tacno tako tu je bankina pod kosinombitanga_sa_otesa wrote:pa branik ga podigao kad je proklizao bokom ,znas da tu ima onaj dio spusten u zemlju,samo ga lansirao u stub...drug_profi wrote:On je dooletio do stuba. Branici nisu oštećeni. Šta ga je podigllo, to treba vidjeti.
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
alipasijaner
#576 Re: Crna hronika BH cesta
- drug_profi
#577 Re: Crna hronika BH cesta
U pravu si.bitanga_sa_otesa wrote:pa branik ga podigao kad je proklizao bokom ,znas da tu ima onaj dio spusten u zemlju,samo ga lansirao u stub...drug_profi wrote:On je dooletio do stuba. Branici nisu oštećeni. Šta ga je podigllo, to treba vidjeti.

Mislio sam da je na tim mjestima onaj usporivač/odbojnik sa inertnim materijalom, vodom, pjeskom i sl.
Last edited by drug_profi on 29/06/2018 21:34, edited 1 time in total.
-
Nanox7
#578 Re: Crna hronika BH cesta
Gore sam postavio video kako X5 klizi po putu. Mozda je slicno i ovaj bio i na kraju u stup udario.alipasijaner wrote:tacno tako tu je bankina pod kosinombitanga_sa_otesa wrote:pa branik ga podigao kad je proklizao bokom ,znas da tu ima onaj dio spusten u zemlju,samo ga lansirao u stub...drug_profi wrote:On je dooletio do stuba. Branici nisu oštećeni. Šta ga je podigllo, to treba vidjeti.
Evo:
https://www.youtube.com/watch?v=hGSVmc8BB1E
- Nadzornik
#579 Re: Crna hronika BH cesta
Nesto slicno se desilo i u Salzburgu prije par godina,tacnije 10.2012.
Nasi mladici,jednoga sam licno poznavao,38 godina covijek,odlican automehanicar,privatnu automehanicarsku radnju posjedovao.
Dosli mu rodjaci iz Bosne u posjetu i on malo da ih provoza,BMW X5 M,507 ks i na vrlo prometnoj ulici koja vodi na granicu sa Njemackom
i u kojoj je ogranicenje 50 kmh on je uspio razvuci na preko 160 kmh i na kraju se desila tragedija.Udarili su u betonski stub.
Dvojica su odmah poginula a dvojica su tesko povriedjena.
Kisa,mokar kolovoz,velika brzina i tragedija je bila neizbjezna.

Nasi mladici,jednoga sam licno poznavao,38 godina covijek,odlican automehanicar,privatnu automehanicarsku radnju posjedovao.
Dosli mu rodjaci iz Bosne u posjetu i on malo da ih provoza,BMW X5 M,507 ks i na vrlo prometnoj ulici koja vodi na granicu sa Njemackom
i u kojoj je ogranicenje 50 kmh on je uspio razvuci na preko 160 kmh i na kraju se desila tragedija.Udarili su u betonski stub.
Dvojica su odmah poginula a dvojica su tesko povriedjena.
Kisa,mokar kolovoz,velika brzina i tragedija je bila neizbjezna.

- drug_profi
#580 Re: Crna hronika BH cesta
BTW vidim da neko povezuje ovaj unisteni X5 sa onim iz oglasa. Istina je da su identicni, ali ja ne vidim tablice da to mogu tvrditi.
Ako jest riječ o tom automobilu, imao je LPG konverziju. Ovaj udes moze svima koji se boje plina u automobilu posluziti kao primjer da je LPG konverzija bezbjedna. Nije bilo ni eksplozije ni pozara.
Ako jest riječ o tom automobilu, imao je LPG konverziju. Ovaj udes moze svima koji se boje plina u automobilu posluziti kao primjer da je LPG konverzija bezbjedna. Nije bilo ni eksplozije ni pozara.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#581 Re: Crna hronika BH cesta
Plavi, iste felge, crvena unutrašnjost, 99% da je jedan te isti auto. Sad drug na viber govori kako ga je ovaj X5 zamalo raznio na Socijalnom prije par dana. Oduzeo mu prvenstvo, sreća pa drug misli za obojicu, pa je stao i pustio budalu. Kaže po izgledu, vozio momak sa nekih 20-25 godina.
- vješalica
#582 Re: Crna hronika BH cesta
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... ici-375439
Po felgama,unutrasnjosti i opcenito moze se zakljuciti da je u pitanju kako rekoste to vozilo
Uzas sta sve covjek mora gledat kad dodje na uvidjaj
Po felgama,unutrasnjosti i opcenito moze se zakljuciti da je u pitanju kako rekoste to vozilo
Uzas sta sve covjek mora gledat kad dodje na uvidjaj
- Bakir1
#583 Re: Crna hronika BH cesta
Da li je moguće da gore pozicije na autu 
- commendatore
#584 Re: Crna hronika BH cesta
ma moguce je odlete one rucice pa se ukljuci mozda parking svjetlo i sl.... a mozda gori i automatski prekidac sva 4 kad se desi unfallBakir1 wrote:Da li je moguće da gore pozicije na autu
- commendatore
#585 Re: Crna hronika BH cesta
u biti tesko je pokidat kablove....kako god....jer su fleksibilni....commendatore wrote:ma moguce je odlete one rucice pa se ukljuci mozda parking svjetlo i sl.... a mozda gori i automatski prekidac sva 4 kad se desi unfallBakir1 wrote:Da li je moguće da gore pozicije na autu
- Maraschino
#586 Re: Crna hronika BH cesta
Takvima nema pomoci. Svaki put kada me takvi ugroze ja im pozelim da jos dugo voze ali na zalost, pitanje je vremena kada ce stradati.mali_milojica wrote:Plavi, iste felge, crvena unutrašnjost, 99% da je jedan te isti auto. Sad drug na viber govori kako ga je ovaj X5 zamalo raznio na Socijalnom prije par dana. Oduzeo mu prvenstvo, sreća pa drug misli za obojicu, pa je stao i pustio budalu. Kaže po izgledu, vozio momak sa nekih 20-25 godina.
Jednom se moze imati srece, 2,5,..ali 16 put sreca te izdaje.
- Bakir1
#587 Re: Crna hronika BH cesta
U pogledu skidanja aku prilikom udesa....
Ne vjerujem da bi se neko toliko igrao
Ne vjerujem da bi se neko toliko igrao
- vješalica
#588 Re: Crna hronika BH cesta
Trebaju i roditelji voditi racuna sa kim im djeca sjedaju u auto
I inace kad vidis da je neko moron, lijepo se zahvaliti na ponudi i truckat se tramvajem ili busom pa makar 3 sata kuci kasnio.
I inace kad vidis da je neko moron, lijepo se zahvaliti na ponudi i truckat se tramvajem ili busom pa makar 3 sata kuci kasnio.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#589 Re: Crna hronika BH cesta
moguce da je odsjaj blica ,nesto mi ovo previse svijetli za poziciju...Bakir1 wrote:Da li je moguće da gore pozicije na autu
-
alipasijaner
#590 Re: Crna hronika BH cesta
vješalica wrote:Trebaju i roditelji voditi racuna sa kim im djeca sjedaju u auto
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#591 Re: Crna hronika BH cesta
Eno balasta od ksenona na cesti... Pa ti kontaj sta je radiocommendatore wrote:u biti tesko je pokidat kablove....kako god....jer su fleksibilni....commendatore wrote:ma moguce je odlete one rucice pa se ukljuci mozda parking svjetlo i sl.... a mozda gori i automatski prekidac sva 4 kad se desi unfallBakir1 wrote:Da li je moguće da gore pozicije na autu
- commendatore
#592 Re: Crna hronika BH cesta
ne znam jebo te - gine mladost i ubija je se skoro pa ko u ratu.....

- drug_profi
#593 Re: Crna hronika BH cesta
Sad pregledao polako sve dostupne slike.
On je čelom, motorom udario u stub. znači nije mogao jačim djelom.
Stub je na mjestu suvozača. Motor je ispod kabine. Na slikama se može vidjeti i lijeva i desna strana vozila.
On je čelom, motorom udario u stub. znači nije mogao jačim djelom.
Stub je na mjestu suvozača. Motor je ispod kabine. Na slikama se može vidjeti i lijeva i desna strana vozila.
- commendatore
#594 Re: Crna hronika BH cesta
ma nema sanse da je ispod 120km/h bilo... ama bas nikakve.... na ovim slikama vristi divljanje....
-
emmir1
#595 Re: Crna hronika BH cesta
commendatore wrote:ma nema sanse da je ispod 120km/h bilo... ama bas nikakve.... na ovim slikama vristi divljanje....
Ja bih rekao da nije ispod 140
- sheilak
#596 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo na slikama je li rezano od strane vatrogasaca ili od udesa
Nesto mi nije logicno da se bas ovako rascvjeta (r)
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#597 Re: Crna hronika BH cesta
zaleti se 130 pa ces vidjet kako sve cvjeta...sheilak wrote:Ovo na slikama je li rezano od strane vatrogasaca ili od udesa
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#598 Re: Crna hronika BH cesta
Prve slike koje su bile, sa vatrogasnim vozilom sa stupa ili hadzica nije rezano 100%sheilak wrote:Ovo na slikama je li rezano od strane vatrogasaca ili od udesa
Vidis da su i policajci razmicali olupinu
Tek poslije vatrogasna vozila JPAC koja su iz zenice dosla (VW T5) imaju opremu za rezanje i nadlezni su na autocesti
- sheilak
#599 Re: Crna hronika BH cesta
Ma znam da cvjeta al ovo kod suvozaca mi izgleda kao da su vatrogasci takodjer rezali da izvuku unesrecene (r)bitanga_sa_otesa wrote:zaleti se 130 pa ces vidjet kako sve cvjeta...sheilak wrote:Ovo na slikama je li rezano od strane vatrogasaca ili od udesa
- sheilak
#600 Re: Crna hronika BH cesta
Ahamk ultra wrote:Prve slike koje su bile, sa vatrogasnim vozilom sa stupa ili hadzica nije rezano 100%sheilak wrote:Ovo na slikama je li rezano od strane vatrogasaca ili od udesa
Vidis da su i policajci razmicali olupinu
Tek poslije vatrogasna vozila JPAC koja su iz zenice dosla (VW T5) imaju opremu za rezanje i nadlezni su na autocesti
Ja sam ovo zadnje oslobodjenje gledao pa za to i pitam (r)