Venecuela

Post Reply
Leverage

#576 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Nadzornik wrote:
Leverage wrote: Ko je istjerao ljude na ulice? Veliki?
Zamisli da se u USA pojavi neki diktator,u Rusiji ga vec imamo,i ono protest,narod na ulicama,vojska i policija takodje na ulicama.
Pojavljuje se neki Kunta Kinte na Havajima i izjavljuje,ja sam predsjednik USA.
Zamisli kako bi sve zemlje EU poletjele da ga priznaju jer saosjecaju sa Americkim narodom.... :-)
Hoce ga priznati malo morgen.
Jest, samo što svi znamo da to nije tako kako si ti opisao.
Nadzornik

#577 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

Leverage wrote: Jest, samo što svi znamo da to nije tako kako si ti opisao.
Dobro,nije ali bi moglo da bude.

Hocu da kazem,treba pustiti narod Venecuele da rijesi svoj problem a ne dolijevati ulje na vatru kao sto to pojedine zapadne zemlje rade.
The 51st State

#578 Re: Venecuela

Post by The 51st State »

Nadzornik wrote:
Leverage wrote: Jest, samo što svi znamo da to nije tako kako si ti opisao.
Dobro,nije ali bi moglo da bude.

Hocu da kazem,treba pustiti narod Venecuele da rijesi svoj problem a ne dolijevati ulje na vatru kao sto to pojedine zapadne zemlje rade.
pa ja treba ih pustiti da jedu lisce iz dzungle dok maduro tapase mastrafi.
ioannes

#579 Re: Venecuela

Post by ioannes »

sve gadosti zapadnjačkog liemjerja i zločinačke regime-change-politike se sve teže mogu prikriti pred očima javnosti. Samo zlonamjerne osobe mogu braniti tu zločinačku politiku
AleksoMKD

#580 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

https://news.yahoo.com/italy-blocks-eu- ... 39327.html

Italija i Irska protiv priznavanja Guiadoa za predsjednika.

BRUSSELS (Reuters) - Italy on Monday blocked a joint European Union position to recognize Venezuela's National Assembly head Juan Guaido as interim president, diplomatic sources said.

EU states have been debating for days how to address the Venezuela crisis, with ten countries recognizing the opposition leader after the expiry of a deadline for President Nicolas Maduro to call a new election.

Some EU members are nervous about setting a precedent of recognizing a self-proclaimed leader.

Italy blocked a draft EU statement that would have made it clear that recognition was a national prerogative.

"Individual EU Member States will acknowledge Mr. Juan Guaidó, President of the National Assembly, as President ad interim of Venezuela," the proposed joint statement said, calling for "free, fair and democratic presidential elections."

Italy is not alone in opposing recognizing Guaido.

Asked in Brussels on Monday whether Ireland would follow other major EU nations in recognizing him, Ireland's Foreign Minister Simon Coveney told reporters: "No, our position has been clear. We want to see free and fair elections for the people to make a democratic decision in Venezuela."
Leverage

#581 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Dolazi na naplatu glasanje za Salvinija, Di Maia i ostale divljake.
jeza u ledja

#582 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Nisam ja isticao, nego pristalice i ekipa samoproglasenog. Njihovi snimci, koje internetom sire njihovi tviterasi.

To i jeste poenta moga upisa - koji klinac u "demokratskim procesima" moras isticati cio zastave?!
Ti ovdje istices. To "njihovi twitterasi" meni ne znaci nista, jer "njihov twiteras" moze biti bilo ko. Da li su samo ove dvije zastave bile istaknute, ili se radi o vecem broju zastava, od koje si ti nama ovdje izdvojio ove dvije?
jeza u ledja

#583 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:
Koja propaganda jebote, ljudi pokazali preko 50 zastava, ali ono ti izvuce mrske americke i izraelake zastave da puca paranoje, nevidjeno svega mi...
Haha, znao sam. Nevjerovatno!
Eto primjer kako radi propaganda koju nam salik i slicni ovdje podastiru. :wink:
славянин wrote:argentina 30ih godina je bila “zlatna zemlja”
Tacnije, "srebrna zemlja". :oops: :D :P
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#584 Re: Venecuela

Post by japin_mutapi »

ioannes wrote:sve gadosti zapadnjačkog liemjerja i zločinačke regime-change-politike se sve teže mogu prikriti pred očima javnosti. Samo zlonamjerne osobe mogu braniti tu zločinačku politiku
Lincoln-Burrows

#585 Re: Venecuela

Post by Lincoln-Burrows »

Mislim da je neozbiljno zauzimati stranu u ime nekog naroda, oni su ti da odluče,
ako neće milom onda će silom samo za takvo što moraš imati potrebnu većinu.

A samoproglašenje i to bez sile iza sebe je u najmanju ruku glupo za samoproglašenog.

Ali gledajući kako se jedni te isti uvijek miješaju u tuđe stvari uopće nisam
iznenađen da su zauzeli stranu koja im odgovara.
Lincoln-Burrows

#586 Re: Venecuela

Leverage wrote:Dolazi na naplatu glasanje za Salvinija, Di Maia i ostale divljake.
Izvini ali kakvu naplatu?
muzicar_iz_parka

#587 Re: Venecuela

Post by muzicar_iz_parka »

Moraju i Amerikanci zabilježiti nekakvu pobjedu. Malo promiče da se radi na sklapanju mira između Talibana i USA, nisu osim u vijetnamskom ratu ni sa kim potpisali primirje.
Ovo sa Venecuelom dođe dobro za priču ljudska prava itd. a realno i Maduro je kreten malo žešće vrste. Kubanci su dosta mudriji.
Leverage

#588 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Lincoln-Burrows wrote:
Leverage wrote:Dolazi na naplatu glasanje za Salvinija, Di Maia i ostale divljake.
Takvu da je sad cijeli italijanski narod svrstan na stranu diktatora Madura dok većina ostalih civilizovanih zemalja ne želi da ima ništa s njim.

Nisam baš siguran da to italijanski narod baš želi.
Lincoln-Burrows

#589 Re: Venecuela

Leverage wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Takvu da je sad cijeli italijanski narod svrstan na stranu diktatora Madura dok većina ostalih civilizovanih zemalja ne želi da ima ništa s njim.

Pa dobro to ja sam mislio da će imati neke negativne posljedice,
mislim Italija je u nekakvom sukobu sa EU i žele beneficije ako će mijenjat odluku,
prije će to biti, inače čisto sumnjam da Talijane briga za tamo nekom Venezuelom,
niti s njima trguju nit o njima ovise a dosta ih i ne zna za nju.
Leverage

#590 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Lincoln-Burrows wrote: Pa dobro to ja sam mislio da će imati neke negativne posljedice,
mislim Italija je u nekakvom sukobu sa EU i žele beneficije ako će mijenjat odluku,
prije će to biti, inače čisto sumnjam da Talijane briga za tamo nekom Venezuelom,
Sama ova situacija vjerovatno neće ali dugoročno kontriranje većinskom stavu EU po pitanju vanjskopolitičkih stavova bi moglo da povuče neke negativne posljedice u budućnosti.

Italijani traže ono što im ne pripada i zato su izabrali ova dva pajaca koji im obećavaju nešto čega neće biti. Otriježnjenje će biti bolno.
Lincoln-Burrows

#591 Re: Venecuela

Leverage wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Pa dobro to ja sam mislio da će imati neke negativne posljedice,
Sama ova situacija vjerovatno neće ali dugoročno kontriranje većinskom stavu EU po pitanju vanjskopolitičkih stavova bi moglo da povuče neke negativne posljedice u budućnosti.

Italijani traže ono što im ne pripada i zato su izabrali ova dva pajaca koji im obećavaju nešto čega neće biti. Otriježnjenje će biti bolno.
Ovo boldano je nevezano za temu Venezuela a kad si se već dotako samo ću kratko reći da
populistički pokreti svugdje u EU jačaju a nigdje se u stvarnosti njihovi programi ne sprovode, oni samo pričaju što narod želi čuti.
muzicar_iz_parka

#592 Re: Venecuela

Post by muzicar_iz_parka »

Leverage wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Svaki diktator je podoban ako je interesu država XY.
Nikome ne smeta Sisi u Egiptu, arapske despotije, čak i sa Lukašenkom se trguje i radi na veliko.
Ideale o ljudskim pravima i sličnim zezancijama imaju samo zabluđeni.
Leverage

#593 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Lincoln-Burrows wrote: Ovo boldano je nevezano za temu Venezuela a kad si se već dotako samo ću kratko reći da
populistički pokreti svugdje u EU jačaju a nigdje se u stvarnosti njihovi programi ne sprovode, oni samo pričaju što narod želi čuti.
Nema direktne veze ali evo vidimo da ima indirektne.

Kad europski narod shvati da od populističkih prodavača magle nema ništa vratit će se etabliranim političkim organizacijama. Ljudi jednostavno vole da uče iz vlastitih, a ne iz tuđih grešaka.
Leverage

#594 Re: Venecuela

Post by Leverage »

muzicar_iz_parka wrote: Svaki diktator je podoban ako je interesu država XY.
Nikome ne smeta Sisi u Egiptu, arapske despotije, čak i sa Lukašenkom se trguje i radi na veliko.
Samo što u nekim državama narod jednog momenta kaže dosta.
AleksoMKD

#595 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

Leverage wrote:
Samo što u nekim državama narod jednog momenta kaže dosta.
Ali ako XY jacoj, bogatijoj i uticajnijoj drzavi odgovara taj diktator uglavnom je dzabe sto je narodu dosta.
Leverage

#596 Re: Venecuela

Post by Leverage »

AleksoMKD wrote: Ali ako XY jacoj, bogatijoj i uticajnijoj drzavi odgovara taj diktator uglavnom je dzabe sto je narodu dosta.
Nije tačno.

Niti jedna država nema tu moć da spriječi ovo što se dešava u Venecueli taman da se dešava i u zaljevskim monarhijama, saveznicima SAD-a.

Off-topic: Ne vidim da si iskazao stav po pitanju historijskog dogovora.
jeza u ledja

#597 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sve tacno, samo sto to ne mijenja cinjenice o tim zemljama i naravno ne mijenja nase pravo da imamo o njima misljenje.

Sto se mene tice, ja se slazem sa Lincolnom u vezi ovoga. Mislim da je malo rano da strane zemlje "priznaju" nekog lika koji nema vlast u zemlji. Mislim jedno je dati podrsku opoziciji, drugo je "priznavati" ih. :-)
AleksoMKD

#598 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

Leverage wrote:
AleksoMKD wrote: Ali ako XY jacoj, bogatijoj i uticajnijoj drzavi odgovara taj diktator uglavnom je dzabe sto je narodu dosta.
Nije tačno.

Niti jedna država nema tu moć da spriječi ovo što se dešava u Venecueli taman da se dešava i u zaljevskim monarhijama, saveznicima SAD-a.

Off-topic: Ne vidim da si iskazao stav po pitanju historijskog dogovora.
Pa realno su Zaljevske monarhije sprecile sva dosadasnja dogadjanja naroda. Bahrein na primer.

Off-topic: nek jednom udjemo u NATO, ja castim.
Namerno izbegavam komentare da ne ureknem dok ne potpisu sve clanice NATO-a i podignu nasu zastavu u sedistu NATO-a.
Leverage

#599 Re: Venecuela

Post by Leverage »

AleksoMKD wrote:
Pa realno su Zaljevske monarhije sprecile sva dosadasnja dogadjanja naroda. Bahrein na primer.

Off-topic: nek jednom udjemo u NATO, ja castim.
Namerno izbegavam komentare da ne ureknem dok ne potpisu sve clanice NATO-a i podignu nasu zastavu u sedistu NATO-a.
Nije se baš dogodilo u potrebnoj mjeri. Kad bude, vidjećeš reakciju ostalih.

To je gotova stvar, svi su znali šta je u igri i dogovor je pao da ako prođe sporazum nema dodatnog kočenja.
AleksoMKD

#600 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

Leverage wrote: To je gotova stvar, svi su znali šta je u igri i dogovor je pao da ako prođe sporazum nema dodatnog kočenja.
Daj Boze :thumbup:
Post Reply