Spasa nam... ipak, IMA !?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li biste podrzali/prikljucili se pokretu za REBOOT BiH?

DA
32
70%
NE
14
30%

Total votes: 46

SaraFina

#576 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by SaraFina »

Momci, nisam se ja ništa razmahala :D To što želim biti poput presjeDnice Željka samo je moj mokri san :D Nemam ja realno kapaciteta za takvo nešto :D ali ljudski je htjeti. I željeti.

Šalu na stranu, ja živim vani ali često sam diljem BiH i pratim politička, kulturna i društvena zbivanja.

I posao mi je usko povezan takodjer, kao što rekoh sa suštinskim dijelom polemike koju smo vodili.

Naravno vama ostavljan za pravo da dalje diskutierte o unutrašnjem uredjenju, nekoj možebitnoj novoj stranci ili čak revoluciji :D

Ja ne mogu ući u vašu kožu, a ni vi u moju, pa da dam na "težini" ovoj temi u smislu u kojem možete vi doprinijeti. Ne bi željela da moji pokušaji se svedu na tabor dijaspora vs. domaći.

Hvala vam na diskusiji i "poučku" :D
bluesjunior

#577 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by bluesjunior »

Nema na čemu :D :D :D

I takođe hvala i tebi što nam ostavljaš to pravo :D :D :D
supercali

#578 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by supercali »

SaraFina wrote:Momci, nisam se ja ništa razmahala :D To što želim biti poput presjeDnice Željka samo je moj mokri san :D Nemam ja realno kapaciteta za takvo nešto :D ali ljudski je htjeti. I željeti.

Šalu na stranu, ja živim vani ali često sam diljem BiH i pratim politička, kulturna i društvena zbivanja.

I posao mi je usko povezan takodjer, kao što rekoh sa suštinskim dijelom polemike koju smo vodili.

Naravno vama ostavljan za pravo da dalje diskutierte o unutrašnjem uredjenju, nekoj možebitnoj novoj stranci ili čak revoluciji :D

Ja ne mogu ući u vašu kožu, a ni vi u moju, pa da dam na "težini" ovoj temi u smislu u kojem možete vi doprinijeti. Ne bi željela da moji pokušaji se svedu na tabor dijaspora vs. domaći.

Grijesis u jednom mi mozemo uci pod tvoju kozu :mrgreen:
madner

#579 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by madner »

supercali wrote:
madner wrote:
Otislo daleko od teme, ali ne.

Forumasica je pravila humanitarnu akciju kako bi zavod koji je na budzetu i ima redovne i prosjecne federacijske plate osigurao da djeca imaju jesti. Sto je prevara ljudi koji daju pare za koju je neko i poslje odgovarao jer sasvim sigurno djeca imaju sta jesti.

Posto nije imala argumente kada sam nasao godisnji izvjestaj prihoda i rashoda pocela je sa tim "argumentima" i neko se htio tuci u njeno ime. Jedna prosjecna forumska tema. :D
A nije bilo zbog pronevjere novca zbog kojeg je i proglasena krivom pa je smjenjena sa mjesta vd direktorice da bi nakon odredjenog vremena bila vracena u istu sluzbu?
Kakav je to scenario i gdje to vracaju :D

Sudski spor je zavrsio odstetom a kod humanitarnih akcija ljudi ne kontaju da se itekako mulja.
Zanimljive price kruze.
akaunt

#580 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by akaunt »

Mogu li ja postavit jedno pitanje establišmentu ove hipptetičke partije?
Kakvo je vaše stanivište o Kosovskom pitanju ?
Mislim, da li ce te traziti da Bih prizna Kosovo ?
supercali

#581 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by supercali »

madner wrote:
supercali wrote:
madner wrote:
Otislo daleko od teme, ali ne.

Forumasica je pravila humanitarnu akciju kako bi zavod koji je na budzetu i ima redovne i prosjecne federacijske plate osigurao da djeca imaju jesti. Sto je prevara ljudi koji daju pare za koju je neko i poslje odgovarao jer sasvim sigurno djeca imaju sta jesti.

Posto nije imala argumente kada sam nasao godisnji izvjestaj prihoda i rashoda pocela je sa tim "argumentima" i neko se htio tuci u njeno ime. Jedna prosjecna forumska tema. :D
A nije bilo zbog pronevjere novca zbog kojeg je i proglasena krivom pa je smjenjena sa mjesta vd direktorice da bi nakon odredjenog vremena bila vracena u istu sluzbu?

Sudski spor je zavrsio odstetom a kod humanitarnih akcija ljudi ne kontaju da se itekako mulja.
Zanimljive price kruze.
To oko humanitarnih akcija ne znam al siguran sam da ima muljanja
Ovo je scenario koji je istina jer je tvoja majka osudjena da je kriva za pronevjeru novca a poslije toga pa i sada radi u istoj ustanovi
Ovo ne kruzi nego je lako dokazivo
akaunt

#582 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by akaunt »

Sarajmen wrote:
akaunt wrote:Mogu li ja postavit jedno pitanje establišmentu ove hipptetičke partije?
To je stvar vanjske a ne unutarnje politike Bosne i Hercegovine. Onako laički, vjerovatno ćemo se voditi logikom vanjske politike susjednih država po tom pitanju.
Pa vanjska ili unutrašnja , neko je mora vodit. Neko mora reci svoju o Kosovu, protjerivanju Ruskih diplomata ( apropozito ovoga kakav je vaš stav) , zamjenama granica sa Srbijom, komunikacijom sa HR u svezi izjava o radikalizaciji Bosnjaka....
Al evo, jedno jako zanimljivo pitanje u svezi unutrasnje politike. Da li biste imali hrabrosti raspisat referendum o definitivnom zatvaranju Zeničke zeljezare?
Dozer

#583 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

akaunt wrote:Mogu li ja postavit jedno pitanje establišmentu ove hipptetičke partije?
Nisam ni u kakvom establishmentu, ali da se ja pitam - Da. BiH bi priznala Kosovo. Koji je realan razlog da se to ne uradi? Srpska mitologija?

Ali...kakve veze ima Kosovo s nezaposlenoscu i slabom ekonomjiom u BiH? Ili BH obrazovnim sistemom? Ili malim penzijama? Ili bilo kojim internim BH pitanjem i problemom...?

Sto se zeljezare tice, ne vidim zasto bi se ona zatvarala... Ja bih radije pokusao pronaci modus za revitalizaciju, modernizaciju i povratak na trziste. Npr. lovom oslobodjenom od ukidanja jednog ili dva kantona i pripadajucih desetina paralelnih ministarstava za gubljenje vremena i novca...
Dozer

#584 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

Puno ovdje, u BiH, ima stvari za popravljanje i unapredjenje, a para malo. Osnovni razlog sto je para malo je preskup administrativni sistem, to je opstepoznato. Taj i takav sistem gusi cijelu drzavu, a on postaje sve skuplji i glomazniji radi ENV zaposljavanja u sve i svasta, a bez ikakvog plana. Jedini cilj toga je osiguravanje glasova na izborima, i nista vise.
akaunt

#585 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by akaunt »

Vi ljudi ili mene zajebavate ili ne zivite na istoj planeti.
Kosovo? Mene licno savrseno boli kurac za nesto od cega ne mozes imati koristi. Da se ja pitam , zid visok petnaest metara bi bio mali ! Ali ja nisam ni jednog trenutka izrazio zelju da postanem nesto i meko na saveznom nivou. Sa ovim vasim rezonovanjem ....bojim se da hocete da svedete polje vaseg djelovanja na nekih 25 procenata teritorije. Pitanje je imalo smisao lakmus papira , jednostavno da vidim koliko vam je realna prica tipa "zajedno smo skupa" . Dakle inaćenje ! Nista novo. Već vidjeno u godinama s kraja protekloga stoljeća.
RMK oli ti ga Mital? Pozvao bih vas da se malo raspitate o ILVA Taranto i da vidite kako je rijesit jedan takav problem. Ne slucajno , pomenuta ILVA je vlasnistvo stanovitog magnata metalurske industrije koga boli ud za uslove u kojima zive njegovi radnici i o kvalitetu zraka. Pomenuta fabrika sa juga Italije je u filtere dala vise nego citava Zenica vrijedi ....i opet hoce da je ugase. Istrazivanja o stetnosti zraka su bila takva da su rezultate morali frizirat i kao takvi su katastrofalni. Onaj ko ugasi RMK ce zaduzit naredna pokoljena da po njemu škole zovu.
....mozda bas onu u Dobroševićima.
I jedan moj savjet. Za ministre uzimajte već bogate ljude. Dok nahranite još jednu generaciju lopova i razbojnika sitna zuba...neće ništa ostat iza vas da se dijeli.
madner

#586 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by madner »

supercali wrote:
madner wrote:
supercali wrote: A nije bilo zbog pronevjere novca zbog kojeg je i proglasena krivom pa je smjenjena sa mjesta vd direktorice da bi nakon odredjenog vremena bila vracena u istu sluzbu?

Zanimljive price kruze.
To oko humanitarnih akcija ne znam al siguran sam da ima muljanja
Ovo je scenario koji je istina jer je tvoja majka osudjena da je kriva za pronevjeru novca a poslije toga pa i sada radi u istoj ustanovi
Ovo ne kruzi nego je lako dokazivo
Tako je, i to se zove laz.
Nije osudjena, rekoh samo izuzetno glupa osoba moze povjerovati u takav scenario.

I znaci osude te pa te vrate i isplate ti sve plate :D
Nemoj se previse ljutiti za ovo izrazito glup, ali kako neko moze povjerovati u takvu pricu?

Kako to zamisljas? Osudi te sud i kako se onda vratis? :D

Ako jos mislis da si u pravu, stavi cifru koliko to vjerujes, ja tebi uvjerenje o nekaznjavanju ti meni cifru. :D
supercali

#587 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by supercali »

Mene u ovoj drzavi nista ne moze iznenaditi tak9 da i tu pricu ne bacam sa strane kao nemogucu
Cak i to sa nekaznjavanjem se da srediti
Znam te znam i neke druge pojedinosti i to je razlog zasto tebe ne bih na toj glasackoj listi oko cega je sve ovo i pocelo jer jednostavno mislim da si potkupljiv da gledas svoj interes i sl
Mikacha
Location: No.1 MILE NJANTAKO BL (BlackListed) F O R E V E R !

#588 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Mikacha »

@Sarajmen

Zasto ne zaustavis ovo bezveznu prepirku izmedju supercali i madnera, a koja nema apsolutno nikakove veze sa temom ?

Teski su ko' tuc, oboje...

p.s : Kao moderator, ukazi im na mogucnost komuniciranja putem "privatnih poruka" - ocigledno im ta mogucnost nije poznata ili je namjerno zaobilaze, u kom slucaju imas pravo da intervenises u funkciji koju obnasas. :arrow:
Dozer

#589 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

akaunt wrote:Vi ljudi ili mene zajebavate ili ne zivite na istoj planeti.
Kosovo? Mene licno savrseno boli kurac za nesto od cega ne mozes imati koristi. Da se ja pitam , zid visok petnaest metara bi bio mali ! Ali ja nisam ni jednog trenutka izrazio zelju da postanem nesto i meko na saveznom nivou. Sa ovim vasim rezonovanjem ....bojim se da hocete da svedete polje vaseg djelovanja na nekih 25 procenata teritorije. Pitanje je imalo smisao lakmus papira , jednostavno da vidim koliko vam je realna prica tipa "zajedno smo skupa" . Dakle inaćenje ! Nista novo. Već vidjeno u godinama s kraja protekloga stoljeća.
RMK oli ti ga Mital? Pozvao bih vas da se malo raspitate o ILVA Taranto i da vidite kako je rijesit jedan takav problem. Ne slucajno , pomenuta ILVA je vlasnistvo stanovitog magnata metalurske industrije koga boli ud za uslove u kojima zive njegovi radnici i o kvalitetu zraka. Pomenuta fabrika sa juga Italije je u filtere dala vise nego citava Zenica vrijedi ....i opet hoce da je ugase. Istrazivanja o stetnosti zraka su bila takva da su rezultate morali frizirat i kao takvi su katastrofalni. Onaj ko ugasi RMK ce zaduzit naredna pokoljena da po njemu škole zovu.
....mozda bas onu u Dobroševićima.
I jedan moj savjet. Za ministre uzimajte već bogate ljude. Dok nahranite još jednu generaciju lopova i razbojnika sitna zuba...neće ništa ostat iza vas da se dijeli.
Bojim se da ovo nisam shvatio...
Sta je kod tebe "savezni nivo"...?
Kako si dosao do zakljucka o djelovanju na 25% teritorije...? Iz cega si to zakljucio, ziv bio...?
U kojem kontekstu "zajedno smo skupa"..ko, s kim, sta...?
Zeljezara je vise nego kompleksno pitanje da bi odgovor dobio u par redova forumske diskusije. Puno se tu stvari mora uraditi da bi se konacno moglo odluciti sta s tim, na koji nacin, s kojim i kolikim parama. Privatna je, naravno, ali ako je vlasnik gasi, drzava je moze otkupiti za onoliko za koliko je i prodala - 1KM.
Ali, o tom po tom.
Inok

#590 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Inok »

dok se ne oglase bh fanatikos sa onom ko ne skače nije..... ne pratim ovu temu :bih:
akaunt

#591 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by akaunt »

Dozer. Savezni nivo je , po meni, nivo koji nije ogranicen ni kantonima ni entitetima. Dakle prirodni abitat sisara koji se odazivaju na ime Bosnjak, Hrvat i Srbin. I ti sad tu treba da titras muda pomenutim vrstama a da ne uvrijedis druge dvije.
Vidi Doz. Imas , majke mi, moju punu podrsku. Teoretski nudis ono sto ja trazim. Teoretski... Ja imam jedan glas. Oni kojima je najbitnije pitanje jel Musliman ili Bosnjak, jel Kosovo priznat ili ne, jel treci ili ne i da ne nabrajam, e oni jarane imaju par miliona glasova. Ovi sto te podrzavaju , probaj im objasnit da postoje jos neki drugi. Jer zemljace da ne postoje kurac moj bi se ti angazovo na ovome. Gledo bi kako da provozas barku po obliznjem jezeru, da li dijete poslat u London il nek kuci studira...
E da je to ovako znacilo bi da zivis na obalama jezera u Luganu i da te boli kurac za politiku.
Svi su ovi tvoji glasaci za "zajedno smo skupa" idila suzivota kurci palci.
Sto bi reko neki moj suborac " Lazu te druze generale"
Molim te , shvati ovo kao dobronamjernu i prijateljsku diskusiju.
Dozer

#592 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

Upitah za "savezni nivo" jer mi nekako "zapara oci"... Meni je to sve BiH, drzavni nivo. Mislim...nismo u nekoj saveznoj drzavi :)

To da imamo ovakve i onakve mentalne sklopove kojima je ENV matrica (B-H-S) nesto najbitnije u zivotu - znam vrlo dobro. Poenta je objasniti im da to, zapravo, uopste nije bitno u zivotu i za zivot, nego da se radi o nametnutim "vrijednostima" pomocu kojih sacica ljudi manipulise vecinom.
Dugotrajan je to proces, znam, ali - ja se ne bih ni petljao u to. Neka svako "bude" ono sto misli da treba da bude. Nemam ja nikakav problem s tim.

Sto se titranja tice - kod mene toga nema. Savrseno me ne zanima ko je ko, kako se izjasnjava, u sta vjeruje ili ne vjeruje. Svacija licna stvar i izbor.
Medjutim, ako radi toga ne postuje zakone i smatra da radi tog svog izjasnjavanja i pripadnosti polaze neka posebna i veca bilo koja prava od nekoga drugog, pa ma ko taj drugi da jeste ili nije, e - takvi vec imaju problem sa mnom. Ja licno to ne tolerisem i ne zarezujem ni 0,0001%.
Ako si Bosnjak, Hrvat ili Srbin, musliman, katolik ili pravoslavac, ili bilo sta drugo - sebi se, ne meni. Tvoj licni izbor, opredjeljenje i stvar. Kakve veze bilo ko drugi ima s tim? Nikakve.

Ali, stvar je u tome da ce to samo od sebe postepeno izblijediti u glavama ljudi ako se ekonomski okvir unaprijedi, ako bude manje nezaposlenih i vece plate, sto ce ljude "gurnuti" da pocnu malo i putovati, a s tim automatski ide i promjena razmisljanja i postepeni izlazak iz implantirane ENV matrice.
Lako je onome u egzistancijalnom problemu supjirati o bitnostima i ugrozenosti po osnovu kojekakvih nebitnih stvari.
Onaj ko ne treba svakodnevno brinuti o goloj egzistenciji sebe i svoje porodice, taj onda ima vremena i da razmislja o drugim stvarima, i vise mu se ne moze lako prodati besmisleni supljak jer on vise ne zavisi od toga. NIje ni ranije, ali je mislio da zavisi od tih "bitnosti".

Poznajem dosta ljudi koji su primjer i potvrda ovoga.
Npr. krenu prvi put na godisnji u Grcku. I krenu u grcu, nekakvoj strepnji jer idu u pravoslavnu zemlju (sve sami priznaju kroz komunikaciju). Kontaju sta ce tamo jesti (misle da je krmetina na svakom mogucem koraku), kontaju da ce ih neko "prepoznati" da nisu pravoslavci (iako nemaju i ne nose nikakva vjerska obiljezja), misle da ce imati X problema radi toga sto dolaze iz BiH, a tamo ima gomila Srbijanaca, Srba... itd..
A ja im satima tupim da to nema veze ni sa cim i da ih tamo niko ni pogledati poprijeko nece, pa i da hodaju i urlaju da su muslimani, Bosnjaci, iz Bosne, itd..
Vrate se s godisnjeg, ozarena lica, stotine slika, odusevljeni. Klopa odlicna, ima svega, a nije krmetina (eki... :-) ). Upoznali par srbijanskih porodica (Srba, jbt!! Zamisli!!), s kojima su se odlicno druzili cijeli godisnji, i ostaju u kontaktu. Vec rezervisali za sljedecu godinu. Mozda ce se dogovarati s onima iz Srbije da budu zajedno, opet. Bili i neki Makedonci, i s njima bilo super. Upoznali i neke Grke (i to pravoslavne, jbt :roll:), gazda smjestaja bio odlican domacin, castio vecerom, uputio ih u sve dobre plaze u okolini i kako do njih doci, dao im broj mobitela za slucaj da im nesto zatreba ili negdje zapnu, moze on doci po njih...

E, to su te predrasude u glavama nasih ljudi ovdje.
Identicna stvar je kod Srba i Hrvata za Albaniju npr., jer sam imao prilike i njih slusati. Prica identicna kao i kod ovih gore "Grka".
I sve dok prvi put negdje ne odu, i ne shvate da njihove predrasude nemaju veze s mozgom i realnoscu. Fabrikati kojima ih u zabludi drze "njihovi" politicari i vodje ovdje.
akaunt

#593 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by akaunt »

Doz, pogled na svijet ti najvise zavisi od toga sa kim se druzis. Ja sam 1990 mislio da ce reformisti uzeti 65% glasova.
Dozer

#594 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

Ma druzim se i radim s raznim ljudima, i ovima i onima, i ovakvima i onakvima, i ovdje i tamo.
1990. je bila jedna prica, ali je na kraju prevladala druga (dobrim dijelom i radi prijetnji i prevara). Danas je slika malo drugacija jer su ljudi vecinom svjesni da su ih ti koji dodjose 1990. zavili u crno za ovih 28 godina.
Sve je manje i manje podrske tim opcijama, sto ce pokazati i oktobarski izbori koji ce samo dodatno potvrditi njihov kontinuirani pad iz izbora u izbore.

Moje predvidjanje je da ce ovi izbori biti najgori do sada po ptanju prevara, prijetnji, kradje glasova, itd., upravo jer je "sveti" ENV/BHS trojac svjestan da su donji. Zivi bili, pa vidjeli.
Izlaznost ce vjerovatno biti standardna, oko 50%, ako ne i koji procenat manja.

Problem je sto jos uvijek ne postoji adekvatna opcija kontra njih, a koja bi mogla preuzeti palicu na nekim zdravijim osnovama, idejama i ciljevima, sto ce natjerati apstinente da ostanu apstinenti, a vjerovatno ce jos neke gurnuti da to postanu.
Dozer

#595 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

Cemu smo svi svjedoci danas. Pa cak i oni koji to nisu shvatali onda, danas naprosto to ne mogu da ne vide i razumiju.
akaunt

#596 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by akaunt »

Sve je sad drugacije iz ove perspektive. Tad je narod ZELIO OVO! Ko je punio predizborne skupove ovih fašista što su i dan danas na vlasti. Dovozili autobusima ljude iz Gvatemale i Galapagosa ?
Kako će te vidjeti u nekoj situaciji koja je opcija bolja? Pa jednostavno, ona suprotna većini ! Daj ba nemojte mi reci kako se ne sjecate raznih kolona taksista sto pozdravljaju pobjedu svojih? Sarajevo , Banja Luka ,Mostar, Gacko,Livno.... Ushićenju krezavih spodoba nidje kraja. Koliko vas koji ovo čitate su padali u nesvijest od rahatluka zbog pobjede vaših. Koga je bolio kurac za privatizaciju? Tri posto populacije je znalo sta je privatizacija. Dje su jame i stratišta, to smo htjeli da cujemo.
Uzmi forumase ko uzorak. I dan danas svrsavaju na tudje jade i ti bi njima privatizaciju.
Vaš je gospodo najveci hendikep sto mislite da imate posla sa normalnim ljudima.
Dozer

#597 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

Ne mislim(o). Samo se nadamo da su dosli pameti.. Koliko-toliko... :D

A da se sjecamo svega iz '90ih - sjecamo se. Bar mi koji imamo godina da se sjecamo toga. Da nas ima koji smo znali i sta je privatizacija tada, koja je tek pocinjala - ima nas i takvih.
Da nas ima koji smo jos '91 govorili da ce ovdje biti rat radi SDA/HDZ/SDS - ima nas i takvih.
Da nas ima koji smo vec tada pljuvali na te stranke i ono sto su propagirale i predstavljale - ima.

Ali, da je bilo onih koji su mogli i predvidjeti na sta ce sve ovo izaci i kako ce izgledati - e, takvih nema. Ko god kaze da je sve ovo znao, laze.

Da li sve ovo znaci da se nista ne treba dirati, pa cak ni pokusavati promijeniti? Ni slucajno.
supercali

#598 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by supercali »

Mikacha wrote:@Sarajmen

Zasto ne zaustavis ovo bezveznu prepirku izmedju supercali i madnera, a koja nema apsolutno nikakove veze sa temom ?

Teski su ko' tuc, oboje...

p.s : Kao moderator, ukazi im na mogucnost komuniciranja putem "privatnih poruka" - ocigledno im ta mogucnost nije poznata ili je namjerno zaobilaze, u kom slucaju imas pravo da intervenises u funkciji koju obnasas. :arrow:
Zajebi nije to bezvezna prepirka niti nema veze sa temom
Ako je cilj pokret za bolju buducnost ili sta vec
Ja ne zelim biti u pokretu sa ljudima koji bi sutra bili isti kao ovi danas znaci bore se samo da zamjene ove u foteljama bez ikakvih drugih promjena
Zato zelim da se sve o svakome zna sto se tice tih stvari
Ne mogu se ja boriti za bolju bih a ne placam vodu kradem struju napravio kucu ilegalno bez ikakvih papira placao stele za sv3 moguce usluge i sl a najveca zelja mi je posao u agenciji za ministarstvo vanjskih saradnika i da sjedim da gladim majmuna i da imam platu 2000 sa svim ostalim beneficijama a tako je i sa ostalima
Dozer

#599 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by Dozer »

Jeste. Problem je, kao i s masom drugih zakona, sto se - ne sprovode.
A ne sprovode se jer bi onda vladajuci morali pozatvarati sve svoje, ukljucujuci i same sebe. Ili, drugim rijecima, sami bi sebe skinuli s vlasti jer bi slabo ko ostao na svojoj poziciji.

I tako je u svakom segmentu bilo cega.
triconja

#600 Re: Spasa nam... ipak, IMA !?

Post by triconja »

supercali wrote:
SaraFina wrote:Momci, nisam se ja ništa razmahala :D To što želim biti poput presjeDnice Željka samo je moj mokri san :D Nemam ja realno kapaciteta za takvo nešto :D ali ljudski je htjeti. I željeti.

Grijesis u jednom mi mozemo uci pod tvoju kozu :mrgreen:
Sad ne mozes pa da si jedini na svijetu sa njojzom osto :lol:
Post Reply