Isto ko da je kupio motor za sebe a ne da ga pokaze raji ...
Evo ja cu metnut sliku, njegov je identican ...

Cuj to ? Pa vidi ga sto se usutio...Ramzess Veliki wrote:Heat pazario Suzukija Maraudera 800 I sad ne mece slike na temu.
Isto ko da je kupio motor za sebe a ne da ga pokaze raji ...![]()
Evo ja cu metnut sliku, njegov je identican ...
To je to, tehnicki, polica, stiker..hali gali halid wrote:Moze li mi neko objasniti sta se placa na godisnjem nivou ako je trajna registracija? Ja sam mislio da se samo polica produzi, a evo mene izaslo oko 100KM, tehnicki, polica, stiker, taksa....
Treba mu kukuruz gurnut u auspuhklixoris wrote:Cuj to ? Pa vidi ga sto se usutio...![]()
Ok, hvala na odgovoru.mali Ninja wrote:To je to, tehnicki, polica, stiker..hali gali halid wrote:Moze li mi neko objasniti sta se placa na godisnjem nivou ako je trajna registracija? Ja sam mislio da se samo polica produzi, a evo mene izaslo oko 100KM, tehnicki, polica, stiker, taksa....
Ne mogu se sloziti sa ovim. Louis nudi opremu u rasponu i kvaliteti za sve.TheGodfather001 wrote: Što se tiče Louisa-a, imaš prodavnicu u Grazu, pa možda one šoping ture možeš uhvatiti. Mada ni tamo nije sve top kvalitet, a ni cijene nisu "veoma povoljne".
Motori koje gledas su idealni za pocetak. Poenta je sto su oba pitomog karaktera, pa kubikaza ne predstavlja neku opasnost za pocetnika. Taj Versys 650 je inace jako cest izbor za prvi motor kod pocetnika.r_faruk wrote:ah, sta da radim, na ove manje motore ne mogu stati, sav se iskrivim, cak mi je i honda pomala, ali bih se mogao snaci sa modelom sa dct mjenjacem. moram ici na nesto visoko inace sam gotov, i bicikla su mi ogromna, xxlniko ih ne moze voziti osim mene
.
hocu novuhali gali halid wrote:Ho'š kupit' kacigu?
Da ne zbunjujemo r_faruka, ali oprema spašava glavu, samo ako imaš nešto sive mase između ušiju. Šta fali recimo KOMINE opremi? Pa motocikli su 10x zastupljeniji u Aziji, Indoneziji i tim zemljama van EU pa samim time i ponuda je veća i bolja a i cjenovno pristupačnija zbog njihovog standarda. u Louis-u imaš 2-3 brenda po žara cijenama. Barem što se mene tiče, ništa spektakularno. Ako hoćeš top opremu, onda i gaće moraju biti od kevlara, a da ne pričamo o jaknama, čizmama, hlačama, protektorima i to je preko 1000Eura sigurno. Alpinestar od 300EUR će dati isti efekat kao i KOMINE JK-016 koja košta 130$... ili slično. Ali eto, to ipak samo moje skromno mišljenje.klixoris wrote:Ne mogu se sloziti sa ovim. Louis nudi opremu u rasponu i kvaliteti za sve.TheGodfather001 wrote: Što se tiče Louisa-a, imaš prodavnicu u Grazu, pa možda one šoping ture možeš uhvatiti. Mada ni tamo nije sve top kvalitet, a ni cijene nisu "veoma povoljne".
Mozes kupiti pljaka brend i jaknu za npr 50 EUR, ali isto imas u ponudi i npr AlpineStars za 300 EUR. Dakle, ako neko kupi smece od opreme, nije mu za to kriv Louis zato sto nudi i pljaka opremu nego se radi o licnom izboru i stednji. Koliko para, toliko muzike.
Ja konkretno sam zagovornik da se na opremi nikad ne stedi. Kupujem iskljucivo ove bolje (i skuplje) brendove koji nude dobar kvalitet. Ako mozes dati 10-15 milja za motor, onda mozes dati i 2 milje za kvalitetnu opremu. Ne treba stediti na necemu sto te moze spasiti ozbiljnih povreda ili cak gubitka zivota
Motori koje gledas su idealni za pocetak. Poenta je sto su oba pitomog karaktera, pa kubikaza ne predstavlja neku opasnost za pocetnika. Taj Versys 650 je inace jako cest izbor za prvi motor kod pocetnika.r_faruk wrote:ah, sta da radim, na ove manje motore ne mogu stati, sav se iskrivim, cak mi je i honda pomala, ali bih se mogao snaci sa modelom sa dct mjenjacem. moram ici na nesto visoko inace sam gotov, i bicikla su mi ogromna, xxlniko ih ne moze voziti osim mene
.
Ne moze se porediti npr taj Versys sa 650 kubika i jedna npr Ninja sa 600 kubika. Potpuno razliciti koncepti i masine, ukljucujuci razvoj snage.
Nemoj DCT, uci se saltati, ima i to svoju car
Ne znam koliki ti je budzet, ali imas i malog BMW GS-a 850. Prilicno visok motor, idealan za krakate
EDIT: Za opremu ima i Novema Nova u Hrvatskoj, jako fina ponuda
Imas kod Tomica u Sarajevu GS 850 izlozen pa otidji cisto sjedi i vidi kako ti lezi. Kasnije mozes taj model polovan potraziti po PIK-u za neke prihvatljivije pare.r_faruk wrote:nije mi problem saltanje, no velicina noge, 48.5 i 36" inseam, pa kada sjednem na motor kao da sam na nekoj stolicici, a budzet mi je nekih 15k, mogao bih se protegnuti jos malo ako zaista vrijedi. ali kao sto sam pisao prije, nema motora u salonima pa ne mozes niti sjesti na jedan pa da se makar tako covjek oidluci. sada gledam po piku i zovem i trazim. pa ako naleti sta da valja kupio bih i na piku, zasto da ne!
mada bih radije kupio nov motor...
da, isao sam pogledati taj motor, ali je cijena strava, cini mi se da je 38k maraka. bas skupo za prvi motorklixoris wrote: Imas kod Tomica u Sarajevu GS 850 izlozen pa otidji cisto sjedi i vidi kako ti lezi. Kasnije mozes taj model polovan potraziti po PIK-u za neke prihvatljivije pare.![]()
Ma nisam ni rekao da kupis, samo sjednes da vidis jel ti odgovara dimenzijama. Ima po PIK-u polovnih za dosta manje para.r_faruk wrote:da, isao sam pogledati taj motor, ali je cijena strava, cini mi se da je 38k maraka. bas skupo za prvi motorklixoris wrote: Imas kod Tomica u Sarajevu GS 850 izlozen pa otidji cisto sjedi i vidi kako ti lezi. Kasnije mozes taj model polovan potraziti po PIK-u za neke prihvatljivije pare.![]()
To je više za raju što fura offroad i sl.zippo wrote:https://www.alpinestars.com/bionic-plus-jacket
ima li iko iskustva sa ovom jaknom - protektorom,
imam osjecaj da bi bila dobra stvar za ove temperature iznad 30