Galaxy S9 / S9+
Moderator: Benq
-
djama
#576 Re: Galaxy S9 / S9+
Sinoc uradim zeni update , 61 mb , vjerovatno neki security patch i od tada vise ne radi donji zvucnik...
nadam se da ce brzo biti popravljeno
nadam se da ce brzo biti popravljeno
- arnes_king
#577 Re: Galaxy S9 / S9+
Evo par slika, malo su slabijeg kvaliteta jer sam ih preko vibera prebacio.
https://imgur.com/a/lDmTwts
Za sad sam super zadovoljan ovom betom, bugova nikakvih nisam primjetio osim na par mjesta (2-3) da ne primjeni u potpunosti nocnu temu. Novih stvari ima bas dosta i ono sto bih istakao su:
- Nocna tema
- AOD sa mogucnosti tap to show
- Raise to wake (podignem telefon prema sebi i automatski se pali iris scener prije nego se displej upali tako da mobitel bude otkljucan i na home screenu dok podignem telefon).
- Scene optimiser u kameri
- Mogucnost snimanja super slow motion na automatskom i manuelnom nacinu sa 0.4 sec (480 fps sto ima post procesinga da dobije rezultat 960fps)
- Sve samsung aplikacije su azurirane sa novim dizajnom (neke sam morao rucno preko galaxy apps azurirati)
- Nova mogucnost kontrole umjesto virtualnih tipki gdje imaju samo crtice na dnu (mogu se ugasiti da se ne prikazuju) gdje samo treba povuci za funkciju back, home ili recent (vise displeja dostupno a jednostavnije i brze za koristiti).
Ima tu jos dosta toga ali ne moze mi trenutno sve past na pamet, ovu nocnu temu sam odlucio koristiti za stalno jer mi je super. Trenutno sam u fazi testiranja baterije pa cu nakon cijelog ciklusa ugasiti je i vidjeti ima li razlike u trajanju baterije i kolika je. Sa punjaca sam ga skinuo jutros u 7:45 a screen on time do sada je oko pola sata (radim pa slabo koristim).
Za sad sam super zadovoljan ovom betom, bugova nikakvih nisam primjetio osim na par mjesta (2-3) da ne primjeni u potpunosti nocnu temu. Novih stvari ima bas dosta i ono sto bih istakao su:
- Nocna tema
- AOD sa mogucnosti tap to show
- Raise to wake (podignem telefon prema sebi i automatski se pali iris scener prije nego se displej upali tako da mobitel bude otkljucan i na home screenu dok podignem telefon).
- Scene optimiser u kameri
- Mogucnost snimanja super slow motion na automatskom i manuelnom nacinu sa 0.4 sec (480 fps sto ima post procesinga da dobije rezultat 960fps)
- Sve samsung aplikacije su azurirane sa novim dizajnom (neke sam morao rucno preko galaxy apps azurirati)
- Nova mogucnost kontrole umjesto virtualnih tipki gdje imaju samo crtice na dnu (mogu se ugasiti da se ne prikazuju) gdje samo treba povuci za funkciju back, home ili recent (vise displeja dostupno a jednostavnije i brze za koristiti).
Ima tu jos dosta toga ali ne moze mi trenutno sve past na pamet, ovu nocnu temu sam odlucio koristiti za stalno jer mi je super. Trenutno sam u fazi testiranja baterije pa cu nakon cijelog ciklusa ugasiti je i vidjeti ima li razlike u trajanju baterije i kolika je. Sa punjaca sam ga skinuo jutros u 7:45 a screen on time do sada je oko pola sata (radim pa slabo koristim).
-
xplisko
#578 Re: Galaxy S9 / S9+
Odlican post, hvala ti mnogo.
Po meni ovaj night mode, otkljucavanje prilikom podizanja telefona i navigacijski gestures su seks. Da nista drugo nisu mijenjali ovo je sasvim dovoljno za odlican paket.
Po meni ovaj night mode, otkljucavanje prilikom podizanja telefona i navigacijski gestures su seks. Da nista drugo nisu mijenjali ovo je sasvim dovoljno za odlican paket.
-
djama
#579 Re: Galaxy S9 / S9+
full gestures mode, najbolja opcija definitvno pogotovo za one koji vole minimalizamarnes_king wrote: - Nova mogucnost kontrole umjesto virtualnih tipki gdje imaju samo crtice na dnu (mogu se ugasiti da se ne prikazuju) gdje samo treba povuci za funkciju back, home ili recent (vise displeja dostupno a jednostavnije i brze za koristiti).
- zforumas
#580 Re: Galaxy S9 / S9+
Je li do mene ili su ikone i fontovi malo veci postali?
- arnes_king
#581 Re: Galaxy S9 / S9+
I meni se cini da su veci po defaultu, ali imaju razne mogucnosti podesavanja svega.zforumas wrote:Je li do mene ili su ikone i fontovi malo veci postali?
VIdjet cete, skroz je drugacije gledati slike i kada vam je na telefonu
- zforumas
#582 Re: Galaxy S9 / S9+
De kad skontas kako da smanjim ovo javi, isto kao da sam na VGA rezolucijiarnes_king wrote:I meni se cini da su veci po defaultu, ali imaju razne mogucnosti podesavanja svega.zforumas wrote:Je li do mene ili su ikone i fontovi malo veci postali?
- arnes_king
#583 Re: Galaxy S9 / S9+
Ma imas u postavkama, ides pod ekran ima velicina i stil fonta i zumiranje ekranazforumas wrote:De kad skontas kako da smanjim ovo javi, isto kao da sam na VGA rezolucijiarnes_king wrote:I meni se cini da su veci po defaultu, ali imaju razne mogucnosti podesavanja svega.zforumas wrote:Je li do mene ili su ikone i fontovi malo veci postali?
A u postavkama pocetnog ekrana mozes podesiti koliko ikona je vidljivo istovremeno na zaslonu.
- zforumas
#584 Re: Galaxy S9 / S9+
Pa dobro to, to sam uradio ali mi se i dalje cini da su ikone vece, pogotovo ako imas neki folder (tipa Samsung, Microsoft i td..)arnes_king wrote: Ma imas u postavkama, ides pod ekran ima velicina i stil fonta i zumiranje ekrana
A u postavkama pocetnog ekrana mozes podesiti koliko ikona je vidljivo istovremeno na zaslonu.
- arnes_king
#585 Re: Galaxy S9 / S9+
Meni se cini da su ikone i folderi iste velicine kao i na Oreo, jedino je notifikacijski panel veci, odnosno ikone/dugmici na njemu pa mozda ti se zato cini i ostalo?zforumas wrote:Pa dobro to, to sam uradio ali mi se i dalje cini da su ikone vece, pogotovo ako imas neki folder (tipa Samsung, Microsoft i td..)arnes_king wrote: Ma imas u postavkama, ides pod ekran ima velicina i stil fonta i zumiranje ekrana
Mogu reci da je ovaj Pie dosta ali bas dosta brzi od Orea, barem ovo sto ja vidim, a i baterija mi je super, jutros od 7:45 sad je tek na 54% sa 2 sata i 36 minuta SOT (slabo tel koristim). Pri ovakvom koristenju na Oreu mi je svlacilo dosta brze bateriju, a oni koji koriste aktivno telefon cijeli dan siguran sam da ce izvuci i preko 7 sati SOT prema ovome
Ostaje da se vidi veceras stand by drain, ranije mi je znalo potrositi dobar dio baterije ako ne pogasim sve i stavim i power save.
- arnes_king
#586 Re: Galaxy S9 / S9+
Sinoc u 22:57 ostavio sa 41% baterije, jutros u 8:07 ostalo 37%. 4% potrosio za 9 sati i 10 minuta. Nisam palio niti power save mode, niti sam zatvarao aplikacije niti sam gasio bilo sta. Na Oreo mi je ovo bilo moguce samo ako sve pogasim i ostavim na power save mode 
- arnes_king
#588 Re: Galaxy S9 / S9+
Jeste, sad je na 35% i ima skoro 4 sata SOT. A testirat cu na slijedecem punjenjem gdje mobitel necu ispustati iz ruku pa da vidimo, prema ovome mislim da cu izgurati i na 8 sati SOT.xplisko wrote:To je sve u night modu?
-
djama
#589 Re: Galaxy S9 / S9+
jbt ja na oneplus od 23:05 sinoc jutros do 06:30 kad sam ustao sa 100% na 99%...arnes_king wrote:Sinoc u 22:57 ostavio sa 41% baterije, jutros u 8:07 ostalo 37%. 4% potrosio za 9 sati i 10 minuta. Nisam palio niti power save mode, niti sam zatvarao aplikacije niti sam gasio bilo sta. Na Oreo mi je ovo bilo moguce samo ako sve pogasim i ostavim na power save mode
ovaj zadnji security je broken , sinoc vratio na verziju prije i zeni proradio donji zvucnik...
nego kakav je ram management ? jel se to sta popravilo
-
xplisko
#590 Re: Galaxy S9 / S9+
odlicno, jedva cekam da ga dobijem u januaruarnes_king wrote:Jeste, sad je na 35% i ima skoro 4 sata SOT. A testirat cu na slijedecem punjenjem gdje mobitel necu ispustati iz ruku pa da vidimo, prema ovome mislim da cu izgurati i na 8 sati SOT.xplisko wrote:To je sve u night modu?
-
xplisko
#591 Re: Galaxy S9 / S9+
znaci izbjegavati taj zadnji update, koja je to bila verzija?djama wrote: jbt ja na oneplus od 23:05 sinoc jutros do 06:30 kad sam ustao sa 100% na 99%...
ovaj zadnji security je broken , sinoc vratio na verziju prije i zeni proradio donji zvucnik...
-
djama
#592 Re: Galaxy S9 / S9+
provjerim kuci kad dodjem dok pogledam jer mi je to na zeninom telefonuxplisko wrote:znaci izbjegavati taj zadnji update, koja je to bila verzija?djama wrote: jbt ja na oneplus od 23:05 sinoc jutros do 06:30 kad sam ustao sa 100% na 99%...
-
xplisko
#593 Re: Galaxy S9 / S9+
ok, kod mene jos uvijek stoji oktobarski update, nema nista novijedjama wrote:provjerim kuci kad dodjem dok pogledam jer mi je to na zeninom telefonuxplisko wrote:znaci izbjegavati taj zadnji update, koja je to bila verzija?djama wrote: jbt ja na oneplus od 23:05 sinoc jutros do 06:30 kad sam ustao sa 100% na 99%...
- arnes_king
#594 Re: Galaxy S9 / S9+
E ne znam sta ti je tacno bio problem i sta tacno da gledam? Ja ranije nisam primjetio probleme sa ramom, aplikacije su mi ostajale pokrenute u pozadini sve osim onih koje sam stavio u postavkama rucno da ih ne ostavlja.djama wrote:jbt ja na oneplus od 23:05 sinoc jutros do 06:30 kad sam ustao sa 100% na 99%...arnes_king wrote:Sinoc u 22:57 ostavio sa 41% baterije, jutros u 8:07 ostalo 37%. 4% potrosio za 9 sati i 10 minuta. Nisam palio niti power save mode, niti sam zatvarao aplikacije niti sam gasio bilo sta. Na Oreo mi je ovo bilo moguce samo ako sve pogasim i ostavim na power save mode
-
djama
#595 Re: Galaxy S9 / S9+
@xplisko verzija brj1...
a arnes , jbg vidim kad fresh restart mobitela kod zene od 6 gb slobodno samo 2.5 pa me interesuje gdje se pojede 3.5 gb kad nista nije upaljeno...
a arnes , jbg vidim kad fresh restart mobitela kod zene od 6 gb slobodno samo 2.5 pa me interesuje gdje se pojede 3.5 gb kad nista nije upaljeno...
- arnes_king
#596 Re: Galaxy S9 / S9+
Ahm, pogledat cu. A evo prvi potpuni ciklus baterija na Piedjama wrote:@xplisko verzija brj1...
Sve je bilo popaljeno sto moze biti, i nista nisam stedio a koristio sam normalno (malo ja to koristim). Tako da oni koji su aktivni na mobitelu po cijeli dan sigurno ce gurati 8 sati SOT komotno.

- diablobih
#597 Re: Galaxy S9 / S9+
5 sati samo ??? Auu, to bas ocajno
- Nadzornik
#598 Re: Galaxy S9 / S9+
Kuranske poruke...arnes_king wrote:Evo par slika, malo su slabijeg kvaliteta jer sam ih preko vibera prebacio.
- arnes_king
#599 Re: Galaxy S9 / S9+
Ne znam sta je ocajno na 2 cijela dana normalnog koristenja mobitela sa svim popaljenim.diablobih wrote:5 sati samo ??? Auu, to bas ocajno
SOT nije mjerodavan jer svako mobitel drugacije koristi tako da je on kod svakog drugaciji, dva korisnika neka koriste identican uredjaj sa istim postavkama imat ce razlicit SOT u odnosu kako koriste. Koristis mobitel manje, manji ukupni SOT, koristis mobitel vise imat ces duplo vise SOT ali krace sveukupno trajanje.
Ja mobitel koristim skroz slabo, na ovakvom koristenju na OREO sam imao 3 sata SOT. A kada sam koristio cijelodnevno dok sam igrao clash of clans tad sam imao na Oreu 7 sati SOT pa ti skontaj onda koliko na ovom moze izaci ako se koristi aktivno.
- zforumas
#600 Re: Galaxy S9 / S9+
Ja sege sa ovom simulacijom "zuba" na displayu