Twin Peaks

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SanskiBiser

#576 Re: Twin Peaks

Post by SanskiBiser »

Konacno! :mrgreen: Ko ceka taj i doceka. :thumbup:

"I AM THE FBI!" :izet: :izet: :izet:
Bloo
Globalna šefica

#577 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

jel to večeras finale?

a ja još nisam počela gledati ni prvu epizodu :|
irac300

#578 Re: Twin Peaks

Post by irac300 »

Bloo wrote:jel to večeras finale?

Nije, još dvije epizode ostale. Stići ćeš nas za dvije sedmice. :D
SanskiBiser

#579 Re: Twin Peaks

Post by SanskiBiser »

irac300 wrote:

Zadnje dvije idu valjda isti dan 3 septembra ako je vjerovati Wiki page za seriju. :?:
Bloo
Globalna šefica

#580 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

irac300 wrote:

i know...imam skinuto 10 epizoda
i odgađam gledanje :D

neko čudno iščekivanje i strah i uzbuđenje

kreten sam
irac300

#581 Re: Twin Peaks

Post by irac300 »

SanskiBiser wrote:
irac300 wrote:

Zadnje dvije idu valjda isti dan 3 septembra ako je vjerovati Wiki page za seriju. :?:
To nisam znao. Al' ispucat ce to @Bloo za par dana. :D
dale cooper

#582 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

SanskiBiser wrote:Konacno! :mrgreen: Ko ceka taj i doceka. :thumbup:

"I AM THE FBI!" :izet: :izet: :izet:
Vrištao sam u ekran kad se probudio. :lol: TOOOOOO, DALE IS BACK AND IS FULLY FUNCTIONAL!!!

SPOJLERI (Bloo ne čitaj ovo) :mrgreen:

Da sumiramo. Mislim da su se one najmračnije stvari vezane za doppelgangera ostvarile. Richard jeste bio njegov sin i
imao je 25 godina. A šta je bilo prije 25 godina? Audrey je bila u komi i doppelganger ju je silovao. Grozno. :cry: Druga stvar, Diane
je takođe doppelganger koji Bad Coop stvorio da bude krtica u FBI. Pravu Diane je silovao i vjerovatno je ubio. :cry: Znači dvije žene
koje su najviše značile Dale Cooperu su bile zlostavljane na najgori način od strane čovjeka koji nosi njegovo lice. Ko zna kako će se
jadni Cooper osjećati kad to sve sazna. :sad: Kompletna Dougie priča je dobila svoju validaciju. Pravi Cooper je svo vrijeme
bio ispod persone katatoničnog Dougiea. Sad kad sumiramo Dougie je bio potrebna stepenica ka rekonekciji Coopera sa
stvarnim svijetom, sa vrijednostima do kojih je pravom Cooperu uvijek bilo stalo. I super je što se sjeća svega što je
prošao kroz Dougija. Što se tiče zadnjeg dijela epizode i Audrey, bojim se da je Audrey zaglavila u nekoj verziji sopstvenog
pakla. Da li je u pitanju koma ili čak crna koliba, teško je reći, ali mislim da će se u finalne dvije epizode sve povezati
sa Cooperovim povratkom u grad. Next stop...Twin Peaks. Let's rock!
Bloo
Globalna šefica

#583 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

evo počela :D
skinula 1 i 2 (idu u komadu)

uzbuđena ko da ću dobiti put oko svijeta i seks sa cpt america :mrgreen:
i dlanovi mi se znoje
dale cooper

#584 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Image

Dovraga, i na ovoj sceni umalo nisam zaplakao. Kad Dale kaže malom, ja jesam tvoj otac. :cry:
Jebi se Davide što mi ovako igraš po srčanim strunama. :| :D
Better Man

#585 Re: Twin Peaks

Post by Better Man »

Odlična epizoda!!! A šlag na tortu, tj. odličnu epizodu je pojavljivanje Eddie Veddera sa svojom novom pjesmom!!!
dale cooper

#586 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Better Man wrote:Odlična epizoda!!! A šlag na tortu, tj. odličnu epizodu je pojavljivanje Eddie Veddera sa svojom novom pjesmom!!!
Da, dobra pjesma, pomalo je neobično čuti Edija u ovom singer songwriter fazonu. I tekst je čini mi se bio
poprilično relevantan za situaciju u kojoj se nalazi Audrey. Sad se pitam, jesu li sve scene iz roadhouse kluba
ove sezone bile plod Audreyine mašte? :zoka: Kroz sve njene scene u zadnjih par epizoda se ponavlja ta želja
da dođe do roadhousea.
dale cooper

#587 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:evo počela :D

i dlanovi mi se znoje
Skidaj u dobrom kvalitetu. Ne pristaj na ništa ispod jedne gige. :D Ozbiljno, serija prelijepo izgleda i
šteta ju je gledati u manjem kvalitetu.
Bloo
Globalna šefica

#588 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:

i dlanovi mi se znoje
Skidaj u dobrom kvalitetu. Ne pristaj na ništa ispod jedne gige. :D Ozbiljno, serija prelijepo izgleda i
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
this was better than sex

nije mi dobro :lol: :lol:

Ok, na prvu, impressions i konfuzije redoslijedom
S obzirom da kod Lyncha ništa nije slučajno, halalite mi ako tripujem pretjerano :D

- reflektori na početku epizode su naborani i crveni baš kao i zavjese u waiting room (onaj međuprostor u kojem boravi Dale - ja to zovem waiting room zbog pločica koje su crne i bijele /white and black lodge/ i što tamo obitavaju očito i "dobri" i "loši"
- da li je čitav onaj moderni grad neki Lodge ili je ona soba sa kamerama itd neka vrsta ulaza (kao što je onaj bunar sa crnom tekucinom u šumi kraj Twin Peaksa) jer ima okrugli prozor koji gleda u crnilo iznad grada
- zašto je vuk na ulaznim vratima od onog ravnatelja škole (nešto tipa big bad wolf?)
- "zli" Dale ima crne crne oči - znači nije dopelganger, već zli dio agenta Coopera?
- zasto zli Dale ima zmijsku kosulju?
- zli Dale jede kukuruz u onom restoranu ili mi se čini (garmonbozia maybe?)?
- zli Dale osim onog snimača izvadi iz kofera i crnu kutiju koja ima bijelu, crvenu i crni tipku (slučajnost?) i kad stavi recorder da pokupi nacrte zatvora tipke se same pale i gase
- šta zli Dale ukucava kao username i šifru?
- Phillip Jeffries - zar onako zvuči? ono meni nije Phillip Jeffries
- zašto bi se zli Dale viđao sa Briggsom?
- evolution of the arm - jel ono malo okruglo batrljak? neka faca se pojavljuje u tom batrljku (jel ono midget (zato što ponavlja onu rečenicu ovako se glasam, pa kao indijanac (ima li kakve veze sa Hawkom) ili Laura Palmer?)
- zar odsjecena ruka nije nastavila svoju evoluciju kao BOB?
- svi pričaju unatraške u čekaonici osim Dalea, što znači da još uvijek (moja teorija) traje testiranje Dalove duše (If you confront the Black Lodge with imperfect courage, it will utterly annihilate your soul.) - došlo je do separacije njegovog bića na zlog Dalea i ?
- da li je onaj milijunas koji se spominje na pocetku da ima onu sobu za posmatranje isti lik koji je potplatio ono dvoje rednecka da ubiju zlog dalea?
- ona staklena kutija sto se snima na pocetku, kad se agent Cooper nađe u njoj počinje se ponašati kao stare kamere - one sa harmonikom

iii dodatno
kad LAura Palmer skine facu, počne bljeskati baš kao kad se u našem svijetu Cooperu ukažu giant itd...
dale cooper

#589 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Jesu li ovo retorička pitanja ili treba da odgovaramo na njih? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#590 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Jesu li ovo retorička pitanja ili treba da odgovaramo na njih? :mrgreen:
reci da sam pukla i da previše analiziram
a možeš se i osvrnuti na eventualne nebuloze :D
Bloo
Globalna šefica

#591 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

živa se preznojih dok sam odgledala :|
Bloo
Globalna šefica

#592 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

iiiii lady with the log ima crni i bijeli telefon pored sebe :D
*tripovanje se nastavlja*

ii svi pričaju unatraške osim Dalea što mi potvrđuje moju teoriju oko testiranja duše
dale cooper

#593 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:

i dlanovi mi se znoje
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
this was better than sex

nije mi dobro :lol: :lol:

Ok, na prvu, impressions i konfuzije redoslijedom
S obzirom da kod Lyncha ništa nije slučajno, halalite mi ako tripujem pretjerano :D

- reflektori na početku epizode su naborani i crveni baš kao i zavjese u waiting room (onaj međuprostor u kojem boravi Dale - ja to zovem waiting room zbog pločica koje su crne i bijele /white and black lodge/ i što tamo obitavaju očito i "dobri" i "loši"
- da li je čitav onaj moderni grad neki Lodge ili je ona soba sa kamerama itd neka vrsta ulaza (kao što je onaj bunar sa crnom tekucinom u šumi kraj Twin Peaksa) jer ima okrugli prozor koji gleda u crnilo iznad grada
Ne, ovo je soba u stvarnom svijetu, odnosno u NYC. Kasnije ćeš saznati nešto više o njoj.
- zašto je vuk na ulaznim vratima od onog ravnatelja škole (nešto tipa big bad wolf?)
- "zli" Dale ima crne crne oči - znači nije dopelganger, već zli dio agenta Coopera?
Ne, doppelganger je out, Dale is in. Znaš već gdje. :D
- zasto zli Dale ima zmijsku kosulju?
- zli Dale jede kukuruz u onom restoranu ili mi se čini (garmonbozia maybe?)?
- zli Dale osim onog snimača izvadi iz kofera i crnu kutiju koja ima bijelu, crvenu i crni tipku (slučajnost?) i kad stavi recorder da pokupi nacrte zatvora tipke se same pale i gase
- šta zli Dale ukucava kao username i šifru?
- Phillip Jeffries - zar onako zvuči? ono meni nije Phillip Jeffries
- zašto bi se zli Dale viđao sa Briggsom?
- evolution of the arm - jel ono malo okruglo batrljak? neka faca se pojavljuje u tom batrljku (jel ono midget (zato što ponavlja onu rečenicu ovako se glasam, pa kao indijanac (ima li kakve veze sa Hawkom) ili Laura Palmer?)
evolution of the arm je patuljak. ako se sjećaš finala druge sezone rekao je Dejlu da kada ga sljedeći put vidi neće izgledati isto.
- zar odsjecena ruka nije nastavila svoju evoluciju kao BOB?
Odsjećena ruka je bivši patuljak odnosno Man from another place iz originalne serije. A sada je evolution of the arm.
- svi pričaju unatraške u čekaonici osim Dalea, što znači da još uvijek (moja teorija) traje testiranje Dalove duše (If you confront the Black Lodge with imperfect courage, it will utterly annihilate your soul.) - došlo je do separacije njegovog bića na zlog Dalea i ?
Ne, nego je na kraju druge sezone doppelganger napustio crnu kolibu, a Dale zaglavio 25 godina.:cry: Dale nikada
nije pričao natraške u kolibi

- da li je onaj milijunas koji se spominje na pocetku da ima onu sobu za posmatranje isti lik koji je potplatio ono dvoje rednecka da ubiju zlog dalea?
- ona staklena kutija sto se snima na pocetku, kad se agent Cooper nađe u njoj počinje se ponašati kao stare kamere - one sa harmonikom

iii dodatno
kad LAura Palmer skine facu, počne bljeskati baš kao kad se u našem svijetu Cooperu ukažu giant itd...
Ok osvrnuću se samo na ono što je po meni way of the base.
Bloo
Globalna šefica

#594 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

Da, soba je u stvarnom svijetu, ali onaj ostakljeni dio sa okruglim prozorom je neki ulaz, a a a? :D (okrugli prozor, okrugli bazencic u sumi :D)

Ali meni nema smisla da doppelganger ima crne oči u našem svijetu, a plave u waiting room?

Ok, batrljak je onda midget, skontala :D

Ne, doppelganger je out, Dale is in. Znaš već gdje.
ne kontam ovo :D
dale cooper

#595 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Da, soba je u stvarnom svijetu, ali onaj ostakljeni dio sa okruglim prozorom je neki ulaz, a a a? :D (okrugli prozor, okrugli bazencic u sumi :D)

Ali meni nema smisla da doppelganger ima crne oči u našem svijetu, a plave u waiting room?

Doppelganger nije više uopšte u kolibi, mislim zar to nije bilo jasno nakon finala druge sezone?
Dale je onaj koji je sve ove godine bio zarobljenik crne kolibe.
Bloo
Globalna šefica

#596 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:Da, soba je u stvarnom svijetu, ali onaj ostakljeni dio sa okruglim prozorom je neki ulaz, a a a? :D (okrugli prozor, okrugli bazencic u sumi :D)

Doppelganger nije više uopšte u kolibi, mislim zar to nije bilo jasno nakon finala druge sezone?
Nisam ni rekla da je doppelganger u kolibi, već Dale (odnosno njegova ljuštura), znam da je ostao unutra
ali mene kopka,doppelgangeri u kolibi imaju plave oči, a zli Dale ima grozno crne oči - da li to znači kad doppelgangeru izađu u stvarni svijet da dobiju crne oči (Palmerovi (kćerka i otac) doppelgangeri nisu nikada napustili kolibu)
nadalje, što onaj kip Afrodite mjenja ruke, ili sam ja to tripovala, čas ih ima, čas ih nema - odnosno kad ih nema pojavi se doppelganger evolution of the arm - u starom TP nije imala ruke jel da?
- ja i dalje mislim da mjesto sa zavjesama nije black lodge već čekaonica (zbog crno bijelih čiza na podu i prisustva midgeta i prodavača cipela bez ruke)
Bloo
Globalna šefica

#597 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

i posljednje pitanje :D
hoće li se ikad razjasniti onaj jebeni bijeli konj :|
hebogakonjdagahebo
dale cooper

#598 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:

Nisam ni rekla da je doppelganger u kolibi, već Dale (odnosno njegova ljuštura), znam da je ostao unutra
ali mene kopka,doppelgangeri u kolibi imaju plave oči, a zli Dale ima grozno crne oči - da li to znači kad doppelgangeru izađu u stvarni svijet da dobiju crne oči (Palmerovi (kćerka i otac) doppelgangeri nisu nikada napustili kolibu)
nadalje, što onaj kip Afrodite mjenja ruke, ili sam ja to tripovala, čas ih ima, čas ih nema - odnosno kad ih nema pojavi se doppelganger evolution of the arm - u starom TP nije imala ruke jel da?
- ja i dalje mislim da mjesto sa zavjesama nije black lodge već čekaonica (zbog crno bijelih čiza na podu i prisustva midgeta i prodavača cipela bez ruke)
Aha, referiraš se na one demonske oči doppelgangera. Da, kada izađu u "naš svijet" taj efekat nestaje, iako opet
ima nešto neprirodno u njima što možeš očigledno vidjeti po Booperu i njegovim pakleno crnim očima. :D

To za kip Afrodite nisam primjetio, iako je moguće da je Lynch to uradio da napravi dezorijentaciju. Biće
takvih momenata još kroz sezonu. :D

Da, što se tiče Black Lodge, mislim da još ne znamo uistinu kako ona izgleda. Moguće je da je i ova crvena soba/čekaonica
samo izgled kakvog ga Cooperov mozak intrepretira, jer smo većinu serije posmatrali stvari iz njegovog ugla.
dale cooper

#599 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:i posljednje pitanje :D
hebogakonjdagahebo
Mislim da je bijeli konj povezan sa Laurom jer se originalno pojavio njenoj majci u noći ubistva, i kasnije
kada je Maddy ubijena. Nemoj se pretjerano kačiti za svaki detalj, tipa zašto Booper nosi zmijsku košulju
ili šta ukucava kao username i password (iako mislim da pošto ima kompletna sjećanja pravog Coopera
zna mnoge stvari o tome kako upasti u FBI databazu) Na mnoge te relativno sitne stvari neće biti niti je baš
potreban odgovor. Mislim, to su fini detalji koji upotpunjuju priču, ali nisu toliko relevantni za veći narativ
ove sezone.
Bloo
Globalna šefica

#600 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:i posljednje pitanje :D
hebogakonjdagahebo
Mislim da je bijeli konj povezan sa Laurom jer se originalno pojavio njenoj majci u noći ubistva, i kasnije
kada je Maddy ubijena. Nemoj se pretjerano kačiti za svaki detalj, tipa zašto Booper nosi zmijsku košulju
ili šta ukucava kao username i password (iako mislim da pošto ima kompletna sjećanja pravog Coopera
zna mnoge stvari o tome kako upasti u FBI databazu) Na mnoge te relativno sitne stvari neće biti niti je baš
potreban odgovor. Mislim, to su fini detalji koji upotpunjuju priču, ali nisu toliko relevantni za veći narativ
ove sezone.
that's what she said :D

Nesvjesno se kačim za svaki detalj, ono grozničavo da šta ne promakne :D i onda vi jadnici morate čitati moje tokove svijesti :D

sreća tvoja pa nismo u istom kantonu, inače bi morao ovo uživo da trpiš uz puno mahanja rukama sa moje strane uz kakvu pivu :mrgreen:
Post Reply