Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:Ovo "niste vi Srbi/Hrvati, vi ste Bosnjaci katolici i pravoslavci" je vec imalo svoju verziju sa pokatolicenim i poturcenim Srbima... znamo kako je ta politika zavrsila, na traktorima.
Nije bas isplatno, rekao bih i primjetio bih.
Bila je i ona o Hrvatima islamske vjeroispovijesti, samo ne odgovara, pa se i ne spominje.
A sto se traktora tice, hvala na iskrenosti - kad ti, koji zivis s Bosnjacima tako mislis, sta tek misli onaj
u "vreci, ispod stola".
dječak sa šibicama wrote:Ovo "niste vi Srbi/Hrvati, vi ste Bosnjaci katolici i pravoslavci" je vec imalo svoju verziju sa pokatolicenim i poturcenim Srbima... znamo kako je ta politika zavrsila, na traktorima.
Bila je i ona o Hrvatima islamske vjeroispovijesti, samo ne odgovara, pa se i ne spominje.
A sto se traktora tice, hvala na iskrenosti - kad ti, koji zivis s Bosnjacima tako mislis, sta tek misli onaj
u "vreci, ispod stola".
Mislim da je želio reći da ne treba pasti u zamku u kakvu su devedesetih pali Srbi, kada su oni drugima određivali ko su i kako se zovu te da su Srbi zbog te pogrešne politike završili na traktorima.
horkesh wrote:
Mislim da je želio reći da ne treba pasti u zamku u kakvu su devedesetih pali Srbi, kada su oni drugima određivali ko su i kako se zovu te da su Srbi zbog te pogrešne politike završili na traktorima.
Elem, na kraju, i nakon kracih istorijskih elaborata na koje se velikobranioci ovoga i onoga i ovih i onih nisu previse osvrtali jer ih istina ne zanima, mozemo zakljuciti temu sa sljedecim zakljuccima:
1. Od podjele BiH - nema nista.
2. Ova tzv. rahat-patnja ce se nastaviti jos bar 15 godina.
3. Za to vrijeme iz BiH ce otici sve sto iole vrijedi, pogotovo mladi, i to, gle cuda, i iz B i H i S svetih konstitutivnih komponenti.
4. Za najdalje 10 godina se ovdje mogu ocekivati lagane trzavice, jer ce do tada presusiti i ovo malo ekonomije, a kreditna zaduzenja ce odnositi preko 70% sve manjih budzeta.
5. Konacno ce se javiti socijalni bunt jer vise nece biti sredstava za socijalna davanja, a ni dovoljno za podmirenje enormne administracije, i koji ce prerasti u nasilne demonstracije.
6. To ce ENV vlastodrsci iskoristiti da pokrenu novi kraci rat, samo s jednim ciljem - da sacuvaju popljackano, ali i da ojacaju svoje pozicije na vlasti na bazi etnickih i vjerskih "razlika" i netrpeljivosti.
Koliko ja licno vidim situaciju u protekle 22 poslijeratne godine, kao i razvoj svega danas, ovo gore su, po meni, jedine realne projekcije.
u "vreci, ispod stola".
Rugala se sova sjenici, a Hrvat Srbinu - isti kurac, politika i jednih i drugih. Po starom latinskom obicaju NDH, odredjivanja drugima, rasnih zakona i Luburica u Sarajevu se ne sjeca. Ah da, i on je k'o i Ante isao u mejtaf u Bradini, a Hrvati- katolici su bili manjina u ustaskoj vojnici- sve balija do balije.
Asocijacija na traktor je jasna prijetnja, rekao bih tipicno hrvatska.
horkesh wrote:
Kako malo treba da se shvati par recenica.
Malo mozga.
Ti i mozak.
A prije da je do damu - jasno si izrekao prijetnju, samo sto nemas istih da stanes iz nje.
Dozer wrote:
@Vivaldi
Hvala na detaljima. Ja se 100% sjecam da je nekad medijski bilo spominjano tih famoznih 30% koje i ja spominjem, ali ocito je to bila jos jedna u nizu ENV patki namijenjenih polarizaciji naroda.
nema na cemu
mile svoju ekonomsku nesposobnost pokriva srbovanjem i dizanjem tenzija i pricom mile vs ceo svet, ali se srbovanje poklapa sa nacionalnim interesima pa ce to vazda i prolazit.
baketu nacionalizam nije bas u liniji sa nacionalnim interesima pa ne moze previse exploatisati tu kartu. umjesto toga laze ekonomski na dulume pa igra na kartu "guram dobro, ali jadnog me svi pokradose". sad kuka o masovnoj kradji oko raspodjele akciza, prosle godine o masovnoj kradji u raspodjeli prihoda uio...
draganu su karte takve da ne moze previse ni glumit ni mileta, a ni baketa, pa svoju nesposobnost umotava u europejstvo (to mu je omiljena rijec)
dezurni_ucenik wrote:Zanimljivo da dosta Hrvata se preziva Bosnjak, a dosta Bosnjaka nosi prezime Hrvat.
Koliko. Evo neki dan ukopan Bosnjak prezimena Bosnjak a u Hrvata dosta prezimena stranog porijekla. Ceska itd. Nemogu da se sjetim sad primjera nekog.
Upratio sam u fudbalskom svijetu par hrvatskih katolika s prezimenom Bosnjak a i fudbalera Hrvata iz Kaknja koji nosi bosnjacko ime.
A tek Bosnjaci, hrvatsko selo preko Save gdje je Crvena jabuka birvaktile snimala studijske albume.
Nije meni problem u ovom sto je on rekao. Problem mi je u sutnji. Tajac. Kad god se oglasi, trezorce i pajdasi sute.
Jos samo da frajer ispali metak... Sta jos treba lik da kaze da se upale alarmi odbrane BiH?
Pri tom ne mislim na ratovanje oruzjem.
Moraju se smijeniti svi, i SDA i HDZ i SNSD/SDS.
Za pocetak treba iz predsjednistva izbiti SDA i HDZ. U oktobru treba glasati za Komsica za Hrvatskog clana, i onog malog nezavisnog, zaboravih kako se zove, kao Bosnjackog clana.
Onda ce srbulence ostati samo, pa ko god da bude, i nema vise nikakvih talova i dogovora, kleberenja, dogovora na ruckovima i vecerama.
Ali, ovo treba odraditi planski. Podijeliti FBiH gdje ce ko za koga glasati, tako da se osigura da ova dvojica prodju.
Npr. Krajina i Hercegovina da glasaju za Komsica recimo, a ostatak da glasa za onog nezavisnog. Istovremeno, da svi Bosnjaci povratnici u RS, koji imaju pravo glasa tamo, glasaju za nekoga kontra Dodika. Ne znam ko su sve kandidati tamo, nisam pratio, ali bi najbolje bilo kad bi postojao neki nezavisni Srbin.
Predlazem da se tema zakljuca do nakon izbora (ako nije problem administraciji).
Samo iz razloga sto ljudi misle da je pokrenuta s namjerom, da je rijec o nekom testiranju svijesti ili kako neko napisa da poremeti duh i svijest naroda o ovom pitanju.
Ovo radim zbog danasnje izjave Marija Karamatica o nestanku BiH.
S predvodnikom genocidne se ne slazem ni u cemu, osim sto nam retardirano salje signale sta zeli da uradi, a nasi politicari sute. Otvorit cemo temu nakon izbora, ali narode... Pamet u glavu. Promjene koje trebamo trebale su se desiti jos juce. Angazujte se malo i agitujte ljude oko sebe.
Nemas pojma koliko ljudi sve ovo cita. To sto ne pisu hiljade, ne znaci da hiljade ne citaju. Svaki forum je mjesto opipavanja pulsa.
Vjeovao ili ne, do sada sam X puta "uhvatio" razne politicare kako citiraju bukvalno od slova do slova recenice napisane na raznim temama ovog foruma.
Dozer wrote:6. To ce ENV vlastodrsci iskoristiti da pokrenu novi kraci rat, samo s jednim ciljem - da sacuvaju popljackano, ali i da ojacaju svoje pozicije na vlasti na bazi etnickih i vjerskih "razlika" i netrpeljivosti.
Koliko ja licno vidim situaciju u protekle 22 poslijeratne godine, kao i razvoj svega danas, ovo gore su, po meni, jedine realne projekcije.
Kao vladajući pajaci se nešto pitaju i nešto mogu uraditi?
Mogu samo glabat u prazno dok im glavne gazde dozvoljavaju. Čim bi nešto pokušali odmah bi glave letile.
Jasta bi... Ne budite naivni.
A vladajuci pajaci uvijek mogu pokrenuti lokalizovane sukobe. Ne mora to biti rat u cijeloj drzavi. Dovoljno je na par lokacija zakuhati, mediji to prate kao "eskalacije etnickih netrpeljivosti", a ostatak drzave se zgrazava. I svi opet glasaju "za svoje".
shake69 wrote:
Upratio sam u fudbalskom svijetu par hrvatskih katolika s prezimenom Bosnjak a i fudbalera Hrvata iz Kaknja koji nosi bosnjacko ime.
A tek Bosnjaci, hrvatsko selo preko Save gdje je Crvena jabuka birvaktile snimala studijske albume.