amerika, EU, neće nikad dozvolit da imaju Rusku bazu u srcu europe, tako da, opustite se i uživajte gledajući dodika kako se koprca govnima koje je sam izasrao
bingov buraz

#587 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

Ono kad imaš takve glupane "da te vode" da moraju Amerika i Engleska da ti narede da ne pristaješ na ucjene.
bunk

#588 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

MarshalDodik wrote:
Kakvo je to pitanje?
Nema parlamentarnijeg naroda na planeti Zemlji od Bosnjaka.
Sda,SBiH,Sdp,Nip,Pda,Asda,NBL,Boss,Ns,Pun q nezavisnih,Radom za boljitak(Bosnjacki glasovi90%),evo sad ovaj Hadzikadic nekoga sam zaboravio garant a svima je zajednicki imenitelj da im preko 95% glasova dolazi od Bosnjaka.
Tako da ja moram pitati tebe.
Da li je vrijeme da parlamentarizam zavlada u cijeloj Bosni i Hercegovini a ne samo ondaje gdje su Bosnjaci vecina?
MarshalDodik

#589 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

bunk wrote:
MarshalDodik wrote:
Kakvo je to pitanje?
Nema parlamentarnijeg naroda na planeti Zemlji od Bosnjaka.
Sda,SBiH,Sdp,Nip,Pda,Asda,NBL,Boss,Ns,Pun q nezavisnih,Radom za boljitak(Bosnjacki glasovi90%),evo sad ovaj Hadzikadic nekoga sam zaboravio garant a svima je zajednicki imenitelj da im preko 95% glasova dolazi od Bosnjaka.
Tako da ja moram pitati tebe.
Da li je vrijeme da parlamentarizam zavlada u cijeloj Bosni i Hercegovini a ne samo ondaje gdje su Bosnjaci vecina?
Zasto pobjeze od odgovora? Ako moze da odgovoris precizno?

Ja cu na tvoje pitanje odgovoriti sa : Da, naravno. Medjutim na tako nesto ne mozemo direktno uticati kao na ono sto ja pitah tebe.

I necu nabrajati kako to i srbi odnosno i hrvati, odnosno mnogobrojni svijet na vas cijeli planeti svoje glasove daju razlicitim partijama unutar svog "nacionalnog korpusa" (Srbi u BiH imaju sigurno 7+ partija, Hrvati 5+ kojima faku svoje glasove )
Last edited by MarshalDodik on 19/08/2019 19:12, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#590 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by izvrsni direktor »

Kakvo je misljenje clanstva sda o redukovanom anp, tj odbacivanje vojnog dijela??
A kakvo je misljenje o istoj temi oni koji ne glasaju za sda ali..?
bunk

#591 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

MarshalDodik wrote:
bunk wrote:
MarshalDodik wrote:

Zasto pobjeze od odgovora? Ako moze da odgovoris precizno?

Ja cu na tvoje pitanje odgovoriti sa : Da, naravno. Medjutim na tako nesto ne mozemo direktno uticati kao na ono sto ja pitah tebe.

I necu nabrajati kako to i srbi odnosno i hrvati, odnosno mnogobrojni svijet na vas cijeli planeti svoje glasove daju razlicitim partijama unutar svog "nacionalnog korpusa" (Srbi u BiH imaju sigurno 7+ partija, Hrvati 5+ kojima faku svoje glasove )
Ja sam ti odgovorio.
Bosnjaci svoje glasove dijele i stranke koje ih dobiju su parlamentarne i vladaju u kantonima bez sda.
Kad ce se desiti isto na teritoriji cijele BiH?
A ako ciljas na to da Sda izgubi primat kao najveca i najjaca stranka u Bosnjaka onda druze ima da se nacekas.
MarshalDodik

#592 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

Ljudino pitam najjednostavnije pitanje. Pocet cu sa Da li?, a odgovor je onda Da ili Ne.
Naravno moze odgovortiti uz obrazlozenje sa Da, ali odnosno Ne, ali (ako zelis )

Da li je vakat da Bosnjaci odbace SDA, po tebi ?
bunk

#593 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

:lol:
u ciju korist reci mi?
MarshalDodik

#594 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

Odgovaraj u svoju jer sam stavio u zagradi po tebi, iako sam mislio da je to suvisno naglasavati.
Pitao sam te jer si djelovao kao ucevan i upuceniji od ostalih, ali evo od sad ti je i odgovor Ne znam validan na prethodno postavljeno pitanje.
bunk

#595 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

Pitanje ti je nigdje veze.
Demokratija je.
Imamo izbore svake 2 godine.
Neka svatko glasa za koga hoce ili ne glasa ako nece.
A jeftina poentiranja na javnom forumu ostavimo za druge teme.
MarshalDodik

#596 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

Benjo34 wrote:Da se razumijemo, protiv zelenih sam i njihove politike al realno, nama ni opozicija, Bh blok nije nista bolji. Bitno jw shvatiti jednu stvar a to je da se, hvala Bogu, oko NATO puta najmanje pitaju naši političari. BiH će ući u Nato taman da su i SDA i DF skupa protiv toga. Za ove prostore je najvažniji događaj bio ulazak Crne Gore u nato, kad to nisu srbi uspjeli spriječit, još su crnogorci tradicionalno pro rusi, nemojte misliti da će uspjet spriječit ulazak BiH u nato, a to je ono što čeka i Srbiju, prije ili poslije. Amerika, EU, neće nikad dozvolit da imaju Rusku bazu u srcu europe, tako da, opustite se i uživajte gledajući dodika kako se koprca govnima koje je sam izasrao
Kad kazes BiH ce uci u Nato mi ti svi vjerujemo jer smo svi uvjereni u tako nesto. Medjutim to je kao kad kazes mi cemo umrijeti jer ne znamo ni kad ni kako iako smo svakim danom sve blizi.

Dalje kad kazes Sda i Df (odnosno Dodik i svi drugi koji se pitaju) ne mogu uticati na takvu odluku odna smo prebrzo zaboravili dr. Silajdzica i njegov uticaj.
Domace snage vjerovatno ne mogu uticati na krajnje ciljeve vodece svjetske sile, ali itekako mogu katalizirati ili inhibirati odluke Amerike. Dokaz je 12-13 potrosenih godina koje je rezirao dr. Hare
MarshalDodik

#597 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

bunk wrote:Pitanje ti je nigdje veze.
Demokratija je.
Imamo izbore svake 2 godine.
Neka svatko glasa za koga hoce ili ne glasa ako nece.
A jeftina poentiranja na javnom forumu ostavimo za druge teme.
Ne mogu da vjerujem da nisi u stanju odgovoriti.
Ne moras, ali...
palermo

#598 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by palermo »

MarshalDodik wrote:Ljudino pitam najjednostavnije pitanje. Pocet cu sa Da li?, a odgovor je onda Da ili Ne.
Naravno moze odgovortiti uz obrazlozenje sa Da, ali odnosno Ne, ali (ako zelis )

pa odgovor je vrlo jednostavan, ako je vakat onda će Bošnjaci i odbaciti SDA, ako nije vakat onda neće........
MarshalDodik

#599 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

palermo wrote:
MarshalDodik wrote:Ljudino pitam najjednostavnije pitanje. Pocet cu sa Da li?, a odgovor je onda Da ili Ne.

pa odgovor je vrlo jednostavan, ako je vakat onda će Bošnjaci i odbaciti SDA, ako nije vakat onda neće........
Pitao sam ga za osobno misljenje. Ima valjda svoje ja.
Hajde kad si se vec ukljucio, sta ti licno mislis. Da ili Ne
MaksprotivMarksa

#600 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MaksprotivMarksa »

Volio bih da mi neko objasni zasto je NATO najvaznija stvar u nasem drustvu, ako Srbi nece, a ne bih ni ja htio da sam oni, zasto insistirati, da nam vojnici ginu u sluzbi zlocinacke politike, kazete investicije, gdje su te investicije u drugim zemljama clanicama Saveza, nece nam niko nista dati sto smo lijepi i sto nas vole, sve je interes, a njima je u interesu da smo mi clanica zbog naseg polozaja, meni kao gradjaninu smeta ovaj odnos ambasadora koji ulijecu u nase institucije i namecu svoju volju, a idiotski narodi se loze i brane interese Amerike, Britanije i Rusije, debil do debila. Privreda ce se razviti kada mi to budemo zelili, kada mi budemo ulagali, kada ogranicimo mesetarenje malig evropskih banaka, banaka koje izvlace milijarde iz ove drzave, ali kome pricati kara vam je svima opraba glava neoliberalizmom, a niko Hajeka citao nije.
Locked