https://forum.klix.ba/mobitel-kao-fotoa ... #p15294712Otto_13 wrote:

Moderator: anex
ovo slikano s Medjasa G Rainci?Otto_13 wrote:Starije generacije i nekako znaju vise mada se tada ucila geografija cijele Yuge a sad mnogi ni svoj Kanton neznaju(mislim na mladje).....politika nas zatvorila u svoje torove a mozda i skolski program shepa u tom planu....evo ja u Moskvi raz govaram sa jednim starcem ia preko70 godina i kaze da nikad nije bio u jednom dijelu Moskve i da iz Moskve nije izasao par puta u zivotu....kaze nije imo potrebe za tim....premalo znamo o BiH i to kad imamo internet i znamo manje nego kad smo ucili samo iz udzbenika Geografija[/quospreca wrote:lmo wrote:zasita je zapanjujuće kako ljudi iz beiha imaju skromno znanje o svojoj državi.
apsolutno... kad smo već kod Vran kamena i ove strane, kakva je situacija na Kozovgradu, vrijedi li svraćati?lmo wrote:vranica je divna i pitoma planina
prvo sam pomislio da su Minljanovci ali mi Djedovo polje osta previse lijevo....Medjas je ovoOtto_13 wrote:Tako nekakosprečoni
Otto_13 wrote:Reko da ti malo napomenemo rodni kraj i okruženjespreca wrote:prvo sam pomislio da su Minljanovci ali mi Djedovo polje osta previse lijevo....Medjas je ovoOtto_13 wrote:Tako nekakosprečoni

na Kozovgradu ima lovacka kuca prije zidina, a od zidina nemas puno sta vidjeti ( na vrhu je davno napravljen repetitor)perfect_guy wrote:apsolutno... kad smo već kod Vran kamena i ove strane, kakva je situacija na Kozovgradu, vrijedi li svraćati?lmo wrote:vranica je divna i pitoma planina
alibaba_i_30_godina wrote:Bio je neki članak o Mogorjelu prije par mjeseci na klixu, ne znam dal' je ikog podstakao da ga i podsjeti. Inače taj dio Hercegovine je dosta historijski bogat, a meni je interesantan što se više različitih epoha može obići i vidjeti u svega par minuta/sati. Radimlja je isto vrijedna spomena i posjete.
Jel' se neko od vas peo na onaj stari dvorac iznad vrela Bune? Mi smo se peli, naravno, nosio sam sve vrijeme neki štap i kuckao njim kako ne bi iskočile neke zmijuge.![]()
Gore ja i prijatelji skakali po onim livadama i oko kamenja, žene se nisu smjele pomaći s sredine zbog zmija. Ali mi svakako nismo nigdje nijednu vidjeli.

Jeste pogled prelijep. Ja sam se peo na zidine i izlazio kao na one otvore...lmo wrote:alibaba_i_30_godina wrote:Bio je neki članak o Mogorjelu prije par mjeseci na klixu, ne znam dal' je ikog podstakao da ga i podsjeti. Inače taj dio Hercegovine je dosta historijski bogat, a meni je interesantan što se više različitih epoha može obići i vidjeti u svega par minuta/sati. Radimlja je isto vrijedna spomena i posjete.
Jel' se neko od vas peo na onaj stari dvorac iznad vrela Bune? Mi smo se peli, naravno, nosio sam sve vrijeme neki štap i kuckao njim kako ne bi iskočile neke zmijuge.![]()
Gore ja i prijatelji skakali po onim livadama i oko kamenja, žene se nisu smjele pomaći s sredine zbog zmija. Ali mi svakako nismo nigdje nijednu vidjeli.naravno da smo bili
kosačina kulapogled odozgo divan... :roza:

+1alibaba_i_30_godina wrote: Ja sam se peo na zidine i izlazio kao na one otvore...![]()

ahashandrprcSA wrote:kod Visokog?
L.e.g wrote:
na Kozovgradu ima lovacka kuca prije zidina, a od zidina nemas puno sta vidjeti ( na vrhu je davno napravljen repetitor)
Jedino da produzis jos 1-2 km do lokaliteta Fratarske staje, tu imas motel "Brusnica", ski liftovi itd. Od njh je ljeti do Vran kamena setnje oko 2 sata
a ko je ova?lmo wrote:+1alibaba_i_30_godina wrote: Ja sam se peo na zidine i izlazio kao na one otvore...![]()
![]()
Kod Miljevinelmo wrote:pješčane piramide![]()
Od motela "Brusnica" ( da ne bude zabune jer nema planine, brda koji se zove Brusnica) do Kozovgrada je pjeske mozda pola sata cestom nazad prema Fojnciperfect_guy wrote:L.e.g wrote:
na Kozovgradu ima lovacka kuca prije zidina, a od zidina nemas puno sta vidjeti ( na vrhu je davno napravljen repetitor)
Jedino da produzis jos 1-2 km do lokaliteta Fratarske staje, tu imas motel "Brusnica", ski liftovi itd. Od njh je ljeti do Vran kamena setnje oko 2 satana Brusnici i dalje prema gore jesam bio, ali se nije uspjelo uklopiti da se stigne i na Kzovgrad, zato pitam
Prelijepo ... gdje miljevina?Ommadawn wrote:Kod Miljevinelmo wrote:pješčane piramide![]()