imamo mi dobar izraz za to ne znam engleski tj americkicyprus wrote:
Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
"najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit"
imamo mi dobar izraz za to ne znam engleski tj americkicyprus wrote:
Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
Da, nisam te razumio. Pa vidi, stvar, naravno, nije sasvim crno-bijela. Zato polako pogledaj dokumentarac, tamo pričaju svjedoci vremena od dna do vrha američkog društva.cyprus wrote:Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
jebi ga mi i jesmo to - al barem na ovakav maleni nekom nebitan nacin izrazavamo protivljenje fasisticko-new-age-nacistickom-neokolonijalistickom imperijalizmu.....pasha078 wrote:To se kaze ‘qurac of ofca’commendatore wrote:imamo mi dobar izraz za to ne znam engleski tj americkicyprus wrote:
"najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit"
Stvar je znatno složenija, ali ako baš hoćeš banalizaciju, možecyprus wrote:Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
americki botovi su posebna prica....Fudo387 wrote:Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima.
ma jakako. ali za sta nam sluzis ti nego da nam objasniscommendatore wrote:this is above your paygrade hunjeza u ledja wrote:velika tajna za mosaseka nema sta. kako ja za to znam kad mi americki mediji ispiru mozak? ili za rusenje putnickog aviona? intervju sa sahom americke tv iz 70ih gdje ga pitaju sta sa proslavom hiljadu koliko godina perzije a ljudi nemaju sta da jedu, zatvarani. ah ti americki mediji... napravili ljudi internet gdje mozes svaki stvar guglati i saznati info. ah ti americki mediji....danas u istom tom iranu se blokiraju drustvene mreze a vi pricate o medijskom uticaju cionista i ispiranju mozgova.
kakve gluposti. kakvo krivljenje stvarnosti. ono, iz perspektive mrava.
only to explain paygradejeza u ledja wrote:
ma jakako. ali za sta nam sluzis ti nego da nam objasnis
Jarane, vi se zajebajete, a nedavno su vas, bukvalno, stavili na listu za odstrel. Po njima ste postali ozbiljna prijetnja za americku nacionalnu sigurnost i bezbEdnost.commendatore wrote:americki botovi su posebna prica....Fudo387 wrote:Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima.
ih za americku "nacionalnu sigurnost" je prijetnja i Edvard Snovden.... toliko o prijetnjama a ne vidjeh da ih je necim ostetioFudo387 wrote:Jarane, vi se zajebajete, a nedavno su vas, bukvalno, stavili na listu za odstrel. Po njima ste postali ozbiljna prijetnja za americku nacionalnu sigurnost i bezbEdnost.commendatore wrote:americki botovi su posebna prica....Fudo387 wrote:Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima.
U pamet.
pitaj vijetnamske veterane bez nogu i ruku da li ih boli kurac za americke intereseFudo387 wrote:Samo udri, boli te qrac.
commendatore wrote:pitaj vijetnamske veterane bez nogu i ruku da li ih boli kurac za americke intereseFudo387 wrote:Samo udri, boli te qrac.
samo jedna porodica "Grmalj" je osvojila 3 mandata predsjednika USA....
to ako je demokratija onda ne vidim nikakve razlike u mandatiranju Kralja Saudijske Arabije a neštA nisu poznati po demokratskim izborima
meni je 5 amera valjalo u zivotu - redom americkih drzavljanaFudo387 wrote: Ispravljaj svEcke nepravde.
cyprus wrote:Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena... Brod je dakle napadnut nakon što je sakupljao informacije o Šestodnevnom ratu... OK, otkad marioneta prisluškuje lutkara? Zar nije logičnije da su Izraelci naredili Amerikancima da se udalje, nego da ih gađaju?Challenger__ wrote:Ne kontaš. Stvar se desila davne 1967 a došla u javnost znatno kasnije. Postavio sam dokumentarni film, nemoj da ti bude teško da ga pogledaš kada budeš imao vremena.cyprus wrote:Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, kako onda može biti da je zataškano?
Svjedoci - sudionici iz tog vremena, od mornara do političara.
Pogledaj.
sjo lika jbtcommendatore wrote:meni je 5 amera valjalo u zivotu - redom americkih drzavljanaFudo387 wrote: Ispravljaj svEcke nepravde.
sa koliko si ti pricao u zivotu?
ja tuJ samo citam vEsti i nista vise.... odo sad pavat.... lako je vama sad je tamo CentralTime![]()
have a nice evening
Covjece dragi ti si citirao prvi mene, moje pitanje koje nisam tebi direktno postavio. Na sta sam se ja dalje nadovezao, na sta si ti napisao "kad me vec citiras....". Ti si MENE citirao, ne ja tebe. Citirao si moje pitanje koje nije upuceno licno tebi, na koje nisi dao odgovor, vec si poceo sa nekim sarkazmom. Nisi dao odgovor, vec si samo okrenuo pitanje postavljajuci meni isto. Jel se pravis lud il sta?seln wrote:Evo mog kompletnog posta:jeza u ledja wrote:Ne, nisam. Postavio sam pitanje svima. Nisam tebe citirao, ali si se ti na to pitanje javio da das odgovor. Znas ko najvise ponavlja "fake news".seln wrote: Nije tacno, Donalde... prije toga si ti mene citirao, ali nepotpuno. Nemoj mi fake news, ziv bio.
Evo sta si ti citirao:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
Vjerovatno je Tora fanaticima guzica zinula i na mnogo vise, ali realno bi se zadovoljili time. Uostalom, njihov saveznik preko okeana im je pokazao kako se to radi: unistis domicilno stanovnistvo, preotmes zemlju, pa 150 godina kasnije lijes krokodilske suze.
Ne znam, pelcuju li vas novopridosle u USA nekom vakcinom protiv savjesti i karaktera? U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
Evo na sta sam te podsjetio, a sta si ti izostavio:seln wrote:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.seln wrote:U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Hoces li jos malo da vrdas i pokusavas objasniti da je crno zapravo bijelo?Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
A najvise fake news ponavljaju amerikanci, naravno.
Nisam ja nista "priznao", jer nisam na sudu. Meni je jasno da u jednom svijetu u kojem zive "realisti" poput tebe pravda nema sta traziti.jeza u ledja wrote:Cijela prica i toliko polemike da bi na kraju ipak priznao realnost. Mogao si to odmah reci.seln wrote:Znam i ja da je rjesenje s dvije drzave + reparacija za izbjeglice najbolje sto se moze.
Ako je to jedino rjesenje, zasto oni kojima to rjesenje najvise treba ne rade na njemu?
To sto si ti mislio da cu ja zahtjevati brisanje Izraela sa karte - do tebe je, odnosno, do tvoje ufuranosti i nazivanja svih onih koji se ne slazu sa tvojim "realizmom" vehabijama i placenicima.
A to cinicno pitanje "zasto oni koji najvise trebaju ne rade na tome"... to je cak i ispod Trumpovog nivoa. Odmah poslije ubistva Rabina, pocelo je odmicanje od mirovnog procesa. Treba li da te podsjetim na Sharona? Na cinjenicu da Izrael nikad nije prestao graditi naselja na Palestinskim teritorijama?
I na kraju, jebes sve nas.... sta je sa silnim rezolucijama UN-a? Je li citav svijet lud, jesu li svi vehabije i placenici, a samo ti, Trump i Bibi u pravu?
Iskreno, nisam ni citao tvoj post.jeza u ledja wrote:seln wrote:
commendatore wrote:americki botovi su posebna prica....Fudo387 wrote:Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima.![]()
Wait, what?Krokodajl wrote:Ili nek im Trump dadne Aljasku, pa mogu bit veći od svih Arapskih zemalja zajedno.
vatrogasac wrote:commendatore wrote:americki botovi su posebna prica....Fudo387 wrote:Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima.![]()
![]()
Interesantan podatak, na tvoj neuspio pokusaj ironije:Kareem Abdul wrote:Kad smo već kod toga, postoji li podatak koliko je uopće Bošnjaka-muslimana izvršilo svoju vjersku dužnost i šehidilo na Allahovom putu braneći Quds od kjafira?jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
Kad čitam o ovoj temi na forumu, rekao bih da su Bošnjaci-muslimani veliki prijatelji palestinskih Arapa. Kad u praksi - šipak!
Ima li ijedan da podatak da se neki Bošnjak-musliman borio na strani Arapa protiv Izraela?