Ubijenim i stradalim vječni rahmet.Njoj su sina i muža izveli iz baze UN-a (nisu bili pripadnici Armije BiH).Također,stradali bošnjaci nisu ovce jal kokoši da domaćinu isplaćuju odštetu ,kao što lovačko udruženje isplati domaćinu odštetu ako mu je vuk pojeo ovcu...Vizionar 1985 wrote:PM nije bas to neki dokaz. To je dokaz samo podjela po interesu ali lopovluka i nije. Koliko joj je clanova pobilo, po 300-400 km po clanu i njoj samoj i eto primanja od 2.000 km. Huda nije ali sad je li krala to je pitanje. A podjele nastanu lako kada se glodze ista kost.
Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
-
PM72
#576 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
- CPT
#577 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
konkretan izvor? i da nije u cirilici? nikad u BiH, jos manje u Srebrenice nisu usle "miljarde"... Najvece (pojedinacna) donacija je bila u traktorima i nije ni bilu blizu "miljardama". Budzet citava Srebrenice je nesto oko 8mio KM. Onako usput.animals wrote:Da milijardi...CPT wrote:danas se recikliraju vse cetnicke frazeanimals wrote:Koliko je medjunarodne pomoci u novcu doslo za povratak i obnovu..
gdje su otisle te pare..milijarde..znas koliko je miljarda? za citavu BiH a ne neki gradic u istocnoj Bosni?
-
PM72
#578 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Čuj konkretan izvor
ti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
- CPT
#579 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Da, postoji. Drzave ne daju miljarde ofrlje. Ne daju cak ni hiljade onako usput. Valjda se od tih "miljardi" moze naci jedan dokument, informacija o miljonima doniranim od/za?PM72 wrote:Čuj konkretan izvorti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
- Sanjarko
#580 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
- animals
#581 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Kakva cirilica..nisam ja Srbin ..CPT wrote:
konkretan izvor? i da nije u cirilici? nikad u BiH, jos manje u Srebrenice nisu usle "miljarde"... Najvece (pojedinacna) donacija je bila u traktorima i nije ni bilu blizu "miljardama". Budzet citava Srebrenice je nesto oko 8mio KM. Onako usput.
normalno da nije u Srebrenicu usao novac..ali jeste u Sarajevo, u SDA..
ako neko zna tacne podatke koliko je doslo poslije rata novaca od medjunarodne pomoci u BIH, a koliko je nestalo..
negdje sam procitao da je nestalo 4 milijarde KM pomoci..
jel to tacno..
-
PM72
#582 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Niko ti nije rekao da je uplaćena milijarda na račun opštine Srebrenica.Od 1996 pa do 2018 svaka firma i opština u Federaciji sa većinskim bošnjačkim stanovništvom davala je izdašne donacije i priloge,recimo,u mojoj firmi smo se svi morali odreći nekoliko dnevnica za Srebrenicu a nikakvog traga nema gdje su utrošene.Pouzdano znam (vidio vlastitim očima) uplatnicu.Da ne pominjem donacije iz svijeta,od UNHCR-a,USAID-a,arapskih i turskih para,kuća iz Holandije,trakotora i motokultivatora iz Pakistana i Kine...CPT wrote:Da, postoji. Drzave ne daju miljarde ofrlje. Ne daju cak ni hiljade onako usput. Valjda se od tih "miljardi" moze naci jedan dokument, informacija o miljonima doniranim od/za?PM72 wrote:Čuj konkretan izvorti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
Malo po malo skupi se golema svota kojoj se gubi trag.Sasvim je sigurno da ih nije potrošila ona povratnička sirotinja nego opštinski rukovodioci,SDA,Munira i 101-no udruženje u i oko Srebrenice.
- CPT
#583 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Nije usao u Srebrenicu, Sarajevo ili SDA. To je velik novac cak i za budzet EU drzava.animals wrote:Kakva cirilica..nisam ja Srbin ..CPT wrote:
konkretan izvor? i da nije u cirilici? nikad u BiH, jos manje u Srebrenice nisu usle "miljarde"... Najvece (pojedinacna) donacija je bila u traktorima i nije ni bilu blizu "miljardama". Budzet citava Srebrenice je nesto oko 8mio KM. Onako usput.
normalno da nije u Srebrenicu usao novac..ali jeste u Sarajevo, u SDA..
ako neko zan tacne podatke koliko je doslo poslije rata novaca od medjunarodne pomoci, a koliko je nestalo..
negdje sam procitao da je nestalo 4 milijarde KM pomoci..
jel to tacno..
Ja sam procitao da je Elvis ziv, jel to tacno? Kakvih crne 4miljarde
-
PM72
#584 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
ma jašta...nastavila sa životom...što se ne vrati tamo da čuva ovce,što je radila do rata,nego da nas bruka po svijetu mješajući se u sve i svašta ko margarin.Vizionar 1985 wrote:Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
- CPT
#585 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Znaci da ponovim... Donacije za Srebrenice od ZA... Valjda je lako naci izvor za donacije javnog novca?? I ne moraju biti miljarde, pogotovo 4 miljarde.PM72 wrote:Niko ti nije rekao da je uplaćena milijarda na račun opštine Srebrenica.Od 1996 pa do 2018 svaka firma i opština u Federaciji sa većinskim bošnjačkim stanovništvom davala je izdašne donacije i priloge,recimo,u mojoj firmi smo se svi morali odreći nekoliko dnevnica za Srebrenicu a nikakvog traga nema gdje su utrošene.Pouzdano znam (vidio vlastitim očima) uplatnicu.Da ne pominjem donacije iz svijeta,od UNHCR-a,USAID-a,arapskih i turskih para,kuća iz Holandije,trakotora i motokultivatora iz Pakistana i Kine...CPT wrote:Da, postoji. Drzave ne daju miljarde ofrlje. Ne daju cak ni hiljade onako usput. Valjda se od tih "miljardi" moze naci jedan dokument, informacija o miljonima doniranim od/za?PM72 wrote:Čuj konkretan izvorti misliš da nešto ne postoji ili da nečeg nije ni bilo ako nisi našao u google tražilici?
Malo po malo skupi se golema svota kojoj se gubi trag.Sasvim je sigurno da ih nije potrošila ona povratnička sirotinja nego opštinski rukovodioci,SDA,Munira i 101-no udruženje u i oko Srebrenice.
Za gradic kao sto je Srebrenica ili Sarajevo.
- Sanjarko
#586 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Bi li ti otisao sad da zivis u Srebrenici i da cuvas ovce. Daj ba. Kad su masovne migracije ljudi iz sela u gradove.PM72 wrote:ma jašta...nastavila sa životom...što se ne vrati tamo da čuva ovce,što je radila do rata,nego da nas bruka po svijetu mješajući se u sve i svašta ko margarin.Vizionar 1985 wrote:Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
Nastavila zena sa zivotom kako sam rekao koji je surova i brutalna borba.
- CPT
#587 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Srebrenica čeka novac od donacija
D. PETROVIĆ - S. MIŠLjENOVIĆ | 17. jul 2018. 13:15 | Komentara: 0
Savet ministara BiH nije ispoštovao dogovor sa donatorske konferencije održane još pre tri godine. Grujičić: Opštini obećano dva miliona maraka sa državnog nivoa, ali sredstva nisu stigla
2mio KM
I tako to, do 4miljarde!
D. PETROVIĆ - S. MIŠLjENOVIĆ | 17. jul 2018. 13:15 | Komentara: 0
Savet ministara BiH nije ispoštovao dogovor sa donatorske konferencije održane još pre tri godine. Grujičić: Opštini obećano dva miliona maraka sa državnog nivoa, ali sredstva nisu stigla
2mio KM
I tako to, do 4miljarde!
- animals
#588 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
svi zajedno..
- CPT
#589 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Niko nije dao 4miljard, tad ili u totalu. Niko nije pohapsio 4 miljarde. Skupa ili pojedinacno. Nema tog novca, nika nije ni postojao osim.animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
Usput, sad je to Munira (ili mozda SDA) kriva sto su ostala "dva naroda" pohapala miljardu "za Srebrenicu"?!?!
-
PM72
#590 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba?Vizionar 1985 wrote:Bi li ti otisao sad da zivis u Srebrenici i da cuvas ovce. Daj ba. Kad su masovne migracije ljudi iz sela u gradove.PM72 wrote:ma jašta...nastavila sa životom...što se ne vrati tamo da čuva ovce,što je radila do rata,nego da nas bruka po svijetu mješajući se u sve i svašta ko margarin.Vizionar 1985 wrote:Nastavila sa zivotom. Imaju prezivjeli koje zbrinuti moraju itd. Kazem nastavilo se sa zivotom koji je surova i brutalna borba.
Nastavila zena sa zivotom kako sam rekao koji je surova i brutalna borba.
- Sanjarko
#591 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Najvise su stranci pohapali. Ima prilog u Afganistanu kako se kralo pri gradnji jedne bolnice.animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
2 miliona projekat, Italijani prepustili podizvodzacima gradnju za milion, ukrali milion preko papira, a podizvodzaci pri gradnji na materijalima.
-
PM72
#592 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Ma jašta,sve ćemo njima privalit'.Ko ih jebe.Vizionar 1985 wrote:Najvise su stranci pohapali. Ima prilog u Afganistanu kako se kralo pri gradnji jedne bolnice.animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
2 miliona projekat, Italijani prepustili podizvodzacima gradnju za milion, ukrali milion preko papira, a podizvodzaci pri gradnji na materijalima.
- славянин
#593 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Jel - stvarno ? Evo do 1999 je jedna milijarda nestala ... barem su tada znali za tu jednu... danas vidimo da je to mnogo vise.CPT wrote:Niko nije dao 4miljard, tad ili u totalu. Niko nije pohapsio 4 miljarde. Skupa ili pojedinacno. Nema tog novca, nika nije ni postojao osim.animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
Usput, sad je to Munira (ili mozda SDA) kriva sto su ostala "dva naroda" pohapala miljardu "za Srebrenicu"?!?!![]()
https://www.theguardian.com/world/1999/aug/17/marktran1
- славянин
#594 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Vizionar 1985 wrote:Najvise su stranci pohapali. Ima prilog u Afganistanu kako se kralo pri gradnji jedne bolnice.animals wrote:Nisam rekao da su Bosnjaci samo pohapali ti 4 milijarde, vec i ostala dva naroda..
svi zajedno..
- CPT
#595 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
ma rahatluk...PM72 wrote:Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba?![]()
![]()
pogotovo za stariju (poznatu) muslimanku
-
PM72
#596 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Nego Dudak,što se ne vratiš u Krajinu?CPT wrote:ma rahatluk...PM72 wrote:Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba?![]()
![]()
pogotovo za stariju (poznatu) muslimanku
- Sanjarko
#597 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Izvrces. Nisam to napisao. Nego sam te pitao bi li ti sad otisao iz grada da zivis u neko Srebrenicko selo ili u samu Srebrenicu i da tamo cuvas ovce.PM72 wrote:
Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba?![]()
![]()
Kako ti ne bi, ne bi ni Srebrenicani koji zive po Sarajevu itd., koliko godina vec.
- CPT
#598 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Zasto bi se vracao u Krajinu?PM72 wrote:Nego Dudak,što se ne vratiš u Krajinu?
-
PM72
#599 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Ako je tako,što se onda bunite jer RS hoće da se ocjepi i proglasi nezavisnost? Ako ste halalili babovinu i ne mislite se vraćati-pustite ljude da ostvare svoje mokre snove.Vizionar 1985 wrote:Izvrces. Nisam to napisao. Nego sam te pitao bi li ti sad otisao iz grada da zivis u neko Srebrenicko selo ili u samu Srebrenicu i da tamo cuvas ovce.PM72 wrote:
Što bi se ja vraćao u Srebrenicu kad sam gradsko dijete rođeno u Sarajevu? I šta veliš "surova i brutalna" borba?![]()
![]()
Kako ti ne bi, ne bi ni Srebrenicani koji zive po Sarajevu itd., koliko godina vec.
-
PM72
#600 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Odakle si zdušio u Švedsku?Što se ne vratiš? Ti voliš Bosnu i Dudaka...CPT wrote:Zasto bi se vracao u Krajinu?PM72 wrote:Nego Dudak,što se ne vratiš u Krajinu?