Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote:
Vidio sam jednu na placu u Kiseljaku nedavno. Ne proizvode se koliko znam. S-cross je valjda trebao biti ta neka zamjena za grand vitaru. Nije baš dostojna veličinom, ali ako se hoće novo auto a suzuki - to je to.
Proizvode se, mozda ne za nase trziste ali znam da se proizvode.
Slozices se da S-cross ne moze nikako biti grand vitara. Nista, hvala, nadao sam se da to jos uvijek neko nabavlja.
Haris.ba wrote:
Vidio sam jednu na placu u Kiseljaku nedavno. Ne proizvode se koliko znam. S-cross je valjda trebao biti ta neka zamjena za grand vitaru. Nije baš dostojna veličinom, ali ako se hoće novo auto a suzuki - to je to.
Proizvode se, mozda ne za nase trziste ali znam da se proizvode.
Slozices se da S-cross ne moze nikako biti grand vitara. Nista, hvala, nadao sam se da to jos uvijek neko nabavlja.
Grand vitara je meni auto prije svog vremena. Odlično auto. Jaran mjerka 2.4. Pa sam sa njim išao, gledao. Ali, očito tržište to ne prepoznaje. A, i cijena joj nije bila baš popularna.
Razumijem Suzuki kako je razmišljao oko Ignisa i Vitare. Ali, S-cross je trebao biti neki oblik ko Octavia Skaut. I takva bi bila rasprodaja. Ovako, ni tamo ni vamo.
Očito tržište smatra novu Grand vitaru za pare za koje su tražili nekonkurentnom. Za tu lovu gledaju se druga auta. Mada, kad bi je modernizovali, i malo stavili nižu cijenu...
P.S.
Prezadovoljan sa autom. Pogon je fantastičan.
kritichar wrote:Zato mi nije prioritet godiste koliko pouzdanost, ove nove su 1.6 ali to mi se cini premalo za 4x4 za auto te velicine, malo starije dolaze sa motorima 1.9, to je vec nekako prilicnije terencima. Mada ne trazim cistog terenca vec univerzalno poslovno auto gdje je 40% umjereno zahtjevna terenska voznja.
Šta znači umjereno zahtjevna terenska vožnja? Daj neku dionicu na mapi da vidimo. Inače je sve relativno. Koliko god pogon bio dobar, i sa 1.6 benzincem, ipak terensku vožnju ne vide svi isto.
Daster je meni recimo više primjeren za duže makadame zbog prve brzine koja je podešena za to.
A vitara 1.6 benzinac me nije nigdje ostavila na makadamu. Samo treba biti svjestan mogućnosti.
Odabran je RAV4, suzuki je razmatran zbog zamajca koji je hafifan kod rav-a.
A ta terenska vožnja su kao ove sarajevske uličice samo po makadamu, ne blato, ne jaruge
Haris.ba wrote:
Grand vitara je meni auto prije svog vremena. Odlično auto. Jaran mjerka 2.4. Pa sam sa njim išao, gledao. Ali, očito tržište to ne prepoznaje. A, i cijena joj nije bila baš popularna.
Razumijem Suzuki kako je razmišljao oko Ignisa i Vitare. Ali, S-cross je trebao biti neki oblik ko Octavia Skaut. I takva bi bila rasprodaja. Ovako, ni tamo ni vamo.
Očito tržište smatra novu Grand vitaru za pare za koje su tražili nekonkurentnom. Za tu lovu gledaju se druga auta. Mada, kad bi je modernizovali, i malo stavili nižu cijenu...
P.S.
Prezadovoljan sa autom. Pogon je fantastičan.
Ja sam vozio 2.4 Grand Vitaru i zamisljam je kao predobro auto za gudure po kojima se ja znam kretati ... ista prica za nasu zimu i uslove na putevima.
Meni i dalje nije jasno kako 1.6 motor moze imati jak pogon na sve cetri tocka, ali ti vjerujem na rijec.
Gojeni H wrote:
Meni i dalje nije jasno kako 1.6 motor moze imati jak pogon na sve cetri tocka, ali ti vjerujem na rijec.
Ma ne znam kakva ti sada treba snaga za auto teško tonu. Za ono šta je napravljeno da se vozi, iščupaće vitara sa tim motorom bilo gdje ako se zaglavi. Ako nemogne - sam si kriv.
A ako misliš na konstantnu vožnju u prvoj, ide bez problema. Nekada je i bolje kada ima manje momenta.
Za većinu terena dovoljno je što je odignuta podnica auta. A kada su recimo zime i ledovi, onda i pogon na sva četiri.
Ali, kada se sve sabere - to je meni idealno auto za naših cesta i za skrenuti sa puta povremeno na makadam. Vozam službeni daster po mnogo ozbiljnijim gudurama (šumskim putevima). I iako vitara ima bolji pogon, opet bi mi je bilo žao potjerati tim rutama. Ali, mislim da bi mogla ići bez problema.
Gojeni H wrote:
Ma ne znam kakva ti sada treba snaga za auto teško tonu. Za ono šta je napravljeno da se vozi, iščupaće vitara sa tim motorom bilo gdje ako se zaglavi. Ako nemogne - sam si kriv.
A ako misliš na konstantnu vožnju u prvoj, ide bez problema. Nekada je i bolje kada ima manje momenta.
Za većinu terena dovoljno je što je odignuta podnica auta. A kada su recimo zime i ledovi, onda i pogon na sva četiri.
Ali, kada se sve sabere - to je meni idealno auto za naših cesta i za skrenuti sa puta povremeno na makadam. Vozam službeni daster po mnogo ozbiljnijim gudurama (šumskim putevima). I iako vitara ima bolji pogon, opet bi mi je bilo žao potjerati tim rutama. Ali, mislim da bi mogla ići bez problema.
Gojeni H wrote:
nepass1 wrote:Kako se na autu iskljuci esp, ne planiram iskljucivati ali eto volio bih da znam
imas ovaj prekidac OFF sa autom koje klize,kad jednom pritisnes mislim da iskljucujes samo TCS/kontrolu proklizavanja,tako je na mom autu,ako drzim 10sec onda mi se iskljuci i ESP ,to ti treba ako ces driftat
Provjeri u knjizi od auta kako sta,al to je to uglavnom.
nepass1 wrote:Kako se na autu iskljuci esp, ne planiram iskljucivati ali eto volio bih da znam
imas ovaj prekidac OFF sa autom koje klize,kad jednom pritisnes mislim da iskljucujes samo TCS/kontrolu proklizavanja,tako je na mom autu,ako drzim 10sec onda mi se iskljuci i ESP ,to ti treba ako ces driftat
Provjeri u knjizi od auta kako sta,al to je to uglavnom.
Znam za dugme ali ne fercera, lampica esp off ne svijetli.
Evo da malo dignemo temu iz mrtvih, ustvari najvise da smanjim koncentraciju polutanata na Hyundai/KIA temi, da mogu rahat pljuvati po Suzukiju na pravom mjestu. FL Vitara ili S cross sa novom motorizacijom turbo benzinci 1.0 i 1.4,pitanje je sad? Cijena slicna za isti nivo opreme. Iako se paketi isto zovu ima malih razlika. Recimo kod Vitare u GL+ dobijes adaptivni tempomat i radarsko kocenje, a kod S crossa LED svjetla, itd.
Dizel se vise ne ugradjuje, ima nekih starih zaliha ali je 4-5 hiljada skuplji od odgovarajuceg benzinca, tako da je tesko opravdati takvu kupovinu.
A sad udrite.
Vitara, po mogućnosti 1.4T.
AllGrip pozeljan, ali ne i presudan.
Mada mislim da je najpametnija kupovina osnovne Vitare 1.0T za 24 800 KM + doplata za veliki ekran da izgleda lijepo unutra, a ne kao auto s kraja 90ih. Ostalo manje vise ima.
Ona hoce 1.0 automatika i na kraju odluci se ipak sa vitaru iako su u salonu nudili s crossa za iste pare... meni licno vitara se dosta vise svidja i bolje je dizajnirana. S cross vise lici na crossovera nego na suv i vidi se da ga je dizajnirao narod kojem je modric lijep ...
NediM17 wrote:Evo da malo dignemo temu iz mrtvih, ustvari najvise da smanjim koncentraciju polutanata na Hyundai/KIA temi, da mogu rahat pljuvati po Suzukiju na pravom mjestu. FL Vitara ili S cross sa novom motorizacijom turbo benzinci 1.0 i 1.4,pitanje je sad? Cijena slicna za isti nivo opreme. Iako se paketi isto zovu ima malih razlika. Recimo kod Vitare u GL+ dobijes adaptivni tempomat i radarsko kocenje, a kod S crossa LED svjetla, itd.
Dizel se vise ne ugradjuje, ima nekih starih zaliha ali je 4-5 hiljada skuplji od odgovarajuceg benzinca, tako da je tesko opravdati takvu kupovinu.
A sad udrite.
pa,1.4t. ja bar nikad vise auto sa tri klipa.
ja sam i poletio da,je kupim da bih dobio 1.6 atmosferca.
sime_cipol wrote:Vitara, po mogućnosti 1.4T.
AllGrip pozeljan, ali ne i presudan.
Mada mislim da je najpametnija kupovina osnovne Vitare 1.0T za 24 800 KM + doplata za veliki ekran da izgleda lijepo unutra, a ne kao auto s kraja 90ih. Ostalo manje vise ima.
Ma bez AllGripa nije uopste opcija. Razlika u cijeni za ova dva motora sa istom opremom je cca 4-5 milja. Ma nema doplata, imas pakete i to je to. Ovaj display dolazi u srednjem paketu GL+ koji je sasvim dovoljan.
Ne znam, meni su Vitaru usrali s onim novim LED stopama. A S cross je i nesto veci. Doduse, ovdje neki estetiĆari kazu da je mnogo grdan.
Cinjenica je da Suzuki ima odlican 4x4 pogon, i do sada odlicne motore, vidjecemo ove nove turbake ( valjda ne mogu biti gori od vau-wau ), a ljepota je svakako u oku posmatraca.
promaha wrote:Jucer isao sa kolegicom da naruci sebi auto...
Ona hoce 1.0 automatika i na kraju odluci se ipak sa vitaru iako su u salonu nudili s crossa za iste pare... meni licno vitara se dosta vise svidja i bolje je dizajnirana. S cross vise lici na crossovera nego na suv i vidi se da ga je dizajnirao narod kojem je modric lijep ...
Jbg,zato je Modric najbolji na svijetu, bolji od roLanda.