Tomahawk11 wrote:Saro, ozbiljno, kad si već pokrenula temu po ovom pitanju, ne možeš zanemariti platežnu moć bh građana.
Kvantitet u odnosu na kvalitet, jeftinije u odnosu na skuplje.
Dotakli smo se i kladionica, znaš kako ide, gdje je više bijede, više je i kockara.
Treba samo pogledati sastav redovnih gostiju kladionica, penzioneri, fizički radnici sa malim primanjima, prašinari.
Naša lijepa SDA to sve ćutke posmatra i odobrava. Na 10 metara od školskog igrališta imaš Premier, Bet Live, Williams i ne znam još koju kladionicu!
Uzrok - posljedica. Sve ide zajedno. Sijeci debelu granu, pusti se grančica.
Da se razumijemo, dosta onih koje ste naveli ovdje u primjerima ne uzimam odavno ili nisam nikad uzimao. Dakle, što se mene tiče, propali bi.
Opet, to nije iz razloga iz kojih se ovdje navodi da ne bih trebao uzimati, nego jednostavno imam bolju alternativu.
Mogu uračunati platežnu moć gradjana.. I jesam. I mogu potvrditi takodjer, da ako je usporedim sa cijenama proizvoda, koje treba bojkotovati, taj bojkot neće prosječnom gradjaninu pričiniti štetu. Alternative su vjerovatno jeftinija opcija u 80% slučajeva. Ok?
Kladionice sam pokušala nametnuti kao temu u uvodnom postu o Alminijumu. Referiranje 0.
Oporezivanje doduše..
Jer ja lično ne vidim da ljudima koji su ovisni o porocima možeš nešto zabraniti ili još ludja varijanta nametnuti alternativu ( da ne troše lovu u HR kladarama, nego u našim)
To je suludo. Pa i apel...
Zato je Oporezivanje opcija da se uguše. Ja drugu ne vidim.