Kolinda wrote:Leverage wrote:Kolinda wrote:
Na tvoju žalost nisi u pravu, ovlast Veta može koristiti jedino kroz klub naroda u čije ime je biran. E sad detalje pročitaj na web stranici predsjedništva BiH da ti ja ne bi prepričavao...
Ne postoji "klub naroda koji je biran u ime nekog naroda" nego klub nekog naroda u Domu naroda i taj klub čine pripadnici tog naroda izabrani na zakonom propisan način. Dakle ne postoji "hrvatski klub naroda" nego klub Hrvata u Domu naroda isto kao što ne postoji "hrvatski član Predsjedništva" nego član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.
Da zaključimo, klub Hrvata u oba Doma naroda nije biran u ime hrvatskog naroda, nego je to političko tijelo koje predstavlja tačno ono što je definisano pripadajućim zakonskim aktima. U ovoj državi niti jednom narodu ne pripada ama baš ništa u isključivom smislu.
Ja sam sve to davno pročitao i baš zato meni ne možeš da podvaljuješ te fore.
Ma ja, Hrvati se samo kaže a to mogu biti i Klingonci, aj živio ..
Pa hebem ga, takav nam je sada zakon i Ustav, takve su formulacije i one su jedine ispravne, valjda smo legalisti!
A meni je baš licemjerno to kukanje HDZa prije svih, de fakto je u vlasti proteklih 20 godina i dok su "uzimali" lako izbore , nije bitno jal pošteno jal prevarom, šutili su i krali, boreći se za hrvatski narod u BiH

, a sada kad se svijest i kod Hrvata polako mijenja, trta, strah od gubitka pobjede na izborima....dakle , dok je dobro, ne talasaj, a sada plači i prijeti na sav glas! Fuj!