lave, smanji trolu, dobićeš bananurazuman_covjek wrote: Vidi, slazem se sa tvojim stavovima i puno je bolje da uradimo tu razmjenu nego da se ovdje ratuje uz prisustvo arapskih ratnika. Znamo kako su oni krvolocni. Svidja mi se ta ideja razmjene a vjerovatno i 300 000 sandzaklija u BIH bi voljelo vidjeti Sandzak u svom sastavu. Super su mi ove promjene granica. @covek92 sta mislis o ovome sto je 155-tica napisao?
Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#576 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
-
covek92
#577 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Da odgovorim i onima koji kazu da je CG gotova stvar i da Crnogorci nisu Srbi i slicno.
http://mondo.rs/a1092980/Info/Ex-Yu/Crn ... eruje.html
63% gradjana. Poverenje u nepriznatu CPC(crnogorsku nepriznatu od pravoslavnog sveta fala bogu) ima 22% gradjana.
Otprilike takvo je pravo stanje na terenu, bez pritisaka da se izjasnis kao crnogorac da bi dobio poso i slicno.
Institucija kojoj gradjani Crne Gore najvise veruju nije Milo, nije vojska, nije CPC, vec tako strasna i zlocinacka SPC.
Kad tu dodas da je prema zadnjme legalnom popisu srpski jezik vecinski sa 250k govornika onda je mnogo toga jasnije.
Kao sto i rekoh, tako nesto ne bi bilo moguce u Makedoniji kao sto ne bi bilo moguce ni u Hrvatskoj.
To bas mnogo govori o cvrstiini onih koji se izjasnjavaju kao Crnogorci i zasto se zapravo tako izjasnjavaju i pravom stanju na terenu.
I da vidimo, sad se neko iz Federacije pita sto se Srbija mesa u poslove CG i pravi velikosrpske kerefeke i ne samo kerefeke, gde zivi 250k govornika srpskim jezikom(znaci vecina) i gde je SPC najuglednija institucija.
nerazumnom_covjeku nisam hteo da odgovaram posto je providno da prica gluposti.
63% gradjana. Poverenje u nepriznatu CPC(crnogorsku nepriznatu od pravoslavnog sveta fala bogu) ima 22% gradjana.
Otprilike takvo je pravo stanje na terenu, bez pritisaka da se izjasnis kao crnogorac da bi dobio poso i slicno.
Institucija kojoj gradjani Crne Gore najvise veruju nije Milo, nije vojska, nije CPC, vec tako strasna i zlocinacka SPC.
Kad tu dodas da je prema zadnjme legalnom popisu srpski jezik vecinski sa 250k govornika onda je mnogo toga jasnije.
Kao sto i rekoh, tako nesto ne bi bilo moguce u Makedoniji kao sto ne bi bilo moguce ni u Hrvatskoj.
To bas mnogo govori o cvrstiini onih koji se izjasnjavaju kao Crnogorci i zasto se zapravo tako izjasnjavaju i pravom stanju na terenu.
I da vidimo, sad se neko iz Federacije pita sto se Srbija mesa u poslove CG i pravi velikosrpske kerefeke i ne samo kerefeke, gde zivi 250k govornika srpskim jezikom(znaci vecina) i gde je SPC najuglednija institucija.
-
asker
#578 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Niko ne zeli sa vama, kontas, niko, usrali ste motku i svima okolo otvorili oci. Niste susjed za pozeliti, niko vas ne voli, pomiri se s tim. Pominjes CG gdje ste skoro pokusali drzavni udar. Zemlju koja ulazi u NATO. Zaboravi, gotovo je baja, nece niko s vama.covek92 wrote:Da odgovorim i onima koji kazu da je CG gotova stvar i da Crnogorci nisu Srbi i slicno.
Srbi van Srbije su punopravni gradjani tih zemalja, moraju postovati zakone i institucije tih drzava. Drugacije ne ide. Okanite se Seseljovskih snova, nema, gotovo, finito. Cuvajte Vojvodinu i Sandzak, sve ostalo je trajno izgubljeno. Ne sanjajte snove. Dovodite te Kineze, Arape i ostalu ekipu pa da makar Bosnu sustignete u placama. Ne gledajte u tudje dvoriste, ne sanjajte o velikoj Srbiji. Ne prizeljkuj svom narodu izvan Srbije nove traktorijade.
-
covek92
#579 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Ko ovde prica uopste o tome ko zeli sa nama ili ne?
Jel neko tera Bosnjake da im Beograd bude prestonica? Nisam primetio. Oni sami dolaze zbog raznih potreba al ajd to nije tema.
Ja pricam o nama samima i tome da Srbi zele sa samim Srbima, a posto niko ne zeli sa nama jos bolje, bice nam valjda samo lakse da to resimo na bezbolan nacin.
Ko tera novokomponovanu komediju Crnogorce ili legalnu priznatu naciju Bosnjake sa Srbima? Aposlutno niko, siroko vam polje, rat prosao, pobili smo se fino, svako uzeo sta uzeo, zlocinci su u Hagu ili pomrli i uzivkimo, milina.
Drugo, ipak nisi u pravu, Srbi su u Makedoniji najomiljenija nacija veruj mi barem od onih sa kojima se granice, Rumuni nas vole stvarno puno i postuju ti ne znas o tome nista, s Bugarima smo u finim odnosima i oni nas vole i potajno nam se dive, sa Madjarima apsolutno nikakvog problema nemamo, prodji Vojvodinom gde oni zive pa ih pitaj, niti sa samom Madjarskom jos Orban i Vucic imaju prisne diktatorske odnose, problem je koliko ja vidim jedino sa zemljama koje su nastale raspadom Jugoslavije a eto kao slucajno toliko Srba je ostalo da zivi u tim novim drzavama a pre toga nije postojala granica izmedju njih i matice Srbije.
To je osnovni problem svega ovde, i to ce biti i problem za 30 godina, ako se vec ne resi do tad.
Jel neko tera Bosnjake da im Beograd bude prestonica? Nisam primetio. Oni sami dolaze zbog raznih potreba al ajd to nije tema.
Ja pricam o nama samima i tome da Srbi zele sa samim Srbima, a posto niko ne zeli sa nama jos bolje, bice nam valjda samo lakse da to resimo na bezbolan nacin.
Ko tera novokomponovanu komediju Crnogorce ili legalnu priznatu naciju Bosnjake sa Srbima? Aposlutno niko, siroko vam polje, rat prosao, pobili smo se fino, svako uzeo sta uzeo, zlocinci su u Hagu ili pomrli i uzivkimo, milina.
Drugo, ipak nisi u pravu, Srbi su u Makedoniji najomiljenija nacija veruj mi barem od onih sa kojima se granice, Rumuni nas vole stvarno puno i postuju ti ne znas o tome nista, s Bugarima smo u finim odnosima i oni nas vole i potajno nam se dive, sa Madjarima apsolutno nikakvog problema nemamo, prodji Vojvodinom gde oni zive pa ih pitaj, niti sa samom Madjarskom jos Orban i Vucic imaju prisne diktatorske odnose, problem je koliko ja vidim jedino sa zemljama koje su nastale raspadom Jugoslavije a eto kao slucajno toliko Srba je ostalo da zivi u tim novim drzavama a pre toga nije postojala granica izmedju njih i matice Srbije.
To je osnovni problem svega ovde, i to ce biti i problem za 30 godina, ako se vec ne resi do tad.
- horkesh
#580 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Bolan, riješite to sami sa sobom u Srbiji do mile volje. Šokantno, niko ne želi sa Srbima u državucovek92 wrote: Ja pricam o nama samima i tome da Srbi zele sa samim Srbima, a posto niko ne zeli sa nama jos bolje, bice nam valjda samo lakse da to resimo na bezbolan nacin.
A ako vam je već dio Bosne i Hercegovine, koji je također poznat i kao entitet Republika Srpska, toliko prirastao srcu da ne možete bez njega - vi ga pripojite. Ono, jeste da je Srbija jedva dočekala da potpiše mirovni sporazum kojim priznaje tu istu BiH, ali do sada smo naučili dvije stvari.
1. Srbi poraze uvijek pretvaraju u pobjede
2. Srbiji potpis na papiru ne vrijedi ni tinte kojom je isti potpisan
Hajmo bolan. Jeste li regionalna sila ili niste. Imate li avijaciju ili nemate, da ne spominjem đavolje kočije. Udrite već jednom, miša mu. Daj da se pronosamo, ti si mlad čovjek, potpuno zreo za rova i, možda, par gelera. Daj da vidimo tu nadrisilu u praksi.
Dokle će se čekati da Putin i Kina daju znak da je OK, stisnite malo pa uradite nešto pobogu
-
asker
#581 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Jos jednom, niko nece s vama. Pomiri se s tim.covek92 wrote:Ko ovde prica uopste o tome ko zeli sa nama ili ne?![]()
Kad ulazis u moju zemlju, uredno pokazi putne isprave i ponasaj se civilizovano. Granicar (ako je raspolozen) ce ti reci dobrodosli u Bosnu i Hercegovinu. Tako i sa svim okolnim zemljama. Znaci titrajte muda tim investitorima ukoliko ih ima, nista lose u tome, titramo i mi. Ne gledaj preko ograde u tudje dvoriste. Gotovo, kraj, izgubljeno, nepovratno, kapak.
-
covek92
#582 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
@horkesh
Druze, ti si neozbiljan.
Nece niko da ratuje ovde, ode omladina. Kazem, tad je drukcije bilo, puno omladine, nacije u naboju, veliki nataliteti pa su svi hrabri i borbeni.
Radi se o diplomatiji i pregovorima, razvijanju privrede, jacanju za neku buducnost.
Samo se radi o tome da se sacuvaju Srbi u regioni da ne izgube identitet i imaju svoj moc upravljanja i svoje institucije.
Da li to znaci da ce ostati, ovako, ili ce biti secesija, ili ce jacati Srpska, ili nesto peto, i ne znam, ali znam da ce uticaj Srbije svaku godinu biti nesto veci na region a time i jacanje Srba i njihovog samoupravljanja u tim drzavama.
Mislim da se nece odma ici na secesiju, vec na jacanje Srpske i institucija, kao i na popravljanje polozaja Srba u CG.
Ako to ne upali ili neko pocne da ukida na neki suludi nacin institucije Srba i Srpsku, e onda slede takvi potezi, secesije i moguce rat ali poslednji rat nas je sve izduvao tako da je rat ovde bas opcija koja je najmanje verovatna.
Srbija nije luda da uzme Srpsku a da nema podrsku u svetu(barem jednog veceg dela).
To jedino sad moze da radi ako je primorana ili ako nekom ludoscu Bosnjaci sutra ukinu na neki neverovatan nacin Srpsku ili ih previse pritisnu.
Takodje, to moze da uradi ili podigne strasti i pripreti ako Srbiju pritisnu dodatno oko Kosova i kazu da nista ne mozemo da dobijemo, e onda to postaje opasno za Bih i hvatas se za sta imas da ih ucenis, uplasis i objasnis da ne mogu tako da se ponasaju.
Kazem da je pitanje Kosova i Bih povezano. Sto nas vise pritiskaju oko Kosova ili teraju na neke stvari koje je nemoguce prihvatiti(sto vlast, sto narod) onda ce to sve da se prenese na Bih ali i Cg, posto nema na sta drugo.
Cak i ako ne zelis to, moraces to da radis.
Ali evo, opasuljili su se i menjaju se neke stvari, shvataju da moraju da uvaze barem neke interese Srbije.
Druze, ti si neozbiljan.
Nece niko da ratuje ovde, ode omladina. Kazem, tad je drukcije bilo, puno omladine, nacije u naboju, veliki nataliteti pa su svi hrabri i borbeni.
Radi se o diplomatiji i pregovorima, razvijanju privrede, jacanju za neku buducnost.
Samo se radi o tome da se sacuvaju Srbi u regioni da ne izgube identitet i imaju svoj moc upravljanja i svoje institucije.
Da li to znaci da ce ostati, ovako, ili ce biti secesija, ili ce jacati Srpska, ili nesto peto, i ne znam, ali znam da ce uticaj Srbije svaku godinu biti nesto veci na region a time i jacanje Srba i njihovog samoupravljanja u tim drzavama.
Mislim da se nece odma ici na secesiju, vec na jacanje Srpske i institucija, kao i na popravljanje polozaja Srba u CG.
Ako to ne upali ili neko pocne da ukida na neki suludi nacin institucije Srba i Srpsku, e onda slede takvi potezi, secesije i moguce rat ali poslednji rat nas je sve izduvao tako da je rat ovde bas opcija koja je najmanje verovatna.
Srbija nije luda da uzme Srpsku a da nema podrsku u svetu(barem jednog veceg dela).
To jedino sad moze da radi ako je primorana ili ako nekom ludoscu Bosnjaci sutra ukinu na neki neverovatan nacin Srpsku ili ih previse pritisnu.
Takodje, to moze da uradi ili podigne strasti i pripreti ako Srbiju pritisnu dodatno oko Kosova i kazu da nista ne mozemo da dobijemo, e onda to postaje opasno za Bih i hvatas se za sta imas da ih ucenis, uplasis i objasnis da ne mogu tako da se ponasaju.
Kazem da je pitanje Kosova i Bih povezano. Sto nas vise pritiskaju oko Kosova ili teraju na neke stvari koje je nemoguce prihvatiti(sto vlast, sto narod) onda ce to sve da se prenese na Bih ali i Cg, posto nema na sta drugo.
Cak i ako ne zelis to, moraces to da radis.
Ali evo, opasuljili su se i menjaju se neke stvari, shvataju da moraju da uvaze barem neke interese Srbije.
- horkesh
#583 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Nije povezano ničim. Nije to nikakva "povreda međunarodnog prava", kako vama decenijama pune mozak.covek92 wrote:
RS je pokrajina unutar BiH koja je nastala na genocidu i etničkom čišćenju.
To ti ne smeta, naravno. U tom slučaju važi ona "ko je uzeo, uzeo".
Kosovo je dobilo nezavisnost onoga trenutka kada je Milošević odlučio da konačno riješi kosovsko pitanje na jednostavan način - potpunim protjerivanjem Albanaca.
Ukratko, nakon novog pokušaja da Srbije da počini genocid. Kad ste ga tamo podojili, sada odjednom ne važi ona "ko je uzeo, uzeo". A-a, jok, to je agresija
Svo vrijeme govoriš da je rat skroz OK kad je Republika Srpska bila u pitanju - prosto, je li, moralo se ratovati - a naknadno glumiš pacifistu kad ti odgovara. Jašta, Bosna će se sama raspasti, a ni puška neće puknuti.
Momčino naša draga, ti svoje mokre snove o Dušanovom carstvu možeš prepričavati do sutra. Uzdaj se do prekosutra u međunarodnu zajednicu oličenu u Rusiji i Kini.
Činjenica je da u BiH ni do kakvih promjena granica neće.doći bez rata. Nemoguće je. Svako ko proziva promjene granica, a ti to radiš, zagovara i rat.
Ti kontaš da te to u nekoj tamo istočnoj vukojebini Srbije neće zakačiti. Hoće, hoće, naučićeš to, ali kasno.
Boli me briga šta će Srbija i Kosovo riješiti ali budi siguran da neće biti nauštrb BiH. Ovakvih smo se naslušali u protekloj deceniji, stalno neko "samo pričekajte i vidjet ćete". Dokle, bolan, da čekam, pa morat ću umrijeti u cjelovitoj BiH ipak
-
covek92
#584 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Za ostatak regiona sam ti objasnio.asker wrote:Jos jednom, niko nece s vama. Pomiri se s tim.covek92 wrote:Ko ovde prica uopste o tome ko zeli sa nama ili ne?![]()
Kad ulazis u moju zemlju, uredno pokazi putne isprave i ponasaj se civilizovano. Granicar (ako je raspolozen) ce ti reci dobrodosli u Bosnu i Hercegovinu. Tako i sa svim okolnim zemljama. Znaci titrajte muda tim investitorima ukoliko ih ima, nista lose u tome, titramo i mi. Ne gledaj preko ograde u tudje dvoriste. Gotovo, kraj, izgubljeno, nepovratno, kapak.
Uopste ne vidim potrebu da mi pises o tome oko granicnih prelaza, to vazi sa svaku drzavu, gde je problem tu? Jok, dracu se na granicara?
Da bih ti slikovito objasnio to oko tudjeg dvorita, reci cu ti ovo. Ti sutra da odes u to 'svoje' dvoriste i proderes se Ovo je Bosna, nije uopste iskljuceno da domacin nece doci i izlupati ti par samara, ja sutra odem u to 'tudje' dvoriste i proderem se Ovo je Srbija sasvim je sigurno domacin ce doci i ponuditi me sa domacom rakijom i imati osmeh od uha do uha.
Nadam se da me razumes, toliko je to tvoje dvoriste i toliko to nije moje dvoriste. Jedno je stanje pa papiru a drugo stanje na terenu.
Sto se tice Eks ju, Crnogorci i to oni koji se izjasnjavaju da su Milogorci, su stalno po Beogradu, svi kupuju stanove tu, hoce tu da zive, jok oni koji imaju para kupovace samo po Podgorici kad mogu po 10 puta vecem i zanimljivijem Beogradu a isti jezik se prica.
Slicno vazi i za Bosnjake, neka elita, neki ljudi, gledaju da imaju imovinu u Beogradu, ili dolaze tu.
Ja ne znam ko se sve nije preselio u Beograd iz regiona ili kupio stan ili cesto navraca. To je zapravo ironija svega, ode Jugoslavija, izbi rat, pobismo se svi kad ono Beograd osta neka tacka gde Eks Ju voli da se skupi.
Sto znaci, ljudi zapravo hoce interakcije sa Srbijom i vise nego sto mozes da zamislis. Ako si na to mislio, ako si mislio na drzave, super, zasto bi onda Srbi u Srpskoj hteli sa vama posto niti ih iko voli niti zeli sa njima niti oni ikoga vole?
Sto se tice fabrika, bogami najvise investicija stvarno imamo. Ne znam za vas ali ovi nasi im ocigledno i puse ne samo titranje. Nije to tako sitna stvar, velike su to stvari i investicije vec par godina. Samo je Rumunija ispred u regionu, ja mislim.
-
covek92
#585 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Kako samo mozes da lupis takvu glupost da nije povezano?horkesh wrote:Nije povezano ničim. Nije to nikakva "povreda međunarodnog prava", kako vama decenijama pune mozak.covek92 wrote:
RS je pokrajina unutar BiH koja je nastala na genocidu i etničkom čišćenju.
To ti ne smeta, naravno. U tom slučaju važi ona "ko je uzeo, uzeo".
Kosovo je dobilo nezavisnost onoga trenutka kada je Milošević odlučio da konačno riješi kosovsko pitanje na jednostavan način - potpunim protjerivanjem Albanaca.
Ukratko, nakon novog pokušaja da Srbije da počini genocid. Kad ste ga tamo podojili, sada odjednom ne važi ona "ko je uzeo, uzeo". A-a, jok, to je agresija![]()
Svo vrijeme govoriš da je rat skroz OK kad je Republika Srpska bila u pitanju - prosto, je li, moralo se ratovati - a naknadno glumiš pacifistu kad ti odgovara. Jašta, Bosna će se sama raspasti, a ni puška neće puknuti.
Momčino naša draga, ti svoje mokre snove o Dušanovom carstvu možeš prepričavati do sutra. Uzdaj se do prekosutra u međunarodnu zajednicu oličenu u Rusiji i Kini.
Činjenica je da u BiH ni do kakvih promjena granica neće.doći bez rata. Nemoguće je. Svako ko proziva promjene granica, a ti to radiš, zagovara i rat.
Ti kontaš da te to u nekoj tamo istočnoj vukojebini Srbije neće zakačiti. Hoće, hoće, naučićeš to, ali kasno.
Boli me briga šta će Srbija i Kosovo riješiti ali budi siguran da neće biti nauštrb BiH. Ovakvih smo se naslušali u protekloj deceniji, stalno neko "samo pričekajte i vidjet ćete". Dokle, bolan, da čekam, pa morat ću umrijeti u cjelovitoj BiH ipak
Jel tebi sutra jasno da neko ludo rukovodsto Srbije moze da kaze, alo, salji vojsku i uzmi Srpsku i samo postavi vojsku na granice Srpske posto nas prete oko Kosova i kraj. Sukob po ugled na Ukrajinu, napravljen. Pozicije zauzete i to je to. I kako to nije povezano, majke ti?
Rs nije nikakva pokrajina, Vojvodina je pokrajina, Rs je entitet(u prevodu maksimum sto jedna drzava u drzavi moze da ima) 'ENTITY-a thing with distinct and independent existence.' i to je neko uredjenje koje bukvalno nigde u svetu vise ne postoji(to ti dovoljno govori sta je ili ne) a ti pricas o pokrajini, ma sta pokrajina, to je zajednica ili bolje obican skup opstina.
Rekoh vise puta, da je to pokrajina odavno bi se pokupili Srbi sa sve teritorijom i otisli u pravcu Istoka. Ovako, Srbi su zadovoljeni necim gde ne moraju da imaju SKORO nikakvih dodira ili poslova sa BIH i gde ovi vrlo vrlo malo mogu da uticu na njih, naredjuju im i menjaju stvari.
Bas zasto sto je ovako uredjenje je mir i nemas rat i neces ga imati, zato sto su vrlo zadovoljni s tim sto imaju.
Da ne pricam koliko je smesno da mislis da nakon onako krvavog rata Srbi dobijaju pokrajinu ili neku kozmetiku a toliki veliki ulog sa Srpske strane.
Dobro, da li bi onda i RSK trebala da dobije nezavisnost onog trenutka kad je Tudjman pokusao da resi na jednostavan nacin - potpunim proterivanjem Alba..ovaj Srba? I da li su Srbi u bih trebali da dobiju nezavisnost momentalno cim su Alija i kamarila pokusaju da konacno rese bosansko pitanje na jednostavn nacin - preglasavanjem milion Srba i prekidanjem njihove veze sa maticom?
Rat je skroz ok opcija ako te neko bas toliko tera i zaziva na to a slabiji je u tom trenutku 5 puta.
Vidis, moguce je dogovoriti se sa Albancima i bez rata(evo ovo sad), tako ce biti moguce dogovoriti se i sa Bosnjacima bez rata, ako to bude na sto.
Na stranu sto je i na jednu i drugu stranu bio krvav rat ali evo, nije potreban rat da bi se resio problem sa Albancima i Kosovom.
Pa Bosnjaci ce pre prihvatiti da ode Srpske nego sto ce neko da ratuje i brani odnosno napada nesto gde Bosnjaka skoro i da nema i gde jedino mozes da proteras milion Srba a onda ces zavrsiti kao sto kazes i za Milosevica, sa Srpskom van Bih.
Rat je najgora i poslednja opcija za Bosnjake, za Srbe losa opcija ali za njih i bolja posto ce oni reci mi branimo nase kuce i nasu Srpsku oni nas napadaju i proteruju iz nasih domova iako samo necemo da zivimo sa njima ili necemo da nas ugnjetavaju.
Sve moze da se zavrsi kao sa Kosovom ili i gore, po vas u slucaju nekog rata, ali nece ga biti, bez brige.
Tebe i treba da boli briga sta ce se ovi nasi dogovoriti, ali meni je itekako interes da vidim kako su i sta je sa Srbima u Srpskoj i Bih posto je u pitanju jedna velika rodbina.
- Leverage
#586 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Četrnaeste, četrnaeste, Švaba udario
Osamnaeste, osamnaeste, Srbin pobedio
Osamnaeste, osamnaeste, Srbin pobedio
- eltroxin
#587 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Ma ovo je Dzevad, glavom i bradom (i naocalama naravno..)!Chmoljo wrote:lave, smanji trolu, dobićeš bananurazuman_covjek wrote: Vidi, slazem se sa tvojim stavovima i puno je bolje da uradimo tu razmjenu nego da se ovdje ratuje uz prisustvo arapskih ratnika. Znamo kako su oni krvolocni. Svidja mi se ta ideja razmjene a vjerovatno i 300 000 sandzaklija u BIH bi voljelo vidjeti Sandzak u svom sastavu. Super su mi ove promjene granica. @covek92 sta mislis o ovome sto je 155-tica napisao?
-
asker
#588 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Bugarska je prva zemlja koja je priznala Bosnu, lutko ne lupaj. Vecina komsija su priznale Kocobo, toliko o dobrim odnosima.covek92 wrote: Za ostatak regiona sam ti objasnio.
Nije problem, samo puknut baloncic od sapunice za Seselja, tebe i slicne mitomane.covek92 wrote: Uopste ne vidim potrebu da mi pises o tome oko granicnih prelaza, to vazi sa svaku drzavu, gde je problem tu? Jok, dracu se na granicara?
Da bih ja tebi slikovito objasnio, ti si nebitan lik. Strani drzavljanin, tvoje je kao sto sam ranije napisao da si cist, uredan pred zakonom, da pokazes putne isprave, da se osmjehnes i da se nadas da nisi na nekakvoj crnoj listi skrojenoj u Sarajevu. Onda ti drzava BiH dozvoli ulazak ukoliko ispunjavas uslove. Znaci ti i Pakistanac ista kategorija sto se BiH tice. Kontas?covek92 wrote: Da bih ti slikovito objasnio to oko tudjeg dvorita, reci cu ti ovo. Ti sutra da odes u to 'svoje' dvoriste i proderes se Ovo je Bosna, nije uopste iskljuceno da domacin nece doci i izlupati ti par samara, ja sutra odem u to 'tudje' dvoriste i proderem se Ovo je Srbija sasvim je sigurno domacin ce doci i ponuditi me sa domacom rakijom i imati osmeh od uha do uha.
U tom "mom dvoristu" na koje ti aludiras ima preko 100 000 hiljada Bosnjaka, i ja, Dino Merlin, Milorad Dodik smo konstitutivni narod na svakom pedlju BiH. Kontas? Ja sutra kupim kucu u Miloradovom selu, nijedan pravni akt me ne sprecava. Ti koji bi samarali bi se prvo napusili kurca, a zatim i zakonski odgovarali. Ne se kurciti djecace, to vas je i dovelo skoro pa pod onu sljivu sto Tarabici prorekose.
Oni su s nama jer smo u istoj drzavi. Konzumiraju sva gradjanska prava, istovremeno podlijezu zakonima drzave BiH. Kontas?covek92 wrote: Ako si na to mislio, ako si mislio na drzave, super, zasto bi onda Srbi u Srpskoj hteli sa vama posto niti ih iko voli niti zeli sa njima niti oni ikoga vole?
I super za investicije, de makar stignite BiH sa platama.
- duminjo
#589 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Al kad kaže srbije ako hoce da uzme Republiku srpsku, nece pitati ni evropu ni bosnu, Poslace vojsku i uzeti..
Pa sunce vam zarko s kim vi raspravljate
- moa
#590 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
dobra ideja... jahahahaspreca wrote:srpski papir za srpske guzice i guzovelotPi wrote: Ebiga nisam je kriv sto vecina Srba nemoze svariti cinjenicu da mi nismo poturice i manje vrijedni ljudi vec svoji na svome, ljudi koji hoce sva prava sa svakom djelicu svoje domovine (naravno to isto zelimo svima podjednako).
Ne zelimo aparthejde poput "RS"-a i nikada necemo htjeti.
U "RS"-u se samo jos toalet papit ne zove "Srpski toalet papir".
Toliko o ravnopravnosti!![]()
- moa
#591 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
koliko sam skonto ovdje neko hoce da kupi auto i da ide u svabiju pa se jos neko trpa da se utale za troskove ili tako nesto. sumnjicavi su mi ovi. ološi jedniduminjo wrote:Al kad kaže srbije ako hoce da uzme Republiku srpsku, nece pitati ni evropu ni bosnu, Poslace vojsku i uzeti..
-
covek92
#592 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
@asker
Ja ti pricam o Bugarima kao narodu i ko koga voli ili ne, to sta je uradio bugarski sistem koji je pod sapom EU i vrsi istu politiku kao i oni nije toliko bitno za ono sto si ti tvrdio, da nas niko voli. Ja sam u Bugarskoj svako malo, kad cuju da si iz Srbije i on ima isti onaj osmeh kao i onaj cica iz tvog dvorista sto ti je lupao samare.
Ajde da sam strani drzavljanin? Sta se hvatas za nebitne teme i administrativne konstatacije?
Nema u tom tvom dvoristu ni 100k Bosnjaka, i to je ostarelo stanovnistvo, kao Srbi u Hr ali to je super, naravno da mozes da gradis kucu gde hoces, ko ti brani, ako imas para, kupi gde god pozelis, ali stanje na terenu je takvo da ces dobiti verovatno par samara ili pretnji ako istaknes zastavu Bih na toj kuci. Znaci, na terenu ljudi ne vole Bih i mrze je iz dna duse a vole Srpsku, Srbiju, srpsku zastavu itd.
Sta god ti pisao, mnogo je bitnije stanje na terenu a narocito za buducnost.
Ti koji bi te samarali ne bi zakonski odgovarali vec bi dosla legalna policija Srpske i dodatno te izsamarala sto provociras u sred Srpske Republike u okviru Bosne I Hercegovine i onda bi ti tako izsamaran i uplakan mogao da mases papirima i pricas da je to Bih do sutra, jeste Bih, al na papiru u realnosti ljudi samo cekaju da ih neko provocira i oni samo razmisljaju o svojoj voljenoj Srpskojo. Niko tebi nece da zabrani da zivis tamo, moze i Dino Merlin i ti, ko god, ALI DOK postujes Srpsku i to legalne ZAKONE RS-a i propise RS-a i policiju Rs-a.
Ne bi mogao da zivis tamo i svaki dan se izderas RS posto osim sto bi promuko svaki dan bi te samarali, ali to je jasno, tu je bio rat, svi ljudi su normalni ali niko nece provokacije i moze im se, prosto.
Nigde se ja ne kurcim, nismo mi nesto jaki, slabi smo, ja samo pisem o realnostima na terenu.
Mnogo bi tebi bilo bolje i mnogo bi vise voleo da je Bih jos labavija i da Srpska ima jos vecu nezavisnost(ako je to moguce) ali da je stanje na terenu takvo da ti niko ne bi lupao samare da se izderes ovo je bosna.
Ali to nije tako i delom zbog vase ogromne propagande svakog dana ka Srpskoj, pretnje, genocidasi i slicno. Samo ih udaljavate svakim potezom slona u staklarskoj radnju, sto odgovara Srbiji, hvala bogu.
Kakve veze ima sto su u drzavi ili nisu, i Albanci bejase u Srbiji i imali sva prava, pa odose zato sto nas ne vole i nece sa nama i boli ih dupe.
Nisi mi odgovorio, zasto bi onda ostali sa vama ako vas ne vole niti vi njih, pobiste se i ne volite da se ocima vidite, generalno?
Ja cu ti odgovoriti, zato sto je takva realnostu u svetu i svet ne dozvoljava pravo na samoopredeljenje Srbima kao Albancima, ili jos neko vreme. Plus Srbija ima i druge probleme, pa gleda to prvo da resi, kao npr Kosovo. A trece kao sto rekoh imaju svoju drzavu u drzavi i radi skoro sve sto pozele i kako pozele.
Veruj mi, najbitnije ti je stanje na terenu. Drzave, uredjenja, sistemi, politicari, svet, sve se menja ali stanje na terenu gde je bio gradjanski rat i gde se narod ne voli i ne zeli da ima ista zajednicko, vrlo tesko narocito ako ni jedna ni druga strana ne cine nista da dodje do manje mrznje i slicno.
Ne mozemo da stignemo Bih po platama ali ajd to nego sto niti mozemo da pomislimo da vas stignemo po nezaposlenosti. Tu ste kako vidim evropski rekorderi, mozda i svetski.
A sad ozbiljno, industrija Srbije je mnogo razvijenija i jaca, privreda je dosta jaca i ima puno vise stranih investicija(2,5 milijardi evra vs 300/400 miliona evra 2017.), Bih ima jaku dijasporu(bas kao i Kosovo) i to nadoknaduje donekle neke stvari ali je Srbija po Bruto Drustvenom Proizvodu PPP(ako znas sta to znaci) dosta iznad Bih.
Prosecna plata mi nista ne govori s obzirom da nije mnogo veca ni u Madjarskoj(650) manja nego u Hrvatskoj, a Madjarska je ekonomski gigant i za vas i za nas i standard je mnogo bolji. Prosecna plata u Rusiji mislim da je oko 500 evra ali je zato nezaposlenost 2%.
Prosecna plata u Bih je vestacki nabijena glomaznim administracija/javnim sektorom/kantonima/entitetima/vladama za svaki kanton ili kako vec imate ogromnu administraciju.
Treba videti nezaposlenost, BDP PPP, pa onda pokrivenost izvoza uvozom, pa prosecne plate kod privatnika, pa prosecne penzije, pa minimalac itd pa cene i mnogo toga drugog.
Inace, ne moz da se dise od golfofa 2(20/30 godina star auto) u Bih i u Sarajevu a ne po provincijama, u Srbiji ni priblizno toliko jugica koliko je golfofa u Bih a ti se drzi za vestacku prosecnu platu kao za slamcicu, slobodno.
Cak jugici kojih i dalje ima po Srbji su novijeg godista, 2004/5/6/7 i tad su se proizvodili i zato se i dalje koriste. Ima krseva koliko hoces i po Srbiji ali vi imate i manje novijih automobila to se prosto oseti i uopste manje automobila po broju stanovnika a i to je neko merilo valjda.
Nacicu sve podatke nemoj da brigas, pa cu ti dati.
Ja i ne tvrdim da smo mi neka sila za vas, ali da smo bedniji, nismo apsolutno.
Ja ti pricam o Bugarima kao narodu i ko koga voli ili ne, to sta je uradio bugarski sistem koji je pod sapom EU i vrsi istu politiku kao i oni nije toliko bitno za ono sto si ti tvrdio, da nas niko voli. Ja sam u Bugarskoj svako malo, kad cuju da si iz Srbije i on ima isti onaj osmeh kao i onaj cica iz tvog dvorista sto ti je lupao samare.
Ajde da sam strani drzavljanin? Sta se hvatas za nebitne teme i administrativne konstatacije?
Nema u tom tvom dvoristu ni 100k Bosnjaka, i to je ostarelo stanovnistvo, kao Srbi u Hr ali to je super, naravno da mozes da gradis kucu gde hoces, ko ti brani, ako imas para, kupi gde god pozelis, ali stanje na terenu je takvo da ces dobiti verovatno par samara ili pretnji ako istaknes zastavu Bih na toj kuci. Znaci, na terenu ljudi ne vole Bih i mrze je iz dna duse a vole Srpsku, Srbiju, srpsku zastavu itd.
Sta god ti pisao, mnogo je bitnije stanje na terenu a narocito za buducnost.
Ti koji bi te samarali ne bi zakonski odgovarali vec bi dosla legalna policija Srpske i dodatno te izsamarala sto provociras u sred Srpske Republike u okviru Bosne I Hercegovine i onda bi ti tako izsamaran i uplakan mogao da mases papirima i pricas da je to Bih do sutra, jeste Bih, al na papiru u realnosti ljudi samo cekaju da ih neko provocira i oni samo razmisljaju o svojoj voljenoj Srpskojo. Niko tebi nece da zabrani da zivis tamo, moze i Dino Merlin i ti, ko god, ALI DOK postujes Srpsku i to legalne ZAKONE RS-a i propise RS-a i policiju Rs-a.
Ne bi mogao da zivis tamo i svaki dan se izderas RS posto osim sto bi promuko svaki dan bi te samarali, ali to je jasno, tu je bio rat, svi ljudi su normalni ali niko nece provokacije i moze im se, prosto.
Nigde se ja ne kurcim, nismo mi nesto jaki, slabi smo, ja samo pisem o realnostima na terenu.
Mnogo bi tebi bilo bolje i mnogo bi vise voleo da je Bih jos labavija i da Srpska ima jos vecu nezavisnost(ako je to moguce) ali da je stanje na terenu takvo da ti niko ne bi lupao samare da se izderes ovo je bosna.
Ali to nije tako i delom zbog vase ogromne propagande svakog dana ka Srpskoj, pretnje, genocidasi i slicno. Samo ih udaljavate svakim potezom slona u staklarskoj radnju, sto odgovara Srbiji, hvala bogu.
Kakve veze ima sto su u drzavi ili nisu, i Albanci bejase u Srbiji i imali sva prava, pa odose zato sto nas ne vole i nece sa nama i boli ih dupe.
Nisi mi odgovorio, zasto bi onda ostali sa vama ako vas ne vole niti vi njih, pobiste se i ne volite da se ocima vidite, generalno?
Ja cu ti odgovoriti, zato sto je takva realnostu u svetu i svet ne dozvoljava pravo na samoopredeljenje Srbima kao Albancima, ili jos neko vreme. Plus Srbija ima i druge probleme, pa gleda to prvo da resi, kao npr Kosovo. A trece kao sto rekoh imaju svoju drzavu u drzavi i radi skoro sve sto pozele i kako pozele.
Veruj mi, najbitnije ti je stanje na terenu. Drzave, uredjenja, sistemi, politicari, svet, sve se menja ali stanje na terenu gde je bio gradjanski rat i gde se narod ne voli i ne zeli da ima ista zajednicko, vrlo tesko narocito ako ni jedna ni druga strana ne cine nista da dodje do manje mrznje i slicno.
Ne mozemo da stignemo Bih po platama ali ajd to nego sto niti mozemo da pomislimo da vas stignemo po nezaposlenosti. Tu ste kako vidim evropski rekorderi, mozda i svetski.
A sad ozbiljno, industrija Srbije je mnogo razvijenija i jaca, privreda je dosta jaca i ima puno vise stranih investicija(2,5 milijardi evra vs 300/400 miliona evra 2017.), Bih ima jaku dijasporu(bas kao i Kosovo) i to nadoknaduje donekle neke stvari ali je Srbija po Bruto Drustvenom Proizvodu PPP(ako znas sta to znaci) dosta iznad Bih.
Prosecna plata mi nista ne govori s obzirom da nije mnogo veca ni u Madjarskoj(650) manja nego u Hrvatskoj, a Madjarska je ekonomski gigant i za vas i za nas i standard je mnogo bolji. Prosecna plata u Rusiji mislim da je oko 500 evra ali je zato nezaposlenost 2%.
Prosecna plata u Bih je vestacki nabijena glomaznim administracija/javnim sektorom/kantonima/entitetima/vladama za svaki kanton ili kako vec imate ogromnu administraciju.
Treba videti nezaposlenost, BDP PPP, pa onda pokrivenost izvoza uvozom, pa prosecne plate kod privatnika, pa prosecne penzije, pa minimalac itd pa cene i mnogo toga drugog.
Inace, ne moz da se dise od golfofa 2(20/30 godina star auto) u Bih i u Sarajevu a ne po provincijama, u Srbiji ni priblizno toliko jugica koliko je golfofa u Bih a ti se drzi za vestacku prosecnu platu kao za slamcicu, slobodno.
Cak jugici kojih i dalje ima po Srbji su novijeg godista, 2004/5/6/7 i tad su se proizvodili i zato se i dalje koriste. Ima krseva koliko hoces i po Srbiji ali vi imate i manje novijih automobila to se prosto oseti i uopste manje automobila po broju stanovnika a i to je neko merilo valjda.
Nacicu sve podatke nemoj da brigas, pa cu ti dati.
Ja i ne tvrdim da smo mi neka sila za vas, ali da smo bedniji, nismo apsolutno.
- spreca
#593 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
vidi ovog genocidasa sto se kurci...nemoj se kurciti ako nemas i neznas traktor voziti....takvi kao ti su u Hagu a i puni zatvori po otadzbini....bujrum stavite vojsku na granice genocidne
-
daddy-kool
#594 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Moja teorija zavjere je da su ovi trolovi Bosnjaci.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#595 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Ko god je, govno je dobilo i previše prostora i vakat je da ga se pošalje u pizdu materinu.daddy-kool wrote:Moja teorija zavjere je da su ovi trolovi Bosnjaci.
-
155_mm
#596 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
nisi htio jer je to najvca nocna mora velikosrpske politike. a to je da prpadne i posljednja nada da se preko leseva bosnjaka istocne bosne i istocne hercegovine dodje do jadrana. i upravo se ta poslednja nada rusi pred ocima pripadnika te ideje.covek92 wrote:Da odgovorim i onima koji kazu da je CG gotova stvar i da Crnogorci nisu Srbi i slicno.
ne pomaze tu ni odrzavanje sjednice vlade srbije u trebinju. to je samo ocajnicki pokusaj da se posalje poruka svijetu. ali to se upravo sad rusi i zbog toga ti ocajnicki potezi vlade srbije.
pa nisu slucajno jos 2009 pod vodstvom americke ambasade nekoliko zapadnoeuropskih ambasadora osnovali grupu "Prijatelji Sandzaka". bas za taj slucaj ako dodje do prevrata u CG.
a uvodjenjem principa razmjene teritorija izmedju administrativnih cjelina ex yu otvara prostor razmjene teritorija izmedju srbije i bosne. znaci sandzak za banjalucku regiju.
-
archi_a
#597 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Pozdrav braćo, kako ste, kakvo je stvarno stanje na terenu? 
Protiv entiteta RS se vodi specijalni rat, a njegov cilj je da se taj entitet pretvori u „banjalučki kanton“ te da se BiH konstituira po principu jedan građanin – jedan glas.
Kazao je ovo privatni Dodikov vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski na tribini „Specijalni rat protiv RS-a“, koja je održana u Trebinju. Radi se o, pojasnio je, težnji administracije nekadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona, koja je ostala sačuvana i u vlasti Donalda Trumpa.
- Američka administracija u vrijeme Clintona smatrala je BiH iz doba Daytona najvećim vanjskopolitičkim uspjehom, a Dejtonski mirovni sporazum za njih predstavlja samo čin da se rat zaustavi, a ne konačno rješenje - kazao je Lazanski.
Lazanski smatra da u SAD-u vjeruju kako je BiH „nezavršeni projekat koji podrazumijeva gašenje RS-a“ te da su, s tim u vezi, određenim medijima u BiH uplaćena sredstva namijenjena napadima na predsjednika entiteta RS Milorada Dodika.
-
Hadzi Lojo
#598 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Ufursatio decko samo sto se ne piski u gace.
Privremeno ukupirani dio BiH je nastao na genocidu i takav ne moze opstati a pogotovo se ne moze otcijepiti, djaba vam vasi mokri snovi.
Pokusajte kad ste tako ufursatili, ima dzehenem da vidite nije vise 92!
Kevcite jos malo, ali dio BiH necete otcijepiti, mozete samo tamo preko Drine mada su vas i oni siti.
Privremeno ukupirani dio BiH je nastao na genocidu i takav ne moze opstati a pogotovo se ne moze otcijepiti, djaba vam vasi mokri snovi.
Kevcite jos malo, ali dio BiH necete otcijepiti, mozete samo tamo preko Drine mada su vas i oni siti.
- Kikibombona
#599 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Zasto lazes samog sebe?covek92 wrote:Da odgovorim i onima koji kazu da je CG gotova stvar i da Crnogorci nisu Srbi i slicno.
Srbi u CG, popis 2003 - 198 000
Srbi u CG, popis 2011 - 178 000
Crnogorci u CG, popis 2003 - 268 000
Crnogorci u CG, popis 2011 - 278 000
Bosnjaci isto biljeze rast sa 48 000 na 53 000. Albanci su opali sa 31 000 na 30 000. Muslimani su opali 24 000 na 20 000. Razlog toga je sto se sve vise Muslimana izjasnjava Crnogorcima.
Vazno je istaci da svi narodi u CG imaju izuzetan natalitet (iznenadjujuce, Albanci najlosiji) u odnosu okruzenje. Crna Gora je jedina drzava regiona u kojoj je odnos rodjenih i umrlih pozitivan. Crna Gora je ocuvala stanovnistvu u odnosu na 1991.
Jedini trend je da se Srbi tope, ne zato sto se manje radjaju, vec zato sto se asimiliraju u crnogorsku naciju. Iz godine u godinu, Srba je sve manje a Crnogoraca sve vise. Taj trend ce se nastaviti.
Sto se tice jezika koji istices kao pozitivan primjer
Na popisu 2003., 63% stanovnistva (393 000) je govorilo srpski
Na popisu 2003., 21% stanovnistva (136 000I) je govorio crnogorski
Na popisu 2011., 42% stanovnistva (265 000) je govorilo srpski
Na popisu 2011., 36% stanovnistva (229 000) je govorilo crnogorski
Trenutno Srba ima 178 000 u CG. Bosnjaka, Muslimana i Albanaca ima oko 100 000, s tim da ovi drugi imaju znacajno bolji natalitet, tj. Bosnjaci i Muslimani. Tome u pirlog ide cinjenica da Srbi imaju podjednak broj zivorodjenih kao Bosnjaci, Muslimani i Albanci. Jedni i drugi oko 1 500 djece godisnje. To nam govori da sve vise Srba prihvata crnogorsku nacionalnost koja im je svakako bliska. Vecina Srba ima dvojni identitet, srpski i crnogorski. Nije tesko zamijeniti dres, posebno ako se zna da crnogorska politika favorizuje nacionalne Crnogorce.
Ove statistike ce za Srbe biti sve gore. Crna Gora je clanica NATO pakta. Zavrsena prica za Srbiju. Ti si lud covjek ako mislis da Srbija moze destabilizovati clanicu NATO pakta.
Najzalosnije u svemu sto se iz tvog primjera vidi da mnogi Srbi nisu nista naucili iz gresaka devedesetih.
- Kosovo - izgubljeno. Srbi su zavrsili sa Kosovom za sva vremena.
- Hrvatska - debakl. Srbi su zavrsili sa hrvatskom za sva vremena.
- BiH - polovican uspjeh. BiH je decenijama bila vecinski srpska. Po prvi put je vecinski bosnjacka, sa natpolovicnom bosnjackom vecinom. Da stvar bude gora, Srbi imaju najgori prirodni prirastaj, uz iseljavanje u Srbiju. Istocna Bosna, istocna Republika Srpska = pustinja.
- Crna Gora - najveci, katastrofalan polaz srpske politike. Izgubili ste izlaz na more, veoma vazan teritorij, sto je strahovita katastrofa. Nekako ste uspjeli ogaditi Srbiju vjekovima pro-srpski orjentisanim Crnogorcima. I gadite je jos vise. Vas patrijarh, Irinej, je Crnu Goru uporedio sa NDH prije par mjeseci. Nista niste naucili, sve vise se udaljavate jedni od drugih. Sve je manje gradjana Crne Gori koji se izjasnjavaju kao Srbi i sve je manje onih koji govore srpski.
Srbija svakih 10 godina gubi grad velicine Novog Sada. Katastrofalan natalitet i masovna iseljavanja. Tako mala i stara drzava ne moze biti nikakav faktor. Mozete biti jedino poltroni i slusati sta kaze Amerika, Njemacka i Francuska. Isti jad su BiH, Hrvatska i sve ostale republike bivse drzave.
Srbija ne moze i ne smije nikoga destabilizovati. Moze pomalo na kvarno, na hinjaka, ali otvoreno svakako ne. U tom slucaju bi dozivjeli kanonadu udaraca od Amerike, Njemacke i ekipe, da bi se ponovo vratili 20 godina unazad. Vidio si sta vam Albanci rade, vodaju vam ministra kao kera po Pristini, a vi ne smijete nista. Ne smijete zato sto ste mali i slabi.
Saradnja Srbije sa Rusijom, Kinom, Turskom i arapskim drzavama je za sada minorna. Srpska ekonomija ovisi od EU. Evropska unija i Amerika mogu srpsku ekonomiju razvaliti za 24h ako postanete bezobrazni i pocnete raditi protiv njihovih interesa. Imaj na umu da su Amerikanci i Evropljani nemjerljivo inteligentniji od srpskih politickih predstavnika, da razmisljaju dugorocnije i da imaju nemjerljivo vece poluge moci. Ti ako mislis da ce Amerika i Evropa dozvoliti da Kina ugrozava njihove interese u Srbiji i na Balkanu, ti si lud covjek. Malo vam popustaju radi spora oko Kosova. Kada sa tim zavrsi, vidjet ces kako americko-evropska ruka steze srpski vrat. Kina je jaka i velika, ali je Kina daleko. Srbija je okruzena clanicama NATO pakta, nema izlaz na more - zakljucana zemlja. Mogu vam raditi sta hoce. I radit ce ako ne budete slusali.
Pogledaj samo primjer Hrvatske sa LNG.
Srbija ce nakon Kosova doci u velike probleme. Zapamti ovo dobro i sjeti me se. Amerika i EU ce traziti od Srbije da uskladi odnose sa Rusijom, Kinom, Turskom i EU, tj. da prati politiku EU i Amerike. Postavit ce se izbor: pustiti nas da vodimo vasu politiku ili cete jesti korijenje. Nemate izbora.
Isto tako ce biti zanimljivo kada SDA karte i turkofilski Bosnjaci dobiju naredbu da odjebu AKP i Erdogana koji se oteo kontroli. Hrvatska je vec pristala kupovati duplo skuplji plin.
BiH, Hrvatska i Srbija - banane drzavice, poltroni Amerike i Evrope. To ce tako jos dugo biti. Nasi narodi izumiru, nestajemo. Natalitet totalno propada, iseljavanje poprima razmjere egzodusa. Na jugu Srbije na hiljadu ljudi se rodi 5 beba, a umre 20. To je nevidjena katastrofa. Jug Srbije se gasi. Beograd usisava manje gradove, sela nestaju. Ko ce popuniti demografske rupe?
Mani se budalastina...
-
archi_a
#600 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Šta ti znaš. Ebeš papire, granice i te formalnosti! Ne znaš ti kakvo je stanje na terenu.Hadzi Lojo wrote:Ufursatio decko samo sto se ne piski u gace.