Nastavak UZPa

Post Reply
apsidejzi

#576 Re: Nastavak UZPa

Post by apsidejzi »

stakasa wrote:
apsidejzi wrote:
stakasa wrote: Jadan ne bio kakvih par mjeseci... Herceg Bosna je osnovana prije 26 godina i ima vecu podrsku nego tad u Grudama. Prije 25 godina su ubijeni videniji Bosnjaci u Prozoru i otada vise ne kriju sta i kako hoce. Cuj par mjeseci pogresne politike. Na stranu uticaj tih sto stoje iza Herceg Bosne, jok eto ce se oni sami posut pepelom po glavi i rec bezveze nam je ono bilo hajde sta je bilo da se plati
Rat sa hrvatima gdje su ova sestorica osudjenih uradili sta su uradili, trajao je (od ideje do primirja) nesto jace od godinu dana. U to je bio umjesan Tudjman i ministri iz Hrvatske i to je Hag sad presudio. Nakon tog sukoba, Hrvatska je mnogo pomogla BiH (vjerovatno pritisnuta od strane zapada al sta je tu je) i odustali su od ideje Herceg Bosne (zvanicno). Dolaskom Mesica na vlast, Hrvatska je skroz promijenila stranu i dosla na civilizacijski dio modernog svijeta. Poslali su svu dokumentaciju u Hag, odradili su sta su mogli i sad im se malo to odbilo od glavu.

Ja licno, kao bosnjak, ne bih ovo odbijanje od glavu shvatao previse katastrofalno. Jest, bio je period pogresne politike prema BiH ali je definitivno bio mnogo duzi period dobre politike prema BiH. To se isto tako ne smije ignorisati od strane bosnjaka. Ako Hrvatska krene ovim putem, slijedice ih bosanski hrvati sigurno i to ce ojacati BiH. U suprotnom, danasnji hrvatski HDZ ne radi nista drugo nego nastavlja UZP koji je onaj HDZ poceo.

Meni se, nazalost cini, da oni ipak naginju onom HDZ-u nego modernoj evropskoj hrvatskoj. Steta.
Iz podrucja si gdje su Bosnjaci izgubili od Srba i sada bi da se svetis, nisi u stanju da trezveno razmisljas i zatvaras oci pred ociglednim problemima, pred cinjenicama a to je da je agresija sa hrvatske strane bila jednako zestoka kao i sa srpske. Nemoj mi samo argumenata Sarajlija: Hrvati su zajedno sa nama sjedili u podrumima... Imam ja vise prijatelja Hrvata od svih vas ali je agresija i dalje agresija
Iz podrucja sam gdje su i hrvatski i srpski agresori podjednako napadali al nebitno je to. Agresija je bila od strane Hrvatske. To stoji. Medjutim, stoji i to da je ta agresija bila odredjeni vremenski period kada je Franjo mislio da mu je isplativije stati na stranu srba i savladati bosnjake. Kada se stvari na terenu nisu odigrale onako kako je zamisljeno onda je doslo do promjene politike. Ta promjena politike ne amnestira sva zla koja smo dozivjeli od ovih ali ipak nije jednaka srpskoj koja je bila cijelo vrijeme. Hrvatska je kasnije bila na nasoj strani i pomogla nam. Jest da je i to bilo pod pritiskom stranaca, al jebaji ga.

Ja sam ovo iznad napisao u cilju izgradnje bolje buducnosti za sve nas. BOsnjaci su progutali kamaru govana i mogli bi progutati i ovo govno od teze da je hrvatska politika bila losa u jednom periodu. Svjestan sam ja da je gledanje kroz prste, isto kao sto sam svjestan da hrvati ne zele ni to. Njihovi predstavnici danas rade otvoreno protiv BiH isto kao sto je Franjo radio u tom "losem periodu".

Mucni dio ove spoznaje je da je sad vise nego jasno kako dva naroda zaista ne zele raditi na zajednickoj BiH. Da ima dobre volje, moglo bi se. Moglo bi se progledati kroz prste, ali oni nece da im gledamo kroz prste. Ignorisu nas. Ignorisu Evropu, ignorisu pravdu. Eno jucer ono hrvatsko govono od predsjednika predaje suverenitet Srbiji iskljucivo u prkos Bakiru koji ga je zamolio da to ne radi. Od njih cetvorice koji su stajali na onom podiju, SVA CETVORICA SU IZ BiH ali je samo jedan od njih ZA BiH.

Sad se igra sa jasno otvornim kartama. Ne znam da li postoji iko ko to ne vidi. Ja sam se zaista nadao da ce hrvati krenuti putem Evrope, prihvatiti "floskulu" o jednom losem periodu i biti gospoda. Ovako se samo takmice sa srbima ko ce biti veci kreten. Mogli su biti prvati na Balkanu ovako su nize pali od Srba. Sad su zadnji. Al to je njihov izbor.
Matzan

#577 Re: Nastavak UZPa

Post by Matzan »

ZAGREB SE SVETI: Pripremljene optužnice protiv generala i visokih oficira Armije RBiH; pogledajte ko je na spisku Hrvatskog tužilaštva...

Prema informacijama koje su početkom godine objavili hrvatski mediji, Državno odvjetništvo te zemlje je, osim Atifa Dudakovića, pripremilo optužnice za počinjene ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim civilima i vojnicima i protiv Jovana Divjaka, Sefera Halilovića, Vehbije Karića, Selme Cikotića, Envera Hadžihasanovića, Asima Koričića, Sakiba Mahmuljina, Amira Kubure, Šerifa Patkovića, Đemala Merdana, Ramiza Drekovića, Salka Gusića, Enesa Kovačevića, Bakira Alispahića, Fahrudina Agića i Midhata Cerovca

Image

Hrvatsko tužilaštvo uskoro će objaviti optužnice protiv 17 generala i nekadašnjih visokih oficira Armije RBiH, saznaje “EuroBlic”.

Njihovi izvori tvrde da je hrvatsko Državno odvjetništvo (DORH) poslije nedavne pravosnažne haške presude šestorici ratnih vojnih i političkih lidera tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne ponovo aktiviralo predmete protiv brojnih čelnika Armije RbiH..

Među oficirima koje DORH sumnjiči da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u BiH i Hrvatskoj, između ostalog, nalazi se i komandant Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković.

''Poslije presude hrvatskoj šestorki u Haagu na DORH se vrši ogroman pritisak iz državnog i političkog vrha Hrvatske da u najkraćem roku pripremi i objavi optužnice protiv ratnih komandanata Armije RBiH zbog zločina nad Hrvatima u Bugojnu, Trusini, Travniku, Grabovici kod Mostara, ali i zbog navodnih zločina koje su pojedini oficiri, u vrijeme kada su još nosili uniforme JNA, počinili na teritoriji Hrvatske'', otkrivaju izvori.

Oni podsjećaju da su brojni mediji u Hrvatskoj još početkom ove godine objavili da je DORH, na osnovu prijava udruženja hrvatskih ratnih veterena i žrtava iz proteklog rata, pokrenuo obimnu istragu protiv 30-ak Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Hrvatima.

''Haška presuda liderima Herceg-Bosne, posebno onaj njen dio u kojem se Hrvatska navodi kao agresor na BiH, a njeno tadašnje vojno i političko rukovodstvo učesnicima u udruženom zločinačkom poduhvatu, u Zagrebu je raspalila osvetničko raspoloženje prema Sarajevu, tako da je sad postalo samo pitanje dana kada će hrvatsko tužilaštvo objaviti optužnice protiv generala Armije RBiH, koje su bile otkucane još u aprilu ove godine'', tvrde izvori “EuroBlica”.

Prema informacijama koje su početkom godine objavili hrvatski mediji, Državno odvjetništvo te zemlje je, osim Atifa Dudakovića, pripremilo optužnice za počinjene ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim civilima i vojnicima i protiv Jovana Divjaka, Sefera Halilovića, Vehbije Karića, Selme Cikotića, Envera Hadžihasanovića, Asima Koričića, Sakiba Mahmuljina, Amira Kubure, Šerifa Patkovića, Đemala Merdana, Ramiza Drekovića, Salka Gusića, Enesa Kovačevića, Bakira Alispahića, Fahrudina Agića i Midhata Cerovca.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/665 ... astva.html
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#578 Re: Nastavak UZPa

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

radostan dan wrote:
pasha078 wrote: Sta vam je taj NVZ?
zaigrala se prije par godina malo djeca na čelu sa XY, raspoređivala onako strateški, što jedinice i brigade, što tenkove...i tako te stvari, ovdje na forumu.
poslije kad su skontali (ili im je dojavljeno) da se sve čita i prati, rekli da je to sve šala i pošalica, šega - što bi reko rus, čeh, englez. oni se malo zezali, a vlasi se nisu dosjetili.
i tako te stvari...
Trc' do Vulina (ili Volina) da mu to kazes, pa da co'ek brze-bolje sazove Savjet za velikosrpsku siguricu. Budi od koristi. :lol:
radostan dan

#579 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

kako simpaćna upadica... :thumbup:
al ne igram ja za fk voždovac, nego ligu evrope. :)
mO k3

#580 Re: Nastavak UZPa

Post by mO k3 »

PA vi bosnje u hrvatsku na more ...
Fudo387

#581 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:kako simpaćna upadica... :thumbup:
U putu je nisi sreo, mlaka piva i bozicni turnir plafon.
Sta kaze ona tvoja tetka s vrh Zabljaka, nece Crna Gora u NATO, nece?
dulekrele

#582 Re: Nastavak UZPa

Post by dulekrele »

milann1971 wrote:meni je milo sto moja Srbija nije dio UZP...to nam nije u krvi, kao ovim ujacima koji su uvijek bili genocidni...Hvala Bog dragi da je Hag shvatio.. :roll: :-) :-)
ne leti pred rudu. nije jos zavrseno sa simatovicem i stanisicem.
radostan dan

#583 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Gojeni H wrote:
radostan dan wrote: tko bi rekao, kakav veleobrt glede vaše političke i državne misli, štovani kolega...
I najglupljima od nas jednom dodje u glavu. Doduse, vec neko vrijeme sam zagovarao da se povucemo iz zajednickih institucija i restartujemo pozicije na nivo mirovnog sporazuma. Iliti ... Nismo u ratu, ali jos uvijek ne mozemo da govorimo o jednoj jednoj drzavi sa suverenitetom na kompletnoj teritoriji.
Ako trenutno bosnjacko politicko rukovodstvo funkcionise na principima i filozofiji juznoamerickih diktatora i kraljeva droge, to ne znaci da ih lojalni gradjani ne mogu natjerati da preuzmu odgovornost za ono za sto realno mogu preuzeti odgovornost. Uostalom, ne iskljucivo, ali u velikoj mjeri opstaju zahvaljujuci kvislinskim elementima.
pa šta činiti, obzirom da ti eu neće dati ni restart DMS-a, a kamo li potpuni suverenitet ni na 23, 38, 65 ili 100 posto teritorije, u smislu da sam organizuješ državu, odlučuješ i donosiš zakone, usmjeravaš politiku i sve ono što se podrazumjeva...
osim toga, nemaš ni -lojalne-, ni -građane- kao osnov za takvo što (u smislu ozdravljenja dijela tkiva, onog tkiva koji je tebi prioritet). imaš samo masu glumaca, interešdžija, o-svom-jadu-zabavljenih-likova čije razmišljanje ili svijest (opravdano) ne seže dalje od toga - kako do sledeće nedelje preživjeti u materijalnom smislu, itd, itd.
radostan dan

#584 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

dulekrele wrote:
milann1971 wrote:meni je milo sto moja Srbija nije dio UZP...to nam nije u krvi, kao ovim ujacima koji su uvijek bili genocidni...Hvala Bog dragi da je Hag shvatio.. :roll: :-) :-)
ne leti pred rudu. nije jos zavrseno sa simatovicem i stanisicem.
ja još nisam čuo ovaj izraz kod srba...
radostan dan

#585 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Fudo387 wrote:
pitaj čini mi se @opet ja, on je koristio tetku iz podgorice pri analizi, ne ja....ja sam tvrdio da referenduma po tom pitanju neće biti, jer nema većine u glasačkom tijelu. što se pokazalo tačnim. nema potrebe da te podsjećam, znaš ti to dobro, a i da si zaboravio, ostali su upisi na temi, pa se može lako provjeriti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#586 Re: Nastavak UZPa

Post by Tomahawk11 »

MešĆini 'ercegovac.
radostan dan

#587 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

što ja?
radostan dan

#588 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:MešĆini 'ercegovac.
daće bog, dade bog, hvala dragom bogu...evo ukucaj na gugl, izbaciće milion stavki.
ukucaj -hvala bog dragi-...neće ni jednu.
Fudo387

#589 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
Fudo387 wrote:
pitaj čini mi se @opet ja, on je koristio tetku iz podgorice pri analizi, ne ja....ja sam tvrdio da referenduma po tom pitanju neće biti, jer nema većine u glasačkom tijelu. što se pokazalo tačnim. nema potrebe da te podsjećam, znaš ti to dobro, a i da si zaboravio, ostali su upisi na temi, pa se može lako provjeriti.
Nije lijepo to sto lazes, stariji si covjek.
radostan dan

#590 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

tako si počeo i prošli put, pa te je raja sa teme popišala i kvotanjem tvojih postova dokazala da lažeš. sve stoji na temi, još uvijek.
Tomahawk11
Globalni moderator

#591 Re: Nastavak UZPa

Post by Tomahawk11 »

radostan dan wrote:
Tomahawk11 wrote:MešĆini 'ercegovac.
daće bog, dade bog, hvala dragom bogu...evo ukucaj na gugl, izbaciće milion stavki.
ukucaj -hvala bog dragi-...neće ni jednu.
Ma ne, dotični forumaš...a jeste konstrukcija, u najmanju ruku, čudna.
Fudo387

#592 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:tako si počeo i prošli put, pa te je raja sa teme popišala i kvotanjem tvojih postova dokazala da lažeš. sve stoji na temi, još uvijek.
Ti, Crna Gora, njen status, pristup vojnim savezima, svi ste mi bitni k'o prolazno vrijeme Janice Kostelic.
Blago receno, zaboli me qrac.
Slucajno sam natrapao na tvoja vizionarstva, poznavanje raspolozenja lokalnih zohara, citaj, svijetu nebitnih kockoglavih humanoida...
Tvrdio si kako nakon razgovora sa rodbinom po tim vukojebinama, Crna Gora nema sanse za ulazak u nato.
U toku one seljacke bune koju je Mile nogama posutao, lijepio si neke postove, trazio izvinjenja, drecio se...jesam ti rek'o Fudo.
Kad je sve bilo zavrseno kako je zavrseno, usutario si se k'o zadnja hinja, i qrcev vizionar.
Sad pozivas u pomoc neku imaginarnu raju, al' i Bata Subara te odjeb'o. :D
Udri se.
radostan dan

#593 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Ti, Crna Gora, njen status, pristup vojnim savezima, svi ste mi bitni k'o prolazno vrijeme Janice Kostelic.
Blago receno, zaboli me qrac.
Slucajno sam natrapao na tvoja vizionarstva, poznavanje raspolozenja lokalnih zohara, citaj, svijetu nebitnih kockoglavih humanoida...
Tvrdio si kako nakon razgovora sa rodbinom po tim vukojebinama, Crna Gora nema sanse za ulazak u nato.
U toku one seljacke bune koju je Mile nogama posutao, lijepio si neke postove, trazio izvinjenja, drecio se...jesam ti rek'o Fudo.
Kad je sve bilo zavrseno kako je zavrseno, usutario si se k'o zadnja hinja, i qrcev vizionar.
opet štilovka neće da upali? e jebem mu sunce...
Fudo387

#594 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

Auffff, je l' to pokusaj humora?
radostan dan

#595 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

vidi svjećicu, ne vjerujem da je do goriva, shell je to...
mO k3

#596 Re: Nastavak UZPa

Post by mO k3 »

hajde dosta zajebnacije da vas ne banujem oba ...
Fudo387

#597 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

Slauf.
radostan dan

#598 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

da razjasnimo onima koji ne znaju o čemu se priča -

tvrdnja šumara iz amerike, oktobar 2015.godine -
Fudo387 wrote:
Ok, to..a gdje je ta anketa na koju se pozivas?
Ne treba biti poseban expert za ankete, dovoljno je potraziti pomoc googleTA i ustanoviti da je radosni slag'o. :D

Radosni,
radostan dan wrote:
anketa kaže - od 40 do 45 posto za nato, a od 55 do 60 protiv nato-a.
Agencija za strateski marketink Ipsos,
Da je sredinom oktobra održan referendum o članstvu Crne Gore u NATO, 56 odsto građana podržalo bi ulazak države u taj savez, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos stratedžik marketing.

Radosni, sramota je to za starijeg covjeka.
moja tvrdnja, oktobar 2015.godine -
radostan dan wrote:
anketa kaže - od 40 do 45 posto za nato, a od 55 do 60 protiv nato-a.
i još jedna -
radostan dan » 16/10/2016 21:25

Ukoliko milo pobjedi, nece biti ranije dogovorenog referenduma u vezi ulaska u nato, vec ce se o tome odlucivati u skupstini...jednostavno iz razloga jer na referendumu vecine za ulazak u nato nema...a u skupstini bi bilo. I stoga je promjenjen prvobitni plan...

E sad, zasto ovo pisem...zato sto se jedan forumas pravi mutav, na podsjecanje oko nekih procenata i prognoza.

pa konstatacija -
radostan dan » 16/10/2016 21:33

Pa bi bilo fino da se doticni izvini, ako ima obraza...
i na kraju zaključak -
Black swan » 16/10/2016 22:40

radostan dan wrote:
Pa bi bilo fino da se doticni izvini, ako ima obraza...

ne zna ti on sta je to
Altsa

#599 Re: Nastavak UZPa

Post by Altsa »

haj se vas dvojica pepucavajte na PP ne smarajte ostali narod.
radostan dan

#600 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

izvinjavam se, samo sam iskoristio pravo da se branim. argumentovano. hvala.
Post Reply