Gdje nabavljate drvo?
Pocetnik sam, malo bi nešto raduckao za svoju dušu i odmor, ali mi je veliki problem što doslovno sve trebam plaćati. Počevši od najosnovnijeg alata, pa evo i materijala. Ne treba mi neko skupocjeno egzotično drvo, pa čak ni drvo nekog posebnog kvaliteta, ali ne mogu doći ni dokakvog otpada, resta da bi se na tome mogao učiti. Malte ne trebam kupovati stolarsku dasku colaricu (koja i nije nekog kvaliteta, meni se čini da je ono ovična jela, smreka) po cijeni 600KM/kvadrat.
Jedino uspijem naći manjih komadića drveta oko kuće ili ako raskujem kakvu staru paletu.
Gdje god sam pitao u pilanama ima li kakvog otpada i resta, kazu nema. Ili se griju na otpad ili prave pelet.
Sranje tesko da danas više ni nekakve komade koji su se do jučer bacali ne možeš pomest džabe nego sve živo naplaćuju.
Gdje i kako vi dolazite do drveta? Pilate pa sušite? Kupujete ovdje ili izvana? Na veliko ili na malo? Koje vrste drveta? Postoje li klase po kvaliteti? Koje su nekakve okvirne cijene drveta? Itd...
Pitam jer stvarno nemam pojma, a vidim da svakakvih ljudi ima pa lažu i levate, uvaljuju sranja po nekakvim nenormalnim cijenama.
Svaka pomoć i savjet su i više nego dobrodošli!