Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

klosar pravi

#576 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

bisao wrote:
klosar pravi wrote:Nije ti ovo Kosovo zna se dobro da bi ovdje baš puko rat i to nije prazna prica.
I ovako smo naoružani trenutno i režimo, al' ovaj put bi bili u brzoj ofanzivi jer se sve drži kako treba.
Naravno da nije Kosmet. Ovo je Republika Srpska. U ovom trenutku teritorij sa najsvjesnijim srpskim življem na Balkanu. Nigdje gdje ima Srba na Balkanu nije toliko prisutna nacionalna svijest i jedinstvo. Apsolutno. To će ti reći i onaj u Beogradu i onaj u Beranama i onaj u Vukovaru.

Što se tiče tog naoružanja, to je u ovom trenutku zanemariv detalj. Naš stav je jasan, sukobe ne želimo. Prepuštamo da drugi započnu. Mi smo papirologiju i krizne tačke predali tamo gdje treba. Stranci, ako ih uopšte zanima, imaju uvid gdje su lageri, gdje logistika i gdje su pobornici sukoba.

Ofanziva je super inteligentno riješenje. Odgovor na istu je tu ključan. Što se kaže, mnogo je lakše braniti.

Ma kakvo jedinstvo moj ti kad se pripremalo da se uleti u Banja Luku masovna histerija bila ljudi u panici i bijegu, iz rijeci generala.
Naravno da je sad druga situacija i ne kažem ni pod kojim slucajem da se ne bi ginulo bezveze i da bi pukla Banja Luka za 5 dana vec kazem da smo trenutno baš u logistici jaki i po brojkama.Ma smijeno je pricati u tim okolnostima kako bi se napredovalo s svim onim patnjama iz prošlosti što se civila tice.Ma pusti mene šta ja pricam rata nema niti ga biti samo znaš ti dobro kakvi smo bili bez artiljerije sad bi bila ludnica.
bisao

#577 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

славянин wrote:A mozemo li biti normalni pa reci "daj da neke osnovne institucije tipa:Sud,Tuzilastvo,Sipa,UIO,Vojska itd budu zajednicke i proporcionalan odnos naroda da je unutra - da federacija i RS imaju siroku autonomiju od drzave kao sto i imaju - da prestanemo guslati o otcjepljenjima,sultanima,dzamijama i crkvama - i da pocnemo ziviti kao normalan svijet" jeli to moguce :oops:
Protekle 23 godine su pokazale da ne možemo. Ne postoji konsenzus i ne postoji apsolutno nijedan detalj realnog sagledavanja stvari.
Bezvlašće, haos i mržnja. To nisu sekvence, to je realnost. Teška i sumorna. Iz toga ne može proisteći uređeno društvo, kvalitetan sistem i napredna država. Nigdje. Evo primjetio si i na temi da je nekima (kad nemaju adekvatan odgovor na relevantan državni podatak) mehanizam odbrane, vi ste sirotinja, nemate šta da jedete, mrzite državu, propadate...

Prosto je, stranci su 1995. zaustavili rat, koji im je savršeno došao. Međutim, ključnu grešku su napravili što su vještački sastavili tri naroda koja su 4 godine ratovala i čija je istorija sukoba mnogo duža od 1991-1995. Da su htjeli zaista tim narodima dobro, ne bi ih ponovo sastavljali zajedno.
razuman_covjek

#578 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

Ja stvarno ne kontam kako se desilo to da Srbi uvijek izaberu nesposobne da ih vode. Nisam rekao da biraju zlocince, ne, nego oni biraju nesposobne zlocince. Pa sve ratove izgubise, eno ode im i Kosovo, RS je cela na dva dela i realno vukojebina. Eto izaci ce sada na izbore i dati Dodiku glas sa ponosom jer eto tako RS pobjedjuje. :lol: :lol: Pa ja kao Bosnjak navijam da Dodik pobjedi, jer ih unisti za 10 generacija buducih. :lol:

Zao mi je stvarno Srba, to je veliki narod sa puno pametnih ljudi. Realno, mogli su vladati na Balkanu da su imali pameti. Ovako su dozvolili da mali Kosovari pisaju po njima. Da ne pricam o Hrvatima :D
klosar pravi

#579 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

bisao wrote:
славянин wrote:A mozemo li biti normalni pa reci "daj da neke osnovne institucije tipa:Sud,Tuzilastvo,Sipa,UIO,Vojska itd budu zajednicke i proporcionalan odnos naroda da je unutra - da federacija i RS imaju siroku autonomiju od drzave kao sto i imaju - da prestanemo guslati o otcjepljenjima,sultanima,dzamijama i crkvama - i da pocnemo ziviti kao normalan svijet" jeli to moguce :oops:
Protekle 23 godine su pokazale da ne možemo. Ne postoji konsenzus i ne postoji apsolutno nijedan detalj realnog sagledavanja stvari.
Bezvlašće, haos i mržnja. To nisu sekvence, to je realnost. Teška i sumorna. Iz toga ne može proisteći uređeno društvo, kvalitetan sistem i napredna država. Nigdje. Evo primjetio si i na temi da je nekima (kad nemaju adekvatan odgovor na relevantan državni podatak) mehanizam odbrane, vi ste sirotinja, nemate šta da jedete, mrzite državu, propadate...

Prosto je, stranci su 1995. zaustavili rat, koji im je savršeno došao. Međutim, ključnu grešku su napravili što su vještački sastavili tri naroda koja su 4 godine ratovala i čija je istorija sukoba mnogo duža od 1991-1995. Da su htjeli zaista tim narodima dobro, ne bi ih ponovo sastavljali zajedno.

Misliš da bi stao rat da se nije stavilo u Dejton da je i dalje Bosna i Hercegovina?
Misliš?
bisao

#580 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote:Svaki dan koji prodje, svaki sat - Srbima u RS je gore a Bosnjacima bolje.

Naravno i jednima i drugima je katastrofa lose u poredjenju sa zapadnim zemljama ali ovdje pricamo o drugim stvarima.
To se apsolutno vidi. Na svakom koraku. Od USK-a,preko TK-a do HNK. Tu dileme nema. Niču fabrike ko gljive, grade se mostovi, autoputevi, brodovi se sudaraju na rijekama. Opšta solidarnost među ljudima. Revolucija. Ambasade se zatvaraju. Još malo će i biroi. Osmjesi na ulicama ko za dane Kostarike u Njujorku. Na svakom ćošku pasat 7, u svakoj kući po tri frižidera. Kulturni život impresivan. Bioskopi puni, stadioni mali da prime publiku. Žene ne izlaze iz frizerskih salona, muškarci iz kafana.

I onda se probudiš ili u tvom slučaju, u drugoj rečenici budeš totalno kontradiktoran. :izet:
bisao

#581 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

klosar pravi wrote:

Misliš da bi stao rat da se nije stavilo u Dejton da je i dalje Bosna i Hercegovina?
Misliš?
Zar bi naziv države u kojoj bi živjeli Bošnjaci bio upitan ?
славянин

#582 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by славянин »

bisao wrote:
razuman_covjek wrote:Svaki dan koji prodje, svaki sat - Srbima u RS je gore a Bosnjacima bolje.

Naravno i jednima i drugima je katastrofa lose u poredjenju sa zapadnim zemljama ali ovdje pricamo o drugim stvarima.
To se apsolutno vidi. Na svakom koraku. Od USK-a,preko TK-a do HNK. Tu dileme nema. Niču fabrike ko gljive, grade se mostovi, autoputevi, brodovi se sudaraju na rijekama. Opšta solidarnost među ljudima. Revolucija. Ambasade se zatvaraju. Još malo će i biroi. Osmjesi na ulicama ko za dane Kostarike u Njujorku. Na svakom ćošku pasat 7, u svakoj kući po tri frižidera. Kulturni život impresivan. Bioskopi puni, stadioni mali da prime publiku. Žene ne izlaze iz frizerskih salona, muškarci iz kafana.

I onda se probudiš ili u tvom slučaju, u drugoj rečenici budeš totalno kontradiktoran. :izet:
Zato vas na leru drzati u ovoj poziciji a "nama" ovamo niko ne brani da napravimo sve to.
Streptokok

#583 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Streptokok »

bisao wrote:
klosar pravi wrote:

Misliš?
Zar bi naziv države u kojoj bi živjeli Bošnjaci bio upitan ?
Upitno je da li bi preplivali drinu ili bi pojurili na traktorima. Evo ti tvog zlocinca lisicu pa poslusaj.
bisao

#584 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Zato vas na leru drzati u ovoj poziciji a "nama" ovamo niko ne brani da napravimo sve to.
Naravno da vam ne brani.
Već nikako da počnete. Da li je kreativnost, bezidejnost ili finansijska stabilnost problem?
razuman_covjek

#585 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:

Ma fulio si poentu, ali evo reci cu ti ovako: svaki dan je Srba u BIH manje a Bosnjaka vise :)

To je karta na koju igraju Bosnjaci, kontas?
славянин

#586 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by славянин »

bisao wrote:
Naravno da vam ne brani.
Već nikako da počnete. Da li je kreativnost, bezidejnost ili finansijska stabilnost problem?
Nedostatak pameti i vodstva nazalost....
славянин

#587 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by славянин »

razuman_covjek wrote:
Ma fulio si poentu, ali evo reci cu ti ovako: svaki dan je Srba u BIH manje a Bosnjaka vise :)

A u RS-u jel Bosnjaka svakim danom vise ?? :oops:
razuman_covjek

#588 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

razuman_covjek wrote:
bisao wrote:

Ma fulio si poentu, ali evo reci cu ti ovako: svaki dan je Srba u BIH manje a Bosnjaka vise (u odnosu na Srbe) :)

bisao

#589 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

славянин wrote: Nedostatak pameti i vodstva nazalost....
Pošteno. ;-)
razuman_covjek

#590 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

славянин wrote:
razuman_covjek wrote:

A u RS-u jel Bosnjaka svakim danom vise ?? :oops:
Jeste
bisao

#591 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

@razuman_covjek

Evidentno ne raspolažeš relevantnim podacima. To baziram na poslednjih par postova. Preporučio bih ti da posjetiš sajt FZS-a. A potom možeš i SZRS.
Prosto osjećam transfer neprijatnosti čitajući proizvoljne percepcije koje nisu bazirane na činjenicama.

Sasvim je legitimno jačati vlastiti pp. I uzdati se da će to biti važan segment za buduće političke korake.

Preporučio bih ti da uporediš broj rođenih (tada muslimana), danas Bošnjaka, u SRBIH 1960-te... I danas. Shvatićeš i sam koliko zapravo tvoji stavovi nemaju pokriće. Dobronamjeran savjet. Iznio bih ti neku svoju analizu, ali to bi bila moja analiza, ovako je bolje da sam pronađeš date podatke, samo će ti se reći...
razuman_covjek

#592 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:@razuman_covjek

Evidentno ne raspolažeš relevantnim podacima. To baziram na poslednjih par postova. Preporučio bih ti da posjetiš sajt FZS-a. A potom možeš i SZRS.
Prosto osjećam transfer neprijatnosti čitajući proizvoljne percepcije koje nisu bazirane na činjenicama.

Sasvim je legitimno jačati vlastiti pp. I uzdati se da će to biti važan segment za buduće političke korake.

Preporučio bih ti da uporediš broj rođenih (tada muslimana), danas Bošnjaka, u SRBIH 1960-te... I danas. Shvatićeš i sam koliko zapravo tvoji stavovi nemaju pokriće. Dobronamjeran savjet. Iznio bih ti neku svoju analizu, ali to bi bila moja analiza, ovako je bolje da sam pronađeš date podatke, samo će ti se reći...
Ma vidi, znam ja sta ti govoris. Ja kada kazem da je Bosnjaka vise u BIH mislim u odnosu na druge prvenstveno na Srbe u ovom slucaju. Slazu li se tvoji podaci kojima raspolazes sa ovim? :lol:
klosar pravi

#593 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

Ti znaš da postoji rijec Bošnjak preko 100 godina?
bisao

#594 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

@razuman_covjek

Lijen si.
Donosiš teze, a ne želiš se baviti zvaničnim podacima. Pošto ti evidentno nisam simpatičan, pitaj svoje sunarodnike u kakvom je ko položaju, mislim na one koji koliko toliko poznaju demografske tokove, što na državnom, što na entitetskom nivou.

Iz lijenosti proističe i niz drugih stvari. Eto niko u BiH ne zna da je Bošnjaka najviše.... msm to se graniči sa tezom Sarajevo je najveći grad u BiH... Razmisli. Kad navedene sajtove posjetiš, onda možemo diskutovati o aktuelnom demografskom trenutku. Do tada, te proizvoljne percepcije s tvoje strane su klasičan spam.
klosar pravi

#595 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

Lijen si.
Donosiš teze, a ne želiš se baviti zvaničnim podacima. Pošto ti evidentno nisam simpatičan, pitaj svoje sunarodnike u kakvom je ko položaju, mislim na one koji koliko toliko poznaju demografske tokove, što na državnom, što na entitetskom nivou.

Iz lijenosti proističe i niz drugih stvari. Eto niko u BiH ne zna da je Bošnjaka najviše.... msm to se graniči sa tezom Sarajevo je najveći grad u BiH... Razmisli. Kad navedene sajtove posjetiš, onda možemo diskutovati o aktuelnom demografskom trenutku. Do tada, te proizvoljne percepcije s tvoje strane su klasičan spam.

A zanimaju mene tacno podaci ako ih znaš koliko nas ima koliko vas i koliko hrvata ?
Doduše ja licno sam upisan kao bosanac kad sam se izjašnjavao i ateista..
bisao

#596 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

klosar pravi wrote:
A zanimaju mene tacno podaci ako ih znaš koliko nas ima koliko vas i koliko hrvata ?
Za koji nivo pitaš, državni ili entitetski?
I druga stvar, pitaš me koliko stvarno živi ljudi ili koliko je popisano ili preciznije, napumpano?
klosar pravi

#597 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

Ma ja popis me zanima koliko ima pravoslavaca koliko katolika i koliko muslimana
razuman_covjek

#598 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

Lijen si.

Aha, znaci nista nemas da kazes. Pa Bosnjaka je najvise i taj procenat (ne absolutni broj) se povecava naustrub ostalih naroda u BIH. Hvala :)
razuman_covjek

#599 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:
klosar pravi wrote:
Za koji nivo pitaš, državni ili entitetski?
I druga stvar, pitaš me koliko stvarno živi ljudi ili koliko je popisano ili preciznije, napumpano?
Eto guslanja. Vidi, bilo je pumpanja ali sto i Srbi ne napumpaju. Eto posteni Srbi nikada ne bi slagali. :D
bisao

#600 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

klosar pravi wrote:Ma ja popis me zanima koliko ima pravoslavaca koliko katolika i koliko muslimana
Zvanični popis imaš, koji je rezultat popisnog inženjeringa i haosa u državi.
Imaš i ovaj što su iz RS-a objavili.

Dakle nemam ti sa te strane ništa pojašnjavati, sam sa dva klika možeš doći do tih podataka. ;-)

Ako te zanima moja procjena, zasnovana na broju prvačića, broju novorođenčadi, broju izašlih birača na glasanje i migracija, to ti mogu reći? (naglašavam to je moja procjena, na osnovu navedenih parametara i mimo je zvaničnih podataka koji su naveo sam plod čega + ekonomske demografije koja se bazira nek nas je više, više će kanuti i u lokalne budžete)
Locked