Kikibombona wrote:Smrcak15 wrote:pussysmoke wrote:
Pa sam si objasnio zašto je "plitak". Rekao si da bi Bog, ukoliko zaista postoji (nije dokazano), u raj prije "pozvao" vjernika koji je loša osoba, nego ateistu koji je činio dobra djela. Samim tim zaključujemo da je Bog u kojeg ti prijatelju vjeruješ, plitak kao SDA.
Neznam bas da sam tako rekao, nego moze i vjernik otici u dzehenem zbog zlodjela i neiskrenosti.
A moze i masovni ubica u raj ako se iskreno pokaje i u Boga povjeruje.
S druge strane, neko ko je citav zivot cinio dobro, pomagao bolesne i siromasne, ide u pakao jer u Boga nije vjerovao.
Monoteisticke religije predstavljaju Boga kao narcisoidnu figuru koja postoji da bi je ljudi obozavali i da bi joj se pokoravali. Cak smo dobili prirucnik za zivot, spisak pravila. A pravila zvuce 'nako 'srednjovjekovski', kao da su nekad davno pisana. I sve te monoteisticke religije odisu pustinjom, kao da su u pustinji pisane. Nije cijeli svijet pustinja. Imamo Sibir, Grenland, Island i druge krajeve planete. Nije kamila jedina zivotinja. Zasto je vaznije da se kamila spomene toliko puta a grizli nijednom?
Da li zivotinje obozavaju Boga ili samo ljudi?

Ljudi su centralna figura svemira, najbolja Bozja kreacija. Sve je stvoreno i podredjeno ljudima.
Ako se masovni ubica iskreno pokaje iz dubine svoje duse i okrene Bogu i krene raditi dobra djela sve do svoje smrti.
Sta mislis ovo dovede Bog masovnog ubicu koji se pokajao njemu iskreno i dovede sve ubijene i njihove familije koji su oplakivali ih....pa im svima kaze ako mu vi oprostite ulazite u najvece dijelove Raja a ima 100 nivoa raja. A sko nd oprostite otice u dzehenem da odradi kaznu koju zasluzuje pa ce otici u dzennet a vi ce te njemu prebacit svoje grijehe u onoj mjeri koliko vam je ucinio nazao pa cu vam suditi poslije pa ima sanse da odete u dzehennem ili dzennet zavisno sta ste zasluzili svojim djelima.
Sta mislis koliko bi mu ljudi oprostilo u tom trenutku???
I sta mislis ti dok gledas njihovo sudjenje i odluce da mu oproste pa svi poslije udju u raj...a ti tumbarao na zemlji i kako bog rijesit takav slucaj ili tvrditi da je Bog nepravedan itd
Znas li sta je jos zalosnije od svega toga evo recimo udje serijski ubica i sve njegove zrtve...pa se pocnu grliti poslije ti nas svojim zlodjelom uvede u raj a on im kaze a vi svojim oprostom.
A ti kontao Bog nepravedan pa kako si misljenje imao ovdje imat ces ga i tamo kako bi bio osramocen, i kad stanes pred Boga reci ces necu da iko svjedok meni do ja sam negirajuci bozije sveznanje pa ce mu bog reci dobro dovoljan ces ti sam sebi biti svjedok.
Zapecatit ce mu se usta tako da nece moci govoriti i reci organima govorite pa ce ruke i noge i koza sve ce progovoriti sta je gdje radio uradio grijeh tu i tu tad i tad, pa poslije ce mu se otpecatit usta i reci "pa ja sam se zbog vas zauzimao a vi mi vratiste ovako"
Zamisli svopstveno tijelo te izigra....tako to biva sa onima koji imaju lose misljenje o Bog, pa Bog da da se tvoje tijelo okrene protiv tvoje duse