Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Zejnep

#576 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Zejnep »

cendlerbing wrote:Imaju na tlc-u emisije koje prate porodice muškaraca koji imaju po 4 supruge. Nekad prošle godine sam malo pratila jednu takvu porodicu. Kod njih su međusobni odnosu prikazani kao med i mlijeko, da ne ulazim u istinitost toga...šou je baziran na njihovim problemima poput selidbe u jedinu USA državu u kojoj je zakonom dozvoljen poligamni brak, te probleme sa novčanim sredstvima za izgradnju kuće (ili kuća, nisam dovoljno pozorno pratila) na ranču koji su kupili, za njihovu porodicu (porodice :? ).

Prikazali su to sveukupno u vrlo pozitivnom svjetlu, ali čisto sumnjam da se stvarno toliko dobro slažu i da nijedna od tih žena ne osjeti i to često, da je zapostavljena ona ili njena djeca (zbog druge žene). Da ne spominjem kućerdu i imanje koje imaju...koliko uopšte slobodnog vremena može imati muškarac za toliko porodica, ukoliko pošteno zarađuje da ih izdržava?
http://www.nickiswift.com/37189/reasons ... ally-fake/

Sve hoax, prevara, namješteno :mrgreen:
zoomba

#577 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Mora se samo umrijeti i nista vise..
zoomba

#578 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

S4mpion wrote:
zoomba wrote:
Ne kazem da je uputatvo vec dosta negativan stav , za nekoga ko nije ni prosao kroz to licno..
Nećemo se sporazumjet'. :mrgreen:
Sta to mozes pricatino braku osim , kako su moji roditelji ili kako znam ljude.. ostalo sve nagadjanja..
annoy

#579 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by annoy »

Ne bih nikad pristala da dijelim svog muskarca s drugom zenom/zenama, da nasa djeca dijele svog oca sa drugom obitelji...zapravo, cim bi pozelio da ga dijelim, tu bi bio kraj za nas
I iskreno ne vjerujem da zena moze biti zadovoljna i sretna u takvoj zajednici
Gledala sam i ja tu emisiju na TLCu i sve je prikazano kao idealno, da zene jedne drugu uvazavaju i nisu ljubomorne, a meni je to uvijek izgledalo fake...imaju namjestene osmijehe i cinile su se nezadovoljnima i ljubomornima koliko god se trudile pokazati suprotno
I frajer je ljigav
Bellomo

#580 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bellomo »

sekerbay wrote:
Bellomo wrote:Je li ti sebe smatraš vjernikom?
Da.
Imaš kvalitetnih izjava, ali ih agresivno i egocentrično dostavljaš. A i "ponašanje" po nekim temama ti je često kontradiktorno ovim stavovima ovdje i na pojedinim temama. Ne znam da li bih ti rekao da si totalni idiot ili da si pravo pametan i inteligentan i da su ti ironija i sarkazam na mjestu. :D
moonca

#581 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Bellomo wrote:
sekerbay wrote:
Bellomo wrote:Je li ti sebe smatraš vjernikom?
Da.
Imaš kvalitetnih izjava, ali ih agresivno i egocentrično dostavljaš. A i "ponašanje" po nekim temama ti je često kontradiktorno ovim stavovima ovdje i na pojedinim temama. Ne znam da li bih ti rekao da si totalni idiot ili da si pravo pametan i inteligentan i da su ti ironija i sarkazam na mjestu. :D
Pa napisao je da se sali gdje je mjesto za salu. :roll:
A, svakako da ce ga od nas svako na svoj nacin 'dozivjeti' sto opet zavisi od nas samih.
sekerbay

#582 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

Pazi, ima diskusija u koje se upuštaš jer želiš da razviješ neku temu. Osim tih, ima i onih kad želiš da ugasiš neku raspravu kako bi se stanje vratilo u normalu.
Jbg, nekad i sam uzrokujes to stanje i onda gledaš da spasiš što se spasiti da, jelte :mrgreen:
Bellomo wrote:Ne znam da li bih ti rekao da si totalni idiot ili da si pravo pametan
Javi kad skontaš, jer i mene zanima rezultat istraživanja :mrgreen:
moonca wrote:svakako da ce ga od nas svako na svoj nacin 'dozivjeti
Ovdje je sva mudrost forumaškog druženja i vodilja kako ulaziti u diskusije.
moonca

#583 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Da li ima negdje otvorena tema- gdje se nesporazumi medju ucesnicima mogu obaviti. :?:
ho oponopono

#584 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by ho oponopono »

...institucija braka i vako treba da bude jes' čula jebem te gluva...:pusi2:

...dok ona sa stomakom do zuba, na poslu povazdan zumba, onaj njen seronja ustaje u podne, vadi one krmelje u kladari i tako dan za danom gluvari...

... hendluje svakodnevnicu, neće on da daje kičmu da bi dobio jebenu cvaju za dnevnicu...

...đe ručak ženo, šta je ovo hladno, puši mi ...spržih bona usnu, šamarčinu joj pljusnu, zna se ko je gazda "mater ti jebem", skida ju i poče da kara, za to mudaš vazda ima dara...

... nema da mlada neće, njemu se dig'o treba to ispoštovat' i stope mu haman ljubiti, da nije njega nje ne bi haman ni bilo...još četiri ću da u kuću sebi dovedem... jes' me čula, samo me ti hujaj, a sad idi steri taj veš i donesi mi više hladno vopi, ajde ajde navuci taj kez i jado jedna poskoči...:pusi2:
Euridika
Globalna šefica

#585 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Euridika »

moonca wrote:Da li ima negdje otvorena tema- gdje se nesporazumi medju ucesnicima mogu obaviti. :?:
Na šta Moonca misliš konkretno, kakav vid nesporazuma? Ako misliš na temu gdje bi se forumaši svađali i raspravljali do besvijesti - ne, to ne postoji. Doduše, ako se dobro sjećam, bila je svojevremeno tema na PDF Bc gdje su forumaši mogli da se 'nagovore' jedni drugima, ali to je bila čista zeza.
Inače, ako postoje sukobi, oni se rješavaju preko PP ili u krajnjem slučaju preko moderatora.

Btw, vezano za djecu koja odrastaju u porodicama sa samo jednim roditeljem, teško je reći da takvo stanje ne utiče psihički loše po dijete. Ali, daleko od toga da će djeca iz takvih porodica nužno biti pokvarena, bezobrazna ili zla. Većina su sasvim normalna, neka čak i izvanredna. Moja prethodna opaska je bila u cilju da se uvaži da brak nije jednako samo bračna postelja, brak je puno više.
Euridika
Globalna šefica

#586 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Euridika »

@sekerbay

Bez problema mogu preći preko toga da me u više navrata napadneš, izgovoriš mi stvari koje meni ni u ludilu ne bi pale na pamet da nekom kažem, ali kada nastaviš u ružnom tonu govoriti o ženama općenito, još ih eksplicitno navedeš kao skoro isključive Dedžalove sljedbenike, to zaista ne mogu tolerirati.
Ako nisi u stanju s pravilnom dozom uvažavanja razgovarati sa svim učesnicima na temi, bez obzira da li se s njihovim mišljenjem slažeš ili ne, onda ću te zamoliti da se suzdržiš od učestvovanja u ovakvim temama. Iz ovakvih postova nastaju svađe i rasprave, koje u pravilu završe s nekim banom.
moonca

#587 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Euridika wrote:
moonca wrote:Da li ima negdje otvorena tema- gdje se nesporazumi medju ucesnicima mogu obaviti. :?:
Na šta Moonca misliš konkretno, kakav vid nesporazuma? Ako misliš na temu gdje bi se forumaši svađali i raspravljali do besvijesti - ne, to ne postoji. Doduše, ako se dobro sjećam, bila je svojevremeno tema na PDF Bc gdje su forumaši mogli da se 'nagovore' jedni drugima, ali to je bila čista zeza.
Inače, ako postoje sukobi, oni se rješavaju preko PP ili u krajnjem slučaju preko moderatora.

Btw, vezano za djecu koja odrastaju u porodicama sa samo jednim roditeljem, teško je reći da takvo stanje ne utiče psihički loše po dijete. Ali, daleko od toga da će djeca iz takvih porodica nužno biti pokvarena, bezobrazna ili zla. Većina su sasvim normalna, neka čak i izvanredna. Moja prethodna opaska je bila u cilju da se uvaži da brak nije jednako samo bračna postelja, brak je puno više.
Da, mislila sam na posebnoj temi- pa ako mogu izdrzati neka se svadjaju do besvijesti. Nekako izbjegne se upotreba pp zbog trenutne 'huje', a i nekima je vjerovatno i zakljucan.

Nisam ni ja drugacije mislila. naravno da brak nije garancija uspjeha na svim poljima.
ne bi trebalo da utice, mada imam dva slucaja gdje su djeca odgajanja bez oca, hocu reci djeca ga nikada nisu upoznala, i oba slucaja majke imaju problema sa usmjeravanajem i osamostalivanjem . Razmazeni su, ko vrapcici- :-)
MarlboroGold

#588 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by MarlboroGold »

Djeca samohranih očeva i majki, ono koliko ja znam i što sam upoznao, imaju tendenciju da rano sazriju u odnosu na vršnjake - često jer tako moraju. Jedan dobar prijatelj je rano ostao bez oca, a imao je daleko zrelija razmišljanja od svih nas njegovog uzrasta dok smo bili djeca/tinejdžeri. To je iz razloga što je ranije bio svjestan teške situacije u kojoj se nalazio, neimaštinje, zapostavljenosti jer je mati stalno radila i bila odsutna, tako da se rano počeo boriti za sebe i razmišljati i brinuti o svojoj egzistenciji i egzistenciji svoje porodice... dok smo se mi ostali još igrali igrica na playstationu i razmišljali o prvim simpatijama.
sekerbay

#589 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

Euridika wrote:mogu preći preko toga da me u više navrata napadneš
Čovjek joj iznese činjenice, a ona to nazove napadom na njenu ličnost. Klasični odbrambeni mehanizam.
Euridika wrote:to zaista ne mogu tolerirati.
Apsolutno me ne zanima gdje je tvoja granica tolerancije niti me zanimaš kao osoba.
Ovaj kao i svaki drugi forum ima postavljena pravila.
Ako smatraš da kršim neko od tih pravila, imaš puno pravo da me prijaviš onima koji to mogu sankcionisati.
Euridika wrote:onda ću te zamoliti da se suzdržiš od učestvovanja u ovakvim temama.
Ovo je javni forum. Kad god se ulogujem, piše da imam pravo pokretati nove teme i učestvovati u postojećim.

On t.

Što se tiče braka, žena, džehenema i dedžala, imaš pravo da tužiš onoga koga citiram tj autora tih tekstova :)
Prenosi se da je taj čovjek vidio džehenem i da je u njemu najviše žena. Isto tako, prenosi se da je spomenuo neko vezanje u vremenu dedžala.
I da, izgleda da je rečeno da su žene te koje treba vezat :)
Ne ulazim u to je li mislio u prenesenom smislu.
A što se tiče braka, onaj koji je objavljivao tom čovjeku, kaže da se ženimo sa po dvije, tri ili četiri.
Budući da počinje sa dvije, ima dovoljno tumača koji kažu da je to donja granica.
To sa četiri je njegov pravilnik koji je važio prije 1000 ili 10000 godina, važi i danas, a bome i do sudnjeg dana. :)

Da, da, šok i nevjerica u redovima hudih i napaćenih feministkinja. Kakav atak na njihova nježna srca :sad:
Ev i suzu pustih...
zoomba

#590 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Pa dobro nisi nikoga ovde od zena licno uvrijedio iznjeo si svoj stav opcenito , samo ti je malo skrenula paznju da pretjerujes , a imas pravo na svoje misljenje ..

I na svakom forumu zene hoce kolo da vode(ne vezano za diku) ne znam kako bi to opisao, hoce da se pitaju,odredjivale i bitnim osjecaju kao sve se vrti oko njih.. kao polazu neko pravo na forum , i na svakom su zene najvise zakuhavale..

Muski manje vise, jedino ako imaju neku dozu ljubomore pa se ko zene pocnu ponasati al rijetko kad..
HAVANA

#591 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

sekerbay wrote:
Euridika wrote:mogu preći preko toga da me u više navrata napadneš
Čovjek joj iznese činjenice, a ona to nazove napadom na njenu ličnost. Klasični odbrambeni mehanizam.
Euridika wrote:to zaista ne mogu tolerirati.
Apsolutno me ne zanima gdje je tvoja granica tolerancije niti me zanimaš kao osoba.
Ovaj kao i svaki drugi forum ima postavljena pravila.
Ako smatraš da kršim neko od tih pravila, imaš puno pravo da me prijaviš onima koji to mogu sankcionisati.
Euridika wrote:onda ću te zamoliti da se suzdržiš od učestvovanja u ovakvim temama.
Ovo je javni forum. Kad god se ulogujem, piše da imam pravo pokretati nove teme i učestvovati u postojećim.

On t.

Što se tiče braka, žena, džehenema i dedžala, imaš pravo da tužiš onoga koga citiram tj autora tih tekstova :)
Prenosi se da je taj čovjek vidio džehenem i da je u njemu najviše žena. Isto tako, prenosi se da je spomenuo neko vezanje u vremenu dedžala.
A što se tiče braka, onaj koji je objavljivao tom čovjeku, kaže da se ženimo sa po dvije, tri ili četiri.
Budući da počinje sa dvije, ima dovoljno tumača koji kažu da je to donja granica.
To sa četiri je njegov pravilnik koji je važio prije 1000 ili 10000 godina, važi i danas, a bome i do sudnjeg dana. :)

Da, da, šok i nevjerica u redovima hudih i napaćenih feministkinja. Kakav atak na njihova nježna srca :sad:
Ev i suzu pustih...
Vidio je karnu.Bajke su druga vrata lijevo.A 4 mi ni na slici ne trebaju.Dosta 1.Al vrijedna.
annoy

#592 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by annoy »

sekerbay wrote: Ovo je javni forum. Kad god se ulogujem, piše da imam pravo pokretati nove teme i učestvovati u postojećim.

On t.

Ev i suzu pustih...
Kakav sad feminizam? Ja se ne smatram feministkinjom pa svejedno zazirem od toga da dijelim svog muža s drugim ženama.
zipoo

#593 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zipoo »

Kako mu nije mrsko stalno citirati jedan dio posta
sekerbay

#594 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

HAVANA wrote:Bajke su druga vrata lijevo.
Uskoro ćemo saznati ko je u pravu. Šta je za historiju tvoj ili moj životni vijek.
annoy wrote:svejedno zazirem od toga da dijelim svog muža s drugim ženama.
Ko te tjera :)
Kad poželiš da se udaš, nađeš onog koji dijeli tvoje mišljenje.
annoy

#595 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by annoy »

sekerbay wrote: Ko te tjera :)
Kad poželiš da se udaš, nađeš onog koji dijeli tvoje mišljenje.
Našla sam
Zanima me poveznica između feminizma i želje za monogamnim brakom ?
sekerbay

#596 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

Fino, radujem se za tebe.
Poveznica?
Imaš par postova koji odišu feminizmom.
Jedno je kad ti napišeš da nisi za taj brak (nisi odrasla u sredini u kojoj se praktikuje i sl.), a neš sasvim drugo kad ga prikazujes kao neš neprirodno, strano, pogubno i vrijedno prezira.
Ako postoji Bog i ako je kur'an Njegova objava, istina je na suprotnoj strani od onoga što propagiraju feministkinje i one koje ih svjesno ili nesvjesno slijede.
Čak je i poželjan.
moonca

#597 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Seceru, kako izgleda brak sa 4 zene. Da li se prva pita za saglasnost za dolazak druge,pa ove dvije za dolazak trece... :)
sekerbay

#598 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

moonca wrote:Seceru, kako izgleda brak sa 4 zene. Da li se prva pita za saglasnost za dolazak druge,pa ove dvije za dolazak trece... :)
Sve se može regulisati. Predbračni ugovor je rješenje za sve probleme.
Po pravilu ne moraš tražiti dozvolu iako imaš naznaka da je legitimno da se žena suprotstavi.
Najbolji primjer jeste slučaj sa alijom i fatimom, neka je Allahov selam na njima, kada se ona usprotivila i na taj način uslovno rečeno spriječila aliju da oženi još jednu ženu.
cendlerbing

#599 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by cendlerbing »

Ovo je jedan od onih što žene smatra nižom vrstom. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#600 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

pravi vjernici ne pišu po forumu
Locked