Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Locked
PM72

#576 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:PM nije bas to neki dokaz. To je dokaz samo podjela po interesu ali lopovluka i nije. Koliko joj je clanova pobilo, po 300-400 km po clanu i njoj samoj i eto primanja od 2.000 km. Huda nije ali sad je li krala to je pitanje. A podjele nastanu lako kada se glodze ista kost.
Ubijenim i stradalim vječni rahmet.Njoj su sina i muža izveli iz baze UN-a (nisu bili pripadnici Armije BiH).Također,stradali bošnjaci nisu ovce jal kokoši da domaćinu isplaćuju odštetu ,kao što lovačko udruženje isplati domaćinu odštetu ako mu je vuk pojeo ovcu...
CPT

#577 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
animals wrote:Koliko je medjunarodne pomoci u novcu doslo za povratak i obnovu..
gdje su otisle te pare..milijarde..
danas se recikliraju vse cetnicke fraze :roll: znas koliko je miljarda? za citavu BiH a ne neki gradic u istocnoj Bosni?
Da milijardi...
konkretan izvor? i da nije u cirilici? nikad u BiH, jos manje u Srebrenice nisu usle "miljarde"... Najvece (pojedinacna) donacija je bila u traktorima i nije ni bilu blizu "miljardama". Budzet citava Srebrenice je nesto oko 8mio KM. Onako usput.
PM72

#578 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Čuj konkretan izvor :lol: ti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
CPT

#579 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

PM72 wrote:Čuj konkretan izvor :lol: ti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
Da, postoji. Drzave ne daju miljarde ofrlje. Ne daju cak ni hiljade onako usput. Valjda se od tih "miljardi" moze naci jedan dokument, informacija o miljonima doniranim od/za?
Sanjarko

#580 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Sanjarko »

Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
animals

#581 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

CPT wrote:
konkretan izvor? i da nije u cirilici? nikad u BiH, jos manje u Srebrenice nisu usle "miljarde"... Najvece (pojedinacna) donacija je bila u traktorima i nije ni bilu blizu "miljardama". Budzet citava Srebrenice je nesto oko 8mio KM. Onako usput.
Kakva cirilica..nisam ja Srbin ..
normalno da nije u Srebrenicu usao novac..ali jeste u Sarajevo, u SDA..
ako neko zna tacne podatke koliko je doslo poslije rata novaca od medjunarodne pomoci u BIH, a koliko je nestalo..
negdje sam procitao da je nestalo 4 milijarde KM pomoci..
jel to tacno..
PM72

#582 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

CPT wrote:
PM72 wrote:Čuj konkretan izvor :lol: ti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
Da, postoji. Drzave ne daju miljarde ofrlje. Ne daju cak ni hiljade onako usput. Valjda se od tih "miljardi" moze naci jedan dokument, informacija o miljonima doniranim od/za?
Niko ti nije rekao da je uplaćena milijarda na račun opštine Srebrenica.Od 1996 pa do 2018 svaka firma i opština u Federaciji sa većinskim bošnjačkim stanovništvom davala je izdašne donacije i priloge,recimo,u mojoj firmi smo se svi morali odreći nekoliko dnevnica za Srebrenicu a nikakvog traga nema gdje su utrošene.Pouzdano znam (vidio vlastitim očima) uplatnicu.Da ne pominjem donacije iz svijeta,od UNHCR-a,USAID-a,arapskih i turskih para,kuća iz Holandije,trakotora i motokultivatora iz Pakistana i Kine...
Malo po malo skupi se golema svota kojoj se gubi trag.Sasvim je sigurno da ih nije potrošila ona povratnička sirotinja nego opštinski rukovodioci,SDA,Munira i 101-no udruženje u i oko Srebrenice.
CPT

#583 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
Kakva cirilica..nisam ja Srbin ..
normalno da nije u Srebrenicu usao novac..ali jeste u Sarajevo, u SDA..
ako neko zan tacne podatke koliko je doslo poslije rata novaca od medjunarodne pomoci, a koliko je nestalo..
negdje sam procitao da je nestalo 4 milijarde KM pomoci..
jel to tacno..
Nije usao u Srebrenicu, Sarajevo ili SDA. To je velik novac cak i za budzet EU drzava.

Ja sam procitao da je Elvis ziv, jel to tacno? Kakvih crne 4miljarde :-) Ko, kako i odakle... :roll:
PM72

#584 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
ma jašta...nastavila sa životom...što se ne vrati tamo da čuva ovce,što je radila do rata,nego da nas bruka po svijetu mješajući se u sve i svašta ko margarin.
CPT

#585 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

PM72 wrote:
CPT wrote:
Niko ti nije rekao da je uplaćena milijarda na račun opštine Srebrenica.Od 1996 pa do 2018 svaka firma i opština u Federaciji sa većinskim bošnjačkim stanovništvom davala je izdašne donacije i priloge,recimo,u mojoj firmi smo se svi morali odreći nekoliko dnevnica za Srebrenicu a nikakvog traga nema gdje su utrošene.Pouzdano znam (vidio vlastitim očima) uplatnicu.Da ne pominjem donacije iz svijeta,od UNHCR-a,USAID-a,arapskih i turskih para,kuća iz Holandije,trakotora i motokultivatora iz Pakistana i Kine...
Malo po malo skupi se golema svota kojoj se gubi trag.Sasvim je sigurno da ih nije potrošila ona povratnička sirotinja nego opštinski rukovodioci,SDA,Munira i 101-no udruženje u i oko Srebrenice.
Znaci da ponovim... Donacije za Srebrenice od ZA... Valjda je lako naci izvor za donacije javnog novca?? I ne moraju biti miljarde, pogotovo 4 miljarde.

Za gradic kao sto je Srebrenica ili Sarajevo.
Sanjarko

#586 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
ma jašta...nastavila sa životom...što se ne vrati tamo da čuva ovce,što je radila do rata,nego da nas bruka po svijetu mješajući se u sve i svašta ko margarin.
Bi li ti otisao sad da zivis u Srebrenici i da cuvas ovce. Daj ba. Kad su masovne migracije ljudi iz sela u gradove.

Nastavila zena sa zivotom kako sam rekao koji je surova i brutalna borba.
CPT

#587 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

Srebrenica čeka novac od donacija
D. PETROVIĆ - S. MIŠLjENOVIĆ | 17. jul 2018. 13:15 | Komentara: 0
Savet ministara BiH nije ispoštovao dogovor sa donatorske konferencije održane još pre tri godine. Grujičić: Opštini obećano dva miliona maraka sa državnog nivoa, ali sredstva nisu stigla

2mio KM

I tako to, do 4miljarde!
animals

#588 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
CPT

#589 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
Niko nije dao 4miljard, tad ili u totalu. Niko nije pohapsio 4 miljarde. Skupa ili pojedinacno. Nema tog novca, nika nije ni postojao osim.

Usput, sad je to Munira (ili mozda SDA) kriva sto su ostala "dva naroda" pohapala miljardu "za Srebrenicu"?!?! :roll: :shock:
PM72

#590 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
PM72 wrote:
Bi li ti otisao sad da zivis u Srebrenici i da cuvas ovce. Daj ba. Kad su masovne migracije ljudi iz sela u gradove.

Nastavila zena sa zivotom kako sam rekao koji je surova i brutalna borba.
Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba? :lol: :lol: :lol:
Sanjarko

#591 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Sanjarko »

animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
Najvise su stranci pohapali. Ima prilog u Afganistanu kako se kralo pri gradnji jedne bolnice.

2 miliona projekat, Italijani prepustili podizvodzacima gradnju za milion, ukrali milion preko papira, a podizvodzaci pri gradnji na materijalima.
PM72

#592 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
svi zajedno..
Najvise su stranci pohapali. Ima prilog u Afganistanu kako se kralo pri gradnji jedne bolnice.

2 miliona projekat, Italijani prepustili podizvodzacima gradnju za milion, ukrali milion preko papira, a podizvodzaci pri gradnji na materijalima.
Ma jašta,sve ćemo njima privalit'.Ko ih jebe.
славянин

#593 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by славянин »

CPT wrote:
svi zajedno..
Niko nije dao 4miljard, tad ili u totalu. Niko nije pohapsio 4 miljarde. Skupa ili pojedinacno. Nema tog novca, nika nije ni postojao osim.

Usput, sad je to Munira (ili mozda SDA) kriva sto su ostala "dva naroda" pohapala miljardu "za Srebrenicu"?!?! :roll: :shock:
Jel - stvarno ? Evo do 1999 je jedna milijarda nestala ... barem su tada znali za tu jednu... danas vidimo da je to mnogo vise.
https://www.theguardian.com/world/1999/aug/17/marktran1
славянин

#594 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:
svi zajedno..

:lol: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
CPT

#595 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

PM72 wrote:Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba? :lol: :lol: :lol:
ma rahatluk...

pogotovo za stariju (poznatu) muslimanku
PM72

#596 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

CPT wrote:
PM72 wrote:Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba? :lol: :lol: :lol:
ma rahatluk...

pogotovo za stariju (poznatu) muslimanku
Nego Dudak,što se ne vratiš u Krajinu?
Sanjarko

#597 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba? :lol: :lol: :lol:
Izvrces. Nisam to napisao. Nego sam te pitao bi li ti sad otisao iz grada da zivis u neko Srebrenicko selo ili u samu Srebrenicu i da tamo cuvas ovce.

Kako ti ne bi, ne bi ni Srebrenicani koji zive po Sarajevu itd., koliko godina vec.
CPT

#598 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

PM72 wrote:Nego Dudak,što se ne vratiš u Krajinu?
Zasto bi se vracao u Krajinu?
PM72

#599 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
PM72 wrote:
Izvrces. Nisam to napisao. Nego sam te pitao bi li ti sad otisao iz grada da zivis u neko Srebrenicko selo ili u samu Srebrenicu i da tamo cuvas ovce.

Kako ti ne bi, ne bi ni Srebrenicani koji zive po Sarajevu itd., koliko godina vec.
Ako je tako,što se onda bunite jer RS hoće da se ocjepi i proglasi nezavisnost? Ako ste halalili babovinu i ne mislite se vraćati-pustite ljude da ostvare svoje mokre snove.
PM72

#600 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

CPT wrote:
PM72 wrote:Nego Dudak,što se ne vratiš u Krajinu?
Zasto bi se vracao u Krajinu?
Odakle si zdušio u Švedsku?Što se ne vratiš? Ti voliš Bosnu i Dudaka...
Locked