Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
SSemir

#576 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by SSemir »

channel10 wrote:
cyprus wrote:Ozbiljno, to neka velika prednost imati Komšića u predsjedništvu u odnosu na Čovića? :D
Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.
Zbog cega je bolji kukic od komsica?
daddy-kool

#577 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by daddy-kool »

arzuhal wrote:Treba nam u Predsjedništvu BiH Dodik, Emir Suljagić i Mario Karamatić koji će stvar dovesti do pucanja, ...
Ovako nešto i ja kontam.
SSemir

#578 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by SSemir »

spreca wrote:
kmirsad wrote:@spečoni... nije njega Kojović nagovorio... on je Kojovića nagovorio da kandiduje... :-D I mislim da su i Pedja i Falatar napravili vrhunski potez... :-D
Moj i glasove moje porodice več ima u gruntu... komada 4...
Baš me briga za ostale... glasam po svojoj volji i savjesti...bezuslovno...
Njegovo pojavljivanje mi je sumljivo ...svoj glas nemogu dati "sumljivim licima".....tvoj glas i tvoje pravo da ga das kome hoces
Al ti zato komsic bake covuc i ini nisu sumnjivi. Jasno se zna da su oni tu radi licnog interesa, kradu bez problema..nista sumnjivo, sve jasno, zadluzuju tvoj glas
spreca

#579 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

SSemir wrote:
spreca wrote:
kmirsad wrote:@spečoni... nije njega Kojović nagovorio... on je Kojovića nagovorio da kandiduje... :-D I mislim da su i Pedja i Falatar napravili vrhunski potez... :-D
Njegovo pojavljivanje mi je sumljivo ...svoj glas nemogu dati "sumljivim licima".....tvoj glas i tvoje pravo da ga das kome hoces
Al ti zato komsic bake covuc i ini nisu sumnjivi. Jasno se zna da su oni tu radi licnog interesa, kradu bez problema..nista sumnjivo, sve jasno, zadluzuju tvoj glas
Zasluzuju moj curac a pogotovo poslednja dvoica
putokaz1

#580 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Razlika između Pobjednika Zvizdića i Poraženog Bećirevića je 20k glasova,ko je dobio tih 20 000?
arzuhal

#581 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by arzuhal »

SSemir wrote:
channel10 wrote: Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.
Evo što je po meni:

1. Komšić je već bio dva mandata, ako bude i treći to će biti, haman, lik sa najvećim stažom u Predsjedništvu BiH, pa zašto ne bi bolaaaan mogao neko drugi?
2. Komšić jeste Hrvat, ali i Bosanac, Sarajlija, borac Armije BiH, itd. pa ga to čini "Bošnjakom". Kukić je više Hercegovac, Mostarac je, Hrvat i mislim da bi bolje pehlivanio s politikom Zapadne Hercegovine, Herceg-Bosne i tih ubleha..
3. Komšić često koristi neke patetično-uličarske momente tipa "Ako treba i pobit ću se s Čovićem!". Ne trebaš se, lave, biti i udarat, neka ba...
4. Komšić je predsjednik partije koja je nastala njegovim napuštanjem SDP-a pa na toj relaciji postoje zategnuti odnosi, sujete i te budalaštine koje dodatno razj**avaju bajke o tzv. ljevici i želji da se izgradi normalna BiH; Kukić nije stranački angažaovan, može jednako biti kandidat svih partija građanske opcije...
5. Formalno je obrazovaniji od Komšića, što ne mora ništa značiti, ali je i namazan, izdržljiv je, analitičan, znao bi se nositi sa svakim, ima snage i kuveta, ne bi ispaljivao floskule samo, samo da ima podršku...

itd.

Ovo nako nabacah, mogu korigirati neke stvari usput ako zatreba, ali to je neka suština...
pemanapemani

#582 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by pemanapemani »

Komšić se samokandidovao prije dva mjeseca i svako ko se kandiduje poslije njega je ubačeni element. :-)

Tako bi bilo sutra i za Bečirevića.

Nek ode sve u pizdu materinu, ali naš Željko mora ponovo imati policijsku kućicu pred stanom i mora imati nekoga u blizini ko će mu ženu i dijete odvući na posao i u školu kada je on zauzet spašavanjem Bosne i Hercegovine.
putokaz1

#583 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Da li vi trvdite da se predamo da ustupimo Čoviću i Sebiju poziciju bez borbe
Ovo što su njih dvojica se samokandidovali ništa ne mora da znači
Ukoliko bi se Bećirević kandidovao,i uz njega stali odsim SDP i GS(iako je mali) i još neki drugi tih 20 000 NS i ko zna koliko Komšićevih mogu da ne odluče rezultat mogu,ako bi kampanja svih medija išla da se skloni SDA,ali ako želiš da skloniš i HDZa Komšić/Falatar NE ŽELE onda nemožeš ništa postići
Nažalost na SDP je težak zadatak
Dali ići na sve ili ništa Žtvovati Bećirevića i na ''Sreću'': Pobjediti tijesno ili izgubiti zbog glasova Komšić/Falatar
ili odustati priznati poraz zbog drugih,ustupiti Predsjedništvo osovini Čović-Sebija i posvetiti se kantonima,šta ćeš Komšić/Falatar peta kolona
kmirsad

#584 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

arzuhal wrote:
SSemir wrote:
channel10 wrote: Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.
Evo što je po meni:

1. Komšić je već bio dva mandata, ako bude i treći to će biti, haman, lik sa najvećim stažom u Predsjedništvu BiH, pa zašto ne bi bolaaaan mogao neko drugi?
2. Komšić jeste Hrvat, ali i Bosanac, Sarajlija, borac Armije BiH, itd. pa ga to čini "Bošnjakom". Kukić je više Hercegovac, Mostarac je, Hrvat i mislim da bi bolje pehlivanio s politikom Zapadne Hercegovine, Herceg-Bosne i tih ubleha..
3. Komšić često koristi neke patetično-uličarske momente tipa "Ako treba i pobit ću se s Čovićem!". Ne trebaš se, lave, biti i udarat, neka ba...
4. Komšić je predsjednik partije koja je nastala njegovim napuštanjem SDP-a pa na toj relaciji postoje zategnuti odnosi, sujete i te budalaštine koje dodatno razj**avaju bajke o tzv. ljevici i želji da se izgradi normalna BiH; Kukić nije stranački angažaovan, može jednako biti kandidat svih partija građanske opcije...
5. Formalno je obrazovaniji od Komšića, što ne mora ništa značiti, ali je i namazan, izdržljiv je, analitičan, znao bi se nositi sa svakim, ima snage i kuveta, ne bi ispaljivao floskule samo, samo da ima podršku...

itd.

Ovo nako nabacah, mogu korigirati neke stvari usput ako zatreba, ali to je neka suština...
:thumbup:niti dodati, niti odbiti...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#585 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Kikibombona wrote:
Ako na taj nacin budem razmisljao, do smrti cu gledati spodobe poput Covica, Komsica, Dodika i ostale ekipe. Oni su za mene spodobe, neko manja - neko veca, ali su svi spodobe. Trazis od mene da prihvatim kao neminovnost da cu do kraja zivota zivjeti pod vlascu spodoba?

Smatram da ljude poput Falatara treba gurati dok ne dodju na pozicije odlucivanja. Za spodobe, za nacionaliste, za ljude proslosti, nikada nisam i nikada necu glasati.

Moras shvatiti da mene boli ona stvar za politickim ciljevima Hrvata, Srba i Bosnjaka. Ne zauzimam stranu. Nisam iz te price. Meni je svejedno hoce li u predsjednistvu sjediti Covic ili Komsic, obojica su spodobe.

Od rata naovamo vlast dijele ultra nacinalisti iz reda tri naroda. Unistavaju zemlju, rasturaju je po svim savovima. Bila je postava sa Komsicem i Covicem, isto sranje drugo pakovanje. Pozicije su zabetonirane i ova garnitura ljudi apsolutno nista ne moze promijeniti. Oni jedni druge dovode na vlast. Komsic bi bio niko i nista bez Covica. Lik je obicno nistavilo. Ako takve spodobe nastavimo promovirati, iz ove zemlje ce svi otici, ostat cemo slijepo crijevo Balkana.

Trebaju nam novi ljudi. Gledam sad Falatara sa Duskom, momak je skroz normalan. Zeli razmisljati o buducnosti. Ne lozi se na proslost. Ne pada na price o porijeklu, gdje je ko bio u ratu i slicne budalastine. Ne zeli pljuvati regionalne lidere, zeli sa svima saradnju tamo gdje se moze postici. Ispravno kaze, zivot je prekratak da bi razmisljali iskljucivo o proslosti. Proci ce nam zivoti u proslosti.

Komsic da ima imalo morala podrzao bi ovog momka. Ovakvi ljudi imaju sansu pribliziti narode u BiH. Komsic je jednako kao Covic dio problema u ovoj drzavi.
i ponovo mi nisi odgovorio na ključno pitanje, a to je, ko bi pobijedio za hrvatskog člana predsjedništva u kombinaciji čović, falatar, cvitanović, lijanović, pod uslovom da sdp i df guraju bošnjaka? nema potrebe da se igramo demagogije i pričamo kako je u ovoj državi i kakve spodobe vladaju. priča ižvakana milion puta, prepričana kroz sva usta građana bosne i hercegovine i onda dođu izbori i ubjedljivo pobijede ti što ih ti nazivaš spodobama. to je slučaj za duboku i dugotrajnu psiho-mentalnu analizu.

to pragmatiziranje da je falatar, za kojeg smo svi čuli prije par dana i koji ima lijepu priču, je malo neozbiljno. pogotovo u političkom sistemu kakav je u bosni i hercegovini, gdje postoji milion opcija da se neko dokaže i pokaže.

nisam ni ja plaho za komšića, kao jedinke, ali za projekat komšić jesam itekako, jer se na tom projektu polaže ispit iz građanske države i koliko smo zapravo spremni za nju. projekat komšić može biti i neko drugi, tipa slave kukića, željka šaina, ivana lovrenovića, ali to teško može biti neko ko se tek pojavi na političkoj sceni.

i kada odgovoriš na moje pitanje, tada možemo uči u detaljnije rasprave, a pogotovo oko toga kolike su šanse faltara da pobijedi čovića, a kolike su šanse komšića, pa čak i to sa kime će biti bolja budućnost, sa čovićem ili komšićem.

i da, falatar kod duške. šta je falatar rekao što mi nismo znali, a šta je ponudio kao rješenje? eu fondovi, milijarda i po eura ili maraka, mladi odlaze, sve države regiona imaju status članice sem nas, treba razgovarati sa građanima i slušati šta imaju da kažu? sve si to znao i prije nego li je došao falatar, zar ne?
Last edited by malakh on 24/04/2018 09:33, edited 2 times in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#586 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by sabina1 »

spreca wrote: :oops:
obecavam i ja cu......Falatar je mozda posten a ne sumnjam da jeste ali je brate jako naivaaaaaan ako ga Pedja uspio nagovoriti na samoubistvo, mada mi vise lici na засланог Козака :mrgreen: :lol:od protivnicke strane :mrgreen:
S Falatarom ce Nasa stranka definitivno dobiti nesto vise glasova a on realno nema ni 1 % sanse da udje u predsjednistvo , tu ste apsolutno upravu.

Reakcija javnosti ipak govori da ljudi zele promjene i da zele ljude poput njega.
arzuhal

#587 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by arzuhal »

Najkrvaviji mi je momenat kada Boriša pita one likove u kafani u Prozor-Rami šta bi trebalo uraditi da bude bolje, a oni s nokta:

- Ma skinuti ove, SDA, HDZ...

:lol: :lol: :mrgreen:

Moraš uvijek biti spreman, utreniran...
Bloo
Globalna šefica

#588 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bloo »

sabina1 wrote:
obecavam i ja cu......Falatar je mozda posten a ne sumnjam da jeste ali je brate jako naivaaaaaan ako ga Pedja uspio nagovoriti na samoubistvo, mada mi vise lici na засланог Козака :mrgreen: :lol:od protivnicke strane :mrgreen:
S Falatarom ce Nasa stranka definitivno dobiti nesto vise glasova a on realno nema ni 1 % sanse da udje u predsjednistvo , tu ste apsolutno upravu.

Reakcija javnosti ipak govori da ljudi zele promjene i da zele ljude poput njega.
Da, žele, međutim da li su spremni i da učine nešto da se te promjene dese :-D
daddy-kool

#589 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by daddy-kool »

malakh wrote:
to pragmatiziranje da je falatar, za kojeg smo svi čuli prije par dana i koji ima lijepu priču,
Šta pojedincima znači ovo "lijepa priča"?

Jedino konkretno što sam ja čuo je da bi se posvetio "sklapanju ekonomskih ugovora", ma šta to značilo. Nije mi jasno da pojedinac član predsjedništva ima neku veliku ulogu u tome pored pregovaračkih timova i parlamenta koji mora odobriti te ugovore.

Lik djeluje ok, i izgleda kao da mu je "srce na pravom mjestu". Nisam skontao da li mu se porodica preselila u BiH i planira li dovesti ženu i djecu ovdje? (možda mu je ovo bio porodični gambit da ženu dovuče u Sarajevo i vrati se u rodno mjesto)
kmirsad

#590 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Nije Boriša to govorio da nas obavjesti... nego šta misli promjeniti...
Samo što , za razliku os drugih, on zna kako to uraditi...
criticos

#591 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by criticos »

pedeset wrote:DEZERTER BORIŠA NAREĐUJE ZLATNOM LJILJANU ŽELJKI KOMŠIĆU DA SE POVUČE KAKO MU NE BI "ODUZEO GLASOVE"! RAZUMEM DRUŽE DEZERTERU! :bih: :bih: :bih: :lol: :lol: :lol:
Kroz povijest se pokazalo da heroji rata ne mogu biti i heroji mira. Što je to trebao Falatar? Možda da sa 18 godina uzme pušku i pogine? Mislim da je bolji potez taj što je otišao u inozemstvo i školovao se. Potrebniji su nam danas školovani, nego oni koji su prije 25god ratovali i još uvijek pjene na usta. Svaka čast na zaslugama, ali i kredit kada digneš u banci, potroši se. Komšić je svojim djelovanjem u posljednjih 8 godina itekako svukao svoje kredite i u minuse se zatjerao.
spreca

#592 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

sabina1 wrote:

Nemam nista protiv da stranka dobije vise glasova.....i sam sam mislio glasati za njih ..... ovo im je jako nepromisljen postupak i mislim da ce biti puno onih koji su mislili a nece im da ti glas posle ovoga....a Falatar stvarno u ovoj utakmici nema sanse nikakve....bolje da su ga ako su mogli iskoristiti ipak u stranci.....ako je pametan preracunat ce se malo i povuce svoju kandidaturu, inace ce ga potrositi na ovim izborima uzalud
spreca

#593 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

Bloo wrote:
sabina1 wrote:

i koji ljudi zele promjene?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#594 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by sabina1 »

Bloo wrote:
sabina1 wrote:

Nisu.
Zato su SDA , HDZ i SNSD najorganizovanije organizacije u zemlji.
Uz vjerne satelite , nepostenu i kadrovski umrljanu te razjedinjenu opoziciju njihov ostanak i ostanak njihovog sistema vrijednosti nikada nece biti doveden u pitanje.

Gradjanaka lojalnost i hrabrost na fejsbuku je imaginarna poput te mreze.
Pozdrav :kiss:
(plus nas mentalitet koji se neminovno "provuce" a koji trazi odgovor na pitanje : " sta ja konkretno imam od toga").
512MB

#595 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by 512MB »

Eh kad Zeljko krene sa izbornom i patetikom, nece mali Falatar znat sta ga je streflo :D nemozes na ovu jeftinu pricu u BiH uzet izbore, neide, sa fukarom moras u kost.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#596 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

kmirsad wrote:Nije Boriša to govorio da nas obavjesti... nego šta misli promjeniti...
ako zna, što se onda kandidira za predsjedništvo?
starisalko

#597 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by starisalko »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Nije Boriša to govorio da nas obavjesti... nego šta misli promjeniti...
Nit zna on nit ns
Banksy

#598 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Banksy »

cyprus wrote:
Željko je imao svoje šanse, i bojim se da država i društvo nemaju ništa od toga na koji način ih je "iskoristio"...
Svoje 'šanse je iskoristio' tako da je nakon izbora oba puta ušao u koaliciju s SDA i HDZ, jednom s SDP-om, drugi put s DF-om. Sve svoje silne 'opozicione' glasove odmah je sporučio direktno u ruke Bakiru i Čoviću.

I danas, 2018. on otvoreno radi za SDA i HDZ, pa samoinicijativnom, preuranjenom najavom svoje kandidature razbija već najavljenu ujedinjenu ljevicu koja je bila spremna ponuditi zajedničkog kandidata. Vjerujem da niko dosad nije tako beskrupulozno i otvoreno, a u kontinuitetu, radio za nacionalne stranke.

Danas znamo, van svake sumnje, da je Željko Komšić od prvog dana igrač SDA i da je svaki njegov potez napravljen prema direkcijama iz Mehmeda Spahe. Tako ga treba posmatrati i tako tretirati.

Treba sačekati i SDP kandidata, ali dobro je da se pojavio Falatar, kao alternativa, kao vizija mogućnosti da ova zemlja jednom izgleda bolje i drugačije. Njegove izjave i ponašanje zaista izgledaju pomalo nadrealno, ali to je, nažalost, samo pokazatelj u kako brutalnom i primitivnom društvenom okruženju živimo i kako smo se na njega, jadni i očajni, navikli, pa nas normalno žulja i smeta...
Ned071

#599 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Ned071 »

zasto ces ti kao mirsad (sudim po nadimku ovdje) glasati za nekog ko je kandidat za clana predsjednistva iz hrvatskog naroda?
kmirsad

#600 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

malakh wrote:
Pa kako bi drugačije mogao da mijenja stvari...
starisalko wrote:
malakh wrote:
Nit zna on nit ns
Mislim da ovoga puta nisi u pravu @starisalko... instikt mi kaže da ovaj tačno zna šta treba, kako to treba... a samopouzdanja mu ne nedostaje... Iz one urođene blagosti,čim se dodarnu neke ozbiljne teme, vidš promjenu, ožtrinu, znanje...
Treči puta od jutros veoma pažljivo i analitično gledam sinočnju emisiju... svaki put sam sve više uvjeren da je Falatar tačno ono što nam je potrebno... toliko me oduševio, da sam se par puta naježio, a bome i suze samo radosnice što mi nisu navrle... ili sam veliki emotivac, ili je želja za promjenama prevelika...
Last edited by kmirsad on 24/04/2018 11:14, edited 1 time in total.
Locked