SmokingMan wrote:More i ovako,samo neka se ne puca....![]()
Čuj Bošnjaci žele
Samo nam se trenutno poklapaju interesi sa Slovencima.
Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Vrlo jednostavno..
SmokingMan wrote:More i ovako,samo neka se ne puca....![]()
Neka si, vala, priznala da je BiH država sastavljena od tri neprijatelja koji nemaju namjeru postati prijatelji. Ovo što si napisala je suština političkog djelovanja u BiH. Mali je problem što su po toj neprijatejskoj logici srpska i hrvatska politika osuđene da postanu prijatelji. E sad, koliko je to jednostavno i šta to znači za stabilnost BiH, vidjećemo.SaraFina wrote:
Čuj Bošnjaci žele
Novak20 wrote:Neka si, vala, priznala da je BiH država sastavljena od tri neprijatelja koji nemaju namjeru postati prijatelji. Ovo što si napisala je suština političkog djelovanja u BiH. Mali je problem što su po toj neprijatejskoj logici srpska i hrvatska politika osuđene da postanu prijatelji. E sad, koliko je to jednostavno i šta to znači za stabilnost BiH, vidjećemo.SaraFina wrote:
Čuj Bošnjaci žele
Tebi je sve moždani dribling ali šta ću ti ja. Driblaš i ti samo uvijek istom, napamet naučenom papagajskom fintom.SaraFina wrote:Novak20 wrote:
Neka si, vala, priznala da je BiH država sastavljena od tri neprijatelja koji nemaju namjeru postati prijatelji. Ovo što si napisala je suština političkog djelovanja u BiH. Mali je problem što su po toj neprijatejskoj logici srpska i hrvatska politika osuđene da postanu prijatelji. E sad, koliko je to jednostavno i šta to znači za stabilnost BiH, vidjećemo.
Čuj srpska i hrvatska strana osudjena da budu prijatelji?
![]()
Zašto u budućnosti ovakav moždani dribling? Srpska i hrvatska politička elita već godinama unazad rade na razbijanju BiH kao države. Odnosno hrv. LEGITIMNI predstavnici HDZ i Dragan Čović su Dodiku postali poluga za razvaljivanje države. Za sitno sjecikeske političke usluge i sopstveni interes Dragan Čović, piša po prognanim Hrvatima Posavine i diljem RS.
SaraFina wrote:Nema tu nikakvih prijateljskih gesti od strane Dodika. Jer da ima, pomogao bi posavskim i drugim povratnicima ili razgovarao makar o povratku HR teritorija unutar RS....ako se nekad zaista napravi neki novi teritorijalni i politički preustroj BiH.
Ovako HDZ je na čelu sa Čovićem vazalski sluga velikosrpske politike za malo verbalne podrške.
Podrške koja isključivo vrijedi na nivou BiH jer Dodiku treba partner, i u FBiH jer opet Dodiku treba partner koji će sprovoditi blokade i njegova sranja.
U tome je razlika.
Ako već spinuješ, ne znam kakva je logika da to priznaš. Pusti nas da dokučimo sami.SaraFina wrote:Mi Slovencima ništa teritorijalno, a ni politički ne nudimo... A Tanja F. se zauzimala za bezvizni režim kao da je Bosanka. Treba joj dati šestoaprilsku.
Pa iako mislim da je ovaj naslov i moj prrdhodni upis obični spin, a Slovenci ponude nekad nešto i demantiraju me, prihvatiti to objeručke na štetu HR i HDZ i Čovića. Prljava i pokvarena medijska i politička kampanja europarlamentaraca, Plenkovića i K.G.K te Čovića zaslužuje da se svim raspoloživim srestvima izravnjaju računi..
Mada ne vidim koju bi Slovenci korist mogli imati da za nas lobiraju, osim netrepeljivosti prema HR, što nije dovoljan razlog.
A HR mediji toliko su postali šizofrenični i u HR i u BiH, da su Srbi male mace devedesetih sa propagandom i negativnostima.
Na kraju nisu Slovenci uništili Vukovar do neprepoznatljivosti ili napravili genocid u Srebrenici, pa se ti zapitaj čije bi tkz; prijateljstvo na političkoj osnovi bilo zdravije i opravdanije. B vs SLO ili HR vs SR. I ko je u takvim savezima u prednosti a ko na gubitku i sa moralne i sa političke strane.
Ne piša po povratnicima, Hrvati su statistička greška u RS. Piša po prognanicima i žrtvama. B. politički predstavnici to ne bi smjeli. Nikad, ne kažnjivo. Zanemarili jesu povratničku populaciju, ali onaj ko bi se na bilo koji način odrekao RS mogao bi se pozdraviti s bošnjačkom političkom scenom. Što kod Hrvata nije slučaj.. Na kraju Bošnjaci su puno poželjniji politički partneri Srbima od BH Hrvata, za vraćanje neke ovlasti s državne na entitetsku razinu Srbi bi sutra pustili vodu za Čovićem i HDZ. Ne zavaravaj se. Što se Komšića tiče, on je nuspojava Čovićeve promašene politike. Nastavite glasati za Čovića, a Čović služiti kao poluga za blokade i razvaljivanje BiH velikosrpskoj politici i Željko će opet 2 mandata presjediti u presjedništvu. Naše je legitimno pravo spriječiti Dragana Čovića u njegovim separatističkim namjerama koje misli sprovesti uz Milorada Dodika.Novak20 wrote:Tebi je sve moždani dribling ali šta ću ti ja. Driblaš i ti samo uvijek istom, napamet naučenom papagajskom fintom.SaraFina wrote:Novak20 wrote:
Neka si, vala, priznala da je BiH država sastavljena od tri neprijatelja koji nemaju namjeru postati prijatelji. Ovo što si napisala je suština političkog djelovanja u BiH. Mali je problem što su po toj neprijatejskoj logici srpska i hrvatska politika osuđene da postanu prijatelji. E sad, koliko je to jednostavno i šta to znači za stabilnost BiH, vidjećemo.
Čuj srpska i hrvatska strana osudjena da budu prijatelji?
![]()
Zašto u budućnosti ovakav moždani dribling? Srpska i hrvatska politička elita već godinama unazad rade na razbijanju BiH kao države. Odnosno hrv. LEGITIMNI predstavnici HDZ i Dragan Čović su Dodiku postali poluga za razvaljivanje države. Za sitno sjecikeske političke usluge i sopstveni interes Dragan Čović, piša po prognanim Hrvatima Posavine i diljem RS.![]()
D.Č. piša po povratnicima isto kao i B.I. tako da su, što se RS tiče i Bošnjaci u poziciji, kao i Hrvati, da koriste četiri zagarantovana mandata. Državi je solidno išlo nekoliko godina iza rata. Niko je ne spori ni dan-danas ali nije D.Č. jedina poluga kojom se ona razvaljuje. Komšić je tu puno jača ćuskija, npr.
SaraFina wrote:Nema tu nikakvih prijateljskih gesti od strane Dodika. Jer da ima, pomogao bi posavskim i drugim povratnicima ili razgovarao makar o povratku HR teritorija unutar RS....ako se nekad zaista napravi neki novi teritorijalni i politički preustroj BiH.
Ovako HDZ je na čelu sa Čovićem vazalski sluga velikosrpske politike za malo verbalne podrške.
Podrške koja isključivo vrijedi na nivou BiH jer Dodiku treba partner, i u FBiH jer opet Dodiku treba partner koji će sprovoditi blokade i njegova sranja.
U tome je razlika.![]()
Teritorijalnog preustroja nema niti ko priča o njemu.
Vazalni sluga velikosrpske politike ili vazalni sluga bošnjačke politike, kakva je razlika ??? Srpska politika ne traži dekonstituiranje BiH Hrvata za razliku od bošnjačke koja upravo to svim sredstvima radi. Da od Hrvata napravi političke vazale. Vazalni odnos pokazuju oni koji ostavljaju svoju državu u amanet Erdoganu. Možda je to nekome normalno ali sumnjam da je normalno hrvatskoj politici i zašto ne reći, Hrvatima.
Ako već spinuješ, ne znam kakva je logika da to priznaš. Pusti nas da dokučimo sami.SaraFina wrote:Mi Slovencima ništa teritorijalno, a ni politički ne nudimo... A Tanja F. se zauzimala za bezvizni režim kao da je Bosanka. Treba joj dati šestoaprilsku.
Pa iako mislim da je ovaj naslov i moj prrdhodni upis obični spin, a Slovenci ponude nekad nešto i demantiraju me, prihvatiti to objeručke na štetu HR i HDZ i Čovića. Prljava i pokvarena medijska i politička kampanja europarlamentaraca, Plenkovića i K.G.K te Čovića zaslužuje da se svim raspoloživim srestvima izravnjaju računi..
Mada ne vidim koju bi Slovenci korist mogli imati da za nas lobiraju, osim netrepeljivosti prema HR, što nije dovoljan razlog.
A HR mediji toliko su postali šizofrenični i u HR i u BiH, da su Srbi male mace devedesetih sa propagandom i negativnostima.
Na kraju nisu Slovenci uništili Vukovar do neprepoznatljivosti ili napravili genocid u Srebrenici, pa se ti zapitaj čije bi tkz; prijateljstvo na političkoj osnovi bilo zdravije i opravdanije. B vs SLO ili HR vs SR. I ko je u takvim savezima u prednosti a ko na gubitku i sa moralne i sa političke strane.![]()
Što se Slovenije tiče, niko nikome ne spori bošnjačkoj politici da bira prijatelje. Naravno da tu ima interesa jer bi se u suprotnom svelo na besmisleno političko "šukanje" komšijama koji će uvijek biti tu u BiH i okolo nje.
Treba baš biti naivan i laik da bi se povjerovalo u tvoje zablude koje potkrepljuješ mokrim snovima, a ne argumentima. Počevši od 2006. i pojave Komšića kad su Čović i HDZ bili na koljenima pa do nekakvog dogovora sa srpskom politikom oko dekonstituiranja Hrvata. Apsolutno nemam iluzija o političkim odnosima Srba i Hrvata ali srpska politika, kao i hrvatska znaju da u višeetničkoj i višekonfesionalnoj zajednici gubitak konstitutivnosti samo jednog naroda znači ukidanje konstitutivnosti i za druga dva. Nagodbu te vrste nećeš vidjeti jer niko nema pravo RS priznati pravo na odcjepljenje osim MZ koja nikako nije raspoložena za mijenjanje granica, ni sada, ni ubuduće. Srpsku politiku je definitivno opeklo Kosovo, žulja ih Sandžak, a RS visi u zraku BiH. Tako da je bolji vrabac u ruci nego golub na grani praznog obećanja bošnjačke politike.SaraFina wrote:
Ne piša po povratnicima, Hrvati su statistička greška u RS. Piša po prognanicima i žrtvama. B. politički predstavnici to ne bi smjeli. Nikad, ne kažnjivo. Zanemarili jesu povratničku populaciju, ali onaj ko bi se na bilo koji način odrekao RS mogao bi se pozdraviti s bošnjačkom političkom scenom. Što kod Hrvata nije slučaj.. Na kraju Bošnjaci su puno poželjniji politički partneri Srbima od BH Hrvata, za vraćanje neke ovlasti s državne na entitetsku razinu Srbi bi sutra pustili vodu za Čovićem i HDZ. Ne zavaravaj se. Što se Komšića tiče, on je nuspojava Čovićeve promašene politike. Nastavite glasati za Čovića, a Čović služiti kao poluga za blokade i razvaljivanje BiH velikosrpskoj politici i Željko će opet 2 mandata presjediti u presjedništvu. Naše je legitimno pravo spriječiti Dragana Čovića u njegovim separatističkim namjerama koje misli sprovesti uz Milorada Dodika.
Što se tiče teritorijalnog preustroja, da se udovolji BH Hrvatima ( Pa i figurativno) nekom teritorijanom jedinicom sa HR većinom, da smo i u odličnim odnosima... Srbi u RS tražili bi nezavisnost.
Šta tu ima nejasno? Ili nemoguće? Isto tako bi pristali i na promjenu ustava i proglašenje BH Hrvata nacionalnom manjinom da im Bošnjaci ponude ocjepljenje (uz korekcije teritorije). Gdje ti živiš?
SaraFina wrote:Kakav Erdogan i bakrači? Dokle god budete svoju politiku zasnivali na velikosrpskoj, a dio ste FBiH dotle će ići opstruiranje u svim segmentima. Pa neka Čho izračuna isplati li mu se.
Spin je prvo naslovnica HR tiska, pa je takav i moj odgovor. Šta imaš tu dokučivati? I odakle znam imaš li potencijalapa da se referiram
Uglavnom i HR i BiH sigurno je poželjniji saveznik Slovenija, nego Srbija... To što vanjska politika RH je trenutno pogrešna nije moj problem.
Uglavnom ako licemjerno mislite koristiti Srbe za saveznike u BiH HDZ i RH, a u HR ih tlačiti, to je pogrešan pristup. Pa od tuda i neiskrenost u "partnerstvu" u BiH. I vazalski odnos u koji vas Dodik svjesno gura, skupa sa legitimnim Čovićem...(koji ima za cilj ispuniti interes stranke i uhljeba i svoj sopstveni) A nikako HR naroda. Uvjerićeš se.
Nista drugo i ne zasluzuju(mislim na HDZ) osim tlacenja do sudnjeg dana.Novak20 wrote: Možeš pametovati koliko hoćeš, a i ja isto u tvom tonu. Bošnjačka politika je svjesna okruženja i ako bude stani-pani, susjedi joj nisu saveznici. Zato se traži vazalni odnos prema Erdoganu, Sloveniji, MZ umjesto da se traži rješenje za pomirbu i građenje zajedničke, doduše složene, države. Pogrešno je da bošnjačka politika tlači BiH Hrvate, to je pogrešan pristup. Otuda i neiskrenost, pretvaranje, lažna multikulturalnost, nerkezi, edimi, komšići uz kriminalnu privatizaciju, neorganizovanost društva, nezaposlenost, lopovluk svake vrste, ekonomsko propadanje. Nisu ni tu u pitanju interesi bošnjačkog naroda nego profesionalnih uhljeba koji se bore za mandat ali šta ja znam. Iz Beča se sve bolje vidi, a i lakše je izdurati rahat patnju.
Onda ću od 2021 biti nositelj europskih vrijednosti, a možda i delegat u Domu Naroda.Hemel wrote:Moze i to samo da to Irena zavede.
U najmanju ruku.Alfons Kauders wrote:Onda ću od 2021 biti nositelj europskih vrijednosti, a možda i delegat u Domu Naroda.Hemel wrote:Moze i to samo da to Irena zavede.
Kako to bošnjačka politika tlači bh Hrvate objasni Allaha ti i Boga. Ima li i jedan narod na svijetu koji sa 14% populacije ima udio u trećini vlasti, ima dvojno državljanstvo, sudjeluje u izborima u dvije države, imaju u biti svoju teritoriju, ljude na ključnim mjestima u vladi itd itd. I eto hajde molim te objasni o kakvom tlačienju ti pričaš? Pa znaš li šta bi hrvatski Srbi iz Krajine dali da ih "tlače" na takav način u Hrvatskoj? Reko bi čovjek Bošnjaci vrše apartheid nad jadnim, potlačenim Hrvatima.Novak20 wrote:Pogrešno je da bošnjačka politika tlači BiH Hrvate, to je pogrešan pristup.
Pa ti sam tvrdiš da je MZ umorna od BIH, a kolega "jopetaga" da je Valentin vjerovatno zadnji VP. Dakle nije nemoguć dogovor u nekoj skorijoj budućnosti, izmedju Srba i Bošnjaka na štetu Hrvata.Novak20 wrote:Treba baš biti naivan i laik da bi se povjerovalo u tvoje zablude koje potkrepljuješ mokrim snovima, a ne argumentima. Počevši od 2006. i pojave Komšića kad su Čović i HDZ bili na koljenima pa do nekakvog dogovora sa srpskom politikom oko dekonstituiranja Hrvata. Apsolutno nemam iluzija o političkim odnosima Srba i Hrvata ali srpska politika, kao i hrvatska znaju da u višeetničkoj i višekonfesionalnoj zajednici gubitak konstitutivnosti samo jednog naroda znači ukidanje konstitutivnosti i za druga dva. Nagodbu te vrste nećeš vidjeti jer niko nema pravo RS priznati pravo na odcjepljenje osim MZ koja nikako nije raspoložena za mijenjanje granica, ni sada, ni ubuduće. Srpsku politiku je definitivno opeklo Kosovo, žulja ih Sandžak, a RS visi u zraku BiH. Tako da je bolji vrabac u ruci nego golub na grani praznog obećanja bošnjačke politike.SaraFina wrote:
Ne piša po povratnicima, Hrvati su statistička greška u RS. Piša po prognanicima i žrtvama. B. politički predstavnici to ne bi smjeli. Nikad, ne kažnjivo. Zanemarili jesu povratničku populaciju, ali onaj ko bi se na bilo koji način odrekao RS mogao bi se pozdraviti s bošnjačkom političkom scenom. Što kod Hrvata nije slučaj.. Na kraju Bošnjaci su puno poželjniji politički partneri Srbima od BH Hrvata, za vraćanje neke ovlasti s državne na entitetsku razinu Srbi bi sutra pustili vodu za Čovićem i HDZ. Ne zavaravaj se. Što se Komšića tiče, on je nuspojava Čovićeve promašene politike. Nastavite glasati za Čovića, a Čović služiti kao poluga za blokade i razvaljivanje BiH velikosrpskoj politici i Željko će opet 2 mandata presjediti u presjedništvu. Naše je legitimno pravo spriječiti Dragana Čovića u njegovim separatističkim namjerama koje misli sprovesti uz Milorada Dodika.
Što se tiče teritorijalnog preustroja, da se udovolji BH Hrvatima ( Pa i figurativno) nekom teritorijanom jedinicom sa HR većinom, da smo i u odličnim odnosima... Srbi u RS tražili bi nezavisnost.
Šta tu ima nejasno? Ili nemoguće? Isto tako bi pristali i na promjenu ustava i proglašenje BH Hrvata nacionalnom manjinom da im Bošnjaci ponude ocjepljenje (uz korekcije teritorije). Gdje ti živiš?
Živim u BiH, znaš valjda.
SaraFina wrote:Kakav Erdogan i bakrači? Dokle god budete svoju politiku zasnivali na velikosrpskoj, a dio ste FBiH dotle će ići opstruiranje u svim segmentima. Pa neka Čho izračuna isplati li mu se.
Spin je prvo naslovnica HR tiska, pa je takav i moj odgovor. Šta imaš tu dokučivati? I odakle znam imaš li potencijalapa da se referiram
Uglavnom i HR i BiH sigurno je poželjniji saveznik Slovenija, nego Srbija... To što vanjska politika RH je trenutno pogrešna nije moj problem.
Uglavnom ako licemjerno mislite koristiti Srbe za saveznike u BiH HDZ i RH, a u HR ih tlačiti, to je pogrešan pristup. Pa od tuda i neiskrenost u "partnerstvu" u BiH. I vazalski odnos u koji vas Dodik svjesno gura, skupa sa legitimnim Čovićem...(koji ima za cilj ispuniti interes stranke i uhljeba i svoj sopstveni) A nikako HR naroda. Uvjerićeš se.![]()
Možeš pametovati koliko hoćeš, a i ja isto u tvom tonu. Bošnjačka politika je svjesna okruženja i ako bude stani-pani, susjedi joj nisu saveznici. Zato se traži vazalni odnos prema Erdoganu, Sloveniji, MZ umjesto da se traži rješenje za pomirbu i građenje zajedničke, doduše složene, države. Pogrešno je da bošnjačka politika tlači BiH Hrvate, to je pogrešan pristup. Otuda i neiskrenost, pretvaranje, lažna multikulturalnost, nerkezi, edimi, komšići uz kriminalnu privatizaciju, neorganizovanost društva, nezaposlenost, lopovluk svake vrste, ekonomsko propadanje. Nisu ni tu u pitanju interesi bošnjačkog naroda nego profesionalnih uhljeba koji se bore za mandat ali šta ja znam. Iz Beča se sve bolje vidi, a i lakše je izdurati rahat patnju.
Kako to izgleda po tebi "pomirenje i građenje zajedničke, doduše složene, države"?Novak20 wrote:![]()
Možeš pametovati koliko hoćeš, a i ja isto u tvom tonu. Bošnjačka politika je svjesna okruženja i ako bude stani-pani, susjedi joj nisu saveznici. Zato se traži vazalni odnos prema Erdoganu, Sloveniji, MZ umjesto da se traži rješenje za pomirbu i građenje zajedničke, doduše složene, države. Pogrešno je da bošnjačka politika tlači BiH Hrvate, to je pogrešan pristup. Otuda i neiskrenost, pretvaranje, lažna multikulturalnost, nerkezi, edimi, komšići uz kriminalnu privatizaciju, neorganizovanost društva, nezaposlenost, lopovluk svake vrste, ekonomsko propadanje. Nisu ni tu u pitanju interesi bošnjačkog naroda nego profesionalnih uhljeba koji se bore za mandat ali šta ja znam. Iz Beča se sve bolje vidi, a i lakše je izdurati rahat patnju.
[Bosna i Hercegovina je na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vijeće za vanjske poslove Evropske unije u Briselu. Diskusija će se voditi o pitanjima vezanim za reformske procese u državi – navodi se u dnevnom redu sjednice.
Evropski ministri detaljno će analizirati rezultate opštih izbora u BiH i pokušati riješiti problem marginalizacije Hrvata u BiH.
Tako je sjednicu najavio hrvatski premijer Andrej Plenković. Braneći zahtjev za raspravom hrvatski premijer Plenković je kazao kako je to pravo i obaveza ove zemlje.
"Dakle, ne možemo se praviti nevješti na nešto što je sasvim očito i prema strukturi glasova i prema onome što se u konačnici dogodilo. To je za Hrvatsku ozbiljno pitanje i imamo sva legitimna prava da ga dižemo na međunarodnim forumima i da senzibiliziramo druge", kazao je Plenković.
Da nisu samo ugroženi Hrvati u Bosni i Hercegovini i Dejtonski sporazum ustvrdila je autorica pisma čelnicima Unije inače bivša ambasadorica BiH u Italiji Željana Zovko koja je kazala kako je ugrožena sama Evropska unija.
"Mi smo pisali uoči praznika i reagirali smo nakon same izborne prijevare, po treći put, koja se desila u Bosni i Hercegovini. Koja je prekršila dejtonski duh. Svi zastupnici u Evropskom parlamentu koji dolaze iz Republike Hrvatske su zajedničkim pismom upozorili čelnike Evropske unije što se desilo i kakve to posljedice može imati za samu sigurnost i stabilnost Evropske unije", kazala je Željana Zovko, zastupnica EU u Parlamentu.
Još uvijek aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je za N1 kazao kako panjkanje Bosne i Hercegovine koje kako kaže provodi Andrej Plenković neće završiti onako kako je zamišljeno.
"Koje neće rezultirati ničim što gospodin Plenković želi, osim da je on zadovoljio formu. Evo, on je pokazao brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Po meni, na pogrešan način. Dakle, ako gospodin Plenković želi da pomogne Hrvatima u Bosni i Hercegovoni onda treba da ih uputi da naprave bolje odnose sa onima sa kojima žive, a to su Bošnjaci", rekao je Izetbegović.
Nakon prošlomjesečnog sastanka, a i u najavi sutrašnjeg iz Ureda Federice Mogherini za našu televiziju su pak poručili da su prioriteti drugdje.
"Kako su ministri vanjskih poslova EU izjavili, očekujemo od vlasti u BiH da daju prioritet reformama koje su potrebne za napredovanje na putu EU, što će osigurati potpunu i djelotvornu implementaciju Reformske agende. Isto tako, i kako je Evropsko vijeće reklo u junu, pitanje izborne reforme takođe treba rešiti, u skladu s evropskim standardima. Ne treba preduzimati nikakve zakonodavne ili političke korake koji bi učinili veći izazov primjeni presude Sejdić-Finci i srodnih odluka", poručeno je iz ureda Federice Mogherini, potpredsjednice Evropske komisije.
Nakon evropskih šefova diplomatije o Bosni i Hercegovini će u četvrtak raspravljati i Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta u okviru godišnje rasprave o izvještaju o stanju u našoj zemlji.
Prema službenoj najavi Parlamenta Velike Britanije, ministri će diskutirati o situaciji u BiH nakon izbora, održanih 7. listopada.
Kako je najavljeno, Velika Britanija će s partnerima raditi na balansiranom i konstruktivnom pristupu prema BiH, fokusirajući se na hitno potrebno formiranje vlasti i rad na socio-ekonomskim reformama, ali i drugim reformama koje će se provoditi u korist građana BiH.
Ministri će, također, razgovarati i o misiji EUFOR-a “Althea”, odnosno o zaključcima koji su usvojeni na sastanku 15. listopada 2018.
Podsjetimo, BiH je podnijela zahtjev za članstvo u EU u veljači 2016., a mišljenje Europske komisije o aplikaciji BiH je trenutno u fazi pripreme.
Nedavno je hrvatski premijer Andrej Plenković najavio da će se na sjednici Vijeća EU za vanjske poslove detaljno analizirati Općii izbori u BiH, održani u listopadu.
Prema njegovim riječima, ministri će o tome razgovarati kako bi se pokušao riješiti problem marginalizacije bosanskohercegovačkih Hrvata.
O situaciji nakon izbora u BiH, razgovarat će i Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta, na sjednici zakazanoj za 22. studeni.
Dnevnik.ba
Debakl Hrvatske pred ministrima EU
Iako se zvanični Zagreb svim silama upinjao i još upinje da bh. problem izdigne na najviši mogući nivo, to im naprosto ne polazi za rukom
bla bla bla bla bla...
....normala, koji je kao i sav ostali pošteni europski svijet koje intervjuira Avaz preko Vibera, htio ostati anoniman, jer se trenutno tamo kurva sa sekretaricom zamjenika prvog pomoćnika Federike Mogerini, a žena mu je, kao što znamo jejina da ne može biti veća.Hrvatska je tražila, mi smo prihvatili. BiH će biti na dnevnom redu. Kolegijalno ćemo saslušati šta to Zagreb ima reći. Znamo da neće biti ništa novo, neće ponuditi ni neko racionalno rješenje. I mi ćemo ići dalje. Sljedeće teme su nam Ukrajina i Jemen. E, to jesu teška krizna žarišta i to će zahtijevati naš angažman, raspravu, promišljanje... Posebno kada je Jemen u pitanju - navodi nam sagovornik iz FAC-a......
Hafis wrote:Ima još takvih primjera. Evo jedan taze, tek ispod čekića:
https://avaz.ba/vijesti/bih/432645/deba ... istrima-eu
Debakl Hrvatske pred ministrima EU
Iako se zvanični Zagreb svim silama upinjao i još upinje da bh. problem izdigne na najviši mogući nivo, to im naprosto ne polazi za rukom
bla bla bla bla bla...
i kad sam se već zabrinuo za autora teksta i njegovu vjerodostojnost iznesenih podataka, uslijedila je bravurozna nadaleko poznata i uhodana završnica, koja je odagnala sve nedoumice........normala, koji je kao i sav ostali pošteni europski svijet koje intervjuira Avaz preko Vibera, htio ostati anoniman, jer se trenutno tamo kurva sa sekretaricom zamjenika prvog pomoćnika Federike Mogerini, a žena mu je, kao što znamo jejina da ne može biti veća.Hrvatska je tražila, mi smo prihvatili. BiH će biti na dnevnom redu. Kolegijalno ćemo saslušati šta to Zagreb ima reći. Znamo da neće biti ništa novo, neće ponuditi ni neko racionalno rješenje. I mi ćemo ići dalje. Sljedeće teme su nam Ukrajina i Jemen. E, to jesu teška krizna žarišta i to će zahtijevati naš angažman, raspravu, promišljanje... Posebno kada je Jemen u pitanju - navodi nam sagovornik iz FAC-a......
U prevodu na bosanski" vežite konje gdje vam age kažu"!Zvanični Zagreb će još jednom imati pred sobom realno stanje: EU, čak i kada bi htjela, ne može trošiti vrijeme na nečemu što se teško može razumjeti, nekamoli riješiti. Poruka iz "ignoriranja" je više nego jasna - rješenje se mora naći unutar BiH i nama prezentirati.
Ili na hrvatskom koji za razliku od bosanskog ima standarde i nije sopstven:SaraFina wrote:
U prevodu na bosanski" vežite konje gdje vam age kažu"!
Hafis wrote:Ili na hrvatskom koji za razliku od bosanskog ima standarde i nije sopstven:SaraFina wrote:
U prevodu na bosanski" vežite konje gdje vam age kažu"!
Da, Središnje izborno povjerenstvo i Ustavni sud.
Treba poštovati organe ove države, a ne samo zveckati oružjem i prijetiti napuštanjem institucija.
A jbt. bilo im je bolje u srboslaviji, gdje su bili netko i nešto a sada u EU zadnja rupa na dugoj svirali. Imaju više Gastarbeitera nego za vrijeme Mike Špiljaka.Debakl Hrvatske pred ministrima EU