bisao wrote:Naravno da nije Kosmet. Ovo je Republika Srpska. U ovom trenutku teritorij sa najsvjesnijim srpskim življem na Balkanu. Nigdje gdje ima Srba na Balkanu nije toliko prisutna nacionalna svijest i jedinstvo. Apsolutno. To će ti reći i onaj u Beogradu i onaj u Beranama i onaj u Vukovaru.klosar pravi wrote:Nije ti ovo Kosovo zna se dobro da bi ovdje baš puko rat i to nije prazna prica.
I ovako smo naoružani trenutno i režimo, al' ovaj put bi bili u brzoj ofanzivi jer se sve drži kako treba.
Što se tiče tog naoružanja, to je u ovom trenutku zanemariv detalj. Naš stav je jasan, sukobe ne želimo. Prepuštamo da drugi započnu. Mi smo papirologiju i krizne tačke predali tamo gdje treba. Stranci, ako ih uopšte zanima, imaju uvid gdje su lageri, gdje logistika i gdje su pobornici sukoba.
Ofanziva je super inteligentno riješenje. Odgovor na istu je tu ključan. Što se kaže, mnogo je lakše braniti.
Ma kakvo jedinstvo moj ti kad se pripremalo da se uleti u Banja Luku masovna histerija bila ljudi u panici i bijegu, iz rijeci generala.
Naravno da je sad druga situacija i ne kažem ni pod kojim slucajem da se ne bi ginulo bezveze i da bi pukla Banja Luka za 5 dana vec kazem da smo trenutno baš u logistici jaki i po brojkama.Ma smijeno je pricati u tim okolnostima kako bi se napredovalo s svim onim patnjama iz prošlosti što se civila tice.Ma pusti mene šta ja pricam rata nema niti ga biti samo znaš ti dobro kakvi smo bili bez artiljerije sad bi bila ludnica.