Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
commendatore

#576 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

cyprus wrote:
Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
imamo mi dobar izraz za to ne znam engleski tj americki

"najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit" :mrgreen:
Challenger__

#577 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
Da, nisam te razumio. Pa vidi, stvar, naravno, nije sasvim crno-bijela. Zato polako pogledaj dokumentarac, tamo pričaju svjedoci vremena od dna do vrha američkog društva.

Svjedoci dešavanja, kako na brodu tako u Administraciji.
commendatore

#578 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

pasha078 wrote:
commendatore wrote:
cyprus wrote:
Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
imamo mi dobar izraz za to ne znam engleski tj americki

"najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit" :mrgreen:
To se kaze ‘qurac of ofca’
jebi ga mi i jesmo to - al barem na ovakav maleni nekom nebitan nacin izrazavamo protivljenje fasisticko-new-age-nacistickom-neokolonijalistickom imperijalizmu.....

prica nam je u rangu flatulencije - al eto i flatulencija se nekad cuje - raznim osjetilima :lol:
Challenger__

#579 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?
Stvar je znatno složenija, ali ako baš hoćeš banalizaciju, može :arrow: u međunarodnim odnosima, da: Izrael (i njegovi lobisti) su siziren, gospodar, a USA vazal, kmet.
Fudo387

#580 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima. :lol:
commendatore

#581 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

Fudo387 wrote:Ono kad ruski botovi pocnu o kmetovima. :lol:
americki botovi su posebna prica.... :lol:

vama su i kriticari americkog hiperimperijalizma koji slusaju US rocknroll metal soul jazz i ostalo vole americka auta i slicno - ruski placenici

na stranu cetaljesine koje silje za rusku stvar politicki :lol:
jeza u ledja

#582 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

commendatore wrote:
jeza u ledja wrote:velika tajna za mosaseka nema sta. kako ja za to znam kad mi americki mediji ispiru mozak? ili za rusenje putnickog aviona? intervju sa sahom americke tv iz 70ih gdje ga pitaju sta sa proslavom hiljadu koliko godina perzije a ljudi nemaju sta da jedu, zatvarani. ah ti americki mediji... napravili ljudi internet gdje mozes svaki stvar guglati i saznati info. ah ti americki mediji....danas u istom tom iranu se blokiraju drustvene mreze a vi pricate o medijskom uticaju cionista i ispiranju mozgova.

kakve gluposti. kakvo krivljenje stvarnosti. ono, iz perspektive mrava.
this is above your paygrade hun
ma jakako. ali za sta nam sluzis ti nego da nam objasnis
commendatore

#583 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

jeza u ledja wrote:
ma jakako. ali za sta nam sluzis ti nego da nam objasnis
only to explain paygrade :lol:
Fudo387

#584 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

commendatore wrote:
Jarane, vi se zajebajete, a nedavno su vas, bukvalno, stavili na listu za odstrel. Po njima ste postali ozbiljna prijetnja za americku nacionalnu sigurnost i bezbEdnost.
U pamet. :D
commendatore

#585 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

Fudo387 wrote:
commendatore wrote:
Jarane, vi se zajebajete, a nedavno su vas, bukvalno, stavili na listu za odstrel. Po njima ste postali ozbiljna prijetnja za americku nacionalnu sigurnost i bezbEdnost.
U pamet. :D
ih za americku "nacionalnu sigurnost" je prijetnja i Edvard Snovden.... toliko o prijetnjama a ne vidjeh da ih je necim ostetio :lol:

u ameriKi je definicija drzavnog neprijatelja svako ko se ne slaze sa koristenjem drzavnih resursa, para, policije, vojske i tajnih sluzbi u privatne svrhe

pusti tu šupljakanu :lol:

taj obraz agenata, drzavnih i kriminalnih mafijaša i gangstera koji privatno koriste drzavne resurse u vidu policije i vojske i tajnih sluzbi da bi ostvarili licne interese je smijesno provaljen.... ulozis pola milijarde i milijardu $$$$ da izaberes svog pulena i onda obaras rekorde zarade....

jebote taj recept je funkcionalan u nasoj seoskoj zoni limitiranoj svime - a kamo li u USA koja investira u nepresusne izvore INFORMACIJA :mrgreen: ;-)
Last edited by commendatore on 11/12/2017 01:19, edited 1 time in total.
Fudo387

#586 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

Samo udri, boli te qrac.
commendatore

#587 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

Fudo387 wrote:Samo udri, boli te qrac.
pitaj vijetnamske veterane bez nogu i ruku da li ih boli kurac za americke interese

samo jedna porodica "Grmalj" je osvojila 3 mandata predsjednika USA....

to ako je demokratija onda ne vidim nikakve razlike u mandatiranju Kralja Saudijske Arabije a neštA nisu poznati po demokratskim izborima :lol:

"It is enough that the people know there was an election. The people who cast the votes decide nothing. The people who count the votes decide everything. Joseph Stalin"

kad vi uber ameri veci od KKK membersa :lol: sa bosanskog govornog podrucja odreknutim i neodreknutim BH drzavljanstvom shvatite to nastace Sudnji Dan :mrgreen:
Last edited by commendatore on 11/12/2017 01:25, edited 1 time in total.
Fudo387

#588 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

commendatore wrote:
Fudo387 wrote:Samo udri, boli te qrac.
pitaj vijetnamske veterane bez nogu i ruku da li ih boli kurac za americke interese

samo jedna porodica "Grmalj" je osvojila 3 mandata predsjednika USA....

to ako je demokratija onda ne vidim nikakve razlike u mandatiranju Kralja Saudijske Arabije a neštA nisu poznati po demokratskim izborima :lol:

Lutku u ruke, metni joj Uncle Sam sesir na glavu, i ljustri papucom kod Sebilja.
Ispravljaj svEcke nepravde.
commendatore

#589 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

Fudo387 wrote: Ispravljaj svEcke nepravde.
meni je 5 amera valjalo u zivotu - redom americkih drzavljana

sa koliko si ti pricao u zivotu?

ja tuJ samo citam vEsti i nista vise.... odo sad pavat.... lako je vama sad je tamo CentralTime :mrgreen:

have a nice evening :thumbup:
BHCluster

#590 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
Challenger__ wrote:
cyprus wrote:Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, kako onda može biti da je zataškano? :-)
Ne kontaš. Stvar se desila davne 1967 a došla u javnost znatno kasnije. Postavio sam dokumentarni film, nemoj da ti bude teško da ga pogledaš kada budeš imao vremena.

Svjedoci - sudionici iz tog vremena, od mornara do političara.

Pogledaj.
Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena... Brod je dakle napadnut nakon što je sakupljao informacije o Šestodnevnom ratu... OK, otkad marioneta prisluškuje lutkara? Zar nije logičnije da su Izraelci naredili Amerikancima da se udalje, nego da ih gađaju?

Ovo je bio pokusaj da se Amerika uvuce u rat. Zamisli USS America nakon sto je primila SOS od Liberty je poslala dva bombardera sa nuklearnim bombama na Egipat. Sreca pa nije doslo do toga.
jeza u ledja

#591 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

commendatore wrote:
Fudo387 wrote: Ispravljaj svEcke nepravde.
meni je 5 amera valjalo u zivotu - redom americkih drzavljana

sa koliko si ti pricao u zivotu?

ja tuJ samo citam vEsti i nista vise.... odo sad pavat.... lako je vama sad je tamo CentralTime :mrgreen:

have a nice evening :thumbup:
sjo lika jbt :-)

kazem ja. sve neki “slucajevi”

gorak okus u ustima jele?
jeza u ledja

#592 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
jeza u ledja wrote:
seln wrote: Nije tacno, Donalde... prije toga si ti mene citirao, ali nepotpuno. Nemoj mi fake news, ziv bio.
Ne, nisam. Postavio sam pitanje svima. Nisam tebe citirao, ali si se ti na to pitanje javio da das odgovor. Znas ko najvise ponavlja "fake news".
Evo mog kompletnog posta:
Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
Vjerovatno je Tora fanaticima guzica zinula i na mnogo vise, ali realno bi se zadovoljili time. Uostalom, njihov saveznik preko okeana im je pokazao kako se to radi: unistis domicilno stanovnistvo, preotmes zemlju, pa 150 godina kasnije lijes krokodilske suze.
Ne znam, pelcuju li vas novopridosle u USA nekom vakcinom protiv savjesti i karaktera? U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
Evo sta si ti citirao:
seln wrote:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
seln wrote:U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Evo na sta sam te podsjetio, a sta si ti izostavio:
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
Hoces li jos malo da vrdas i pokusavas objasniti da je crno zapravo bijelo?
A najvise fake news ponavljaju amerikanci, naravno.

jeza u ledja wrote:
seln wrote:Znam i ja da je rjesenje s dvije drzave + reparacija za izbjeglice najbolje sto se moze.
Cijela prica i toliko polemike da bi na kraju ipak priznao realnost. Mogao si to odmah reci.

Ako je to jedino rjesenje, zasto oni kojima to rjesenje najvise treba ne rade na njemu?
Nisam ja nista "priznao", jer nisam na sudu. Meni je jasno da u jednom svijetu u kojem zive "realisti" poput tebe pravda nema sta traziti.
To sto si ti mislio da cu ja zahtjevati brisanje Izraela sa karte - do tebe je, odnosno, do tvoje ufuranosti i nazivanja svih onih koji se ne slazu sa tvojim "realizmom" vehabijama i placenicima.
A to cinicno pitanje "zasto oni koji najvise trebaju ne rade na tome"... to je cak i ispod Trumpovog nivoa. Odmah poslije ubistva Rabina, pocelo je odmicanje od mirovnog procesa. Treba li da te podsjetim na Sharona? Na cinjenicu da Izrael nikad nije prestao graditi naselja na Palestinskim teritorijama?
I na kraju, jebes sve nas.... sta je sa silnim rezolucijama UN-a? Je li citav svijet lud, jesu li svi vehabije i placenici, a samo ti, Trump i Bibi u pravu?
Covjece dragi ti si citirao prvi mene, moje pitanje koje nisam tebi direktno postavio. Na sta sam se ja dalje nadovezao, na sta si ti napisao "kad me vec citiras....". Ti si MENE citirao, ne ja tebe. Citirao si moje pitanje koje nije upuceno licno tebi, na koje nisi dao odgovor, vec si poceo sa nekim sarkazmom. Nisi dao odgovor, vec si samo okrenuo pitanje postavljajuci meni isto. Jel se pravis lud il sta?

Pitanje dakle nije bilo upuceno direktno tebi, ali si se ti javio, i nisi dao odgovor. I sad kazes sta kao, ocekivao sam odgovor treba sve pobit od tebe? Nisam covjece tebe pitao samo, vec sviju koji dizu glas kao nesto, a nemaju odgovor - ili im je odgovor pobit, zaklat (sustinski). Nisam znaci od tebe ocekivao XY odgovor, jer nisam tebe ni pitao, po stoti put. Ako ti hoces da se stavljas u isti kos sa vehabijama i ostalim, to je do tebe, nije do mene.

Govorim ti vrlo jasno - situacija je takva, stvari su poslozene tako, kukanje i trazenje pravde je jedno, ali stvarna rjesenja su nesto sasvim drugo. Akcenat je na rjesenjima, ne na kukanju, jer to kukanje se cesto prevodi u proteste, nasilne ispade i pobune, jer mnogi ljudi ne znaju drukcije. Sto onda opet proizvodi novi val nasilja i nove poraze tih koji kukaju. NARAVNO da je cijela historija Izraela prozeta nasiljem, etnickim ciscenjem, zlocinima i nelegalnim otimanjem zemlje od Palestinaca. Sta ti treba, crtati(?) da svaki normalan covjek to zna? Isto tako, ni Palestincima i cijelom arapskom i bliskoistocnom svijetu nije mane, i mnogo glupih poteza su napravili, kao i nasilnih pokusaja oduzimanja prava Izraelu da postoji, i istom takvom mrznjom, zeljom za etnickim ciscenjem, a onda i progonima jevrejske populacije iz svojih drzava. Zar i to treba crtati? Nije mi jasno fakat? I naravno da je svesrdnu pomoc Izraelu pruzala SAD uz pomoc cionistickih lobija. I naravno da su palestinske organizacije pod uticajem Irana, Saudije, Egipta i ko zna jos kakvih igraca i kao takve imale uzasno negativan uticaj na kolektivno stanje cijelog palestinskog drustva.
I dan danas je sve to tako. I to nikom normalnom ne treba crtati. No naravno, umjesto da se traze konkretna rjesenja za izlaze iz krize, lakse je upirati prstom i po stoti put ponavljati iste otrcane fraze o ispiranju mozgova, cionistickim medijima, itd itd.

Svijet je pun raznih nepravdi, a historija ispunjena krvlju, zlocinima i genocidima. Neke su starije pa o njima ni ne razmisljamo, neke su novije pa se oko njih jos koprcamo. Nazalost, ili na srecu, vrijeme brise i zaboravlja takve stvari i nove generacije rade najbolje sto mogu da se snadju u novoj situaciji. Kada imas jednu, pa drugu, pa trecu generaciju ljudi odraslih u takvoj situaciji, onda je vrijeme za ispravljanje tih nepravdi u punom smislu - proslo. Jer ti ljudi koji danas tu zive ne mogu i nije na njima da u punom obliku vracaju dugove njihovih predaka.
Pravljenje Izraela je nepravda za mnoge koji su tu zivjeli vjekovima. Fakat. Od toga je proslo 2-3 generacije. Nazad se ne moze. Naprijed se mora. A samo debil pokusava jedno te isto bez ikakvog rezultata. To je ono sto rade mnogi akteri u muslimanskom svijetu danas, a u vezi Palestine. Vecini njih samo odgovara taj narativ, babaroga Izraela i nepravda na svetoj zemlji. Njih licno se sustinski to ne dotice (Iran, Saudiju, Tursku, Egipat itd itd). Dotice se samo Palestinaca, koji su razjebani pod uticajem tih drzava. Ovdje se prica o nekim marionetama, a sustinski, Hamas, Fatah i Hezbolah su marionete vecih igraca u susjedstvu. Zasto se lazemo jebote kad je jasno da je to tako? Zasto se lazemo kad je jasno da to svima odgovara, ukljucujuci i Izrael i Iran i Saudiju i Hezbolah....svima, osim Palestinaca? I zasto se lazemo kada to odgovara i svim licemjernim "borcima za pravdu" po internet bespucima slobodarskih trolova, koji i ovdje operisu?

Tebi smjesno kao vidi sto se prave Ameri pametni, lafo pragmaticni, kao mir mir niko nije kriv. Mislis mi glupi, slijepi, medijima zaglupljeni pa ne znamo, jel? Kao lafo vidi sto su stoka, ne vide patnju, ne vide zlocine. Ne, covjece, vidimo mi vrlo dobro. Isto tako vidimo i ibretimo se svoj toj gluposti i licemjerju koja ne proizvodi nista osim medijskih poena za bliskoistocne diktature, i daljoj patnji palestinskog naroda. Vidimo UBLEHU na kilometar. Smrdi, danfa. Ti si taj koji treba da se osvjesti, ne ja, Fudo ili koji drugi novokomponavani Amerikanac koji pere haustore americkim Sandzaklijama. Jebote 20 godina citam istu suplju, kao ne znate vi, znamo mi, evo vidis (onda neki link, gugl, wikipedija, video uraci, slike). Ono kao ne znamo mi da postoji AIPAC, ne znamo da postoji izraelski lobi. Nece blento da skonta da je sve do para. Das pare - i klatis. Evo za ovo danas, oko cega se vodi tema, za to je neko da pare (Sheldon Adelson, na primjer, ili braca Koch). Neko je znaci izdvajao pare, zivce i lobiranje da bi Trump ovo priznao. Nije palo s neba. Na pitanje zasto neko drugi ne daje pare za suprotno - e na to nema odgovora. Jebiga, lakse je dat pare nekom korumpiranom Fatahovcu, Hamasu ili Hezbolahu i trpati dole kacuse, raketice, bombice i tako reketirati taj narod nego se guzeljati sa bjelosvjetskim lobijima. A para ima. Ima ih ko salate. I trose se na Palestinu. Ali ne na nacin koji donosi rjesenje (POD RJESENJE CITAJ - BOLJI ZIVOT ZA PALESTINCE), vec na nacin da donosi samo podgrijavanje netrpeljivosti i stanja kakvo jeste, jer to upravo odgovara tim koji takvo stanje podrzavaju (i Iran i Saudija i svi ostali dole igraci).

I sad ti fino...ako ti predstavlja satisfakciju da meni spocitavas neki lazni americki ublehizam, licemjerje zbog zmirenja na zlocine, neku lafo sljepocu na ocite stvari, uticaj lobija, perfidnu politiku Izraela, itd, mozes slobodno nastaviti dalje u tom tonu. Tebi i hiljadama takvih ljudi. Ako vam predstavlja to satisfakciju da nama spustate, bujrum. Meni, jel tako, ni iz dzepa ni u dzep, kao ni tebi, osim sto ces lec u krevet, valjda, s nekim osjecajem moralne satisfakcije. No ako imas imalo mozga, a imas, i ako ti je ego manji nego sto ga predstavljas, kad ukljucis taj mozak znaces da nam se misljenja sustinski ne razlikuju. Bez toga, ti si samo sredstvo sirenja propagande onima koji stvarno zele zlo dole, a takvih je puna ova tema, i svijet generalno. I tako uopste i funkcionisu modusi sirenja mrznje, netrpeljivosti i straha koje upravo ti zelis nominalno svojim upisima da se suprostavis.

Imas sve napisano. Sad ti procitaj kreveljenje nekog djeteta u stilu "ta ti znas" na ovo i ako ti odgovara i ti fino napisi isto. Kao sto rekoh meni nista ni iz dzepa ni u dzep. Ovo pisem iskreno jer me nervira sto se o ovom uopste mora pricati i po stoti put raspravljati. Mnogi pametniji od mene su vec davno digli ruke. Tako i vecina pametnog svijeta. A problem Palestine tako ostaje u rukama ublehasa i zlocinaca.
sumirprimus

#593 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

Joj vam price :lol:
Pa zadnjih 10 stranica cisti mazohizam citat ..a pogle naziva teme .jos ja budala istraja i isprati do kraja :lol: :-)
sumirprimus

#594 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

Stim da bi ja radije kod ovih novokomponovanih amerikanaca ako vec kod merkelice ne moze.jer da se ne lazemo merkelica je brate.tito.bog.partija.kako merkelica kaze ja se slazem. :kiss:
Sta je merkelica rekla za ambasadu?ja se slazem
seln

#595 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:
Iskreno, nisam ni citao tvoj post.
Zajebi diskusiju, vec odavno je otisla ad absurdum.
vatrogasac

#596 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by vatrogasac »

commendatore wrote:
:mrgreen:

Opetja033

#597 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Opetja033 »

Krokodajl wrote:Ili nek im Trump dadne Aljasku, pa mogu bit veći od svih Arapskih zemalja zajedno.
Wait, what?

Image

:mrgreen: :mrgreen:
commendatore

#598 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

vatrogasac wrote:
commendatore wrote:
:mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :mrgreen:
hladan.preminger

#599 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by hladan.preminger »

Koga realno u BiH boli qurac za lokaciju ambasade USA u Izraelu?

Nisu nas pitali kad su je u kampus ugurali.
Opetja033

#600 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Opetja033 »

Kareem Abdul wrote:
jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje? :oops:
Kad smo već kod toga, postoji li podatak koliko je uopće Bošnjaka-muslimana izvršilo svoju vjersku dužnost i šehidilo na Allahovom putu braneći Quds od kjafira?

Kad čitam o ovoj temi na forumu, rekao bih da su Bošnjaci-muslimani veliki prijatelji palestinskih Arapa. Kad u praksi - šipak!

Ima li ijedan da podatak da se neki Bošnjak-musliman borio na strani Arapa protiv Izraela?
Interesantan podatak, na tvoj neuspio pokusaj ironije:
Bošnjaci su '47 odbranili Quds, tj Mesdzidul Aqsa. Posljednje noge muslimanskih vojnika koji su napustili Mesdzidul Aqsa 1967. bile su noge bošnjačkih vojnika.
Veliki broj Bošnjaka se borio na strani arapskih država u sva tri rata. Najveci dio nisu bili dobrovoljci koji su tada, maksuz radi rata, odlazili iz BiH i Jugoslavije da bi se borili za Arape nego se radilo o ljudima koji su napustili BiH i Jugoslaviju odmah nakon 2 svj. rata.

Jos jedan interesantan podatak: dvojica vodecih bosnjackih intelektualaca i politicara su prosli kampove obuke PLO-a . A nisu ni Mladomuslimani ni SDA.
Post Reply