Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#576 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:Ma jok ba Smrle Predislamska povijest nam govori da su mnoga arapska plemena bila stovatelji kamena.
Stari zavjet cak govori o tim skupinama arapa koje su obozavale kamenje.

Sam Buhari je to zapisao Sahih al-Bukhari Book 59 Hadith 661:

Narrated Abu Raja Al-Utaridi:
We used to worship stones, and when we found a better stone than the first one, we would throw the first one and take the latter, but if we could not get a stone then we would collect some earth (i.e. soil) and then bring a sheep and milk that sheep over it, and perform the Tawaf around it. When the month of Rajab came, we used (to stop the military actions), calling this month the iron remover, for we used to remove and throw away the iron parts of every spear and arrow in the month of Rajab. Abu Raja' added: When the Prophet sent with (Allah's) Message, I was a boy working as a shepherd of my family camels. When we heard the news about the appearance of the Prophet, we ran to the fire, i.e. to Musailima al-Kadhdhab.
da kipove od kamena, idolopoklonstvo.

Sta to ima veze sa onim sto sam pisao?
Humljanin

#577 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Humljanin »

:shock:

Un(fu**ing)believable šta je čovjek sposoban izmiješati.

Čestitke smrle, ovo je novi level.

Kad proroci pišu da je Mesija kamen zaglavni, ti kažeš da je to Ćaba :run:

A inače sve živo iz Biblije interpretiraš doslovno.

Eto šta je nepošten čovjek...
JVC

#578 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by JVC »

Smrcak15 wrote: da kipove od kamena, idolopoklonstvo.
Sta to ima veze sa onim sto sam pisao?
Toplo preporucujem da procitas Mahmoud M. Ayoub, Islam: Faith and History
Smrcak15

#579 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Humljanin wrote::shock:

a kaze li Mesija da je on taj kamen ugaoni?

Matej 21,42 Tada im reče Isus: "Zar nijeste nikad čitali u Pismu: 'Kamen koji odbaciše graditelji, postade kamen ugaoni; to je djelo Gospodnje, kao čudo stoji to pred očima našim?
Matej 21,43 Zato vam kažem: "Kraljevstvo Božje uzet će vam se i dat će se narodu, koji donosi rodove njegove.

interpretiram je kako je interpretiram, tvoje je da mi pokazes da sam pogrijesio ali sa dokazima i argumentom.
Humljanin

#580 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Humljanin »

Smrcak15 wrote:
Humljanin wrote::shock:

Matej 21,42 Tada im reče Isus: "Zar nijeste nikad čitali u Pismu: 'Kamen koji odbaciše graditelji, postade kamen ugaoni; to je djelo Gospodnje, kao čudo stoji to pred očima našim?
Matej 21,43 Zato vam kažem: "Kraljevstvo Božje uzet će vam se i dat će se narodu, koji donosi rodove njegove.

interpretiram je kako je interpretiram, tvoje je da mi pokazes da sam pogrijesio ali sa dokazima i argumentom.

Ma vidim ja da ti sve interpretiraš kako ti paše, pa čak i matematiku..

Znaš li ti šta je uopće zaglavni (ugaoni) kamen?
Imaš li pojma šta je to?
Smrcak15

#581 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Humljanin wrote: Ma vidim ja da ti sve interpretiraš kako ti paše, pa čak i matematiku..

Imaš li pojma šta je to?
mogu samo tumaciti ,a po pitanju ovoga mogu prihvatiti da pogrijesim u tumacenju, za sad logicno da se radi o ugaonom kamenu Kabi

ako mi doneses bolje argumente mogu promijeniti misljenje , i prihvatiti to sto ti kazes, al isamo dobre argumente i dokaze kad mi doneses.
Humljanin

#582 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Humljanin »

Smrcak15 wrote:
Humljanin wrote: Ma vidim ja da ti sve interpretiraš kako ti paše, pa čak i matematiku..

Imaš li pojma šta je to?
mogu samo tumaciti ,a po pitanju ovoga mogu prihvatiti da pogrijesim u tumacenju, za sad logicno da se radi o ugaonom kamenu Kabi

ako mi doneses bolje argumente mogu promijeniti misljenje , i prihvatiti to sto ti kazes, al isamo dobre argumente i dokaze kad mi doneses.

Pitam te znaš li šta je zaglavni kamen?
Smrcak15

#583 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Humljanin wrote:
Smrcak15 wrote:

Imaš li pojma šta je to?

hajde eto ne znam, da cujem sta mi ti imas reci , da vidim pije li to vode :)
JVC

#584 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:

Pa loše ti ide, ali šta je tu je. Svjestan sam da ne može svako protumačiti jednostavne stvari.
Naime, prije ovih citata koje si postavio imaš jednu prispodobu o vinogradu, slugama i sinu.
Zamolio bih te da je pročitaš i daš nam svoje mišljenje i objasniš kako si je ti shvatio?
Smrcak15

#585 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:

Pa loše ti ide, ali šta je tu je. Svjestan sam da ne može svako protumačiti jednostavne stvari.
Naime, prije ovih citata koje si postavio imaš jednu prispodobu o vinogradu, slugama i sinu.
Zamolio bih te da je pročitaš i daš nam svoje mišljenje i objasniš kako si je ti shvatio?
prica o vinogradu je metafora za Boga i isusa , gdje ce htjeti zidovi da ga ubiju.
Humljanin

#586 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Humljanin »

Smrcak15 wrote:
Humljanin wrote:

Čuj da vidiš pije li vode :pisnuo:

http://lmgtfy.com/?q=Zaglavni+kamen
Porodice Foht

#587 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Porodice Foht »

JVC wrote:@ Porodice Foht
Nasmijao si me sa ovim komentarom o sjemenistarcu.
Moram te razocarati :sad: Dosta sam stariji, vec bi mogao imati i svoju zupu :D da sam kojim slucajem zavrsio bogosloviju.
Bez ikakve uvrede, za sva tvoja pitanja, uzmes katekizam i vidis kako su braca katolici to objasnili. Barem danas to nije tesko.
Sola Scriptura
8-) Ma dobro bolan, kud ces me u katekizam i nove labirinte krscanstva, htio sam onako ukratko da ti odgovoris na ove nejasnoce oko svetaca i mucenika jer imas dara. Ljudi nas gledaju s zidova katolickih odaja, sveti su, zastitnici, ali ja ne vidim kako oni gospodi katolicima to mogu pomoci. Ili ih zastititi?
Smrcak15

#588 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Humljanin wrote:
Smrcak15 wrote:
Humljanin wrote:

Čuj da vidiš pije li vode :pisnuo:

http://lmgtfy.com/?q=Zaglavni+kamen
ima li neke razlike izmedju rijeci zaglavni i ugaoni kamen????
Humljanin

#589 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Humljanin »

Smrcak15 wrote:
Druže Smrle ti bi to trebao znati bolje od mene s obzirom sa koliko različitih prijevoda Biblije barataš. :wink:

Izraz "zaglavni" se koristi u prijevodima katoličke crkve na hrvatskom jezičnom području.

Pogledaj u svojoj bazi Biblija ima li koji još prijevod na nekom svjetskom jeziku da bi se moglo podudariti sa tvojim insinuacijama :lol:
Smrcak15

#590 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Humljanin wrote:
Smrcak15 wrote:
Druže Smrle ti bi to trebao znati bolje od mene s obzirom sa koliko različitih prijevoda Biblije barataš. :wink:

Izraz "zaglavni" se koristi u prijevodima katoličke crkve na hrvatskom jezičnom području.

Pogledaj u svojoj bazi Biblija ima li koji još prijevod na nekom svjetskom jeziku da bi se moglo podudariti sa tvojim insinuacijama :lol:
ako cemo po tome, ugaoni je ispravno.

prevod Ivan Šarić

prevod Tomislav Dretar
Matej 21,42 Isus im reče: ` Niste li vi nikada čitali u Knjigama: Kamen kojeg su odbacili i graditelji, postao je ugaoni kamen; to je djelo Gospodinovo: Kojeg li čuda na naše oči.

prevod Daničić-Karadžić
Matej 21,42 A reče im Isus: zar nijeste nikad čitali u pismu: kamen koji odbaciše zidari, on je postao glava od ugla; to bi od Gospoda i divno je u vašijem očima.

engleski prevodi kazu cornerstone, ugaoni kamen

New International Version
Jesus said to them, "Have you never read in the Scriptures: "'The stone the builders rejected has become the cornerstone; the Lord has done this, and it is marvelous in our eyes'?

New Living Translation
Then Jesus asked them, "Didn't you ever read this in the Scriptures? 'The stone that the builders rejected has now become the cornerstone. This is the LORD's doing, and it is wonderful to see.'

English Standard Version
Jesus said to them, “Have you never read in the Scriptures: “‘The stone that the builders rejected has become the cornerstone; this was the Lord’s doing, and it is marvelous in our eyes’?

Berean Study Bible
Jesus said to them, “Have you never read in the Scriptures: ‘The stone the builders rejected has become the cornerstone. This is from the Lord, and it is marvelous in our eyes’?

Berean Literal Bible
Jesus says to them, "Did you never read in the Scriptures: 'The stone that those building rejected, this has become the chief corner. This was from the Lord, and it is marvelous in our eyes'?

znaci Ugaoni kamen, kamen koji ima uglove, kamen koji se nalazi u uglu i sam ima uglove, znaci kockica

Cornerstone
Image
Image
Bloo
Globalna šefica

#591 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:@arzo

Šta je manaqib?
Mnozina od manqabe - vrlina, odlika, pohvalno svojstvo, i sl.
Da li postoji kao dokument odnosno hagiografija u islamu?
Diwan

#592 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Diwan »

šarf wrote:
Diwan wrote:
dacha bosanac wrote:Čitam i rekoh samo da vas pozdravim riječima onog koji kaže:Ja sam Put, Istina i Život.
Punktum, tačka. Nije rekao Pavle, Ivan, Petar, protestanti, katolici ili pravoslavni. Rekao je onaj koji je isti juče, danas i zauvijek, koji bješe, jeste i koji će opet doći.
Mnogo stvari se od tada promjenilo, mnogo voda proteklo, vremena prošlo, mnogo toga se izmjenilo, nastalo, nestalo .... Govoriti o religijama koje su nastale prije 2000 ili 1400 godina i životu tada i životu sada je neusporedivo. Ako uzmemo vrijeme od prije 30, 50 godina i sada, imamo mnoge i velike promjene, ogromne, a šte tek reći za vrijeme prije 2000 godina. Isus danas i Isus juće su, bi bile dvije različite osobe. Isus 21 vijeka bi bio Isus ovoga vremena, a ne Isus prije vijekova i vijekova. Nama svima treba živi Isus, Buda, Muhamed ovoga vremena sa živom riječju. Kome je Isus rekao to što je rekao? Meni sigurno nije jer tada nisam ni postojao, a i svi mi i mnogi drugi prije, a nečiji drugi problem je to što implementira prošlost u 21 vijek, što implemetira izreke upučene određenim ljudima, skupini ili narodu u određenom vremenskom razdobolju da važi za sva vremena, sve ljude i narode i ciijeli kosmos. Meni se Isus nije obratio, niti ga poznajem, a nisam siguran ni da ga ti ili bilo tko drugi poznaje jer nisi živio u tom periodu. O čemu mi pričamo.

Ja ovdje iako spominjem Isusa, pošto repliciram na izreku koja se pripisuje Njemu, a ja ne znam da li je ona istinita, čak i kad bi izuzeli sve gore navedene primjedbe, Odnosi se na svaku drugu religijsku ubijeđenost koju tzv. Vjernici njeguju i vjeruju. To što oni vjeruju da je tako, ne mora uopšte biti da je tako. Danas ima toliko medijske manipulacije unatoč tome što se mnoge stvari mogu provjeriti jer postoje zapisi, tonski,video itd, a još živimo u istom vremenu, bukvalno smo sudionici toga, a opet često puta znamo biti prevareni i zavedeni. O čemu mi pričamo onda kada govorimo o nečemu što dolazi iz daleke prošlosti. Da li nam je to uopšte potrebno? Ti si isključio sve druge koji ne znaju za Isusa, ili koji ne znaju za Muhameda a.s., na propast, ne-spasenje, na stranputicu itd.

Šta ćemo sa indijancima, eskimima, kojekakvim drugim narodima znanim i neznanim kojima oni nisu poznati?

Šta ćemo sa taoistima, budistima, hindusima, petim i desetim.

Izađimo malo iz vlastite mahale i sokaka.

Ti ćeš reći neka svako slijedi svoje, ja slijedim Isusa. Ako slijediš Isusa, zašto Ga onda namećeš?, kao jedinu istinu i put? Isto važi za druge. Postojanje religija nije spriječilo zlo na ovoj planeti, koje je trajalo tada, a i prije tog tada, a koje traje i sada, a znamo da je mnogo od tih zla učinjeno u ime religija.

Živ i zdrav bio, za razliku od ovih dogmatskih pozdrava i okvira koji siju mržnju i rastavljaju ljude. I vjeruj u svog Isusa. On će ti biti put i jeste ti put, ali nemoj očekivati da bude i jeste po tvojim mjerilima, viziji, shvatanju itd.
Diwan,
kada bi se u našem vremenu pojavio od Boga poslan čovjek,kakvu poruku bi očekivao da će izreći,kakve zapovijedi?Ne bi rekao ništa što već nije rečeno.
Razumijem da neki žele nešto što bi bilo po njihovoj mjeri,željama,stavovima,pa bi napravili neku modernu religiju.To govori da nisu razumjeli svrhu Božje poruke,nisu razumjeli svrhu božanskog zakona.Ne laži,ne kradi,ne ubij ...Kakvu drugu poruku bi očekivao od Boga?
Ljubi bližnjeg kao samog sebe.Ima li potrebe da svakoj novoj generaciji dođe neko ko će ponoviti te riječi.
Sve što čovjeku treba već rečeno i napisano,ne očekujmo ništa novo i drugačije.
Danas mala djeca u obdaništu znaju i uče da su ubistvo, krađa, nevjerstvo itd. pokuđena i loša djela, tako da nam uopšte nije potreban Isus oko toga, niti je sa njim započelo razdvajanje šta je dobro, a šta loše. Svođenje vjere na moralne principe je na neki način ponižavanje samog Boga. Nećemo se vječno baviti zapovjedima. Ako misliš da je Isus došao samo s time, da nam kaže kako nije lijepo ubijati itd, onda ne znam. Isto tako treba razlučiti prosotr i vrijeme. Valjda je svima jasno da se ne može porediti vrijeme prije 2000 godina i sada, kao na prostor gdje se to desilo, kao i narod kojem se to desilo. Isus da se pojavi na istom mjestu i istim ljudima sada, ne bi pričao o 'ne ubijajte, ne kradite', ne bi pričao da okrenete drugi obraz ako vas udare (ako to uopšte ima veze sa 'pravim' Isusom, a ne od ovih Jehovinih svjedoka). Tu moralnu komponentu mogu ispričati danas socijalni radnici, književnici, umjetnici, filozofi, obični ljudi sa pijace. Svako manje više zna šta je u redu, a šta nije. Fali voda života, svježina poruku, živa osoba, koja može inicirati promjene pa makar to bile na lokalnom nivou. Hvali svjetlo i sunce u mraku, jer ga ni milion istorijskih isusa, jevanđelja ne mogu odagnati. Ne treba nam nacrtano sunce na papiru nego pravo svjetlo. Svi mantraju svoje mantre, a i dalje je duboki i tamni mrak. Nešto nije u redu.
arzuhal

#593 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
Neka hagiografija pod naslovom Manaqib? Možda, ja ne znam ili se ne sjećam u ovom momentu. Najbliže što mi pada na um je Spomenica dobrih (tezkiretu-l-evlija) od Feriduddina Attara, ali nije pod tim imenom.
Bloo
Globalna šefica

#594 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:
Neka hagiografija pod naslovom Manaqib? Možda, ja ne znam ili se ne sjećam u ovom momentu. Najbliže što mi pada na um je Spomenica dobrih (tezkiretu-l-evlija) od Feriduddina Attara, ali nije pod tim imenom.
Ne, već kao žanr.
Smrcak15

#595 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Image

eh ovo je slika i prilika krscana i biblije :D
Smrcak15

#596 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

ovo su neke od slicnosti krscanstva i islama sto se vremenom zagubilo.

Engleskinje krscanke nosile hidzabe prije 100 godina u engleskoj
Humljanin

#597 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Humljanin »

Smrcak15 wrote:
Humljanin wrote:
Smrcak15 wrote:

ako cemo po tome, ugaoni je ispravno.

prevod Ivan Šarić

prevod Tomislav Dretar
Matej 21,42 Isus im reče: ` Niste li vi nikada čitali u Knjigama: Kamen kojeg su odbacili i graditelji, postao je ugaoni kamen; to je djelo Gospodinovo: Kojeg li čuda na naše oči.

prevod Daničić-Karadžić
Matej 21,42 A reče im Isus: zar nijeste nikad čitali u pismu: kamen koji odbaciše zidari, on je postao glava od ugla; to bi od Gospoda i divno je u vašijem očima.

engleski prevodi kazu cornerstone, ugaoni kamen

New International Version
Jesus said to them, "Have you never read in the Scriptures: "'The stone the builders rejected has become the cornerstone; the Lord has done this, and it is marvelous in our eyes'?

New Living Translation
Then Jesus asked them, "Didn't you ever read this in the Scriptures? 'The stone that the builders rejected has now become the cornerstone. This is the LORD's doing, and it is wonderful to see.'

English Standard Version
Jesus said to them, “Have you never read in the Scriptures: “‘The stone that the builders rejected has become the cornerstone; this was the Lord’s doing, and it is marvelous in our eyes’?

Berean Study Bible
Jesus said to them, “Have you never read in the Scriptures: ‘The stone the builders rejected has become the cornerstone. This is from the Lord, and it is marvelous in our eyes’?

Berean Literal Bible
Jesus says to them, "Did you never read in the Scriptures: 'The stone that those building rejected, this has become the chief corner. This was from the Lord, and it is marvelous in our eyes'?

znaci Ugaoni kamen, kamen koji ima uglove, kamen koji se nalazi u uglu i sam ima uglove, znaci kockica

Cornerstone
Image
Image

Golemo kako deriviraš značenja pojmova. Bujnu maštu imaš :lol:

Kamen Zaglavni -> Kaba
Duh Sveti -> Muhamed

Imaš li ti ikakva dokaza da su proroci govoreći o zaglavnom (ugaonom) kamenu nisu mislili o Mesiji nego o zidanoj kocki u Meki?

Kako objašnjavaš svoje interpretacije, kao da Bog nije htio ništa jasno reći , nego da se služio zagonetkama i iskrivljenim pojmovima.
Zašto jednostavno Bog ne bi rekao: "Štujte kamen u Meki kao što će raditi muslimani stoljećima nakon vas, u tom kamenu je spas i bez njega se nitko ne može spasiti jer su u njemu nadnaravne moći" ?

I na koji način neke dijelove Biblije ti interpretiraš doslovno a druge alegorijski?
Pretpostavljam da je to metoda: "kako mi paše" , ali eto opet me zanima imaš li neku metodu i jesi li barem principijelan u tome.
JVC

#598 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:ovo su neke od slicnosti krscanstva i islama sto se vremenom zagubilo.

Koji si ti namazan lik, plitak ili samo bezobrazan.
Image
Workforce Leaving Alfred Butterworth and Sons, Glebe Mills, Hollinwood (1901)
https://player.bfi.org.uk/free/film/wat ... -1901-1901
Last edited by JVC on 28/02/2019 11:21, edited 1 time in total.
Smrcak15

#599 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

Humljanin wrote: Golemo kako deriviraš značenja pojmova. Bujnu maštu imaš :lol:

Kamen Zaglavni -> Kaba
Duh Sveti -> Muhamed

Imaš li ti ikakva dokaza da su proroci govoreći o zaglavnom (ugaonom) kamenu nisu mislili o Mesiji nego o zidanoj kocki u Meki?

Kako objašnjavaš svoje interpretacije, kao da Bog nije htio ništa jasno reći , nego da se služio zagonetkama i iskrivljenim pojmovima.
Zašto jednostavno Bog ne bi rekao: "Štujte kamen u Meki kao što će raditi muslimani stoljećima nakon vas, u tom kamenu je spas i bez njega se nitko ne može spasiti jer su u njemu nadnaravne moći" ?

I na koji način neke dijelove Biblije ti interpretiraš doslovno a druge alegorijski?
Pretpostavljam da je to metoda: "kako mi paše" , ali eto opet me zanima imaš li neku metodu i jesi li barem principijelan u tome.
Golemo kako deriviraš značenja pojmova. Bujnu maštu imaš :lol:
ne bi bas rekao da imam bujnu mastu, prije bi ja rekao da raspolazem dokazima sa kojima ti ne raspolazes, pa mi je onda lakse donositi zakljucke nego ti po pitanju nekih stvari u bibliji, nemoj misliti da sto sam musliman da ne znam Bibliju, znam ja itekako bibliju bolje nego mnogi krscani, cak znam napamet neke dijelove gdje se nalaze u bibliji....pa mi bude simpaticna situacija kad nalete jehovini svjedoci na mene (vjerovatno s epokaju odmah nakon nekoliko minuta sto su nabasali na mene :lol: ) pa im iz galve citiram dijelove iz biblije a oni onako cekaj da provjerim, pa listaju dijelove biblije sto im iz glave ja citiram :lol:

ako su MOjsije i Aron , vjerovatno i ostali Boziji psolanici isli na hodocasce u Mekku Kabi , jer je to prva bozija Kuca(bogomolja) sagradjena za boga jednog. Sagradio je Abraham sa svojim sinom Ishamelom.

naprimjer u bibliji se spominje stari naziv za Meku Beka, i kaze se da ljudi tu idu na hodocasce.

U bibliji se spominje ista rijec Hagg/Hadzdz (hodocase) koje su uradili Mojsije

evo ti dokazi iz biblije ne hebrejskom
Image

vama krscanima vasi svestenici ne govore o ovim stvarima, o ovim stvarima se presuti :)
Duh Sveti -> Muhamed
nije bas isto

Duh Sveti i Duh istine

ovo Duh istine se odnosi na Muhammeda, dok DUh Sveti se odnosi na andjela Gabriela. moras nauciti razlucivati ko je ko u bibliji.
pa stoji ti u bibliji samo treba da znas tumaciti, a to sto jasno ne stoji, nego se mora tumaciti to je sad druga prica sto je to tako.
logickim procjenama se gleda sta je algorija a sta stvarnost.
Smrcak15

#600 Re: Islam vs Krscanstvo, slicnosti, razlike, zamjerke

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:ovo su neke od slicnosti krscanstva i islama sto se vremenom zagubilo.

Koji si ti namazan lik, plitak ili samo bezobrazan.
jesam namazan , i to krmecom mascu :lol:

Biblija druze biblija
1. Korinćanima 11,5 A svaka žena, koja se moli ili prorokuje gologlava, sramoti glavu svoju, jer je svejedno, kao da je ošišana.
1. Korinćanima 11,6 Jer ako se ne pokriva žena, neka se šiša: ako li je ružno ženi šišati se ili glavu brijati, neka se pokriva!
Locked