Samsung smartphones
Moderator: Benq
- diablobih
#576 Re: Samsung smartphones
Cuj xiaomi, gdje ti je google tu. Xiaomi je na zadnjem mjestu i bit ce jos tu.
-
silent hill
#577 Re: Samsung smartphones
- thekupus
#578 Re: Samsung smartphones
Ja sam u međuvremenu odustao od njega. Pričao sam s drugom koji ga ima neko vrijeme već, kaže baterija i ekran jako dobri, kamera baš razočaravajuća. Kvalitet izrade mu je isto baš ispod prosjeka.silent hill wrote: ↑06/06/2020 21:51
I mene ovo zanima... Zagrijan sam da kupim a iskustvo iz prve ruke je dragocjeno
-
Safete Dilbere
-
piking
#580 Re: Samsung smartphones
Pisao sam na drugoj temi ali ova je aktivnija pa da probam 
Ima li ovdje neko ko koristi obični S20? Kupio sam prije par dana i nikako mi se ne sviđa autonomija baterije. Prosjek SOT-a mi je oko 4,5h što je po mom mišljenju baš malo za ovakav telefon.
Uključen mi je dark mode, pokušavao sam prebaciti osvježenje ekrana na 60Hz, uključene opcije adaptivne štednje baterije, uključen način optimizirane potrošnje međutim nikakvih rezultata. Nisam ni laik, na poslu sam svaki dan u doticaju sa dosta telefona i zadnja 4 koja sam imao su sve bili flagship modeli tako da odmah izuzmemo opciju da mi je uključeno "nešto" što jede bateriju i slično. Prelistao sam sve moguće opcije koje bi mogle pomoći/odmoći i sve su namještene kako treba...
AOD nisam gasio jer ne vidim poentu kupovine ovakvog telefona ako ću pogasiti na njemu sve što je dobro da bi radio normalno. Uostalom AOD koristim već zadnje 4 godine od S7 Edge preko Pixel 2 xl modela pa sve do ovog sad.
Baterijom sam bio zadovoljniji na oba prethodna telefona. Naravno jasno mi je da je display za dvije klase ispred prijašnjih telefona ali jednostavno mislim da nije dopustivo da flagship uređaj sa početnom cijenom od 1800 KM ima autonomiju baterije gdje ja već oko 18h moram paziti koliko ću ga koristiti i gdje ga oko 21-22h moram dopuniti. Punjenje je stvarno super brzo i za 15ak min ga napuni blizu 30% što je dovoljno da izgura do kraja dana ali se iskreno nadam da će nekim updateom poboljšati bateriju.
Nadam se da ovdje ima neko ko koristi ovaj model (mada sam vidio da i + model ima sličan problem) pa da podijelimo iskustva
Ima li ovdje neko ko koristi obični S20? Kupio sam prije par dana i nikako mi se ne sviđa autonomija baterije. Prosjek SOT-a mi je oko 4,5h što je po mom mišljenju baš malo za ovakav telefon.
Uključen mi je dark mode, pokušavao sam prebaciti osvježenje ekrana na 60Hz, uključene opcije adaptivne štednje baterije, uključen način optimizirane potrošnje međutim nikakvih rezultata. Nisam ni laik, na poslu sam svaki dan u doticaju sa dosta telefona i zadnja 4 koja sam imao su sve bili flagship modeli tako da odmah izuzmemo opciju da mi je uključeno "nešto" što jede bateriju i slično. Prelistao sam sve moguće opcije koje bi mogle pomoći/odmoći i sve su namještene kako treba...
AOD nisam gasio jer ne vidim poentu kupovine ovakvog telefona ako ću pogasiti na njemu sve što je dobro da bi radio normalno. Uostalom AOD koristim već zadnje 4 godine od S7 Edge preko Pixel 2 xl modela pa sve do ovog sad.
Baterijom sam bio zadovoljniji na oba prethodna telefona. Naravno jasno mi je da je display za dvije klase ispred prijašnjih telefona ali jednostavno mislim da nije dopustivo da flagship uređaj sa početnom cijenom od 1800 KM ima autonomiju baterije gdje ja već oko 18h moram paziti koliko ću ga koristiti i gdje ga oko 21-22h moram dopuniti. Punjenje je stvarno super brzo i za 15ak min ga napuni blizu 30% što je dovoljno da izgura do kraja dana ali se iskreno nadam da će nekim updateom poboljšati bateriju.
Nadam se da ovdje ima neko ko koristi ovaj model (mada sam vidio da i + model ima sličan problem) pa da podijelimo iskustva
- Burkoff
#581 Re: Samsung smartphones
Druze imao sam do skoro S10 i baterija je isto losa kao i tvoj aparat. Na GSMareni je izmjereno nekim testovima da je S10 79 sati dok je S20 71 sat izdrzao. Tvoj telefon ima veci refreshrate ekrana ali to nije razlog lose baterije. Razlog je sto je iz godine u godinu pocevsi od S8 evropska verzija Exynos procesor dosta losija od americke verzije. Ima nade da ce se kroz par nadogradnji pa cak i android 11 nesto popraviti. Pokrenuta je peticija da pocnu isporucivati Snapdragon procesore i u evropu kako kupci ne bi bili osteceni. Specificno je problem standby-battery drain. Ne radis nista na telefonu a baterija se trosi. Na 3g/4g je vise nego na wifi ali svejedno ne moras nista raditi telefon gubi struju sam od sebe. Ja sam kupio na rizik Note 10 Plus i ne mogu se naviknuti koliko je aparat fluidniji i baterija bolja samo sto je drugi procesor unutra. Sve sam mislio da je samsungov android uzrok.
Ja sam tako sebi napravio ritam da S10 na poslu dopunim 40% pa kad dodjem kuci imam do spavanja dovoljno SOT-a ali to mi je ubrzo dosadilo.
Kad bi ti smio rizikovati evo ti ponuda.
https://www.olx.ba/artikal/38435462/sam ... ragon-865/
Ima opcija da uzmes S10 lite (2020). Nedostaje mu par stvari ali dobijas americki procesor iz S10 a o trajanju baterije da ne pricamo kakvo je. Naravno kamera nije kao kod punokrvne verzije S-serije aparata.
- skafiskafsnjak
#582 Re: Samsung smartphones
Ja sam se zakleo da vise ne kupujem Samsung dok im je usrani Exynos u njemu.
Placamo kao i Amerikanci npr, a dobijamo losije. Nije tu stvar samo u bateriji. Telefoni sa SD bolje slike kamere imaju, brzi su ...bukvalno su u svemu bolji
Placamo kao i Amerikanci npr, a dobijamo losije. Nije tu stvar samo u bateriji. Telefoni sa SD bolje slike kamere imaju, brzi su ...bukvalno su u svemu bolji
- arnes_king
#583 Re: Samsung smartphones
Oni ce sami sebi dohakati time sto to rade. Stvarno imaju vrh telefone ali ih zeza i koci taj exynos koji silom guraju nama....skafiskafsnjak wrote: ↑18/06/2020 09:05 Ja sam se zakleo da vise ne kupujem Samsung dok im je usrani Exynos u njemu.
Stvarno mi bude zao kada vidim ovako neko kupi s10 cak i s20 da i dalje imaju te iste probleme radi exynosa...
-
piking
#584 Re: Samsung smartphones
I meni je jasno da je vjerovatno uzrok glupi Exynos ali eto nadam se da će nekim ažuriranjem uradit bilo šta... Najgore od svega je što mi je telefon po svemu ostalom predobar i stvarno sam zadovoljniji nego ikad prije i softverskim i hardverskim karakteristikama ali eto..Burkoff wrote: ↑17/06/2020 23:58Druze imao sam do skoro S10 i baterija je isto losa kao i tvoj aparat. Na GSMareni je izmjereno nekim testovima da je S10 79 sati dok je S20 71 sat izdrzao. Tvoj telefon ima veci refreshrate ekrana ali to nije razlog lose baterije. Razlog je sto je iz godine u godinu pocevsi od S8 evropska verzija Exynos procesor dosta losija od americke verzije. Ima nade da ce se kroz par nadogradnji pa cak i android 11 nesto popraviti. Pokrenuta je peticija da pocnu isporucivati Snapdragon procesore i u evropu kako kupci ne bi bili osteceni. Specificno je problem standby-battery drain. Ne radis nista na telefonu a baterija se trosi. Na 3g/4g je vise nego na wifi ali svejedno ne moras nista raditi telefon gubi struju sam od sebe. Ja sam kupio na rizik Note 10 Plus i ne mogu se naviknuti koliko je aparat fluidniji i baterija bolja samo sto je drugi procesor unutra. Sve sam mislio da je samsungov android uzrok.
Ja sam tako sebi napravio ritam da S10 na poslu dopunim 40% pa kad dodjem kuci imam do spavanja dovoljno SOT-a ali to mi je ubrzo dosadilo.
Ima opcija da uzmes S10 lite (2020). Nedostaje mu par stvari ali dobijas americki procesor iz S10 a o trajanju baterije da ne pricamo kakvo je. Naravno kamera nije kao kod punokrvne verzije S-serije aparata.
![]()
Na kraju krajeva SOT me i ne zanima ako će on po nekim mojim navikama uspjet izgurat cijeli dan. Evo danas mi se čini da je malo bolje stanje a na XDA sam i pročitao da nakon prvih nekoliko dana baterija može postati bolja zbog te karakteristike "adaptive battery" jer telefon "nauči" kako ga koristimo i sl. pa ćemo vidjet.
- arnes_king
#585 Re: Samsung smartphones
Ja bih ti preporucio da skines DBT ili BTU firmware i preko ODIN-a instaliras, obavezno nakon instalacije vrati na tvornicke. Moj S9+ je na fabrickom BHT softveru imao uzasno losu bateriju, nakon prebacivanja softvera je kao drugi telefon i nikada vise nisam imao problema.piking wrote: ↑18/06/2020 16:05I meni je jasno da je vjerovatno uzrok glupi Exynos ali eto nadam se da će nekim ažuriranjem uradit bilo šta... Najgore od svega je što mi je telefon po svemu ostalom predobar i stvarno sam zadovoljniji nego ikad prije i softverskim i hardverskim karakteristikama ali eto..Burkoff wrote: ↑17/06/2020 23:58Druze imao sam do skoro S10 i baterija je isto losa kao i tvoj aparat. Na GSMareni je izmjereno nekim testovima da je S10 79 sati dok je S20 71 sat izdrzao. Tvoj telefon ima veci refreshrate ekrana ali to nije razlog lose baterije. Razlog je sto je iz godine u godinu pocevsi od S8 evropska verzija Exynos procesor dosta losija od americke verzije. Ima nade da ce se kroz par nadogradnji pa cak i android 11 nesto popraviti. Pokrenuta je peticija da pocnu isporucivati Snapdragon procesore i u evropu kako kupci ne bi bili osteceni. Specificno je problem standby-battery drain. Ne radis nista na telefonu a baterija se trosi. Na 3g/4g je vise nego na wifi ali svejedno ne moras nista raditi telefon gubi struju sam od sebe. Ja sam kupio na rizik Note 10 Plus i ne mogu se naviknuti koliko je aparat fluidniji i baterija bolja samo sto je drugi procesor unutra. Sve sam mislio da je samsungov android uzrok.
![]()
Na kraju krajeva SOT me i ne zanima ako će on po nekim mojim navikama uspjet izgurat cijeli dan. Evo danas mi se čini da je malo bolje stanje a na XDA sam i pročitao da nakon prvih nekoliko dana baterija može postati bolja zbog te karakteristike "adaptive battery" jer telefon "nauči" kako ga koristimo i sl. pa ćemo vidjet.
-
piking
#586 Re: Samsung smartphones
Ni to nije loša opcija, vidit ću večeras kad dođem kući s posla da preko sammobile skinem fw pa da to odradim.arnes_king wrote: ↑18/06/2020 16:06
Ja bih ti preporucio da skines DBT ili BTU firmware i preko ODIN-a instaliras, obavezno nakon instalacije vrati na tvornicke. Moj S9+ je na fabrickom BHT softveru imao uzasno losu bateriju, nakon prebacivanja softvera je kao drugi telefon i nikada vise nisam imao problema.
Telefon je kupljen u Eronetu i na njemu je SEE firmware. Vidim da je to srpska verzija pa pretpostavljam da Samsung Adriatic svim našim operaterima koji nemaju svoju verziju isporučuje sa verzijom fw-a koja se najčešće ažurira na tom području.
EDIT: Vidim da je SEE verzija za jugoističnu Europu a ne za Srbiju
-
zippoo87
#587 Re: Samsung smartphones
imam na prodaju galaxy s10 8/128 Duos
dobra cijena...ako je ko zainteresovan,neka se javi u poruku
probao ga malo,cackao...nisam nikada bio fan samsunga...meni bolji moj xiaomi od 350 KM
dobra cijena...ako je ko zainteresovan,neka se javi u poruku
probao ga malo,cackao...nisam nikada bio fan samsunga...meni bolji moj xiaomi od 350 KM
- arnes_king
-
zippoo87
#589 Re: Samsung smartphones
zavisi od stanja i doplate,mozda bi imoglo ...ali nismo blizu,te zamjene idu iskljucivo uzivo jbgaarnes_king wrote: ↑19/06/2020 21:14Jel samo prodaja u pitanju ili bi mogao s8+ uz doplatu?Da zenu pocastim
![]()
- HardCore
#590 Re: Samsung smartphones
Razbij kasu i pocasti zenu, ako tako nastavis razvest ces se do decembra hahahaharnes_king wrote: ↑19/06/2020 21:14Jel samo prodaja u pitanju ili bi mogao s8+ uz doplatu?Da zenu pocastim
![]()
- shape of despair
#591 Re: Samsung smartphones
Samsung A9 2018, solidan telefon, kod mene nekih pola godine.
Sa zadnjim update-am androida je prodisao, do tada sučelje je znalo sjeckad dobro.
Međutim, kada odem u neku zabit gdje ima samo 3G mreža, i još ako je potom slab signal,
telefon se jako uspori, animacije stucaju, sve stvari koje nisu vezane ya internet direktno
se jako uspore. Kad se vratim na 4G i li wifi opet sve leti.
Sa zadnjim update-am androida je prodisao, do tada sučelje je znalo sjeckad dobro.
Međutim, kada odem u neku zabit gdje ima samo 3G mreža, i još ako je potom slab signal,
telefon se jako uspori, animacije stucaju, sve stvari koje nisu vezane ya internet direktno
- arnes_king
#592 Re: Samsung smartphones
To ti se desava vjerovatno jer se procesor zakuca i preoptereti. Normalno ako ti je slab signal a koristis internet odmah ti vuce i vise baterije jer procesor vise radi u tim situacijama pa ti zbog toga i uspori.shape of despair wrote: ↑22/06/2020 09:22 Samsung A9 2018, solidan telefon, kod mene nekih pola godine.
- Radar71
#593 Re: Samsung smartphones
Ko je oficijelni servis za tel i vrijedi li ako imam samo garantni list s pečatom bez računa?
- skafiskafsnjak
- Radar71
#595 Re: Samsung smartphones
Namjeravam uzeti tel ali ima samo garantni listskafiskafsnjak wrote: ↑23/06/2020 22:58Pise ti na garantnom ko je oficijelni. Koliko ja znam , oni u hrasnom... Zaboravih kako se zovu.
Agram?
Dovoljan ti je garantni s pecatom koliko ja znam
Pa u slučaju da bude šta da znam
Uglavnom nazovem sutra i pitam
Hvala ti
- JavierBosnia
- i agree
#597 Re: Samsung smartphones
https://www.klix.ba/biznis/otvoren-novi ... /200630013
Otvoren novi Samsung premium servisni centar u Sarajevu
- arnes_king
#598 Re: Samsung smartphones
Kako sam shvatio ovo je ovlasteno i sada se samsung uredjaji sa garancijom mogu njima nositi umjesto agram i kimtec?i agree wrote: ↑30/06/2020 15:16 https://www.klix.ba/biznis/otvoren-novi ... /200630013
- i agree
#599 Re: Samsung smartphones
Skonto sam da mogu svi a vjerovatno i oni sa garancijom...
-
senturk
#600 Re: Samsung smartphones
Halali,,nisam ni vidio ovu notifikaciju,,za moj ukus i ne sviđa mi se previse,,koristio honor 9 pa nisam navikao na ovo cudo,,em golemo,,em cudno za notifikacije,,google assistent nesto se ukljucuje iako je iskljucen, ekran vise nego dobar,,baterija standard,,kamere logicno po danu bolje mada ja ne pravim toliko fotografija,,meni nije legao iskreno da kazem,,2-3mjeseca ga koristim i sve su prilike da bih ga . mogao zamijenit ,