Ne idemo mi nigdje. Necemo.
Ne idem nigdje iz BiH
-
mali jomu
#576 Re: Ne idem nigdje iz BiH
O odlasku iz BiH najvise pricaju oni koji dodju na ljeto u Bih, pa kad se ono trebaju vracat zastanu i pitaju. a sto vi ne idete..... hajmo ici..... 
- Bloo
- Globalna šefica
#577 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa ne ides ti. I nemoj.mali jomu wrote:O odlasku iz BiH najvise pricaju oni koji dodju na ljeto u Bih, pa kad se ono trebaju vracat zastanu i pitaju. a sto vi ne idete..... hajmo ici.....
Pusti drugi da.odu ako hoce.
Ja ostajeeem da boluuuu i Novalicu prkosim
- insomnia78
#578 Re: Ne idem nigdje iz BiH
A ti se vrati pa po vazdan setaj i mirisi ili to nije opcija?moonca wrote: Apsolutno . Ko god je odrastao u Sarajevu, a sada je vani , bar jednom godisnje ima zelju prosetati Sarajevom .
Da, lijepo je vani ,sve je dostupno i stosta mozes priustiti ali ..... fali osjecaj kada si bio mali, kada si uzivao....mirisi. Imam jedan parfem koji sam koristila dok sam bila na godisnjem u Sarajevu- vise ga ne koristim ali ako neko prodje pored mene sa tim mirisom -- Sarajevo je pred mojim ocima. E, to su momenti koji nam cine zivot.
-
mali jomu
#579 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bloo wrote:Pa ne ides ti. I nemoj.mali jomu wrote: O odlasku iz BiH najvise pricaju oni koji dodju na ljeto u Bih, pa kad se ono trebaju vracat zastanu i pitaju. a sto vi ne idete..... hajmo ici.....
Pusti drugi da.odu ako hoce.![]()
Ja ostajeeem da boluuuu i Novalicu prkosim![]()
Pusti ti nas koji necemo da idemo, a ti ako hoces idi gdje hoces.....
- Bloo
- Globalna šefica
#580 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa na isto ti dodemali jomu wrote:
Pusti ti nas koji necemo da idemo, a ti ako hoces idi gdje hoces.....
Neka svako radi sto hoce....
Nit vas ko tjera, nit ko tjera ove druge
Samo ljubaf
Mada ja bih u Laponiju...
- uglavnomja
#581 Re: Ne idem nigdje iz BiH
haj daj da vidim sta imaju berlin i minhenAltair_SA wrote:To su tebi vrh desavanja u gradu?uglavnomja wrote:sarajevo imalo colu i dolazi djole, u manje od 3 mjeseca
dvije najvece zvijezde ex yu
i kaze nista nemaEx yu zvijezde
![]()
Mrtvi Cola i hajde Balasevic, koliko god da ga cijenim, ali daj ba![]()
Sad uzmi samo kakve koncerte imaju jedan Berlin ili Minhen![]()
Ma vidi, volim ja Sarajevo, to je moj grad za koji su se borili moji najblizi, ali je smijesno porediti ga sa jednim Minhenom ili Brrlinom.
Mozda kad bih otisao trajno vani da bi mi sve to vise nedostajalo, ovako mi se cesto gadi kad vidim na sta grad lici danas.
sviraju stonsi, bijonsi, rejhane, biberi, dilani, adele .... svaki vikend na punom stadionu
ili imaju svoje cole i balase, dare bubamare, jazzere, klupske svirke, dj-ove, alternativce ...? koji pune sale
inace udaljenost berlin minhen nekih 600 km
sarajevo bg ili zg - 300-400 km
ilitiga blize iz sa do susjeda i komsija nego njima unutar njemacke
da ne pricam recimo hamburg minken
i to sve pod pretpostavkom da neko zivi bas u gradu
jos jedna od nerealnih slika, svako ko ode iz sarajeva - ode drito u glavni grad, iz centra u centar
-
mali jomu
#582 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bloo wrote:Pa na isto ti dodemali jomu wrote:
Pusti ti nas koji necemo da idemo, a ti ako hoces idi gdje hoces.....![]()
Neka svako radi sto hoce....
Nit vas ko tjera, nit ko tjera ove druge
Samo ljubaf![]()
Ne dojdje na isto, mi vas ne davimo pricom, a vi nas davite.
- Bloo
- Globalna šefica
#583 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ko to mi?mali jomu wrote:
Ja sam ovdje
Ne idem nigdje
Sarajevo jest kasaba
Bih se preselila u Laponiju
Zanimljivo prcat obje strane
Nemoj se durit dobit ces bore jebogaja
- uglavnomja
#584 Re: Ne idem nigdje iz BiH
6 mjeseci mrak, do -50Bloo wrote:
-
mali jomu
#585 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bloo wrote:Ko to mi?mali jomu wrote:
Ja sam ovdje
Ne idem nigdje
Sarajevo jest kasaba![]()
Bih se preselila u Laponiju![]()
Zanimljivo prcat obje strane
Nemoj se durit dobit ces bore jebogaja![]()
Sto onda ne ides, sto davis....
Od ovih koje znam da su otisli nisu nikog davili, samo se navece na kahvi ispricali i brato javimo se...... i to je to.
- Bloo
- Globalna šefica
#586 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Idealnouglavnomja wrote:6 mjeseci mrak, do -50Bloo wrote:
I daleko je
- Bloo
- Globalna šefica
#587 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa gdje cumali jomu wrote:
Od ovih koje znam da su otisli nisu nikog davili, samo se navece na kahvi ispricali i brato javimo se...... i to je to.
Pa da propustim izbore
-
mali jomu
#588 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bloo wrote:Pa gdje cumali jomu wrote:
Od ovih koje znam da su otisli nisu nikog davili, samo se navece na kahvi ispricali i brato javimo se...... i to je to.![]()
Pa da propustim izbore
-
DearJohn
#589 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Hahaha, ma jašta, nema našeg cirkusa nidje na svijetuBloo wrote:Pa gdje cumali jomu wrote:
Od ovih koje znam da su otisli nisu nikog davili, samo se navece na kahvi ispricali i brato javimo se...... i to je to.![]()
Pa da propustim izbore
-
DearJohn
#590 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I da, nije mi nikad mrsko ni bakšiš ostavit kod nas. Dodje momak/cura očiste sto/pobrišu, pokupe i donesu na tacni to što sam naručio. Gore uglavnom stanem u red ko što se je stajalo s kanisterima za vodu u ratu, naručim dvije kafe, ljubazno platim 12 KM za dvije kafe i sve sam. Još malo pa će gore postavit aparate da sam napraviš sebi i kafu ali da svejedno cifru platiš
A znalo mi se je i dešavat da su stolovi tako prljavi da sam sam moro raščiščavat, mislim da sam jednom i usliko kako je to izgledalo u jednom od njihovih poznatijih lanaca, ako mi se bude dalo naći ću sliku i postavit.
- deer_hunter
#591 Re: Ne idem nigdje iz BiH
gdje i kako pobijam sam sebe?? citiraj molim lijepo.Normalno da ne mogu imati odmah stan s obzirom da sam sam dosao, nisam nikog imao,trebaju ti 3 p;latne liste, lova za kauciju, lova da koliko toliko namjestim stan u koji ulazim. to nisam imao odmah, zato sam i zivio skoro godinu u sobiDearJohn wrote: Malo sam sebe pobijaš u odnosu na svoje ranije postove ali eto. DW je ozbiljan medij. A po pitanju ostalo o tome i govorim ako je neko spreman napustit svoje ognjište i djelit stan sa 5 Poljaka negdje u prpizdini, zašto da ne...
a to s Poljacima zvuci mozda strasno medjutim kad covjek zna sta hoce u zivotu i da za sve dobro u zivotu mora bii malo i odricanja onda nije tesko...ajde bogati nisam rekao da dijelim kuhinju sa 5 Arapa
- uglavnomja
#592 Re: Ne idem nigdje iz BiH
a ako placas karticom - turi ti onaj aparatic da sam uneses cifru sa baksisemDearJohn wrote:I da, nije mi nikad mrsko ni bakšiš ostavit kod nas. Dodje momak/cura očiste sto/pobrišu, pokupe i donesu na tacni to što sam naručio. Gore uglavnom stanem u red ko što se je stajalo s kanisterima za vodu u ratu, naručim dvije kafe, ljubazno platim 12 KM za dvije kafe i sve sam. Još malo pa će gore postavit aparate da sam napraviš sebi i kafu ali da svejedno cifru platišA znalo mi se je i dešavat da su stolovi tako prljavi da sam sam moro raščiščavat, mislim da sam jednom i usliko kako je to izgledalo u jednom od njihovih poznatijih lanaca, ako mi se bude dalo naći ću sliku i postavit.
-
meteorit135531
#593 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Refko i Combe bacaju bombe.uglavnomja wrote:costacurta wrote: Prijatelju,
Preko 12M Nijemaca (samo govorimo o Njemačkoj) živi ispod granice siromaštva. U npr Minhenu imaš najviše bogataša ali je i grad sa najvećim brojem narodnih kuhinja.
U Berlinu preko 20% građana zivi u siromaštvu, čak se o Berlinu raspravlja u Bundestagu jer kažu da ima dijelova grada u koji policija ulazi sa strahom.
Duisburg, Bremen i većina Istočne Njemačke je i dan danas teret ostatku Njemačke. 1.5M Nijemaca se hrani u narodnim kuhinjama, dobro sad ćeš ti reći da su to praziti koji neće da rade npr jedan 75godišnji penzioner sa 600€ može ladno u McDonaldsu da radi honorarno, što šta mu fali?! Kak vi kažete, nek se stisne i ne jede meso, nek zavrne grijanje šta mu fali u jakni hodat po kući, ustvari po šupi ta će mu stan i eto mu 200€ ustede.![]()
I većina ovih što ide ne konta da će biti teško naprotiv, svi pričaju samo da se ispale i snaćiće se. Na početku plata milja ipo al za godinu firma ti digne platu na dvijeipo miljeZa par godina zarade, ustede za kuću i stan i eto ih nazad.
Ono što je meni krivo je sto bježe. Ništa uradili nisu da promijene ovdje stanje. Ima u ovoj zemlji para i može se pristojno živjeti samo što smo generalno piizde koje samo znaju kafe ispijati i kukati. Uzimam primjer proteste 2014. i broj građana koji su učestvovali na istim, na kraju su nas ubijedili da je sve ispolitizovano. A mi povjerovali a qrcem mrdnuli nismo jer lakše se grijati uz hanumine guzove ispred LCDa i pljuvat po onoj djeci kako su huligani i teroristi nego dignut guzičurinu i izaći dići svoj glas, valja dobiti pendrekom po leđima. Ili ne do bog na izbore izać. Ma j e b o Bosnu. Odoh ja u Njemačku
Tu je život, rahat ko auslender sto, sta fali. bolje i Njemačko goFno nego bosanska šeftelija. Mi smo Beskičmenjaci.
Jesil sad shvatio poentu?
I da,
500€ je fin iznos i da npr dvoje rade u porodici mogu se pokriti troškovi života i da ostane neka kinta pristojno da se živi. Ali šta je po našem shvatanju "pristojan" život?,
sad je moderno da svi u porodici imaju smart tehnologiju, da se ide na more, milion registrovanih vozila je u BiH, javni prevoz koriste samo ucenici, valja i na planinu otići. Još ako nemaš stan, vikendicu sa voćnjakom i kuću onda stvarno nemaš pristojan život i moraš otići iz ove vukoJebine iako i u toj istoj u Njemačkoj samo 40% stanovništva koji su tu od svog rođenja posjeduje svoju nekretninu. I Samo mene čekaju da dođem da mi daju ključeve stana.. Itd itd itd
Ukratko, sta Vam ovaj forumas zeli recii:
"Nemojte dolazit, ostanite dole ako Boga znate."
12 miliona Nijemaca na rubu gladi?
Platu od 500 EUR u Bosni ima oko 10% zaposlenih ljudi, cak i manje.
I to je opet premalo jer je hrana skuplja u Bosni nego u Njemackoj.
Danas je luksuz ici na more , imati smart telefon , imati auto?
Dobro.
Ovo je onaj tipicni, pravi dijasporski mentalitet.
Jebo te , kad citam ove gluposti koje pisu, nikako ne mogu da skontam zasto je Njemacka zvanicno druga najpozeljnija migrantska destinacija na svijetu, a Bosna tamni vilajet svijeta.
Sto se ne vratis u Bosnu kad je toliko volis? Zbog djece , jel?
Cuj ljudi u Njemackoj gladni? Svaki peti stanovnik Berlina siromasan?
Pa bolan ne bio, mamina bivsa kolegica zove i moli da joj posudimo para da kupi unukama da jedu?
Kaze da mi nema narodne kuhinje, ja ne znam kako bi prezivjela.
Rijetko ko se u Njemackoj od nasih ljudi odlucuje na kupovinu stana , jer ljudi u Njemackoj rentaju stanove.
Ako je nama u kulturi da babo napravi kucu sa 4 sprata za svoja 4 sina, onda Nijemci rentaju stanove.
Ali jos ne mogu da vjerujem da napisa da se narod u Njemackoj hrani po narodnim kuhinjama
Procentualno na broj stanovnika 0.1%, i to su obicno iznemogli, bolesni ljudi i ljudi sa stecenim devijacijama u svom psiholoskom razvoju i narkomani.
Ko se sve hrani u narodnim kuhinjama u Bosni?
Sve sto covjek zeli, sve u Njemackoj moze steci vremenom i svojim radom.
Zato ljudi dolaze da mogu pristojno zivjeti od svog rada.
Strasno koliko je dijaspora osjetljiva kad se spomene dolazak gore. Nema im nista gore od toga, al bukvalno.
Ma samo ih ignorisat i furat svoj film i ne obracat paznju na njihove zlonamjerne komentare.
-
mali jomu
#594 Re: Ne idem nigdje iz BiH
deer_hunter wrote:gdje i kako pobijam sam sebe?? citiraj molim lijepo.Normalno da ne mogu imati odmah stan s obzirom da sam sam dosao, nisam nikog imao,trebaju ti 3 p;latne liste, lova za kauciju, lova da koliko toliko namjestim stan u koji ulazim. to nisam imao odmah, zato sam i zivio skoro godinu u sobiDearJohn wrote:
Malo sam sebe pobijaš u odnosu na svoje ranije postove ali eto. DW je ozbiljan medij. A po pitanju ostalo o tome i govorim ako je neko spreman napustit svoje ognjište i djelit stan sa 5 Poljaka negdje u prpizdini, zašto da ne...
a to s Poljacima zvuci mozda strasno medjutim kad covjek zna sta hoce u zivotu i da za sve dobro u zivotu mora bii malo i odricanja onda nije tesko...ajde bogati nisam rekao da dijelim kuhinju sa 5 Arapa![]()
Ako si tako odlucio onda se bori, ne predaji se nikad i izbori za sebe gdje god bio.... sretno.
Svako se mora boriti i izboriti...... za sebe, tako je i nikom nije drugacije, picite ba kako ko hoce.....
Ja ostajem ovdje i necu nigdje mrdnut.
-
DearJohn
#595 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bih te citiro ali ne da mi se tražit.deer_hunter wrote:gdje i kako pobijam sam sebe?? citiraj molim lijepo.Normalno da ne mogu imati odmah stan s obzirom da sam sam dosao, nisam nikog imao,trebaju ti 3 p;latne liste, lova za kauciju, lova da koliko toliko namjestim stan u koji ulazim. to nisam imao odmah, zato sam i zivio skoro godinu u sobiDearJohn wrote: Malo sam sebe pobijaš u odnosu na svoje ranije postove ali eto. DW je ozbiljan medij. A po pitanju ostalo o tome i govorim ako je neko spreman napustit svoje ognjište i djelit stan sa 5 Poljaka negdje u prpizdini, zašto da ne...
a to s Poljacima zvuci mozda strasno medjutim kad covjek zna sta hoce u zivotu i da za sve dobro u zivotu mora bii malo i odricanja onda nije tesko...ajde bogati nisam rekao da dijelim kuhinju sa 5 Arapa
Last edited by DearJohn on 14/01/2018 15:12, edited 1 time in total.
- mousstapha
#596 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sarajevo je tu negdje sa Melbourneom.
-
mali jomu
#597 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kad ovaj jaro ljeti na kahvu zovne, nema ko ne dodje.

- deer_hunter
#598 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Naravno, ja nikom nisam sugerirao da ode ili da ostane, na volju vam. Napisah kako je meni, za druge ne znam, al ne vraca ih se puno nazad, pa kontam da im nije toliko lose.mali jomu wrote:
Ako si tako odlucio onda se bori, ne predaji se nikad i izbori za sebe gdje god bio.... sretno.![]()
Svako se mora boriti i izboriti...... za sebe, tako je i nikom nije drugacije, picite ba kako ko hoce.....![]()
Ja ostajem ovdje i necu nigdje mrdnut.
Ti isto tako, ostani i crkni tu gdje jesi ako ti je volja
-
mali jomu
#599 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ti nemoj crknut prije nego sto vamo dodjes na kahvu, salim se, sretno.....deer_hunter wrote:....ostani i crkni tu gdje jesi ako ti je voljasalim se, sretno i tebi
![]()
- Bluemore
#600 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ima u kini ovakvo kao kod nasuglavnomja wrote:a vani nema smoga ni zagadjenjaBluemore wrote:Da als fadil experti
A od smoga po gradovima planina dodje kao hitna![]()
Ko je se moze docepati![]()
i to je balkanski specijaitet![]()
vani ljudi ne voze aute, ne loze drva, nema nista sto zagadjuje ....![]()
i idu na planine kad god pozele, kazu sefu - odo' ja loma na cistu havu ... i sve ok, hebo pos'o
norvezani, kao ekstremno ekoloski narod, svako malo podizu cijene ulaska autom u oslo, sad je (jedan ulaz u gradsku zonu) 12 maraka za benzin, za dizel mislim 15 normalnim danima, a u onim danima kad se ne moze disati - dizelima je skroz zabranjen ulaz u grad
u nekim gradovima je dvo ili trostruko veca cijena za dizele
plus za kamione mislim i do 100 eur (a nema zaobilaznice oko osla)
a opet narod vozi
Ove lijepe cestice