THE WITCHER (sve o)
Moderator: Benq
- Optimus09
#576 Re: THE WITCHER (sve o)
Svi pisete o trecem dijelu,posto je u mene racunar krs a zao mi dati pare na novi,kakav je drugi dio 
- Averus
#577 Re: THE WITCHER (sve o)
Koliko sam čitao online, drugi je također odličan, malo slabija grafika ali i dalje veoma igriv. Ako ništa, isplati se igrati radi cjelokupne priče
Uz quality of life modove se dosta popravi (mislim da ima fast travel mod isl koji inače nema u vanilla igri)
Prvi dio sam nekad davno probao igrati i odustao jer je skroz drugi engine i gameplay je zastario.
- Optimus09
#578 Re: THE WITCHER (sve o)
Ziv bio,na ovom krsu pise da moze na highAverus wrote: ↑28/06/2020 22:32Koliko sam čitao online, drugi je također odličan, malo slabija grafika ali i dalje veoma igriv. Ako ništa, isplati se igrati radi cjelokupne priče
Uz quality of life modove se dosta popravi (mislim da ima fast travel mod isl koji inače nema u vanilla igri)
Prvi dio sam nekad davno probao igrati i odustao jer je skroz drugi engine i gameplay je zastario.
Nevezano za igru,nije li u seriji Kahir isprasio Vilgeforca na onom brdu,a u knjigama Vilgeforc lomi kosti ?
Ili sam ja pomijesao uloge
- aditon
#579 Re: THE WITCHER (sve o)
e samo da se pohvalim, nakon što sam bankrotirao, podigao sam se iz pepela. Bio sam vrijedan i ponovo sam skupio 45k coina, iskovao feline armor na grandmaster level i manticore armor
Sad imam 3 Wicther full armor seta plus maćeve na grandmaster levelu. Ostalo mi je čak 10k i to ću da potrošim kod onog arapa, da ga poguram sa 10k pa da ovu opremu dodatno ojačam.
Griffin i Wolf setove neću nadograđivati, nemam zaista više vremena. Jedino bih volio Viper set sklopiti, ali od istog sam samo steel sword našao. Ne znam kako ostale dijelove da nađem.
Još samo da kažem kako sam impresioniran ovim treasure questom gdje sam manticore gear tražio. Jedan od najboljih questova u igri uopšte.
Griffin i Wolf setove neću nadograđivati, nemam zaista više vremena. Jedino bih volio Viper set sklopiti, ali od istog sam samo steel sword našao. Ne znam kako ostale dijelove da nađem.
Još samo da kažem kako sam impresioniran ovim treasure questom gdje sam manticore gear tražio. Jedan od najboljih questova u igri uopšte.
- Averus
#580 Re: THE WITCHER (sve o)
aditon wrote: ↑29/06/2020 09:28 e samo da se pohvalim, nakon što sam bankrotirao, podigao sam se iz pepela. Bio sam vrijedan i ponovo sam skupio 45k coina, iskovao feline armor na grandmaster level i manticore armorSad imam 3 Wicther full armor seta plus maćeve na grandmaster levelu. Ostalo mi je čak 10k i to ću da potrošim kod onog arapa, da ga poguram sa 10k pa da ovu opremu dodatno ojačam.

- aditon
#581 Re: THE WITCHER (sve o)
kakav chet...nego kad sam odradio sve treasure questove i one hansa banda, prodam sve što sam skupio u tim akcijama plus mnoge stvari koje sam upratio da mi ničemu ne služe a vrijede dosta poput one dijamantne prašine, safirne prašine itd..
ali hvala što si mi otkrio da postoji i cheat engine 
- Averus
#582 Re: THE WITCHER (sve o)
Zajebancija malo 
Ja sam skupljao lovu od početka, tako da fkt nisam imao problema. Witcheri su inače prilično siromašni, tj stalno se "otimaju" za novčić više, tako da je igra realna u tom pogledu. Osim kad si konj kao ja, pa ubereš svaku travkicu, gljivu, kamen, drvce, prašinu, kakicu, konzervu od paštete, pakovanje od leće itd., pa poslije prodaš
Ja sam skupljao lovu od početka, tako da fkt nisam imao problema. Witcheri su inače prilično siromašni, tj stalno se "otimaju" za novčić više, tako da je igra realna u tom pogledu. Osim kad si konj kao ja, pa ubereš svaku travkicu, gljivu, kamen, drvce, prašinu, kakicu, konzervu od paštete, pakovanje od leće itd., pa poslije prodaš
- aditon
#583 Re: THE WITCHER (sve o)
isti sam ti...nisam niti jedan loot preskočio...uvijek svaku lokaciju ojadim do kraja
...prodajem knjige, prodajem junk, ma sve...a sad sam počeo prodavati i ove najvrijednije stvari jer sam skontao da mi za witcher gear nisu potrebne...samo na tim "prašinama" sam uzeo 20k 
- nepass1
#584 Re: THE WITCHER (sve o)
Na skellige i lootajte po moru, ja sam svaki mac koji sam nasao ostavio po jedan primjerak
zao mi prodati. Svi witcher gear na grandmaster levelu, najvise mi je odgovarao cat gear je li to feline? Pred kraj prebacio na ursine da probam. Griffin i viper nikad nisam "obukao"
- nepass1
#585 Re: THE WITCHER (sve o)
Misija sa macevanjem? Skellige?SanskiBiser wrote: ↑14/06/2020 18:27Ja kad sam igrao i kontao sve sam povalio sto ima povaliti naletim na jednu zabacenu lokaciju necu da spojlam gdje, u jednom malom gradicu i fino je Geralt obradi nakon jedne "misijice"aditon wrote: ↑14/06/2020 17:28
koja drolja je ovaj Geralt...ne vadi![]()
nego završio sam main story![]()
imam dva pitanja:
1. da li bi Kira, da je nisam rokno, bila s svim onim vješticama u konačnom obračunu s Eredinom?
2. da li sam ikako mogao izbjeći smrt Vassemira
Počeo sam igrati hearts of stone, prvi quest, onal lik što mi da zadatak da ubijem princa žabu, jel vama liči na Davida Beckhama![]()
Ali mislim da je najbolje ocejfio Geralt u Toussaint i mislim da su u CDPR bili inspirisani ovom scenom
:
Ja kasnim na topic uveliko
- SanskiBiser
- aditon
#587 Re: THE WITCHER (sve o)
gledam ovaj video iznad, odkud Eredin u Toussaint-u?
- SanskiBiser
- SanskiBiser
#589 Re: THE WITCHER (sve o)
Erdedin je viđen i u Varšavi
- aditon
#590 Re: THE WITCHER (sve o)
Eredin je umjetnička duša u svojoj osnovi 
- Averus
#591 Re: THE WITCHER (sve o)
Dobar video, nisam nekih stvari vidio dok sam igrao.
Jbt proveo 160 sati u igri i opet fulio boga-oca
Šta Cyberpunk, koji Cyberpunk?
Jbt proveo 160 sati u igri i opet fulio boga-oca
Šta Cyberpunk, koji Cyberpunk?
- aditon
#592 Re: THE WITCHER (sve o)
isti sam ti...nakucao sam do sada oko 150 sati, još nisam gotov ali izgleda da sam fulao mnoge stvari..pa iz CDPR najavlju da je CP još kompleksniji, da im je cilj da se igrači na igri zadrže godinama
- SanskiBiser
- SanskiBiser
#594 Re: THE WITCHER (sve o)
AC Valhalla
Jel vam lici na nesto? World design kao da je u Velenu i oko Novigrada.
- Averus
#595 Re: THE WITCHER (sve o)
Nisam ni ja znao da im je Asterix inspiracija, ali sve vrijeme sam mislio na te scene, pomiješano sa real life bankama i umirao od smijeha 
- zlo zlo
#596 Re: THE WITCHER (sve o)
cccc.. da napomenem.. nema mi dosadnije igre od Witchera.. i napominjat ću svaki put dok mi kakite po AC

- SanskiBiser
#597 Re: THE WITCHER (sve o)
Misliš kakim po Origins, Odisej i Valhala koji bezocno rade copy paste i koncepta side kvestova i price i borbe a sad skoro identican svijet kao u TW3 Novigrad i Velen mapa u Valhali. U Odiseju su "iskopirali" fino i muziku iz Toussaint tj. crpili su inspiraciju. U principu tebi se dopadaju igre koje su dobrim dijelom klonovi TW3 igre a pri tome ti se ta igra ne dopada. Kako se kaze imitacija je najbolji i najiskreniji kompliment a u ovom slucaju sve te tri Igre su takve kakve su jer je TW3 postavio novi industrijski standard i do danas ostaje najnagradjivanija igra svih vremena sa sad vec preko 50 miliona prodanih kopija a samo ove godine 15 miliona prodanih GOTY izdanja ( a pazi igra stara 5 godina!) . AC tu ne moze ni prismrditi, zna se ko kosi a ko vodu nosi.
I na kraju krajeva zaboli me ona stvar sto ti je dosadan The Witcher, na temi si o toj igri ako hoces da dizes AC u nebesa, okupis fanove te igre na ovom forumu sa otvaranjem teme, ja ti necu sigurno doci i srati po toj temi ako bude pljuvanja po Witcheru...
- Averus
#598 Re: THE WITCHER (sve o)
Biseru opušteno, nema potrebe za svađom, nije ti niko iz rodbine praivo igru 
Svi smo tu jer volim Witchera, igramo, ili nas na neki drugi način zanima
On je napisao ovo da je dosadan, više kao šalu, jer smo spomenuli AC
Ja neću komentarisati AC jer 1. nisam igrao ništa nakon što sam odustao od trice (žali bože 20ak sati pokušaja)
2. Sasvim druga dimenzija igre
3. Tema je Witcher
Svi smo tu jer volim Witchera, igramo, ili nas na neki drugi način zanima
On je napisao ovo da je dosadan, više kao šalu, jer smo spomenuli AC
Ja neću komentarisati AC jer 1. nisam igrao ništa nakon što sam odustao od trice (žali bože 20ak sati pokušaja)
2. Sasvim druga dimenzija igre
3. Tema je Witcher
- ferratilis
#599 Re: THE WITCHER (sve o)
Ma u pravu je Sanski 100%, igrao sam svaki AC osim trojke i ne mogu se uopce poredit sa Witcherom. Dva potpuno razlicita zanra, da ne govorim o kvalitetu. Samo se jedna igra moze poredit, a to je Gothic 2. I dizajneri su sami rekli da im je to najveca inspiracija 
- SanskiBiser
#600 Re: THE WITCHER (sve o)
ferratilis wrote: ↑06/07/2020 12:56 Ma u pravu je Sanski 100%, igrao sam svaki AC osim trojke i ne mogu se uopce poredit sa Witcherom. Dva potpuno razlicita zanra, da ne govorim o kvalitetu. Samo se jedna igra moze poredit, a to je Gothic 2. I dizajneri su sami rekli da im je to najveca inspiracija![]()

Trenutno tri igre koje aktivno igram da ne bude fanboy ovo fanboy ono