- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- MikroBelaj
#576 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
AkoBogda bice nam gore, da bi nam bilo bolje.
- Krokodajl
#577 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jebiga ovde svaka škola il je Sveti Sava il je Desanka Maksimović il je Vuk Karadžićsumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.
A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak
- Prpa.ba
#578 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pilaw_Pavlaka wrote:A sta je bila alternativa Aliji; konkretno u datom periodu?
-
mishic
#579 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Veoma je bitno imati na umu da Bakir nije=Bošnjaci, Dodik nije = Srpski narod i Čović nije = Hrvatski narod!
Ova formula se brojkama da izraziti ovako: Bakir =20%Bošnjaka, Dodik= 80%Srba, Čović= 90%Hrvata, neko bi ovo definirao nacionalističkim dijelom BiH.
A onda 80%+20%+10% mrtvaca koji čekaju da grane sunce rastjera oblake, otopi ledove, i da oni procvrkuću...
Ako se prije toga ne ukake u gnijezdo!!!
Ova formula se brojkama da izraziti ovako: Bakir =20%Bošnjaka, Dodik= 80%Srba, Čović= 90%Hrvata, neko bi ovo definirao nacionalističkim dijelom BiH.
A onda 80%+20%+10% mrtvaca koji čekaju da grane sunce rastjera oblake, otopi ledove, i da oni procvrkuću...
Ako se prije toga ne ukake u gnijezdo!!!
-
Pilaw_Pavlaka
#580 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovi bi dosli do drine znaci. Fino fino.Prpa.ba wrote:Pilaw_Pavlaka wrote:A sta je bila alternativa Aliji; konkretno u datom periodu?
Znaci alternativa Aliji su bili komunisti. Kako divno....
I onda mi neko kaze kako nemozemo znati taj mentalitet jer ne zivimo tamo.
- Kinesko prkno
#581 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jebi ti to,ja cu vec poceti iskupljati lovu po dijaspori za odbranu,evo prilike za neku novu Merlinovu turneju
-
sumirprimus
#582 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ćeš počneš. mi ti ovde sve slavimo i sve jedemo osim mački...Krokodajl wrote:Jebiga ovde svaka škola il je Sveti Sava il je Desanka Maksimović il je Vuk Karadžićsumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.![]()
![]()
A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak
a skole su neutrala mrtva.skola centar,novi grad 1 2, stari grad, slatina,tusanj,senjak,brcanska malta, kreka, za sve nacije i rase. posto ima i kineza i indijaca...
- fakat
#583 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Zao mi konja.
-
sumirprimus
#584 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
e to su kobaje delikates
- BarbaDue
#585 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kažeš dogovor? Kako onda u tom njihovom dogovoru Dodik vodi već 3:0!!!?? Ne budi naivan, kakav dogovor. Srbi su namirisali krv, ovo neće lako stati.Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas samo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.
-
sumirprimus
#586 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
vako je i fahroradoncic namiriso krv pa dje zavrsiBarbaDue wrote:Kažeš dogovor? Kako onda u tom njihovom dogovoru Dodik vodi već 3:0!!!?? Ne budi naivan, kakav dogovor. Srbi su namirisali krv, ovo neće lako stati.Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas samo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.
- Hemel
#587 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Zanimljivo razmisljanje...od tebe koja vazis za osobu koja je dobro informisana ili povrsno.Banksy wrote:
Rahmetlija nije nikad ni želio cijelu BiH, samo svoj fildžan i vreću za svog Bakira. Dugo je trajalo i jako skupo nas je koštalo, ali smo nadošli, nepovratno. Niko nam više i nikad neće moći prodavati šuplju o Aliji i njegovim dobrim i poštenim namjerama.
Jedina dilema danas je je li rahmetlija bio dio plana od prvog dana ili je na svoj fildžan i svoju vreću nadošao u ratnom hodu.
- Banksy
#588 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Skoro da je svejedno jer gore ne može. Srbi imaju svoju potpisanu državu u državi, Hrvati nadomak, hiljade su mrtve i osakaćene, genocid, etnička čišćenja, iseljavanja, negativna demografija, devastirana zemlja, popljačkana i razvaljena, zaostala, glupa i primitivna, na repu civilizacije, pred političkim i društvenim kolapsom.Pilaw_Pavlaka wrote:A sta je bila alternativa Aliji; konkretno u datom periodu?Banksy wrote:
Rahmetlija nije nikad ni želio cijelu BiH, samo svoj fildžan i vreću za svog Bakira. Dugo je trajalo i jako skupo nas je koštalo, ali smo nadošli, nepovratno. Niko nam više i nikad neće moći prodavati šuplju o Aliji i njegovim dobrim i poštenim namjerama.
Jedina dilema danas je je li rahmetlija bio dio plana od prvog dana ili je na svoj fildžan i svoju vreću nadošao u ratnom hodu.
Šta si ono pitao, šta je bila alternativa...
- Prpa.ba
#589 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne znam ja, samo sam stavio demonstraciju alternativnog pristupa pregovorima sa pravoslavnim ekstremistima kao sto je i trazeno pa narod neka uporedi sa rezultatima iz svoje mahale.Pilaw_Pavlaka wrote: Ovi bi dosli do drine znaci. Fino fino.![]()
Znaci alternativa Aliji su bili komunisti. Kako divno....![]()
I onda mi neko kaze kako nemozemo znati taj mentalitet jer ne zivimo tamo.
- HAVANA
#590 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vjecita kriza u Bosni.I Hercegovini.
- Hemel
#591 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Čitalac wrote:Emil Sioran, poslednji veliki cinik 20. veka, rekao je pre nekih tridesetak godina da balkanski narodi “nisu glupi, ali idu od poraza do poraza”.
Sad sam uveren da nije bio u pravu. Balkanski narodi jesu glupi jer samo glupaka možeš nebrojeno puta izigrati na isti način.
Ko ima više od 30 godina, čitav ovaj današnji cirkus u Banja Luci već je gledao i to više puta. Isti je repertoar, čak su i neki učesnici isti, što je dodatna potvrda beskrajne narodne gluposti.
Jer, biti gladan, go i bos, a aplaudirati onima koji su iz rata izašli samo bogatiji i bahatiji, to je valjda vrhunac mizerije.
Slaviti Karadžićevo krvavo nasleđe i ne saosećati sa morem žrtava njegove zločinačke politike, to je valjda vrhunac ljudske propasti.
Istinski žalim sve normalne ljude sa ovih prostora jer im budale nikada neće dopustiti da žive.
kao i uvijek
- Connaisseur Karlin
#592 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
narod se masovno seli iz oba enteta u svijetKrokodajl wrote:Jebiga ovde svaka škola il je Sveti Sava il je Desanka Maksimović il je Vuk Karadžićsumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.![]()
![]()
- Challenger__
#593 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Tu si gdje si a ako bi bilo belaja, ako se osjetiš ugroženim na bilo koji način, pošalji p.p, javno ti dajem riječ da ću ti bez odlaganja - na odmah i sad - dati dvosoban stan u Sarajevu na korištenje, tebi i tvojoj porodici.Krokodajl wrote:A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak
Bez kirije, bez ikakve nadoknade.
- Banksy
#594 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Do prije koju godinu branila sam Aliju iskreno, strastveno i naivno, priznajem. Kako sam se samo s pokojnim Fairom ovdje svađala jer je on ovo tvrdio od prvog dana...Hemel wrote:Zanimljivo razmisljanje...od tebe koja vazis za osobu koja je dobro informisana ili povrsno.Banksy wrote:
Film s vrećama za mog Bakira, ali i sve ovo što se dešava s Bosnom i Sarajevom zadnjih 5, 6 godina, ovaj galop užasa koji je projektiran i iniciran iz krugova SDA i od samog babinog sina, drastično su mi izmijenili percepciju.
- Connaisseur Karlin
#595 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Bosanjci su konstatno ugrozeni u RSChallenger__ wrote:Tu si gdje si a ako bi bilo belaja, ako se osjetiš ugroženim na bilo koji način, pošalji p.p, javno ti dajem riječ da ću ti bez odlaganja - na odmah i sad - dati dvosoban stan u Sarajevu na korištenje, tebi i tvojoj porodici.Krokodajl wrote:A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak
- Hemel
#596 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Malo off, navikao sam da im skole, bolnice nose imena po svecima ali dati starackom domu "Sveti Nikola" u sred Bijeljine i ocekivati nesrbina tamo.Krokodajl wrote:Jebiga ovde svaka škola il je Sveti Sava il je Desanka Maksimović il je Vuk Karadžićsumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.![]()
![]()
- Challenger__
#597 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Hajde bona ne pametuj i ne djeli lekcije a da ništa konkretno ne radiš. To ćemo nas dvojica na privatno.Connaisseur Karlin wrote:Bosanjci su konstatno ugrozeni u RSa ti mu pises ,ako se bude osjecao ugorzenim,prvo procitaj sto je ranije napisao
- Krokodajl
#598 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Živio ti meni Chelli i da Bog da imao još stanova, ne treba hvala, ne planiram ja nigdje, imao bih kud da zapne, ali neće, ko će bolan pucati, Dodik i Bake jedan na drugog ?Challenger__ wrote:Tu si gdje si a ako bi bilo belaja, ako se osjetiš ugroženim na bilo koji način, pošalji p.p, javno ti dajem riječ da ću ti bez odlaganja - na odmah i sad - dati dvosoban stan u Sarajevu na korištenje, tebi i tvojoj porodici.Krokodajl wrote:A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak
Nego, ako tebe budu dirali i izazivali za ovo Rusofil, imaš stan od mene u Bosanskom Brodu, vidi se i dimnjak Ruske rafinerije, malo smrdi ali Bože moj
Doduše ne znam jel ustavno više grad nazivati Bosanskim
Last edited by Krokodajl on 09/01/2017 22:06, edited 2 times in total.
-
ibizza
#599 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovo treba slikati i dijeliti po forumkma, fejsu itd.Challenger__ wrote:Tu si gdje si a ako bi bilo belaja, ako se osjetiš ugroženim na bilo koji način, pošalji p.p, javno ti dajem riječ da ću ti bez odlaganja - na odmah i sad - dati dvosoban stan u Sarajevu na korištenje, tebi i tvojoj porodici.Krokodajl wrote:A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak
Svaka cast!
- Challenger__
#600 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Svi smo mi ovdje nickovi, ali iza nickova su ljudi ili neljudi. Znaš vrlo dobro da si mi prirastao srcu i zapamti ono što sam ti napisao. Ako zatreba, šalji p.p., razmjenimo telefone i sve rješavamo u sekundi.Krokodajl wrote:Živio ti meni Chelli i da Bog da imao još stanova, ne treba hvala, ne planiram ja nigdje, imao bih kud da zapne, ali neće, ko će bolan pucati, Dodik i Bake jedan na drugog ?
"Neka svoga i u gori vuka".