Pa šta sad trebam bit nesigurna da bi se vi osjećali bolje u svojoj kožimerlin246 wrote:Nee Annoy hahahannoy wrote:Bas lijepo sto si nam svima nalijepila etiketu nesigurnostiNastasia wrote:Koliko nesigurnosti
Moj momak može da se druži sa kim hoće, ja znam da sam bolja od svih njih
Da je htio biti sa njima, bio bi valjda, al' želi biti sa mnom, to mi je dovoljan temelj za gradit povjerenje.
Ako je on htio biti sa njima, a one ga otkantarile, opet su bezopasne.
Muškarcu koji vara ne treba prijateljica, ne treba mu druženje nasamo sa ženama, muškarcu kojem nije ispod časti da vara, petlja i laži, je vrlo lahko prevariti. Imao on prijateljice ili ne.
Nemam toliko slobodnog vremena da računam koliko često se viđa ili ne viđa sa njima.
Meni je samo važno da je meni u vezi lijepo, i kad je sa mnom, da je fokusiran samo na mene, i kad me nema, da pokaže da misli o meni.
A sto ako on provodi sa svojim prijateljicama toliko vremena do te mjere da se pocnes osjecat zapostavljeno? Jel i tad to ok? Jer on moze se druzit s kim hoce i radit sta hoce
Sad ispada da ako definiras ikakve granice u svom odosu da si nesiguran.
Nego Nastasija ima potrebu valjda da za svaku temu pa makar se radilo i o pranju tepiha kaze kako ona to sve obozava i koliko je savrsena u svakom pogledu.
Tolerise sve, samouvjerena, ima vremena samo za posao jer je radisna cura. Mi kad bi rekli ne volimo komarce ona bi rekla ja bas voliim jer nemam vremena da mislim o komarcima.![]()
Friendzone
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Nastasia
#576 Re: Friendzone
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#577 Re: Friendzone
suludo je i pomisliti da će jedna odrasla osoba braniti nešto drugoj odrasloj osobi. prosto biraš partnera koji ima osobine i stavove o nekim bitnim stvarima koji se podudaraju sa tvojim...na preodgoj nisam ni pomislila.Nastasia wrote:
I da, i dalje stojim iza stava da braniti muškarcu da se druži sa bilo kim osim muškarcima, rođacima i ružnim prijateljicama jeste nesigurnost.
opet kažem, drugačiji stav ne znači nesigurnost.
i razumijem da ti drugačije funkcionišeš, ali to je tvoj život, tebi odgovara i zašto da te ja ubjeđujem da nije ok.
zato nemoj ni ti to raditi.
Last edited by lmo on 09/08/2018 11:44, edited 1 time in total.
- merlin246
#578 Re: Friendzone
Zeno mislim na izlazak s prijateljem muskim. Ja i on sami. Kad mom decku to ne bi smetalo ja bi ga ostavila momentalnoannoy wrote:Ovo je pak druga krajnost.merlin246 wrote:Meni bi recimo bilo cudno da muskarac s kojim sam u vezi nije ljubomoran i da mu ne smetaju moji muski prijatelji. Kazem mu npr ode ja malo s prijateljem van u provod a ovaj moj da sjedi u kuci
Zasto bi bio ljubomoran na cinjenicu da imas prijatelje? Dok god ga ne zapostavljas, ne znam zasto bi mu smetali. To je tako ruzno, cuj da njemu smeta osoba koja je meni draga i koju sam ja izabrala sebi kao prijatelja i koja je dio mog zivota i koja mi znaci.
Dok god odrzavas prijateljstvo na nacin da ne provodis s njima nerazumne kolicine vremena, ne stavljas njega na drugo mjesto, ukljucujes ga u svoj zivot i svoje drustvo, ne bi trebalo bit nikakvih problema
A osoba koja ne moze podnijet cinjenicu da njen partner ima u zivotu neke ljude suprotnog spola koji su mu dragi i bitni, po meni ima nekih problema sam sa sobom
- sheilak
#579 Re: Friendzone
Kao sto ti rece zavisi kakav je odnosmerlin246 wrote:Zeno mislim na izlazak s prijateljem muskim. Ja i on sami. Kad mom decku to ne bi smetalo ja bi ga ostavila momentalnoannoy wrote:Ovo je pak druga krajnost.merlin246 wrote:Meni bi recimo bilo cudno da muskarac s kojim sam u vezi nije ljubomoran i da mu ne smetaju moji muski prijatelji. Kazem mu npr ode ja malo s prijateljem van u provod a ovaj moj da sjedi u kuci
Zasto bi bio ljubomoran na cinjenicu da imas prijatelje? Dok god ga ne zapostavljas, ne znam zasto bi mu smetali. To je tako ruzno, cuj da njemu smeta osoba koja je meni draga i koju sam ja izabrala sebi kao prijatelja i koja je dio mog zivota i koja mi znaci.
Dok god odrzavas prijateljstvo na nacin da ne provodis s njima nerazumne kolicine vremena, ne stavljas njega na drugo mjesto, ukljucujes ga u svoj zivot i svoje drustvo, ne bi trebalo bit nikakvih problema
A osoba koja ne moze podnijet cinjenicu da njen partner ima u zivotu neke ljude suprotnog spola koji su mu dragi i bitni, po meni ima nekih problema sam sa sobom
Kad bi ti deen bio prijatelj ne bi mi smetalo
- MarlboroGold
#580 Re: Friendzone
Slažem se. Kad nema barem malo ljubomore (ono šege, zeze, u šali uvalimad_max_ba wrote: ma vidi, razumijem ja to
iskreno ne bi ni meni bilo pravo.
Normalno je to i takvo ponašanje....
- annoy
#581 Re: Friendzone
Sad generaliras malo pa ne znam tocno o cijim upisima govoris. Ovo da se ne smije ni sa kim druzit ja nisam nikad rekla.Nastasia wrote:
Pa kad za mene jeste nesigurnost, čuj ne smije se družit ni s' kim osim s' partnerom i muškarcima i rođacima.
Ako moj muškarac (ovo sad ja govorim lično za sebe) provodi toliko vremena sa prijateljicama do te mjere da se ja osjećam zapostavljeno, problem je u meni i ja bih se pitala zašto on ima potrebu da provodi više vremena sa njima, nego sa mnom. Nikako mu ne bih zabranjivala, valjda je na njemu da shvati da sam važna i da mi treba pažnja. (opet u slučaju ako previše vremena provodi sa prijateljicaama, a premalo sa mnom).
Pa neću ja nikoga učiti kako da bude u vezi, niti vaspitavati kako se treba ponašati prema djevojci a kako prema prijateljicama.
Moj je recimo problem što ja nemam strpljenja, i želim nekog ko će imati isti osjećaj za dovoljno/previše, bez da ja moram zabranjivati, rondati. More bit da imam neki idealistički pristup vezi, ko će ga znati.
A to sto bi ti pomislila da je samo u tebi problem ako te partner zapostavlja...stvarno? Meni je to nevjerojatno mazohisticki
Imas potpuno pravo traziti odnos kakav ti zelis, i zajedno s partneron definirati granice, i biti nezadovoljna ako se te granice ne postuju.
Ja ne bih ostala u vezi s nekim tko me zapostavlja, nema sanse. I nema sanse da bih sebe krivila sto imam određene granice i sto ocekujem da se postuju. Onda cemo se jednostavno razici jer nismo jedno za drugo.
A nisu svi isti. Nemamo svi istu potrebu za prisutstvom druge osobe. Nekom treba vise paznje, nekom manje. I nema to nuzno veze sa nesigurnoscu.
Kod mene nema nikakvog branjenja. Ja sam si nasla muskarca kojem ne moram nista branit, ni on meni, jer imamo iste stavove sto se tice toga i nemamo nikakvih problema.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#582 Re: Friendzone
lmo wrote:Kažem, vjerovatno ne poimamo svi taj pojam "prijateljstvo" na jednak način, pa može doći do zabune...naravno da postoje muške osobe koje su mi okej i drage i imaju lijepe osobine, a ne privlače me fizički.. ali s njima se družim povremeno, površno...
Ali onda kada me neko beskrajno oduševi i zainteresuje i super mi je u njegovom društvu..i mogu ga zamisliti kao istinskog prijatelja...nekako, kao po pravilu, postoji i tjelesna privlačnost..
Voc rong vit mi?
Najbolji post otkad čitam temu. Samo je jedan pravi i iskreni prijatelj suprotnog pola i zna se ko je on, ovo ostalo ili su neke drugarice, poznanice, kolegice, nebitno šta su ali pravi i iskreni prijatelji nisu. Naravno, moguće je i sa njima graditi neki odnos ali ipak zauzeti neki stav i zadržati neko odstojanje. Lično imam možda 2-3 takve osobe u svom životu, mogu popiti kafu sa njima, otići na pivo ali i ne moram. Uvijek ima dobrih serija i filmova za ubiti vrijeme
- annoy
#583 Re: Friendzone
Mislis na nocne izlaske?merlin246 wrote:
Zeno mislim na izlazak s prijateljem muskim. Ja i on sami. Kad mom decku to ne bi smetalo ja bi ga ostavila momentalno
- merlin246
#584 Re: Friendzone
Po meni je veca nesigurnost recimo da u svakom komentaru istices svoje vrijednosti.Nastasia wrote:
Pa šta sad trebam bit nesigurna da bi se vi osjećali bolje u svojoj koži
Kazem otvoreno sta ne preferiram u vezii..sta ja mogu ako ti mislis da je to stvar mojih kompleksa
- merlin246
#585 Re: Friendzone
Da mislim hahaannoy wrote:Mislis na nocne izlaske?merlin246 wrote:
Zeno mislim na izlazak s prijateljem muskim. Ja i on sami. Kad mom decku to ne bi smetalo ja bi ga ostavila momentalno
- MarlboroGold
- Nastasia
#588 Re: Friendzone
lmo wrote:suludo je i pomisliti da će jedna odrasla osoba braniti nešto drugoj odrasloj osobi. prosto biraš partnera koji ima osobine i stavove o nekim bitnim stvarima koji se podudaraju sa tvojim...na preodgoj nisam ni pomislila.Nastasia wrote:
I da, i dalje stojim iza stava da braniti muškarcu da se druži sa bilo kim osim muškarcima, rođacima i ružnim prijateljicama jeste nesigurnost.
opet kažem, drugačiji stav ne znači nesigurnost.
i razumijem da ti drugačije funkcionišeš, ali to je tvoj život, tebi odgovara i zašto da te ja ubjeđujem da nije ok.
zato nemoj ni ti to raditi.
Bože Imo, ja nisam nikoga UBJEĐIVALA ni u šta, kao što rekoh, u svakom postu koji pišem, uvijek se referišem na sebe, dakle na ono što ja mislim i kako ja funkcionišem.
Prvo, mnogo ljudi mješa pojam drugarstva i prijateljstva. Za mene nije prijateljstvo popiti jednom-dvaput u mjesecu sa nekim kafu i zezati se i opustit na toj kafi. Ja za sebe mogu reći da nemam prijatelja muškog (ne da ne postoji takvo prijateljstvo - ja ga nemam). Imam par drugova i dragih momaka sa kojima povremeno odem, popijem kafu, piše, jedemo, ispričamo se i svako svojoj kući. Nisam tip za noćnih izlazaka i opijanja, i bilo bi mi suludo kad bi mom momku smetali ti moji drugovi.
Skladno tome, i u momku tražim osobu sličnih navika poput mojih, tako da, tu se odmah problem rješi u startu. Ako već ima neku prijateljicu, kao recimo cigara, 20 godina prijatelji, osjećala bih se nedostojnom da se petljam u to. Ko sam ba ja tu? Ja sam došla danas i možda ću otići sutra a ona mu je prijateljica 20 godina.
-
zipoo
#589 Re: Friendzone
Nekad klikne i nakon godinu-dvije. Ljudi se godinama mijenjaju. Desi se jaraneduminjo wrote:Eh ta, ta..Tomahawk11 wrote:Misliš, lezba.duminjo wrote:Gej sam
Inace ne kontam ovo kako neko nekome moze da Se svidi poslije nekog vremena.
Meni ako se na prvu ne svidi i ako nema hemije odma, nece je nikad biti. Isto tako, ako mi se na prvu svidi samo kao zena a ne drugarica, nikad mi nece biti drugarica.
- sheilak
#590 Re: Friendzone
Pa nocni izlazak je vec nesto drugo i ova situacija ja umoran fazoni ne znam kako bi reagovaomerlin246 wrote:Da mislim hahaannoy wrote:Mislis na nocne izlaske?merlin246 wrote:
Vjerovatno bi izasao s vama i spavao na stolu
Nego bona kafa da vidimo kako bi se ponasala kad izadjes s prijateljem
- duminjo
#591 Re: Friendzone
Meni se eto nije desavalo.zipoo wrote: Nekad klikne i nakon godinu-dvije. Ljudi se godinama mijenjaju. Desi se jarane
A inače i nemam Nesto aman zaman prijateljica pa možda zato. Uglavnom poznanice sa kojima razmijenim par rijeci i to je to..
- merlin246
#592 Re: Friendzone
Nemoj vise da me smaras s timsheilak wrote: Pa nocni izlazak je vec nesto drugo i ova situacija ja umoran fazoni ne znam kako bi reagovao
Nego bona kafa da vidimo kako bi se ponasala kad izadjes s prijateljem(r)
- Nastasia
#593 Re: Friendzone
annoy wrote:Sad generaliras malo pa ne znam tocno o cijim upisima govoris. Ovo da se ne smije ni sa kim druzit ja nisam nikad rekla.Nastasia wrote:
Pa kad za mene jeste nesigurnost, čuj ne smije se družit ni s' kim osim s' partnerom i muškarcima i rođacima.
Ako moj muškarac (ovo sad ja govorim lično za sebe) provodi toliko vremena sa prijateljicama do te mjere da se ja osjećam zapostavljeno, problem je u meni i ja bih se pitala zašto on ima potrebu da provodi više vremena sa njima, nego sa mnom. Nikako mu ne bih zabranjivala, valjda je na njemu da shvati da sam važna i da mi treba pažnja. (opet u slučaju ako previše vremena provodi sa prijateljicaama, a premalo sa mnom).
Pa neću ja nikoga učiti kako da bude u vezi, niti vaspitavati kako se treba ponašati prema djevojci a kako prema prijateljicama.
Moj je recimo problem što ja nemam strpljenja, i želim nekog ko će imati isti osjećaj za dovoljno/previše, bez da ja moram zabranjivati, rondati. More bit da imam neki idealistički pristup vezi, ko će ga znati.
A to sto bi ti pomislila da je samo u tebi problem ako te partner zapostavlja...stvarno? Meni je to nevjerojatno mazohistickiZa losu situaciju u vezi obicno su odgovorni oboje, i ne treba uvijek krivit samo onog drugog, al bogami ovako svalit svu krivnju samo za sebe, to mi nije bas zdravo.
Imas potpuno pravo traziti odnos kakav ti zelis, i zajedno s partneron definirati granice, i biti nezadovoljna ako se te granice ne postuju.
Ja ne bih ostala u vezi s nekim tko me zapostavlja, nema sanse. I nema sanse da bih sebe krivila sto imam određene granice i sto ocekujem da se postuju. Onda cemo se jednostavno razici jer nismo jedno za drugo.
A nisu svi isti. Nemamo svi istu potrebu za prisutstvom druge osobe. Nekom treba vise paznje, nekom manje. I nema to nuzno veze sa nesigurnoscu.
Kod mene nema nikakvog branjenja. Ja sam si nasla muskarca kojem ne moram nista branit, ni on meni, jer imamo iste stavove sto se tice toga i nemamo nikakvih problema.
Vidiš, upravu si, jako je mazohistički. Za razliku od popularnog mišljenja, ja konstantno napominjem svoje mane i falinke, svjesna sam da ih imam, suočavam se sa njima, iskreno kažem da mi je to mana. Mnogo imam mana ali mislim da mi je najveća prednost što sam ih svjesna. Da, pogubno je za odnos okrivljavati uvijek partnera, i jednako pogubno okrivljvati sebe.
U situaciji u kojoj moj partner ima potrebu da provodi više vremena sa prijateljicom osim sa mnom, ja bih se pitala šta ja radim pogrešno, šta njemu treba od mene da bi želio da bude sa mnom, zašto mu je ljepše nego sa njom. I to je neka vrsta nesigurnosti. Ja ne bih ostala u takvoj vezi, niti trpila da me neko zapostavlja. Bez obzira zašto se ne poštuju moje granice, meni je važno da se one ne poštuju i da nije na meni da ja nekoga ubjeđujem da mu je bolje sa mnom, ako on to ne vidi, jebiga, vidjeće neko drugi.
I ovaj zadnji pasus, da, i to je veliko pitanja, šta je kome potrebno/dovoljno vremena.
- Nastasia
#594 Re: Friendzone
Kao što rekoh, ja u svakom komentaru ističem svoje falinke, samo što sam ih svjesna i ističem ih kao mane, pa vam se čini da je to vrijednost.merlin246 wrote:Po meni je veca nesigurnost recimo da u svakom komentaru istices svoje vrijednosti.Nastasia wrote:
Kazem otvoreno sta ne preferiram u vezii..sta ja mogu ako ti mislis da je to stvar mojih kompleksa
- merlin246
#595 Re: Friendzone
Sve si u pravu.Nastasia wrote:Kao što rekoh, ja u svakom komentaru ističem svoje falinke, samo što sam ih svjesna i ističem ih kao mane, pa vam se čini da je to vrijednost.merlin246 wrote:Po meni je veca nesigurnost recimo da u svakom komentaru istices svoje vrijednosti.Nastasia wrote:
- duminjo
#596 Re: Friendzone
Dalo bi se o ovome raspredatannoy wrote:Pa, ako mene pitas, nisu. Al ja sam stara skola, izgledaduminjo wrote:
A ako se mahnu jaran i jaranica? Nisu vise prijatelji?
- sheilak
#597 Re: Friendzone
Ok hoces caj? (r)merlin246 wrote:Nemoj vise da me smaras s timsheilak wrote: Pa nocni izlazak je vec nesto drugo i ova situacija ja umoran fazoni ne znam kako bi reagovao
Nego bona kafa da vidimo kako bi se ponasala kad izadjes s prijateljem(r)
- merlin246
#598 Re: Friendzone
A i ne znam sta ce mi muski prijatelji..valjda s jednim deckom mogu imati sve. 
-
zipoo
#599 Re: Friendzone
Vratio film, kliknulo je i na upoznavanju prije godinu-dvijeduminjo wrote:Meni se eto nije desavalo.zipoo wrote: Nekad klikne i nakon godinu-dvije. Ljudi se godinama mijenjaju. Desi se jarane
A inače i nemam Nesto aman zaman prijateljica pa možda zato. Uglavnom poznanice sa kojima razmijenim par rijeci i to je to..
Ipak si u pravu
- MarlboroGold
#600 Re: Friendzone
Ovaj PF polako postaje kancerogen