Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
damirovich

#576 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by damirovich »

Iz bih samo Srbi mogu napast na Hr :-) vi nemate muda niti imate s cim, a hrvatska ima ustavno pravo zastititi svoje sunaronjake u BiH, u slucaju da predjete Rubikon i odlucite se igrati opet nekog Sejde Komsica, mi cemo jednostrano raskinuti Vasingtonski sporazum, vratiti se na Hr HB, pa vi ba svojih 24 % birajte i radite sta hocete a ako bi vam pala na um kakva avantura tu je clanica Nato pakta,a ni nama nije maHane :-), to vam je gsn Bozo porucio ne? Sad me zanima,zar je tak slatko birati politicke predstavnike, potezati vitalni nacionalni interes da se onemoguci glupi tv kanal itd? A mogli so se lijepo dogovoriti...sto bi rekao Konfucije,bolje 100 dana pregovarati nego jedan ratovati.Eto istekla mi smjena :-) idem na Bajram hrvatima islamske vjere :-)
muzicar_iz_parka

#577 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by muzicar_iz_parka »

155_mm wrote:mislim da nakon 23 stranice imamo dovoljno informacija da mozemo reci ko koga zeza.

ovi jadnici u sarajevu su dosli do informacija da ce kolinda ponistiti sve dogovoreno oko granice i luke ploce cim se rijesi problem mosta. i onda ce traziti vrh kleka i one dvije hrpe kamenja kako bi hrvatska radila tamo luku ili marinu a i onemogucili bilo kakvu gradnju sa bosanske strane. i sad se balijski jad i bijeda uhvatila tog mosta jer im je to bio jedini adut u pregovorima oko razgranicenja.

da su mene pitali prije 10 godina ja sam im to mogao jos tad reci da ce tako biti.

uzrok ovog zajeba je vjerovarno tipicni baliluk koji cesto srecemo i ovdje na forumu.
Jbga kad je štovanim begovima sarajevskim uvijek prioritet hapanje i sitni interes nego malo sira slika.

Nekad je bilo price i o zamjeni Neuma za podrucje oko Prevlake, jeste pustinja za grad ali opet ista povrsina gdje bi bila cista obala i mogucnosti za dalju izgradnju i direktan pristup otvorenom moru.

Ovo dodje zajebancija kao i oko Sutorine.
155_mm

#578 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

Alfons Kauders wrote:
155_mm wrote:
damirovich wrote: Nema te nas vi cim strasit, na spram vas mi smo Nato pakt. Cekaj, pa mi i jesmo Nato :-)
blago tebi sa takvom pamecu. nista ti mene skonto nisi. prijetnja ti stize od ovih sto prijete rubikonom. ali hajd nema veze.

nego kad ste NATO sila, koji kurac dolazite prositi municiju u konjic.
Jer ga nisu zauzeli u ratu.

A trazili su da se prebaci u Hrvatsku... Ima svasta u transkriptima...
citao sam da su ucjenjivali za IGMAN.

ne znam kako ti ovo sve vidis ali ja sam zabrinut. iskreno receno pocinje me biti strah. ne vjerujem da ce ovi sto dizu tenzije u vlastitom narodu satanizacijom bosnjaka i slicnim porukama biti u stanju i da ih kontrolisu.
muzicar_iz_parka

#579 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by muzicar_iz_parka »

damirovich wrote:Iz bih samo Srbi mogu napast na Hr :-) vi nemate muda niti imate s cim, a hrvatska ima ustavno pravo zastititi svoje sunaronjake u BiH, u slucaju da predjete Rubikon i odlucite se igrati opet nekog Sejde Komsica, mi cemo jednostrano raskinuti Vasingtonski sporazum, vratiti se na Hr HB, pa vi ba svojih 24 % birajte i radite sta hocete a ako bi vam pala na um kakva avantura tu je clanica Nato pakta,a ni nama nije maHane :-), to vam je gsn Bozo porucio ne? Sad me zanima,zar je tak slatko birati politicke predstavnike, potezati vitalni nacionalni interes da se onemoguci glupi tv kanal itd? A mogli so se lijepo dogovoriti...sto bi rekao Konfucije,bolje 100 dana pregovarati nego jedan ratovati.Eto istekla mi smjena :-) idem na Bajram hrvatima islamske vjere :-)
Sa čime ćete napasti, onih 12 tenkova m-84 u voznom stanju.
Kao drugo, samo neko lud bi kod vas pokrenuo vojsku, ode vam turisticka sezona u helać.
Danasnje OSRH su samo blijeda slika onog sto ste bili recimo 95.

To sto se u NATO nista ne znaci po pitanju vojne moci, sluzite kao ostala ikebana kao maskota u americkim avanturama po raznoraznim lavojebinama i vojnim vjezbama u I. Evropi.
Da budem posten, tako je i sa ostalim drzavama u okruzenju.
Alfons Kauders

#580 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Alfons Kauders »

damirovich wrote:Iz bih samo Srbi mogu napast na Hr :-) vi nemate muda niti imate s cim, a hrvatska ima ustavno pravo zastititi svoje sunaronjake u BiH, u slucaju da predjete Rubikon i odlucite se igrati opet nekog Sejde Komsica, mi cemo jednostrano raskinuti Vasingtonski sporazum, vratiti se na Hr HB, pa vi ba svojih 24 % birajte i radite sta hocete a ako bi vam pala na um kakva avantura tu je clanica Nato pakta,a ni nama nije maHane :-), to vam je gsn Bozo porucio ne? Sad me zanima,zar je tak slatko birati politicke predstavnike, potezati vitalni nacionalni interes da se onemoguci glupi tv kanal itd? A mogli so se lijepo dogovoriti...sto bi rekao Konfucije,bolje 100 dana pregovarati nego jedan ratovati.Eto istekla mi smjena :-) idem na Bajram hrvatima islamske vjere :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako HDZ tumaci medjunarodno pravo... I onda se cude kad redovno dobiju po usima
spreca

#581 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

155_mm wrote:
damirovich wrote: Nema te nas vi cim strasit, na spram vas mi smo Nato pakt. Cekaj, pa mi i jesmo Nato :-)
blago tebi sa takvom pamecu. nista ti mene skonto nisi. prijetnja ti stize od ovih sto prijete rubikonom. ali hajd nema veze.

nego kad ste NATO sila, koji kurac dolazite prositi municiju u konjic.
U NATO su oni otisli samo da bi se sakrili iza tudjih ledja
Alfons Kauders

#582 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Alfons Kauders »

155_mm wrote: citao sam da su ucjenjivali za IGMAN.

ne znam kako ti ovo sve vidis ali ja sam zabrinut. iskreno receno pocinje me biti strah. ne vjerujem da ce ovi sto dizu tenzije u vlastitom narodu satanizacijom bosnjaka i slicnim porukama biti u stanju i da ih kontrolisu.
Pa jebiga, kad krenes u diplomatsku i obavjestajnu ofanzivu s ciljem izazivanja netrpeljivosti i tenzija...

Onda ti je vjerovatno upravo to i cilj - izazivanje sukoba
155_mm

#583 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

muzicar_iz_parka wrote:
155_mm wrote:mislim da nakon 23 stranice imamo dovoljno informacija da mozemo reci ko koga zeza.

ovi jadnici u sarajevu su dosli do informacija da ce kolinda ponistiti sve dogovoreno oko granice i luke ploce cim se rijesi problem mosta. i onda ce traziti vrh kleka i one dvije hrpe kamenja kako bi hrvatska radila tamo luku ili marinu a i onemogucili bilo kakvu gradnju sa bosanske strane. i sad se balijski jad i bijeda uhvatila tog mosta jer im je to bio jedini adut u pregovorima oko razgranicenja.

da su mene pitali prije 10 godina ja sam im to mogao jos tad reci da ce tako biti.

uzrok ovog zajeba je vjerovarno tipicni baliluk koji cesto srecemo i ovdje na forumu.
Jbga kad je štovanim begovima sarajevskim uvijek prioritet hapanje i sitni interes nego malo sira slika.

Nekad je bilo price i o zamjeni Neuma za podrucje oko Prevlake, jeste pustinja za grad ali opet ista povrsina gdje bi bila cista obala i mogucnosti za dalju izgradnju i direktan pristup otvorenom moru.

Ovo dodje zajebancija kao i oko Sutorine.
reci mi nesto o sarajevskim begovima sto jos ne znam.

belaj je sto je malostonski zaljev najvjerovatnije najbolje mjesto za veliku luku u koju mogu uplovljavati i najveci brodovi sa dalekog istoka pod punim tovarom. hrvatska nema ni jednu takvu luku.

ne nam kakvo je stanje oko prevlake ali znam da je luka bar obicni plicak.

direktan vez sa otvorenim morem je strateski bitan ali ni ovaj koridor nije tako los kako ga se zeli predstaviti ovdje.
155_mm

#584 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

iako ne odgovaram na ovakve gluposti samo cu da kazem.

garntujem 100% da sad u PRETIS-u ima vise granata 155 mm nego sto ce ih hrvatska ikada imati. a u pobjedi i igmanu ima nekoliko puta vise municije nego na svim skladistima HV i MUP-a HR.

cuj budale neko iz BiH napasti HR.
daddy-kool

#585 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by daddy-kool »

Pretjerano je ovo 24%.
10-11 maksimum, a ako se budu bunili NATO je tu.
Davno sam ja napisao rješenje, ali se pojedini prave blesavi. RS je Srbima, HB Hrvatima, Sarajevo distrikt pod zajedničkom kontolom, a policijski i obvještajno će Srbija i Hrvatska pokrivati preostale dvije muslimanske enklave. ha ja
155_mm

#586 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

Alfons Kauders wrote:
155_mm wrote: citao sam da su ucjenjivali za IGMAN.

Pa jebiga, kad krenes u diplomatsku i obavjestajnu ofanzivu s ciljem izazivanja netrpeljivosti i tenzija...

Onda ti je vjerovatno upravo to i cilj - izazivanje sukoba
ali vidi kako se narod brzo uprecao. sad svi guslaju o nestanku BiH ovaj vec gusla o povlacenju potpisa da vasingtona i dejtona. ludilo!

:-)

kud ovo ode da mi je znati.
512MB

#587 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Ljudi misle zakuhat i onda kad dobiju po ushima kmechat hrvatskoj da is spasava :D

Seems legit, onda probajte :thumbup:

Pitanje je samo, sta je plan B :?
155_mm

#588 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

512MB wrote:Ljudi misle zakuhat i onda kad dobiju po ushima kmechat hrvatskoj da is spasava :D

ma belaj je sto hrvatska zakuhava. e sad koliko ih je spremno dati zivot za maticu ostaje da se vidi.

po pisanju kolege damirovicha on je zasigurno spreman dati svoj zivot za zemlju jer mu je domoljublje iznad svega. i to zasigurno cijenim i postujem. a za ostale forumase ne znam.
tandmand

#589 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Sada imamo dvije države na jednom teritoriju.
Dragan Čović.
"O tome smo juče više od sat vremena razgovarali ne samo član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ja, nego i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, te predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda. Kazali smo da nije u redu da jedan ministar zastupa interese države, te smo zatražili da pismo ministra Adila Osmanovića bude povučeno. U suprotnom, rekli smo da će uslijediti drugo pismo. Budući da Osmanovićevo pismo nije povučeno, ministar Josip Grubeša uputio je novo", rekao je Čović novinarima u Sarajevu, javlja TV1.
512MB

#590 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

155_mm wrote:
512MB wrote:Ljudi misle zakuhat i onda kad dobiju po ushima kmechat hrvatskoj da is spasava :D

ma belaj je sto hrvatska zakuhava. e sad koliko ih je spremno dati zivot za maticu ostaje da se vidi.

po pisanju kolege damirovicha on je zasigurno spreman dati svoj zivot za zemlju jer mu je domoljublje iznad svega. i to zasigurno cijenim i postujem. a za ostale forumase ne znam.
Nemislis stvarno da bi skutori ista poduzeli? :lol: nema teoretske, zbog cega ih panika hvata znamo, presuda sestorci i vec halalit hdz zakon. A svake godine 50k ih manje...
Šunj

#591 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Šunj »

Treba ih pustiti da naprave most, i onda ga minirati.
https://www.youtube.com/watch?v=rfWyKJY1wc8
Nikada ne zaboraviti niti oprostiti.

https://www.youtube.com/watch?v=I5ITj8kdK1c
Anketa koju je Smiljko Sagolj uradio s pitanjem Ko je i zasto srusio Stari most u Mostaru - 1993
ExNihilo

#592 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by ExNihilo »

Black swan wrote:
ExNihilo wrote:Jedva čekam dati glas legitimnom hrvatskom članu Predsjedništva - Komšiću, ili adekvantnoj zamjeni za istog.
zato ćemo mi za Fahrudina :thumbup:
Može sve, samo bez ustašoidnih kamenjara. :thumbup:
damirovich

#593 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by damirovich »

Šunj wrote:Treba ih pustiti da naprave most, i onda ga minirati.
https://www.youtube.com/watch?v=rfWyKJY1wc8
Nikada ne zaboraviti niti oprostiti.

https://www.youtube.com/watch?v=I5ITj8kdK1c
Anketa koju je Smiljko Sagolj uradio s pitanjem Ko je i zasto srusio Stari most u Mostaru - 1993
Baram barcula :-) hos ga ti minirat? ili si mislio iz Svedske poslat koju donaciju kakvoj sirotinji, vikat juris braco sa sigurne udaljenosti?
damirovich

#594 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by damirovich »

512MB wrote:
155_mm wrote:

Nemislis stvarno da bi skutori ista poduzeli? :lol: nema teoretske, zbog cega ih panika hvata znamo, presuda sestorci i vec halalit hdz zakon. A svake godine 50k ih manje...
Rodjo ako se ustase tope tim tempom,.uskoro ce kraj rahat patnji, jupi :-)
Mišo_Kovač

#595 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Mišo_Kovač »

U ratnim uvjetima svaki most je vojna meta. Glorificiranje hrpe kamenja preko Neretve je smiješno...
damirovich

#596 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by damirovich »

Od vas po usima? lolcina nema te ni traktora za pobjec ko braca Srbi, nista mi ne mislimo zakuhat, jednostavno, povlacimo se iz federacije i cao :-) a vas je problem sto su vam godinama trubili o sto posto jedinstvenoj i nedjeljivoj, a realnost je nesto sasvim trece, i samo vi filovani tom pricom mozete krenut u avanturu,a tu je Nato da nas cuva i brani :-) a i mi nismo za odbacit, kako ono rekose neki dan, prvi smo s isilom imali fajt :-)
Streptokok

#597 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

Povuci se mozete samo na traktorima. Nema vas ni za postene brigade a nesto se uskurcili.
smijesni_ste

#598 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by smijesni_ste »

Mišo_Kovač wrote:U ratnim uvjetima svaki most je vojna meta. Glorificiranje hrpe kamenja preko Neretve je smiješno...
Slažem se sa navedenim.

Koliko je ljudi poginulo u Mostaru....umjesto o tome da se priča, samo se o mostu razglaba godinama :-) :-)
General War

#599 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Sa komentara klixa- :D
Zagreb: Možemo li graditi most?
Sarajevo: NEEEEEEEEEEE!
Mostar: DAAAAAAAA
Banja Luka: Koji most?

:-)
spreca

#600 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

damirovich wrote:

Od vas po usima? lolcina nema te ni traktora za pobjec ko braca Srbi, nista mi ne mislimo zakuhat, jednostavno, povlacimo se iz federacije i cao :-) a vas je problem sto su vam godinama trubili o sto posto jedinstvenoj i nedjeljivoj, a realnost je nesto sasvim trece, i samo vi filovani tom pricom mozete krenut u avanturu,a tu je Nato da nas cuva i brani :-) a i mi nismo za odbacit, kako ono rekose neki dan, prvi smo s isilom imali fajt :-)
Nema ti ni kamenja za barikade ,sve vam odnijeli turisti iz medjugorja a o balvanima da i nepricam ,kako ce te to izvesti bez toga.....jel vs starija braca nisu naucili kako se to radi........eto NATO nema sta da radi nego samo da vas brani
Post Reply